[ Introtur motorfly - seilfly | Teorikurs motorfly | Funksjonshemmede | Nabokontakt ]


Nyheter 2003, 2. kvartal

NM sportsklasse avsluttet

Vi gratulerer med innsatsen - Ingar Pedersen (5. plass), Christian Husvik (6. plass) og Per Rosdahl (10. plass). Fullstendig resultatliste hos NAK

(29. juni -03 /AB)

Tragisk dødsfall

Det er med sorg og beklagelse vi har mottatt melding om at medlem i Drammen Flyklubb gjennom en årrekke, Ole Kristian Bakke, døde på ettermiddagen onsdag 25 juni etter skader han pådro seg i en tragisk sykkelulykke søndag 15. juni. Ole Kristian kom inn i norsk seilflyging som en vind fra hangglidermiljøet der han også var en sentral aktør. Ole Kristian var aktiv konkurranseflyger og eide PO sammen med Per Osen. Flyging var en viktig del av Ole Kristians liv og familien ville satt pris på at hans venner og kjente i flymiljøet var med og tok farvel med ham i begravelsen som finner sted i Grefsen kirke onsdag 2. juli klokka 11.

Våre tanker og dypeste kondolasjoner går nå til hans aller nærmeste.

Raymond Dalen
Formann Drammen flyklubb

(27. juni -03 /RD/AB)

NM sportsklasse

Endelig er de i gang på Starmoen - følg med på hvordan det går med DFK-gjengen (Per Rosdahl, Ingar Pedersen og Christian Husvik) på NAK sine hjemmesider

(26. juni -03 /AB)

Norglide og NM klubbklasse avsluttet

Anders Skifjeld og GCM endte på fjerdeplass i NM klubbklasse og 8. plass i Norglide, gratulerer! Anders lå lenge og vippet mellom første og andreplass totalt, men etter en utelanding siste konkurransedag ble det et lite ras nedover listene.

(22. juni -03 /AB)

LN-DFK er ankommet ENNO

Per Rosdahl og undertegnede hadde en fin flytur fra Darois (Dijon) hvor fabrikken ligger og helt til Notodden. Vi startet 1400 og landet etter 5 etapper kl 2310 på ENNO. Rullebanelysene var armert og tente når vi melte oss inn. Flyet ble mottatt av verkstedet og satt rett i hangaren til Listerud. Nå gjenstår teknisk inspeksjon og innregistrering i luftfartøyregisteret og betaling av mva, så skal flyet være operativt til neste helg (forhåpentligvis)

(20. juni -03 /ØM)

NORGLIDE - Anders leder fortsatt etter 5 dager

Fra vår utskremte medarbeider og tekniske Chef har vi mottatt følgende:

Anders leder etter 5 dager av NORGLIDE og Sportsklasse NM. Bare 4 piloter kom tilbake til Starmoen inklusive Anders, og sistemann utelandet på Hamar litt over kl. 21. Ragnhild landet på et jorde på Biri. Hun var ikke den eneste tydeligvis - bonden og hans hustru uttalte sterk misnøye med at så mange hadde landet der. Ikke så rart forresten - det var et flott og stort jorde som får Hokksund til å ligne et frimerke. Forsøket på å blidgjøre familien med et innkjøp på Polet på Hamar lykkes bare delvis. I dag(torsdag) var været såpass mistrøstig at steveledelsen besluttet å avlyse dagen. Et Go-Kart stevne ble annonsert, men falt i fisk på grunn av misforståelser. Forøvrig kan man se på NORGLIDE siden via NAKs side og beundre Anders bilder på bildearkivet.

(19. juni -03 /HMB/AB)

Bilder fra Norglide og video fra Vågå

Vi har mottatt en 12 minutter lang wavecamp-video fra nederlenderene som var på Vågå. P.g.a. formatet de har laget den på er den stor (350 MB) og ligger derfor kun på PCen i flighten på Hokksund. (Hvis du kopierer den til egen PC vil du trenge en mpeg2-dekoder, kan lastes ned fra f.eks. www.elecard.com)

Bilder fra Anders Skifjeld (som flyr GCM) på Norglide oppdateres i bildearkivet under konkurransen denne uken. Anders ligger etter to dager som nummer tre totalt. Se resultater m.m. på NAK-sidene.

(15. juni -03 /AB)

Besøk fra Holland

I kveld fikk vi besøk av Otto Jansen og Anton Weertman som kom i D-KVOK, en Diamond Super Dimona 115TTC. Reiseruten gikk fra Hilversum i Holland via Kolding og Kristiansand til Hokksund. I morgen går ferden etter planen videre til Stavanger.

 

Det var en fryd å høre hvor stillegående dette flyet er. Jeg lurte en stund på om flyet som entret crosswind var et seilfly som hadde hengt oppe en del timer lenger enn de andre!

Super Dimona er nesten identisk med den Katanaen vi har bestilt. Det er stort sett bare vinger og motor som skiller.

(14. juni -03 /ED)

Flyplasskiosken

Kiosken er stengt i helgene 21-22. juni, 28-28. juni og 5 - 6. juli. Dette skyldes deltakelse på Norglide Starmoen.

(14. juni -03 /AKT/ED)

Nytt tankanlegg er bestilt

I dag har vi bestilt ny tank fra SB-verksted. En gunstig pris og tilbud om utlånstank avgjorde saken i favør av SB-verksted. Egil Kløften har sagt seg villig til å være klubbens prosjektansvarlig, og trolig vil utlånstank være på plass over helga.

(13. juni -03 /RD/ED)

Wings & Wheels - Lunde, Telemark 20. - 22. juni

Nome Flyklubb, Street Cars Lunde og Lunde MC klubb arrangerer fly og motortreff. Se hele programmet.

(12. juni -03 /OG/ED)

LN-ASF klar igjen

Herrene Ege og Selmer har hentet ASF fra ettersyn på Notodden og flyet står nå på Hokksund.

(12. juni -03 /ED)

LN-DFK nærmer seg ferdigstillelse

Flyet er komplett og har prøvetaxet på bakken, skal etter planen prøveflyes i morgen og bli sertifisert på mandag.

(11. juni -03 /ØM)

LN-ASF er til 100 timers ettersyn på Notodden

Anne Gro fløy LN-ASF for oss til Notodden nå i kveld. Ned igjen fikk hun haik med Bjørn Jørstad i Cuben. Vi legger ut informasjon når LN-ASF er tilbake igjen.

(9. juni -03 /ED)

Jomfrutur med LN-GBR og ny pris

Lørdag valgte Teknisk Chef å forlate sitt luxuriøse hjem på Bygdøy for å foreta jomfruturen med GBR. I følge ryktene kom jomfruen pent fra det, og Teknisk Chef var meget fornøyd med turen som varte en time. Etter turen kunne han nyte medbragt The og Småkaker mens almuen fikk disponere flyvemaskinen de neste timene. Styret har også vedtatt ny pris for å fly K8. Med år skort betaler du kun for slep, uten årskort betaler du for slep pluss kr. 2 pr. minutt. Nå skal det bli billig å avholde landingskonkurranse! Se forøvrig prislisten.

(8. juni -03 /TEL/AB)

LN-GBR klar for de store høyder

Under en meget enkel høytidelighet i Det Kgl. Luftfartstilsyn in nærvær av Teknisk Chef og Luftfartstilsynets charmante sentralbordame ble luftdyktighetsbeviset overakt. Så hvis været er med oss burde vi kunne fly mange fine turer i pinsen.

(7. juni -03 /HMB/AB)

Tankanlegg og hangar

Nytt hovedstyremøte er avholdt om disse sakene. Les referat og kommentarer.

(7. juni -03 /RD/ED)

Lite drivstoff igjen på ENHS

Det er lite drivstoff igjen på ENHS og det oppfordres til å tanke andre steder.

(3. juni -03 /POH/ED)

Spennende GAP-helg

GAP-samlingen på Starmoen denne helga ser ut til å bli spesielt interessant. Diamond kommer med DA-40TDI. Blant VLA-ene vises Katana, Tecnam og AT3. Sistnevnte flys opp fra Polen for anledningen. Hvis du ikke har hele helga ledig, kan det likevel være verdt å ta en dagstur for å oppleve dette arrangementet - enten for en demotur, utsjekk eller bare for å se på! Mer info på www.gap.no

(28. mai -03 /ED)

LN-DFK nærmer seg leveringsklar

Bildet viser flyet i monteringshallen. Motor og avionic er nå montert og flyet er klar for prøveflyging. Etter planen skal de sluttføre alt arbeid neste uke. Vi regner med å hente den hjem i uke 24 og håper teknisk/registrering LT kan utføres i uke 25.

(27. mai -03 /ØM)

Hangflyging i Nederland

Det høres ut som det ikke er mulig, men de som var på Vågå fikk se det på video. Videoen er nå tilgjengelig på weben takket være våre nederlandske venner. Opplev hangflyging i videoarkivet.

(26. mai -03 /AB)

Diamond DA 40 på Kjeller

Under flystevnet på Kjeller lørdag 24 mai dukket vår svenske venn Hans Christer (H C) Nilsson opp med sin nye Diamond DA 40 med diesel-motor. På en måte er det "storebror" til Katana som vi får i juli. Det var stor interersse for flyet og selv inngrodde C172 flyvere ble observert tvilende til om ikke mon tidene hadde forandret seg. Men for oss seilflygere var det jo kjent teknologi. Flyet er jo basert på Super-Dimona motorglider. Motoren er i utgangspunktet en Mercedes-motor som er modifisert. Dette gir fordelen av at det er en gjennomprøvet motor og billig å bytte ut. Et motorskift koster ca 20.000 Euro - og da får man en helt ny motor - ikke en som er overhalt. For de som er engstelige for constant-speed - frykt ikke - denne motoren har bare ett håndtak - elektronikken styrer pådrag og pitch. Egentlig pussig at dette ikke har kommet tidligere. HC kom direkte fra Landskrona- uten norske penger - men DFK/S - serviceminded som alltid - spanderte kaffe og vafler(med jordbærsyltetøy).

(25. mai -03 /HB/ØM)

NM-resultater

NM på Starmoen er over for denne gang, mye vær og kun to dager med konkurranse. Gratulerer med en 4. plass til Anders Skifjeld (15 meter) og en 7. plass til Øyvind Moe (Elverum Cup/klubbklasse). Se også Resultater, og bilder.

(25. mai -03 /AB)

LN-ACF lagt inn i bookingsystemet

CUB-en er nå lagt inn i bookingsystemet. Fartøysjef må eie en andel i flyet, ha minst 100 timer total flygetid og være medlem av selvassuransefondet i DFK for å leie LN-ACF. Se forøvrig Cubgruppas vedtekter.

(24. mai -03 /ED)

Mange saker - og gode løsninger

Det er nok av utfordringer for tiden, og kveldens hovedstyremøte ble langt og konstruktivt. Kort kan nevnes at nytt tankanlegg skal på plass så raskt som mulig og et meget godt forslag til løsning på hangarproblemet vårt ble presentert. Hangar og mulig plassering av denne skal først drøftes med grunneier før man går videre med prosjektering. Mer informasjon følger senere, men klubbens medlemmer kan være sikre på at det jobbes meget aktivt med disse sakene!

(22. mai -03 /ED)

LN-ACF er på plass igjen!

Piper Cub LN-ACF kom til Hokksund igjen i dag. Flyet har blitt virkelig flott, og det gjenstår nå bare noen små formaliteter før det kan settes i vanlig drift igjen. Flyet dukker opp i bookingsystemet i løpet av kort tid. Korrekte data i online-flystatus på ACF blir også lagt inn snart. Les hele meldingen fra Cub-gruppa.

(20. mai -03 /BÅN/ED)

 

NM på Starmoen

DFK er representert ved Anders Skifjeld og Øyvind Moe under NM på Starmoen denne uken. Se bilder i vårt eget bildearkiv. Resultater (når de kommer i gang der oppe) finner du på NAK sine websider.

(19. mai -03 /AS/AB)

Katana DA-20 er forsinket

Vi har fått beskjed i dag om at Diamond ikke klarer å levere vår Katana i uke 22 slik det var avtalt. Fabrikken oppgir at levering vil skje i uke 30.

(19. mai -03 /TG/ED)

Ny dugnad

Onsdag 21. mai blir det ny dugnad, og motorflygere oppfordres spesielt til å stille opp denne gangen... Ta med spade, rive (helst jernrive), trillebår, henger, arb.hansker eller bare egen muskelkraft. Oppstart blir kl 17:00 men kom når du kan. Spørsmål kan rettes til Per Olav på 41 61 21 48

(19. mai -03 /POH/ED)

Tankanlegg - tips mottas

Tankanlegget vårt har "gått ut på dato" og vi trenger en annen løsning raskt. Det er innhentet tilbud på ny tank, men det kan også være aktuelt å se på brukte anlegg. Hvis du vet om noe som er i god stand så send et tips om det.

(18. mai -03 /ED)

50-timers ettersyn utført på LN-ASF

ASF er klar til bruk igjen. Det er nå mulig å sjekke flytatus her på websidene.

(16. mai -03 /OG/ØM)

Filter må brukes ved bensinfylling (oppdatert)

All bensinfylling på fly må gjøres med jerry-kanner og gjennom trakt med skinnfilter. Det står jerry-kanner (20 liter), filter og pumpe i fuel-bua. Bruk jerry-kannene til å fylle opp flyene, forbruk skrives i boka som vanlig. (Hvis man fyller direkte fra fat har man ikke kontroll på hvor mye som fylles). Jerry-kannene fylles opp fra fat vha. sveive-pumpe. Tankanlegget er defekt (permanent).

(16. mai -03 /POH/ED/ØM)

Status - helgen

Gratulerer med flygebevis for seilfly - Åsmund Berge og Arve Holmbø fløy opp på lørdag. Ellers ble det 50 slep i helgen i varierende vær og mye sidevindsavganger og -landinger. På søndag ble LN-GBR montert og veid (se bildearkiv). Takk til Jon V. som droppet strekkturen sin og tok ASL-jobben på sparket i mangel av ASL og instruktører. ASF var også ute en tur - se ASFen i nye og gamle farger i bildearkivet.

(12. mai -03 /ØM/AB)

Bra aktivitet

Nå har LN-ASF gått drøyt 50 timer siden flyet ble hentet på Rakkestad. I dag har det vært mye aktivitet og elever har også fått prøve seg under litt vekslende vindforhold. Her ser vi LN-ASF etter avgang med Kolbjørn Walderhaug bak spakene og med instruktør Kjell Øpstad i høyresetet. Husk å sjekke at 50 timer er utført før videre flyging!

(10.mai-03 /ED)

"Elverum Open" 31. mai 2003 på Starmoen flyplass

Konkurransen arrangeres som en del av GAP-Starmoen 2003 som foregår fra 28. mai til 1. juni. Konkurransen er åpen for alle medlemmer av en klubb tilsluttet Norges Luftsportsforbund - Norsk Aero Klubb. Påmelding til konkurransen skjer ved å sende en mail til Arne Mathisen innen 23. mai 2003 med følgende opplysninger:

- Deltakers navn
- Flytype og registrering
- TAS som skal benyttes i navigasjonskonkurransen

(10. mai -03 /OG/ED)

Dugnaden i går

Mye ble gjort, men mer kunne vært gjort. Et stort hjertesukk fra dugnadssjefen (så det knaker over hele Hokksund) - HVOR ER MOTORFLYGERENE? Hadde de enda vært oppe og flydd ASFen så hadde de hatt gyldig forfall. Det ble kjørt bort tre tilhengerlass med skrot, det er nysådd på deler av flyparkeringsplassen (vennligst respekter sperringene!), deler av asfalten er feid, gress er striglet, heller er gravd fram og det er ryddet i redskapssjulet og fuelbua. Mange seiflygere og private flyeiere var til stede, motorgruppa var sterkt underrepresentert. Fortvil ikke - dugnadsjefen har oppgaver igjen - ta kontakt når du vil ta i et tak!

(8.l mai -03 /POH/AB)

GAP Starmoen 28. mai - 1. juni

Foreløpig er kun to personer fra DFK påmeldt til Good Aviation Practice (GAP) arrangementet på Starmoen. Programmet er svært innholdsrikt og burde inneholde noe av interesse for alle motorflygere! Mer informasjon finner du på www.gap.no

(6. mai -03 /TG/ED)

Snart kommer Cuben!

LN–ACF står nå på Kjeller for sluttmontering og ventes klar i løpet av et par uker. Etter en formidabel innsats av Tor Wattum, og en rekke andre Cub–entusiaster under oppsyn av Aeromech v/Dagfinn Andersen, er arbeidet nå i ferd med å fullføres. De som ønsker medlemskap i Veteranflygruppa Drammen Flyklubb (og andeler i flyet) kan kontakte: Bjørn Åge Nilsen, tlf. 9060 3060 eller Terje Svein Kristiansen, tlf. 9703 1847

(5. mai -03 /TSK/ED)

DFK deltok i søk etter savnet sjøfly

I dag har DFK/Flytjenesten ved Kjell Øpstad og Bjørn Åge Nilsen vært på vingene med LN-ASF for å søke etter et savnet Cessna 180 sjøfly. Første søk startet ca 16:00 og det neste ca 20:00. Det har vært tildels dårlig vær og sikt. I tillegg til småfly har et Sea King helikopter deltatt i letingen og et stort område på strekningen mellom Notodden og Fornebu er gjennomsøkt. DFK fikk forespørsel om å bistå fra Hovedredningssentralen på Sola.

(4. mai -03 /ED)

Fadderordning - e-post til hvert fly

Vi har opprettet e-postadresse for alle DFK-flyene (inkl. slep og motor) for å forenkle rapportering av behov, snags, spørsmål, kommentarer m.m. til hver enkelt fadder. Adressene er på formen registrering@drammenflyklubb.no, eks. ln-gdw@dfk.no

(4. mai -03 /HMB/AB)

Fadderordning i gang

Endelig er fadder-ordningen i gang. Under en sammenkomst i Teknisk Chefs luxuriøse hjem på Bygdø - hvor de fleste "fadderene" var til stede ble retningslinjene trukket opp. De som nå har ansvaret for de enkelte fly er:

LN-GCJ LN-GAM LN-GDW LN-GCM LN-GBR/LN-GBQ Fallskjermer
Lars Vegard Halvorsen Geir Morten Johnsen Lars Helge Stølen Kim Olijnyk Rolf Berge Ingar Brenna

Disse vi sette sammen team bestående av 2-3 medlemmer. Så derfor kjære klubbmedlem - sørg for å ha nyladet telefonbatteri - kanskje en fadder ringer akkurat deg.

(2. mai -03 /HMB/ØM)

Odd Rogne er verkstedsleder

Odd Rogne har påtatt seg å være verksteds-leder. Det betyr at han har ansvaret for byggelokalet og verktøy. Han disponerer byggelokalet slik han finner riktig og rimelig. Odd har lang erfaring som mekaniker i Det Kongelige Flyvåpen og vi er glade for at han har påtatt seg dette hvervet. Derfor er det ikke sikkert at bestikkelser til Teknisk Chef gir adgang til byggelokalet lenger.

På den annen side - Teknisk Chef er stadig åpen for bestikkelser!

(2. mai -03 /HMB/ØM)

Info vedr. opplevelsesturer

I år er Paul Vestengen ansvarlig for å koordinere opplevelsesturer med seilfly i 2003. Tlf. nr. står på forsiden av weben (901 84847) og prislisten ligger tilgjengelig under medlemsinfo.

(1. mai -03 /TEL/AB)

Dugnad II

Onsdag 7. mai blir det ny dugnad på Hokksund. Vi starter opp fra kl 16:00 - men kom når du har mulighet. Det er mye å gjøre, så vi håper flest mulig stiller opp. Ta gjerne med spade, rive (helst jernrive), trillebår, henger, arb.hansker eller bare egen muskelkraft. Vi kan love god mosjon i friluft! Er det noe du lurer på? Ring Per Olav på 41 61 21 48

(1. mai -03 /ED)

Forsikringer

LN-TAU og LN-ASF er fra 1. mai 2003 kl. 00:01 forsikret gjennom NEFO Fender. Klubben har valgt å gå for en betydelig høyere egenandel enn i dag for å redusere premien til et akseptabelt nivå. Mer informasjon om forsikringene kommer senere.

(30. april -03 /ØN/ED)

Endelig hjemme - flyging 1. mai!

Vi starter flyging på Hokksund 1 mai! Anders og Anders foretok transportslep og Øyvind kjørte bilslep fra Notodden til Hokksund i dag. Rullebanen og termikken på Hokksund virker og TAU, GAM, GCJ og GBQ er på plass og klare til innsats. GDW og GCM blir hentet på ENNO ila. torsdag. Det er ikke satt opp instruktør til torsdagen, men slepeflyger er på plass. Førstkommende helg er det normal aktivitet med instruktør og slepeflyger.

(30. april -03 /LT/AB)

En god unnskyldning

Endelig kan de av oss som av og til ikke treffer 100% på senterlinjen skylde på at vi gjør det for å spare gresset! Det er en del flekker på banen som trenger hvile så prøv å unngå disse områdene om mulig. F. eks ved å ta av og lande litt på siden av senterlinjen.

(29. april -03 /POH/ED )

Dugnad

Stor takk til Kjell Øpstad, Robert Selmer, Lars Helge Stølen, Øyvind Marman, Åsmund Berge, Ståle Abrahamsen, Abrahamsen Sr, Fred Johan Pettersen og organisator Per Olav Håre som møtte opp til dugnad. Det var ikke akkurat en vakker vårdag på Hokksund, så de som stilte opp gjorde en formidabel innsats i griseværet. Vi kan love flere dugnader framover slik at du som gikk glipp av det denne gangen også kan få litt gratis mosjon.

(29. april -03 /POH/ED - sistnevnte holdt ut et par timer)

Ingen flyging 27. april

På grunn av dårlige værutsikter og dugnaden på Hokksund, er seilflygingen på Notodden den 27. april kanselert. Vi kommer sterkere tilbake 1. mai!

(26. april -03 /JV/CH)

Dugnad på Hokksund

Da er en ny sesong startet, og vi har en rullebane som minner om melkeruta i tillegg til at en hangar er "fjernet" på brutalt vis. Vi trenger din innsats til dugnad på Hokksund søndag 27 april kl 1200. Ta med spade,rive (helst jernrive), trillebår, henger, arb.hansker etc.....eller bare deg selv. Er det noe du lurer på eller har ønsker i denne sammenheng, ring Per Olav på 41 61 21 48

(24. april -03 /POH/AB)

Påskeoppsummering

Mange typeutsjekker på LS4, ca. 150 slep, registrerte strekkturer i landskonkurransen, flyging hver dag, de fleste fikk fløyet det de ønsket, blåtermikk, hang, bølger, kaffe og gode historier i solveggen, kinamat og pils........og så var påsken over for denne gang.

(22. april -03 /AS/AB)

LN-ASF er flyttet til Hokksund!

ASF er fløyet over fra Notodden i dag og vil være stasjonert på Hokksund. Det blir nok en del parkering utendørs framover, så det er anskaffet pitothette som skal settes på når flyet forlates.

(21. april -03 /OG/ED)

 

Påskestatus

Tilsammen 40 slep på TAU siste to dager, både for DFK og for andre klubber. Fredag var det tildels dålig termikk, men bølgeforhold opp til 2000 m. Lørdag var blåtermikken tilbake med 5-meter stig fra 400 meter. Det er fremdeles god flykapasitet på klubbflyene, og påsken er ikke over enda......

(19. april -03 /AB)

NOTAM - elg i solnedgang

Sakset fra NOTAM:

ENDI/GEILO/DAGALI ELK MAY OCCUR ON RWY.

Dette har Kjell Øpstad og Kolbjørn Walderhaug sjekket, de tok en tur med ASF og fant en plane spotter i buskene onsdag 16. april. For ordens skyld - elgen er i bakgrunnen på bildene - instruktøren nærmest flyet.

(17. april -03 /KW/AB)

Påsketermikken fortsetter på Notodden

Etter et par forsøk tidligere i uken greide Åsmund i dag 5-timer'n i GCM - GRATULERER! I tillegg var det som vanlig acroskoling, utsjekksturer og mye aktivitet. Til tider var det over 20 fly i luften rundt plassen, og fem fly i samme boble var ikke uvanlig. LN-TAU hadde 29 slep, totalt på alle klubbene ble det 59 slep i dag.

(17. april -03 /AB)

Variert aktivitet

Det er flyging for en hver smak på Notodden om dagen. ASF i friske farger er observert i luften, og på seilflysiden er det ABC-skoling, soloturer, passturer, strekkturer, acro-kurs og typeutsjekker om dagen. I dag (tirsdag) ble det ca. 20 slep, tre utsjekk på LS4b og en på Nimbus 2. Det er god plass og ledig kapasitet på både motorfly og seilfly.

(15. april -03 /AB)

Påskestart i godt vær

Det ble 21 starter i fint vær på palmesøndag. Vår nye LS4 fikk sine fire første starter, derav 2 utsjekksturer. Det rapporteres om at både LN-GCM og påsketermikken virker som det skal!

(13. april -03 /CH/AB)

Motorflygere ut og fly!

Vi har et flott fly på Notodden og nesten ingen bookinger på LN-ASF i påska! Klikk deg inn på http://booking.melwin.no eller ring inn din booking på 67 51 80 27.
Økte forsikringspremier vil føre til høyere timepriser - så det lønner seg å fly nå!

(13. april -03 /OG/ED)

LN-GCM er flybar

Stor takk til Luftfartstilsynet, teknisk-operativ og juridisk avdeling for rask og effektiv behandling. Bildet viser den sermonielle delen med offisiell overlevering av Registreringsbeviset fra Luftfartstilsynets saksbehandler Elling Olav Longva.

Christian tar med flyet til Notodden i morgen.

(11. april -03 /ØM)

Rusten?

Vårsolen titter frem, de første cummulusene er sett, de første sinnsyke boblene er rapportert og de første forfrossne sommer-pilotene er i ferd med å krype frem. Hvis du ikke har fløyet noe særlig i vinter, kan det være på sin plass å vurdere egen treningstilstand opp mot forholdene, som kan være ganske krevende nå på vårparten. Treningsbarometeret kan være et nyttig hjelpemiddel til å finne din treningstilstand.

Føler du deg rusten, så nøl ikke med å kontakte instruktør!

Vil også minne om hvilke begrensinger og krav til fartøysjef som gjelder for seilflybevis:

  • Seilflybeviset gir ikke innehaveren rett til å fly som fartøysjef med mindre innehaveren før hver enkelt tur enten har 3 flytimer fordelt på minst 5 starter på seilfly i løpet av de siste 12 måneder, eller har gjennomgått PFT/S i løpet av de siste 12 måneder.
  • For å medbringe passasjerer skal innehaveren av seilflybeviset ha utført minst 3 avganger og landinger på angjeldende startanordning i løpet av de siste 6 måneder.

Vi har heldigvis fløyet skadefritt i klubben hittil i år; fortsett med det!

(10. april -03 /CH)

LN-GCM godkjent

Under en enkel høytidelighet på Bygdø Kongsgård etterfulgt av the/kaffe og småkaker i Tenknisk Sjefs luxuriøse hjem på Bygdø overrakte Luftfartstilsynet representert ved Einar Bjørnebekk og Arne Gjessing, flyets luftdyktighets-bevis. Alle var enige om at det var et flott flyve-apparat. Mange fikse detaljer inklusive gear-warning.
 

Nå gjenstår bare registerings-beviset - den saken er i Øyvind Moes trygge hender.
 
Det betyr at det blir mulighet for utsjekk på LS4 i påsken!

(10. april -03 /HMB+CH/AB)

Utdanningsopplegget "Trygg acro med seilfly" godkjent av S/NLF/NAK som pilotprosjekt.

Acrogruppen i DFK/S kan nå med en stor porsjon stolthet opplyse om at utdanningsopplegget "trygg acro med seilfly" er godkjent av S/NLF/NAK som pilotprosjekt for acro utdanning. Som de fleste sikkert har fått med seg har vi gjennomført et teorikurs i vinter hvor vi har ca 16 deltagere som utover våren vil starte sin praktiske opplæring i acro flyging. Hvis værgudene står oss bi starter vi allerede i påsken, og vil følge opp med faste oppsatte dager utover våren. Interessen for acro flyging i DFK/S ser ut til å være økende, og vi håper og tror at vi gjennom dette opplegget kan tilby våre medlemmer et enda bredere og bedre tilbud innenfor seilflyging. Vi regner med at vi har hendene fulle utover våren og sommeren med å gjennomføre opplæring for de som allerede har vært på teorikurs. Er du en av dem som kunne tenke deg å starte med acroflyging, men ikke deltok på teorikurset i vinter? Neste teorikurs vil bli satt opp i august, med praktisk flyging utover høsten.
Mvh,
Acrogruppen i DFK/S

(10. april -03 /ØH/AB)

Helgens seilflyaktivitet

Vi er som kjent på Notodden for tiden, sammen med Oslo, Sandefjord og Jeløy. Helgen 5. og 6. bød på hang, termikk og bølger. Skybas var på mellom 2000 og 2700 meter begge dager, noe som innbød til en liten strekktur (se forumet). I tillegg fikk vi montert LN-GCM og vist den frem. Se bildearkivet for bilder fra helgen.

(8. april -03 /AB)

Hovedstyreformannen har ordet:

Endelig er motorflygruppa i gang igjen for alvor etter en tung start på året. Nå kom endelig Cessnaen - gratulerer, og vi jobber på spreng for å få Katanaen på plass så fort det lar seg gjøre. Nå gjelder det bare å fly og kose oss så mye som mulig. Nøkkelen ligger i høy aktivitet og ingen havarier og uhell. Les resten av meldingen

(6. april -03 /ED)

Gratulerer med "nytt" fly!

Bilder av ASF på flypark-sidene er også oppdatert nå.

(6. april -03 /ED)

LN-ASF står på ENNO

Siste nytt om ASF: Den ble ikke fløyet over til ENNO lørdag morgen på grunn av vindforholdene på Rakkestad. Stor takk til Follo Flyklubb som tilbød hangarplass i de kraftige vindbygene. LN-ASF ble ferget over til Notodden i dag av Ståle Abrahamsen. Han kan fortelle om et lekkert fly og alt fungerte perfekt. Bruk håndmic siden det ikke er nøkling på rattet ennå.

(6. april -03 /SA/ØM)

Fortsatt leiemulighet LN-NFJ

Vi har forlenget avtalen om leie av LN-NFJ frem til Katana/VLA kommer. Det gjør det mulig for våre medlemmer å fly NFJ dersom ASF er opptatt i skoling. Pris for NFJ med betalt årskort i DFK er 840,- (972,- uten). Det er ikke nødvendig med egen klubbutsjekk eller innmelding i andre klubbers selvassuransefond. Spørsmål om bøker, nøkler osv kan rettes til instruktørene våre eller motorflystyret ved Oddvar Grøstad. Betingelser ellers er som før: betalt selvassuransefond og 6 timer siste 12 mnd på klasse, type og modell.

(4. april -03 /OG/ED)

LN-GCM til ENNO

Vår nye LS-4b vil bli kjørt over til Notodden førstkommende lørdag for å beskues. Det er fortsatt noe papirabeid før den er operativ.

(3. april -03 /ØM)

Angående debatten rundt innføring obligatorisk medlemsskap for passasjerer

Internt i seilflygruppen har det den siste uken vært en meget aktiv debatt rundt vedtaket som ble fattet på årsmøtet.

Styret ber nå om tid til å samle alle innlegg i denne saken, for bearbeidelse.

Ved å stenge debatten inntil videre ber styret medlemmene om at debatten nå avsluttes.

Styret oppfordrer alle i klubben som har meninger om denne saken om å sette av torsdag 24. april, da det skal avholdes medlemsmøte i Drammen.

Mvh

Styret - seilflygruppen

(3. april -03 /SA/ØM)

LN-ASF

Melding fra Ståle Abrahamsen:

Hei,,jeg dro for å hente ASF i dag torsdag 3/4. På vei til Rakkestad ringte Norrønafly og sa de ikke fikk den klar i dag heller. Først ble det noe galt med ladinga, de fikk byttet alternator. Deretter oppdaget de en bensinlekkasje, som gjorde at de måtte ha flyet litt til. Jeg prøver igjen i morgen 4/4, hvis flyet blir i orden flyr jeg det til ENNO i morgen ettermiddag.

(3. april -03 /SA/ØM)

Medlemsmøte DFK/S torsdag 24. april kl 1800

Idrettens hus i Drammen klasserom B og C.

Agenda:

  1. Planer for sesongen 2003
  2. Informasjon om obligatorisk medlemskap. Klubben arbeider med å få sentrale personer fra NAK med på møtet.

(2. april -03 /LT/ØM)

 


Opp

[ Hokksund Flyplass ENHS | PPR | Kontakt oss ]


Bilder og video fra dfk.no må ikke gjengis eller brukes kommersielt uten fotografens samtykke