[ Introtur motorfly - seilfly | Teorikurs motorfly | Funksjonshemmede | Nabokontakt ]


Nyheter 2002, 1. kvartal

Banen på Hokksund er stengt inntil videre pga av teleløsning.

Både motorflygruppa og seilflygruppa har flyttet aktiviteten og flyene til Notodden. GAM og GGW, samt TAU vil bli fraktet til Notodden førstkommende helg med normal aktivitet på lørdag og søndag. ASF og BDX står på Notodden.
(31. mars -02 /OG/ØM)

Standard briefingprosedyre for seilflypassasjerer

Som et viktig ledd i kvalitetssikringen av vår aktivitet, har seilflyseksjonens styre bestemt at det innføres et nytt system for briefing av passasjerer i seilfly. Ordningen gjelder med umiddelbar virkning og vil bli innført for DFK/S i påsken.

Dette innebærer at fartøysjef skal orientere passasjeren etter en bestemt sjekkliste (i likhet med det som er vanlig praksis i dag, men ikke nedtegnet). Passasjeren skal gi noen navne- og adresseopplysninger som noteres på baksiden av loggarket og han/hun skal undertegne på at orienteringen er mottatt og forstått.

Samtidig inviterer man passasjeren til å ta et frivillig tandemmedlemsskap som gjelder ut året (en ordning som Fallskjermseksjonen og Hang-/Paragliderseksjonen har hatt i flere år)
(22. mars -02 /T-EL/CH/ØM)

Army Cub

Motorflystyret besluttet på styremøtet i går at Army Cub'en ikke skal bygges opp. Begrunnelsen er at gruppa er i en vanskelig økonomisk situasjon og at videre drift av cuben kan sette økonomien ytterligere i fare.

Det har vært kraftig engasjement fra endel medlemmer rundt denne saken og motorstyret har forsøkt å få interessenter på banen for å finne alternative drifts/eiermodeller. Men motorstyret fant det ikke fornuftig å fortsette i denne retningen på det grunnlaget som forelå. Hva som skal skje videre med flyet er ikke avklart, men styret er åpen for å finne løsninger hvis enkeltmedlemmer eller grupper ønsker å bygge opp igjen flyet for egen regning.
(22. mars -02 /RD/ØM)

Værvarslet for første del av påsken lover meget bra

NTB-A:Langtidsvarsel Værutsikter for perioden lørdag 23. til og med torsdag 28. mars 2002.

Først varsel for lørdag og søndag: Fjellet i Sør-Norge: Økende sørlig bris, om kvelden kuling. Oppholdsvær. Stigende temperatur. Søndag sørlig kuling. Snø, vesentlig i vestlige og sørlige områder. Uendret temperatur.

Videre utsikter for mandag til og med torsdag: Sør-Norge: Overveiende vestlig vind, periodevis kuling på kysten og i fjellet.
(21. mars -02 /RD/ØM)

Åpent møte om Army Cub'en

I kveld, torsdag 21. mars på Hokksund kl 1900 er det åpent møte om Army Cub'ens fremtidige skjebne. Hvis du er interessert i dette, så bør du møte opp.
(21. mars -02 /RD/ØM)

Oppmøte for avreise til Vågå, lørdag kl 1000 på Hokksund

Vi pakker det siste som vi skal ha med og passer på at alle blir med. Hvis det er uklarheter, kontakt Tor-Einar på mail eller telefon (93454126). De som ikke har fått oppgaver, trenger ikke nødvendigvis møte.
(20. mars -02 /T-EL/ØM)

Dugnad i morgen (og presisering påsken)

Janusen blir fraktet til Hokksund i dag (kveld) av Tor-Einar. Den vil bli satt i murhangaren for sliping og polering i morgen. Vi starter kl 1300 søndag i morgen og trenger hjelp til arbeidet. Det er noe slipearbeid og rubbing, samt at begge vingene skal poleres på Janusen. På påskeinvitasjonen (trykksaken) står det at påskeleiren starter 22. mars. Riktig dato er lørdag 23. mars. Noen vil kanskje likevel reise til Vågå allerede på fredag. Det er sikkert greit, men sjekk likevel med Christer og/eller boalternativ at det er i orden.
(16. mars -02 /T-EL/ØM)

NAK flytter

Norsk Aero Klubb og Norges Luftsportsforbunds sekretariat flytter til nye lokaler i Rådhusgaten 5 B - inngang fra Dronningsens gt.

Kontoret i Tollbugaten vil være stengt fra tirsdag 19. mars. E-mail systemet vil være nede fra og med mandag 18. mars. Kontoret i Rådhusgaten og e-mail vil være operativ igjen senest fredag 22. mars.

Nytt telefonnummer til sentralbord: 23 01 04 50. Telefax: 23 01 04 51
(15. mars -02 /OG/AM/ØM)

Termik

Termikken ser ut til å blomstre om dagen. Det er tilfellet også for den fantastiske værtjensten vi har hatt. Den er tilbake igjen. Sjekk denne.
(15. mars -02 /T-EL/ØM)

Elevliste for q2 2002

Vi viderefører ordningen med elevlister også i andre kvartal i år. Elever som ønsker å stå oppført på elevlisten kan fylle ut skjemaet her.
(15. mars -02 /CH)

Seilflyging kommende helg (16-17.mars) på Hokksund kansellert

På grunn av for dårlig bane.
(14. mars -02 /AS/CH/ØM)

Medlemsmøtet utsatt

Det planlagte medlemsmøtet torsdag 14. mars er utsatt. Vi kommer tilbake med mer opplysninger senere, så følg med på hjemmesiden.
(12. mars -02 /RD/ØM)

Planlegging av Påskeleir

Sjekk egen side med plan. Vi vil pakke utstyret på søndag 17. mars fra kl 1700.
(11. mars -02 /T-EL/ØM)

LN-GBQ skadet

K-13 fikk mindre skader under skoling lørdag. Det blåste kraftig og under flytting på bakken fikk vinden tak i sideroret som blåste over til motsatt side. Foruten brudd på selve sideroret er det muligens også skade på beslagene på halefinnen. Den blir nå tatt inn i byggelokalet og vil bli reparert av klubbens teknikkere.
(10. mars -02 /T-EL/HMB/ØM)

LN-ASF er tilbake til ENHS med ny motor

Rapport fra Kjell Øpstad:

Fredag ettermiddag fløy jeg LN-ASF tilbake.

De første timene er det anbefalt å kjøre motoren på høy belastning, for å unngå ”glasserte” sylindere. Unngå lange perioder med lav belastning, også tomgangskjøring.

Oljeforbruket kan være relativt stort i begynnelsen. Det skal kun brukes straight 80 olje de første 50 timene. Det står ei plastkanne med olje bak i flyet. Straight olje brukes bl.a. for å stabilisere oljeforbruket, olja tillater avleiringer bak stempelringer osv.

For å unngå for høy temperatur i denne fasen bør det fly`s med mixture i full rik. Bruk motorvarmer og varmkjør motoren skikkelig. Hvis den har stått en stund, varmkjør på 12-1500 rpm slik at sylindertemp. kommer opp før avgang. Oljetrykket vil være høyt, men det holder seg innenfor grønt område når motoren er varm.

For å kontrollere oljeforbruket, ligger det et skjema i fartøysjournalen hvor oljepåfylling noteres.

God Tur
(09. mars -02 /KØ/ØM)

TAU og GAM status

Vinsjen er igjen operativ på LN-TAU. Det ble gjort endel arbeid på LN-GAM, så da vil vi etter alt å dømme ha to tosetere operative til helgen.
(06. mars -02 /AS/ØM)

Army Cub - hva skjer ?

Lederen i DFK redegjør for forslag til fremgangsmåte og etterlyser personer som vil ta et ansvar. Vil også minne om at vi har et diskusjonsforum hvor man kan si sin mening.
(06. mars -02 /RD/ØM)

Dugnad på Hokksund i morgen onsdag - MØT OPP

LN-GAM skal poleres, flyttes og snus. STILL OPP Kl 1700. Ta kontakt med Hans M. Borge (22 56 28 60). Det er viktig at DU som leser dette bidrar, så vi får flyet i drift kommende helg.
(05. mars -02 /HMB/ØM)

Nye priser for motorflyene, fra 1.februar 2002

Ordning med årskort er innført. Dette koster kr 1.500,- og betales inn til konto 2200.25.50486. Årskortet følger kalenderår (dersom det er betalt etter 1. des vil det gjelde for påfølgende år).
Timeprisen for LN-ASF og LN-BDX er kr 744,-.
Dersom du ikke velger å ha årskort, må du ut med kr 972,- pr time.
(05. mars -02 /OG/ØM)

Rapport fra Vågå

Dag Holen kommer med denne rapporten:

Var i Vågå forrige helg, og var på isen en liten tur. Isen var da blank, men temmelig humpete. Frosne snøhauger.
Isen holdt i allefall meg og bilen!
Sender et bilde fra 24.02.02.
Det var flotte bølger i høyden, og de slo ned på vatnet innimellom.
(Han sier ingenting om hva som tok modellen. Var isen for hard ? eller var det bølgen som slo den ned ?)
(05. mars -02 /DH/AS/ØM)

Styreberetninger

Ligger på hjemmesiden.
(05. mars -02 /RD/ØM)

E-Postadresser

Innkallingen til årsmøtet gikk pr epost i år (i tillegg til annonse i Drammens Tidende). Det var endel personer som ikke fikk innkallingen, selv om de har epost. Grunnen er at de ikke har registrert sin epostadresse i MeLWin. Alle i DFK har epostadresse, se http://www.drammenflyklubb.no/Medlemsinfo/Epost.ssi Dersom du har en annen epostadresse registrert i MeLWin, vil epost til deg bli videresendt til denne adressen. I motorflygruppen er det kun 42 av 115 medlemmer som det er registrert en videresendt epostadresse på. For seilflygruppen er det tilsvarende 89 av 189 medlemmer som har registrert sin videresendt epostadresse. Dersom du ser denne siden, har du også sannsynligvis en epostadresse som det skal sendes til. Hvis du var en av de som ikke fikk innkallingen, så må du gå til http://melwin.nak.no. Trykk på Medlemsdata og legg inn din epostadresse.
(03. mars -02 /ØM)

Regnskap og Styrets beretning DFK/S er lagt ut

På siden http://dfk.no/DFK/aarsmote.ssi
(21. februar -02 /PMN/ØM)

UFO over Hokksund

Aftenposten har gjort slike observasjoner i det siste. Det er ingen mistanke om at noen av klubbens medlemmer står bak, eller hva?
(20. februar -02 /JV/ØM)

Husk medlemsmøte 21. februar Idrettens Hus, Drammen

Begynner kl 1900.
Raymond forteller om Flyging i store høyder. Det blir sikkert et spennende og lærerikt foredrag. Det blir sikkert tid til å prate om løst og fast, nye fly, aktivitet og Påskeleir.
(19. februar -02 /T-EL/ØM)

Teorikurs

Det blir ikke noen teorikveld 20.februar (vinterferie?). eorikvelden 27. februar er flyttet til Hokksund flyplass kl 1900.
(18. februar -02 /SJ/CH/ØM)

31 starter denne helgen

Når er Pawneen tilbake i operativ drift og vi hadde to fine dager med bra aktivitet, med bølger og utelanding. Det ble fløyet 16 starter i går og 15 i dag (søndag)
(17. februar -02 /ØM)

Nye web-sider

Vi er i ferd med å etablere en ny look. Dette er en felles web for motorflygruppa og seilflygruppa. Ansvaret er fordelt på flere personer. I en overgangsperiode vil både gamle og nye sider være operative. Det vil ta litt tid og få alle de nye sidene i orden. Sjekk spesielt det nye forumet som er trådbasert. Synspunkter tas i mot med takk. Vi bruker Stilark (CSS), så man kan gjøre store endringer i utseende bare ved å endre noe i stilarket.
(17. februar -02 /ØM)

Pawneen er klar på Notodden

Jan Herbro er den som får den store æren å fly de første timene med ny motor. Svein Erik Andersen fra LT hadde tilsyn av flyet sist mandag. Vi måtte opp et nummer i dimensjon på sikringswirene til understellet (8 mm). Den er satt på i dag. Andersen bemerket tre andre punkter; bulker i forkant av høyre ving, flisete sikkerhetsbelte og sløv kniv på linekutteren. Disse er notert som snag og kan utbedres etterhvert. Men; FLYET ER LUFTDYKTIG, HURRA ! Nå må vi ha fullt trykk på flygingen. Værvarselet er bra for lørdag og søndag.
(14. februar -02 /AS/ØM)

Stoff til budstikka

Vi skal ha et nummer før påske: Radaktøren er takknemlig for innlegg.
(13. februar -02 /T-EL/ØM)

Hjemhenting av LN-GDW

Frivillig sjåfør ønskes rekruttert til Råne-tur snarest.
(13. februar -02 /T-EL/ØM)

Strekkgruppemøte OG medlemsmøte 21.02

Torsdag 21.02 kl 1800 møtes strekkgruppen i Drammen, Idrettens hus, for å starte planleggingen for 2002 sesongen.

For de som ikke er sikre på om de "passer" i strekk gruppen: Alle som har flyvebevis, og som lurer på å fly litt mer enn bare plassrunder bør ta seg en tur, for her kan man få med seg mange tips og masse nyttig info.

Programmet er rimelig fritt men jeg hadde tenkt at vi skulle gjøre omtrent følgende:
- Gjennomgang av litt aktuellt fra seilflykonferansen
- Strekk trening. Vi må trene mer fokusert og organisert
- Strekk samling på Hokksund. Når og hvordan
- Skal vi danne "klubblag" til NM'ene??

Andre temaer tas opp etter behov.

Meld dere gjerne på til meg slik at jeg har en viss ide om hvor mange som kommer.

Medlemsmøte starter kl 1900

---------------------------------------------------------------------------------

Ingar F Pedersen email: pedersen@analogic.no
Software development tlf: +47 32 73 53 33
Kongsberg Analogic
(13. februar -02 /IFP/T-EL/ØM)

Duo Diskus m/turbo er bestilt (endelig)

Se kontrakt.
(8. februar -02 /RD/ØM)

Flyging helgen 9-10 februar

Det ligger ikke til vår image å gi seg på forhånd, men forholdene tilsier at vi har besluttet å kansellere. Banen er ikke brukbar og vi har ikke noe slepefly. LN-KCH er på vei tilbake til basen på Elverum etter vedlikehold på Kjeller. LN-TAU blir kontrollert av Luftfartstilsynet førstkommende tirsdag og hvis ikke noe uventet dukker opp, vil den være i normal drift fra neste week-end.
(8. februar -02 /AS/ØM)

Montering av K-13

Ble ikke gjort på lørdag pga for få oppmøtte personer. Den er derfor utsatt inntil videre.
(2. februar -02 /HB/ØM)

Montere K-13

Det er behov for frivillige til å delta i montering av K-13 i morgen lørdag 2. februar på Hokksund. Monteringen vil skje ca kl 1300 under ledelse av Teknisk sjef Hans M. Borge. Dersom vær og øvrige forhold er tilstede vil vi også forsøke å demontere K-21.
(1. februar -02 /T-EL/ØM)

Flyging til helgen 2-3.februar

Slik det ser ut for øyeblikket, har vi ikke slepefly. LN-KCH står på Kjeller og LN-TAU på Notodden. Sjekk "SISTE NYTT" om det kommer endringer.
(31. januar -02 /AS/ØM)

Seilflykonferansen

Den holdes 8-10 februar på Elverum. En god start på sesongen, skaper motivasjon, oppdaterer og fornyer kunnskap, interessante temaer, hyggelige mennesker, godt miljø. Mange gode argumenter for å delta. Mer info på http://www.seilfly.nak.no/
(31. januar -02 /CH/ØM)

Elevliste

Elevlisten er lagt ut her. Den finner du også ved å gå på menyen Medlemsinfo->Elevliste.
(30. januar -02 /CH/ØM)

Årsmøte

Innkalling til ordinært Årsmøte i Drammen Flyklubb.

Torsdag 28 februar kl 1900
i Sjømannsalen på Kobberervik Gård
Gamle Kongevei i Drammen

Saksliste i henhold til klubbens lover.
(29. januar -02 /RD/ØM)

LN-TAU er ferdig reparert, men ...

Papirarbeid gjenstår. Listerud har oversendt til Luftfartstilsynet en forespørsel om en avklaring om dokumentasjonen på de nye støtdemperne er god nok i henhold til de regler som gjelder for flydeler. Flyet skal også besiktiges for fornyelse av luftdyktighetsbeviset. Saken ligger således hos Luftfatstilsynet og det er uvisst hvilken helg vi kan forvente Pawneen operativ på Hokksund.
(29. januar -02 /AS/TW/PL/ØM)

LN-TAU er ferdig reparert

Støtdempere er montert. Motor er monert. Luftdyktighetsbeviset skal fornyes, så flyet skal kontrolleres av Luftfartstilsynet før vi kan overta flyet og sette det inn i operativ tjeneste. Den nye motoren skal kjøres inn etter en fast prosedyre. Flymotorer skal kjøres inn hardt, så det betyr at vi kan slepe med den ganske umiddelbart.
(24. januar -02 /ØM)

Arbeid på Janusen

Helgene 15-17 og 22 - 24 februar er satt av til arbeid på Janusen. Tønsberg Seilflyklubb har ordnet med lokaler i Drammen.
Ta kontakt med Tor-Einar dersom du kan delta.
(24. januar -02 /T-EL/ØM)

Teorikurs status

Første teorikveld gikk av stabelen i går kveld. Det ble litt problemer med en forlagt bestilling av møterom, så det måtte i all hast flyttes til et møterom i idrettshallen, men fra neste onsdag av vil det igjen foregå i 3. etasje i Idrettens hus, bestillingen er nå i orden igjen. Instruktørkandidat Vegard Halden foreleste i faget "Aerodynamikk og grunnleggende flylære" for et fullsatt møterom.

Neste teorikveld blir som sagt neste onsdag den 23. januar kl. 1900 i 3.etasje i Idrettens hus i Drammen.
(17. januar -02 /CH/ØM)

LN-GBQ og LN-GGW er operative til førstkommende helg

Årskontrollen på LN-GBQ er ferdig. LN-GAM tas inn til årskontroll. LN-GDW forventes ferdig fra verkstedet (LS FLYG) om ca 14 dager.

Støtdemperne til LN-TAU (etterspurt lenge) er sendt med kurer fra USA i dag, etter bestilling fra amerikansk leverandør, produksjon i Sør-Amerika og ettermontasje i USA. Ny motor er montert og skal bare testkjøres etter at nye støtdempere er på plass.
(16. jan -02/HB/ØM)

Det er flyging på Hokksund! - hver helg

Selv om ordningen med elevlister ikke vil tre i kraft før i februar, er det flyging på Hokksund også nå i januar. Det er satt opp både instruktører og slepeflygere hver helg. Sist helg var det faktisk helt utmerkete skoleforhold, på søndag riktignok noe tåke om morgenen, men den lettet faktisk utover dagen. Hokksund ligger nemlig slik til at det ofte kan være klarvær her selv om det er regn og tåke i Oslo.

For dere som er F- eller solo-elever er det viktig å fly jevnt gjennom vinteren slik at vi slipper å bruke tid på rustbanking og solo-resjekk mens termikken blomstrer og dere helst skulle brukt tiden på å samle timer. Dere som ikke har fløyet solo ennå bør absolutt benytte dere av vinteren til å få unnagjort flest mulig starter i rolige og stabile vinterforhold, slik at dere til våren har lært nok til å kunne holde dere oppe i vårtermikken.

Ellers håper jeg alle husker å fylle ut skjemaet for elevliste som jeg sendte ut tidligere. Sjekk elevnytt
(14. januar -02 /CH/ØM)

Elevliste

Elever:
Vi har hatt litt innkjøringsproblemer med denne tilbakemeldingssiden. Christian har kun fått tilbakemelding fra noen få (Tor Fredrik Schye, Ingrid Ølberg, Ingar Brenna og Erik Mortensen). Derfor; send inn på nytt dersom du ikke er blant de fire pr 7/1-02 kl 1800.
Sjekk elevnytt
(07. januar -02 /CH/ØM)

Dugnad Janus

Tønsberg Seilflyklubb har fått låne gode, varme lokaler i Drammen til arbeid på Janusen. Lokalene er tilgjengelig om ca 14 dager.
Vi håper at flere stiller opp på dugnaden. Den vil strekke seg over flere dager. Lokalene er tilgjengelig kun i helgene, så det blir en eller flere helger.
Vi kommer tilbake til tid og sted når vi har opplysninger om dette.
Ta kontakt med Tor-Einar dersom du kan delta.
(07. januar -02 /T-EL/ØM)

Teorikurs starter 16. januar 2002

Seilflyskolen starter teorikurs. Kurset holdes på Idrettens Hus i Drammen i 3.etg onsdag kl 1900 hver uke. Teorikurset omhandler Aerodynamikk og flylære, Metereologi, Lover og bestemmelse, Instrumenter og utstyr og Videregående flygelære. Påmelding til Christian
Parallelt med teorikursene vil vi også løpende gjennomføre Introkursene på lørdager og søndager på Hokksund.
(02. januar -02 / CH/ØM)

Army Cub skadet

LN-ACF fikk betydelig skader nyttårsaften og vil være ute av drift i lengre tid. Det ble heldigvis ingen personskade ved hendelsen. Flyet var på skioperasjon i nærheten av Lillehammer da uhellet skjedde rett etter avgang.
(01. januar -02 /OG/ØM)

 


Opp

[ Hokksund Flyplass ENHS | PPR | Kontakt oss ]


Bilder og video fra dfk.no må ikke gjengis eller brukes kommersielt uten fotografens samtykke