[ Introtur motorfly - seilfly | Teorikurs motorfly | Funksjonshemmede | Nabokontakt ]


Nyheter 2002, 2. kvartal

Bilder fra NM 2002

I tillegg til å fly til 1. plass i 15-meters klassen, rakk Anders også å ta mange fine bilder.

Ikke akkurat klassisk seilflyvær Bodil Helene
40 fly på grid er et imponerende syn Grid
Arild Solbakken fueler på grid Fueling
HP har valgt b-oppgaven og vi må signere B-oppgaven
Utsikt sørover Mjøsa på fredag på vei fra Lillehammer til Nordhue Mjøsa
Mammatus-skyer. "Z" med Benny Orrsäter i forgrunnen. "Z" har turbo og første dagen gikk han tom for fuel på vei fra Gudbrandsdalen og måtte lande ute! Skyer
Harald Blystad, kaptein på Duo'en til Gardermoen, gir uttrykk for hva han mener om oppgaven Harald Blystad
Henning Lassens Ventus 2 CM, Robert Danewid får utsjekk. Ventus 2 CM
Ventus 2 CT Ventus 2 CT
Stian Skaar gjør klar til avslutninsfest Monkey Zero Two
Kveldstur med Birddog til Sølenstua ved foten av Rendalssølen Bird Dog

fra arrangementet. Klikk på bildene for å få full størrelse.

Han sier:

NM ble avviklet med fem konkurransedager av åtte mulige. 40 deltagere gjorde dette til tidenes største seilflykonkurranse i Norge. Deltagere fra Sverige, Tyskland og Island satte et internasjonalt preg på arrangementet. Konkurranseleder Hans Petter Fure med medhjelpere gjorde en stor innsats slik at vi fikk fem dager. Fire slepefly slepte opp hele feltet på drøye timen. Forholdene var varierende og totalt 137 utelandinger sier jo en del. Det var også gode forhold, og på fredag fløy vi i std og 15 m 430 km, NM's lengste oppgave. Avviklingen gikk tross størrelsen knirkefritt og ingen fikk betydlige skader på flyene. Nytt av året var et stort telt hvor briefing ble holdt. Her drev også Monkey Air Lentic Bar hvor det ble servert frokost og middag. Dette var et godt tiltak og ble samlepunktet på kveldene. En 50 kw propanbrenner sørget for behagelig temp...

(17. juni -02 /AS/ØM)

Resultater NM

Vi kan på andre år på rad gratulere Anders Skifjeld med norgesmestertittelen i 15 meter-klassen. De øvrige deltagerne fra Drammen Flyklubb gjorde en god innsats:
Ragnhild Lindqvist fikke en 8. plass i Klubbklassen, Ole Kristian Bakke fikk en 6. plass og Christer Lie fikk en 8. plass i Standardklassen. Arild Solbakken fikk en 4. plass i 15-meter-klassen.

(16. juni -02 /ØM)

TAU er luftdyktig

Operasjonene går som normalt i morgen lørdag og søndag takket være stor innsats fra vår mekaniker Listerud.

(14. juni -02 /ØM)

TAU skadet i dag

Det ene støttestaget under høyderoret (stabilisatoren) er røket tvert av; tretthetsbrudd. Heldigvis var Odd Rogne tilstede og har skissert en løsning til reparasjon for Listerud som vil reparere flyet i morgen.

(12. juni -02 /OR/ØM)

Hvem vil hente GCJ i Tyskland?

Vår nye ASK 21 LN-GCJ forventes ferdig i løpet av juni og skal hentes på fabrikken. Det er et ansvarsfullt oppdrag å hente dette flyet. Det bør være to voksne i bil med hengerfeste. Hvis du er interessert i å ta en slik tur, ta kontakt med Øyvind Moe (67518020/90512512) snarest.

(12. juni -02 /ØM)

Intensivkurs i seilflyging 5. til 16. august

Også i år vil DFK/S arrangere intensivkurs i seilflyging. Kurset vil foregå på ettermiddagene fra 16:00 til 21:00. I år har vi plass til 8 elever. Kurset koster 9200,- og inkluderer årskort på flyleie og 20 slep til 500m. Slep utover dette koster 32,- per 100m høyde og 100,- per start. I tillegg kommer medlemsskap i DFK/S og NAK samt teorimateriell. Påmelding sendes til skolesjefen skolesjef@seil.dfk.no innen 31. juli.

(10. juni -02 /CH)

Status denne helgen

To gode dager med mye flyging på Hokksund. I dag var det 24 starter. Christian og Øyvind fly måldiamant i henholdsvis HC og IM. Ruten var Hokksund, Dagali, Dokka, Hokksund. Per (Rosdahl) fløy like langt, men en annen rute; Hokksund, Ustaoset, Hemsedal, Hokksund. NM første dag ble kansellert. I dag var det vanskelig forhold med cb lenger nord. Christer og Anders landet på Frya.

Vi fikk Mistralen til nærmere ettersyn og prøving. Det startet med grounding av flyet; et hengsel til høyderoret var løst.

(9. juni -02 /ØM)

LN-GDW og NM

Christer Lie vil bruke DW i Standardklassen NM (han har lovet å ta godt vare på flyet) som pågår fra 8. juni til 16. juni. Ingar Pedersen vil bruke flyet på Sportsklasse NM som pågår fra 23. juni til 29. juni.

Vi ønsker disse og de andre deltagerne fra DFK lykke til. Håper de flyr trygt og viser sine beste ferdigheter.

(7. juni -02 /ØM)

Christer med 580 km

I dag (onsdag 5.juni) fløy Christer Hokksund - Lillehammer - Kirkenær - Barkald - Starmoen, 580 km!

Han tok av 1230 og ankom ENHS i taxi kl 2200...

(5. juni -02 /AS/ØM)

Onsdags rekord?

Nærmer vi oss onsdagsrekord med dagen i dag (5. juni)?

I dag, onsdag, greide vi 19 slep og 4 skolestarter med Vivaten. 3 av slepene var på dagtid, resten (samt Vivaten) var mellom kl. 17 og 21 - i snitt en avgang hvert 12. minutt mellom kl 17 og 21. Med litt planlegging, ivrige elever og effektiv slepeflyver og bakkehåndtering greier vi å ta unna en del, men det krever at alle står på - noe alle gjorde på onsdag!

(5. juni -02 /AB/ØM)

Nye elevlister for seilflyelever

Annet kvartal er i ferd med å gå mot slutten, og det er snart på tide å sette opp nye elevlister. For å få til dette, må jeg vite når dere vil fly, derfor ber jeg dere elever om å fylle ut dette skjemaet som finnes på www.drammenflyklubb.no/Skolen/elevonsker.html innen 18. juni. Nye elevlister vil etterhvert dukke opp her under menyvalget "Medlemsinfo->Elevliste". Jo tidligere du er ute, jo større er sjansen for å få fly når du vil.

(4. juni -02 /CH)

Mer Vågå

Våre gode venner i Danmark går rundt å smiler fortsatt etter den vellykkede Påsken. Per Givskov har laget en artikkel i det danske bladet FLYV. Se på sidene til Lars Kristensen (han med KA 6, Fox 6) for referanse til denne.

(4. juni -02 /AB/ØM)

Vår nye K-21

Det pågår en diskusjon om den blir hetende CJ, Charlie Juliet eller kun CJ (see djei) og konkurransenummeret P1 (Pamela one)

Diskusjonen flyttes til forumsidene.

(2. juni -02 /PA/ØM)

Vågå-studie

Robban (Robert Danewid) har laget en meget bra studie av bølgeforholdene på Vågå. Denne studien er beskrevet i et pdf-dokument på 5 MByte som kan lastes ned her. Ta også en titt på hans hjemmeside som har mye informativt stoff.

(2. juni -02 /RD/ØM)

Vi gratulerer

Vår tidligere skolesjef og fremdeles svært aktive instruktør i seilflygruppen Jon Vedum fyller 50 år i morgen lørdag den 25. mai. Klubben gratulerer.

(24. mai -02 /ØM/CH)

Si fra hvor du flyr og hvor lenge du blir borte!

Vi har hatt et par episoder hvor Discusen har vist seg å befinne seg lavt over Eggemoen eller langt oppi Numedalen når nestemann på listen etter en time har kallt opp og lurt på hvor det blir av flyet. Dette var turer som i utgangspunktet var ment å være lokalturer. For å si det med en gang: Dette er ikke godt flyvett. Hvis noe skulle skje, og flyet blir savnet, vil jo letingen bli satt inn i det området hvor de på bakken tror flyet befinner seg. Det er derfor viktig at bakkesjef og ASL vet omtrent hvor du har tenkt deg, og for klubbfly er dette et absolutt krav. Jeg vil i den forbindelse vise til punkt 5 i gjeldende instruks for bruk av Drammen flyklubbs seilflymateriell:

"Strekkflyging skal forhåndsgodkjennes av ansvarshavende seilflyleder (ASL) eller instruktør. Klarerte strekkflyginger har prioritet foran lokal flyging på klubbens en-setere."

En liten ting om flyfordeling: ASL er formellt ansvarlig for dette. Styret foreslår at hvis det er flere som har planer om å fly strekk med Discus, foretas en trekning mellom de som har deklarert en oppgave og møtt opp før briefing.

(23. mai -02 /CH)

LN-GCJ

er registreringstegnet på vår nye ASK-21.
Det er like godt å venne seg til det med en gang.
(23. mai -02 /ØM)

Nytt fra felten

BH over Hemsedal, 9. mai
Aktivitet på ENHS onsdag formiddag 8.mai
I blåtermikk over Numedal, 5. mai
Fjellpassering fra Uvdal til Ål i Hallingadal, 9. mai
Fantastisk utsikt like før vending Bruflat krk, 7.mai

Anders har gitt oss en rapport over aktiviteten så
langt i år for strekkflygingen fra

Hokksund. Her er hans beretning:

Fram t o m 9. mai hadde 7 piloter fløyet tilsammen 3000 km strekk fordelt på 15 turer. Det må kunne kalles en god sesongstart! Flere av disse turene er fløyet på ettermiddagen på hverdager. Tre turer på over 300 km. Været har til dels vært meget bra, bl a kan nevnes skybas på 2800 meter like ved Hokksund!

Til høyre er noen fine bilder fra Anders.
(15. mai -02 /AS/ØM)

LN-BDX er fremleiet til 23-05

Til Grenland Flyklubb.
(15. mai -02 /OG/ØM)

Onsdagsflyging og elevlister

Som mange sikkert har fått med seg er nå onsdagsflygingen i gang. Det er satt opp slepeflyger og instruktør. Briefing er satt til 17:00, men det er ikke forbudt å starte å fly tidligere, hvis man klarer å overtale slepeflygeren til å komme litt før. Instruktør i morgen blir Tore Sandbu. Han fortalte på telefon at han kanskje kunne bli noe forsinket avhengig av trafikken, men han skulle prøve å være på plass i tide. Det er ikke satt opp faste elever på onsdagene, så her er det litt mer uformelt og anledning for hvem som helst til å skaffe seg litt ekstra flytid. Vil ellers minne om at det er viktig at elevlistene følges. Elevlistene befinner seg her, under "Medlemsinfo->Elevliste".
(14. mai -02 /CH)

Flyging torsdag 9 mai.

Denne dagen er ikke reservert kun for Vår Herre med hensyn til luftsportslige aktiviteter. Det vil være slepeflyger på Hokksund fra kl 1300 (om ikke før).
(6. mai -02 /AS/ØM)

Opplevelsesturer

På grunn av stor pågang for å fly opplevelsesturer har vi for førstkommende helg bestemt å utvide rammen noe for disse turene i antall og tid. Det betyr at LN-GAM blir benyttet noe ut over den rammen som vi normalt har. Christer Lie (90184847) koordinerer denne aktiviteten. Vi har imidlertid god kapasitet på flyene våre. Til tross for meget godt vær denne helgen sto både GW, DW og AM på bakken i lange perioder. 15 turer på lørdag og 11 turer på søndag.
(6. mai -02 /ØM)

MeLWin Booking

I regi av NAK har det blitt arbeidet med videreutvikling av MeLWin Klubb hvor Booking er den funksjonsutvidelsen som er utviklet nylig. Booking er i første rekke rettet mot behov i motorflyklubber. DFK er en pilotklubb og dermed sentralt i den utviklingen som NAK gjør for klubbene. Jeg har satt opp en testinstallasjon for DFK/M og Bardufoss FK og er interessert i at flest mulig tester denne funksjonaliteten, spesielt de som ofte bruker dagens bookingsystem. MeLWin Booking har tre grensesnitt; WEB, telefon (67518027) og lokalt grensesnitt. Brukeridentiteten er NAK medlemsnummer og passord er de tre første sifrene av din personlige kode (sjekk medlemskortet). Gi meg tilbakemelding på mail eller telefon (67518025).
Mvh Øyvind Moe.
(3. mai -02 /ØM)

LN-GBR trenger DIN hjelp

Som de fleste vel nå vet går ASTIRen tilbake til Røros etter kommende helg. Da må vi må gjøre en innsats for å få GBR på vingene.

Det gjenstår doping (luftsport er det eneste særforbund hvor doping er tillatt, såfremt det kun brukes utvortes og på materiell) av kroppen og endel av vingene. Men det gjør seg ikke selv. Teknisk sjef vil derfor prøve å sette sammen lag på min 3 stykker - flyet må nemlig snues etterhvert som man doper. Vi prøver en spesiell metode slik at vi slipper å sprøyte (forhåpentligvis).

Si fra til Hans M Borge (tlf 22 56 28 60(k) 901 50 554(m) 67 58 42 91(k)) så snart som mulig hvis du kan være med på dette og hvilke(n) dag(er) du kan. Fint hvis noen som har gjort slikt også kan være med.
(1. mai -02 /HMB/ØM)

Påminnelse: Nøkkel

Ta kontakt med Tor-Einar Lund snarest hvis du ønsker nøkkel til flyplassen (Flighten, byggelokale, etc)
(29. april -02 /T-EL/ØM)

LN-ASF tilbake til Hokksund

Og LN-DBX er fremleiet til Grenland Flyklubb til og med 3. mai.
(29. april -02 /OG/ØM)

LN-GGW tilbake til Røros

Røros Flyklubb har bestemt seg for å beholde Astiren. Den blir hentet 6 mai. Det arbeides med LN-GBR slik at den vil igjen være operative om ikke lenge. For øvrig henvises til å debattere på Forumsidene hva klubben bør gjøre på enseter-siden.
(29. april -02 /T-EL/ØM)

Seilflyene tilbake på Hokksund igjen

Banen er åpnet, og aktiviteten er tilbake på Hokksund igjen fra og med helgen 27. og 28. april. K-21, K-13, Discus og Astir vil være operative. Briefing er som vanlig 10:00 på lørdag og 11:00 på søndag. Vi takker Sandefjord og Oslo for et hyggelig opphold, og håper vi får lov til å komme igjen under teleløsningen neste år.
(25. april -02 CH)

Vågå screen saver

Finner du her. Anders Bjørnestad har gjort denne tilgjengelig. Stor takk til han.
(23. april -02 /EØ/ØM)

Team DFK til sportsklasse NM

Jeg har sagt meg villig til å være lagleder for Team DFK under Sportsklasse-NM i år. Jeg fikk visst også delvis ansvar for å oppmuntre aktuelle kandidater til å søke om å leie klubbens fly. Og da må jeg vite om det er noen av disse.... Så dersom du lurer på å være med så gi meg beskjed....

Og for de som synes et NM høres farlig ut: B-NM er som en ukes grillfest med litt innlagt flyging!! Så sant du har fløyet litt strekk så er det ikke noe problem å være med her... Er det noe du lurer på så ta kontakt med Ingar!!
(23. april -02 /IFP/ØM)

Strekksamling på Hokksund 20-24(26) mai

Vi prøver oss med en strekksamling på Hokksund. Det har blitt sendt ut en mail med info til DFK/S medlemmer. Andre interesserte (og de som ikke har fått mailen) bes ta kontakt med Ingar Pedersen. Vi begynner mandag 20. mai, og holder på ut uken. Påmelding til Ingar så fort som mulig (ref info mail)
(23. april -02 /IFP/ØM)

Bedre båndbredde

dfk.no web'en ligger på en maskin hos NorSoft. Sist fredag ble det byttet nettverksforbindelse fra fastlinje til ADSL med langt bedre båndbredde.
(23. april -02 /ØM)

LN-BDX leies ut til Grenland Flyklubb en kort periode

Grenland flyklubb er uten fly for tiden. Motorflystyret har besluttet å låne den ut noen dager fram til 28. april.
(20. april -02 /OG/ØM)

Nøkler

Vår låsesmed, Bjørn Åge Nilsen, vil være på Hokksund lørdag 4. mai fra kl 1100 til 1300. De som trenger nøkkel kan sende en e-post eller annen henvendelse til Tor-Einar, så vil han fylle ut en rekvisisjon.
(19. april -02 /T-EL/ØM)

DW er klar i morgen lørsdag 20.april

Den kan fraktes over til Notodden ca kl 1100.
(19. april -02 /T-EL/ØM)

Mer dugnad onsdag 24.april kl 1600

Utbedre rullebanen og rydde rundt flighten og hangarene. Vi får tak i søppelcontainer. Flyplass-sjefen åpner ikke banen før etter denne dugnaden. Flest mulig seilflygere og motorflygere bør stille opp. Spørsmål rettes til Knut Magnus Holst på telefon 90142028.
(17. april -02 /KMH/ØM)

Nå er det på tide å komme oss ned på bakken igjen

Vi kan leve lenge på og fortsatt drømme etter den vellykkede påsken. Men vår tekniske sjef minner oss på at hverdagen forlengst har kommet. Med andre ord: Det er DUGNAD.

Møt opp på Hokksund torsdag 18.april.

Det som skal gjøres er:

-rydde i byggelokalet
-polere DISCUS
-etc avhengig av hvor mange som kommer.

Vi må nemlig rydde opp i byggelokalet så vi kan male vår kjære GBR

Vennligst gi beskjed til Hans, 67 58 42 91(dir) 22 56 28 60
(16. april -02 /HMB/ØM)

Planlegging av sommerens aktiviteter.

Seilflygruppestyret har besluttet å takke ja til invitasjonen fra Vejle Svæveflyveklub til å delta på Summer Camp på Hammer i uke 28. Påmelding til styret.

Ingar Pedersen vil være lagleder for klubbens deltakere på Sportsklasse NM. Hans søknad om å bruke GDW til denne konkurranse er innvilget. For bruk av klubben fly til konkurranser oppfordres medlemmene til å søke om dette. Neste behandling blir på styremøtet i mai.
(12. april -02 /ØM)

Vågå har kommet på verdenskartet

Stor takk til Robban som har sendt inn rapport fra Vågå til Gliding Magazine. Det er det et stort oppslag på webben. Det ryktes også om en artikkel som kommer i Sailplanes & Gliding. Så følg med. Også i News-gruppene er det rapporter. Sjekk også de fine bildene til Lars Kristensen fra Fyns Svæveflyveklub.
(12. april -02 /ØM)

Utelandingstrening til helgen

Vi legger opp til grunnleggende utelandingstrening med motorglideren på Notodden førstkommende helg (13.-14. april), i tillegg til vanlig skoling. Målgruppen er litt viderekomne elever og sertifikatpiloter uten utelandingstrening. Bruk av motorglider gir eleven anledning til å gjennomføre 2-3 "utelandinger" i løpet av en times tid, dvs. vi avbryter når vi ligger vel etablert på finale.

Opplegget forutsetter imidlertid at det er mulig å komme avgårde fra Hokksund med flyet, og at det er interesserte deltakere. Hvis du vil delta, er det derfor fint om du gir beskjed på E-post til Jon Vedum, eller på tlf. 99521391.
(10. april -02 /JV/ØM)

Seilflyging kommende helg på Notodden

Vi flytter basen til Notodden for noen uker. GAM og GGW er operative. Neste helg vil også GBQ og GDW være operative etter reparasjon av sideror.
(4. april -02 /HB/ØM)

Invitasjon til Summer Camp på Hammer, Vejle Svæveflygerklubb

Vi er invitert til sommercamp av våre venner i Vejle Svæveflygerklubb i uke 28. De har kalt arrangementet Fly and Fun 2002. Sjekk mer info på egen side.
(2. april -02 /T-EL/ØM)

Velkommen til Bjorli i 2002

Norgescup på Bjorli 6-7.juli 2002 som arrangeres av Lesja SFK. Se mer info på egen side.
(2. april -02 /T-EL/ØM)

Påskeleiren på Vågå en stor suksess, med norgesrekorder og 60 diamanter.

Christer Lie satte ny norsk høyderekord med LS-7 LN-GIM (kanskje også nordisk. Det vet vi først etter at barografen EW-loggeren er kalibrert).

Ragnhild Lindqvist satte ny norsk høyderekord for kvinner i sin Jantar LN-GET.

Det ble fløyet 412 starter, hvorav 112 med høydegevinst på mer enn 3000 meter (Gull-C) og 60 med mer enn 5000 meter (Diamant) høydegevinst. Det tror vi kan være bortimot verdensrekord i produksjon av høydegevinster i forhold til antall starter. Mer om påsken på egen side.

Påskeleiren ble gjennomført med den gode rutinen vi har opparbeidet uten andre uhell og skader enn det vi greier selv. DW fikk sideroret ødelagt på bakken av et annet fly som ble flyttet på. DF hadde et brudd i bakre høyre styrehylse for vingen og ble "groundet" i starten av påsken.
(2. april -02 /ØM)

 


Opp

[ Hokksund Flyplass ENHS | PPR | Kontakt oss ]


Bilder og video fra dfk.no må ikke gjengis eller brukes kommersielt uten fotografens samtykke