[ Introtur motorfly - seilfly | Teorikurs motorfly | Funksjonshemmede | Nabokontakt ]


Nyheter 2003, 4. kvartal

God motorflyaktivitet i 2003

Vi havner på rett over 700 timer med motorflyging i 2003. Dette er en betydelig økning i forhold til 2002 og noe bedre enn i 2000. Vi nådde ikke helt opp til aktivitetsnivået i 2001. Flyskolen er meget aktiv, så det største potensialet for økning i 2004 er klubbflyging. Årskort i seilflygruppa gjelder også for motorfly i 2004, forhåpentligvis til glede for mange av våre medlemmer som flyr både med og uten motor. Med et så attraktivt flytilbud både med hensyn til pris, flytyper og flytilgang burde Drammen Flyklubb få et meget bra 2004. På vegne av motorflystyret ønskes alle et godt nytt år med mye og sikker flyging!

(31. des -03 /ED)

Prisendringer fra nyttår - motorgruppa

Årskortet for 2004 koster 2000,- og dekker LN-DFK i tillegg til motorgruppas fly. Årskort for seilfly vil også gjelde for motorgruppas fly. Årskort (seil eller motor) er obligatorisk for å fly Katana. Det er også gjort noen små prisendringer og disse skyldes i hovedsak høyere forsikringspremie. Detaljert informasjon om nye priser er lagt ut i en ny prisliste.

(26. des -03 /ED)

Video fra henting av DFL

Det er ikke akkurat et Kurosawa-mesterverk vi presenterer, men det kan vel likevel ha interesse for noen. Opptakene ble gjort ved første avgang på Notodden og landing på Hokksund. Videoklippet er 2:48 langt og foreligger i to ulike kvaliteter/formater. Filstørrelse 7MB(WMV) og 55MB(MPEG). Dette er jo en helt ny flytype og klasse i Norge og vi skal lage en fyldig videopresentasjon av flyet snart!


Bilde fra videofilmen

(23. des -03 /ED)

Hva med en wienervals i romhelgen?

Vår sjarmerende lille wienerinne – LN DFL er nu klar for en svingom fra Hokksund. Siste etappe Notodden til Hokksund ble profesjonelt fløyet med Skolesjefen og Terje Gran som visstnok sjekket hverandre ut. Wienervals ser lett ut – men det er en del knep slik at det blir en hyggelig svingom. Premieløytnant Gran og hans team er klare til å gi en innføring (utsjekk som det heter i de mindre sofistikerte miljøer.) Men man må være raskt ute – hennes ballkort fylles snart opp.
(23. des -03 /HMB/ED)

Snart nytt år - nye kurs

Vi minner om at det er flere kurs som starter opp i januar: motorflyteori PPLA, seilflyteori og en kurskveld med King KMD 150 GPS. Se kursoversikten for mer informasjon.

(22. des -03 /AB)

 

LN-DFL straks klar til bruk

Luftfartstilsynet har foretatt besiktigelse av LN-DFL på Notodden i dag, og vi har forhåpninger om at det kan gå raskt å få alt klart. Hvis det går som vi håper kan instruktører sjekkes ut allerede i romjula! Så nå er tiden inne for alle oss andre også til å studere Katana Flight Manual! Manualen kan lastes ned (5.4MB). Merk at det kan være avvik mellom denne manualen og den originale som følger flyet. Den originale scannes og legges ut senere. Spørreskjema til utsjekk er lagt ut.

(18. des -03 /ED)

Foto: Øyvind Bardalen

Stemningsfull markering

Eksakt kl 16:37 tok flyene LN-DFK og LN-NFJ av fra Hokksund flyplass for å markere 100 års jubileet for brødrene Wrights flygning. For anledningen var det satt opp rekker med fakler på hver side av landingsbanen. I tillegg var det satt opp kraftig gasslys i baneenden. Med en snødekt bane ble det en meget flott ramme rundt flygingen, og hele seansen kunne like gjerne ha funnet sted for 100 år siden. Pressen var tilstede representert ved NRK og Drammens Tidende. NRK-reporteren var ikke snauere enn at han ble med LN-DFK opp og foretok et direktesendt intervju fra flyet!


Foto: Øyvind Bardalen

For oss som var tilstede var det en meget spesiell begivenhet og flyplassen omkranset av fakler var et vakkert skue fra lufta. Takk til John A. Johansen for initiativet og til Terje Gran for å innhente nødvendige dispensasjoner. En takk også til Luftfartstilsynet for meget rask og velvillig behandling av vår henvendelse.

(17. des -03 /ED)

Gratulerer med dagen - vi feirer!

Onsdag 17. desember er det 100 år siden sykkelreperatørene Orville og Wilbur klarte det. På forblåste Kitty Hawk fløy brødrene Wright for første gang med et motorisert luftfartøy tyngre enn luft.

Vi markerer dagen med en jubileumsflytur kl. 16.37 på Hokksund - nøyaktig 100 år etter Wright-brødrene. Det blir mørkeflyging og banen blir opplyst med bluss/fakler. Pressen er invitert og det hadde vært fint om noen medlemmer kunne stille opp og hjelpe til med organisering av fakler og gløgg. (Klargjøring kl. 15, pilotbriefing kl. 16)

Her er mer lesestoff i anledning dagen:

(17. des -03 /RD/AB)

DFK-medlemmer, gratulerer med nytt fly!

Vår Katana DA-20 står nå på Notodden. Terje Gran fikk sitte på med Oslo Flyveklubbs DA-40 LN-NEZ til Landskrona hvor han fikk utsjekk på DA-20. Deretter gikk turen direkte til ENNO. Kommentar fra Terje etter det relativt lange strekket: "perfekt fly med glimrende sittekomfort og en suveren GPS!"

Som man kan se til høyre er flyet ikke utstyrt med hjulkåper ennå, men det kommer. Se flere bilder av LN-DFL. (Oppdatert med ferrybilder 14. des)

Tre unge DFK-ere på Notodden
Foto: Per Knutsen

Se også forumet for kommentarer og gratulasjoner.

(13. des -03 /ED)

 

Seilflystatus: Bølger i dag - siste mulighet om en uke

Det var god vestlig vind i høyden, godt med bølger og tilhørende rotorer i dag. Lørdag var det også bølgetendenser. Effektiv bakkehåndtering og to slepefly har gitt 28 høye slep en kort helg i desember. Siste seilflymulighet i 2003 er om en uke, da har vi også IAC på plass. Deretter tar vi juleferie til midt i januar. Trenger du instruktør neste helg? Se her!

(7. des -03 /AB)

Langturflygingskurs starter førstkommende mandag!

Det er nå 10 påmeldte til kurset, men det er plass til fler. De som ikke kan følge hele kurset har anledning til å delta kun på kurskveld 3 (dvs 5. januar) som omhandler King KMD 150 GPS. Denne GPS-modellen finner du både i Robin og Katana. Deltakelse kun på kurskveld 3 koster 150,- og inkluderer CD med GPS-manual. Hele kurset koster bare 500,- og inkluderer Øyvind Moes bok VFR-langturflyging. Meld deg på snarest til Robert Selmer eller Øyvind Moe og skriv om du vil delta alle kvelder - eller bare på "GPS-kvelden" 5. januar.

(6. des -03 /RS/ED)

Timestatistikk motorfly

Den som måtte være interessert i å følge litt med på aktivitet fordelt pr måned kan ta en titt på en ny side som er lagt ut i dag. LN-LGB, LN-ASF og LN-ACF er med i timeregistrerings-systemet, så det er disse flyene vi kan tilby en slik online oversikt på.

(6. des -03 /ED)

Forsikringsoppgjør - hangar

Det har vært litt spørsmål omkring ny hangar og forsikringsoppgjøret etter murhangaren. Forsikringsselskapet har kommet med et erstatningstilbud hovedstyret er innstilt på å akseptere. Vi kommer til å ta opp saken for diskusjon på medlemsmøtet den 10. desember.

(5. des -03 /RD/ED)

Hva skjer i DFK fremover?

Når Hva og hvor
Første gang 8/12Kurs - Langturflyging motor, Drammen
10/12 kl. 1830Medl.møte
Onsdager kl. 18Byggekvelder, seileflygruppa, Furuset/Oslo
Lør- og søndagerSeilflyging ihht. liste
Første gang 14/1-04Nytt teorikurs seil, Drammen
Januar -04Evt. nytt teorikurs motor/PPLA, Drammen
13-21 mars -04Vågå Wavecamp 2004

(24. nov -03 /AB)

Ny bok: VFR Langturflyging

Det er ikke hver dag det utgis flybøker av medlemmer i klubben. Fersk fra trykken er boken VFR Langturflyging ført i pennen av Øyvind Moe. Boken kan kjøpes på NAKShop. De som deltar på Langturflykurset får boken som endel av kurset. Det er mange ledige plasser på kurset, så meld deg på.

(23. nov -03 /AB)

Gratulerer, Anders!

Sakset fra NAK: Norges lag til VM i klubbklassen som arrangeres på Elverum 5. - 26. juni i 2004 er nå klart. Jostein Døsen er lagleder. Piloter er Jo-Inge Bjørø, Anders Skifjeld og Kato Kvitne. Ole John Aske er uttatt som reserve.

Se også forumet

(23. nov -03 /JV/AB)

Felles medlemsmøte Drammen flyklubb

Det blir felles medlemsmøte for hele Drammen flyklubb i desember!
Sted: Jonas B Gundersen, Bragernes torg, Drammen
Tid: Onsdag 10 desember kl 1830.
Agenda: Legges ut om litt. Det blir litt info fra gruppene og fra hovedstyret.
Sett av datoen i kalenderen nå, så sees vi til en "juleavslutning" snart! For å leie lokalet, må vi bestille pizza (....eller noe slikt). Se http://www.jbg.no for meny.

(22. nov -03 /T-EL/AB)

Cuben flyttes til Jarlsberg for vinteren

Cub LN - ACF er nå fløyet over til Notodden for 100 timers ettersyn på Listeruds flyverksted. Den skal etter planen siden flys over til Jarlsberg hvor den har fått hangarplass for vinteren. De som kan tenke seg skiutsjekk bør ta kontakt med styret i Cubgruppa

(20. nov -03 /TSK/ED)

Byggekveld seilflygruppa

Vi begynner med våre byggekvelder på Furuset på onsdager. Vi tar sikte på at det skal være åpent der fra kl 1800. Det er i bygget til Microtronica (Arrow Norway AS) i Trygve Nilsens vei 8. Se kart og veibeskrivelse.

(19. nov -03 /HMB/ED)

To nye PPL/A sertifikatinnehavere

Kolbjørn Walderhaug og Christer Lie besto skilltest for Luftfartstilsynets kontrollant 17. november. Kolbjørn Walderhaug er den første PPL/A skolen har utdannet etter de nye JAR/FCL reglene (han har vært klar for skilltest i snart en måned, men har måttet vente på grunn av mye dårlig vær). Begge besto skilltest med god margin. Gratulerer!

(18. nov -03 /ET/ED)

DFK avdeling Furuset åpnet

Man kunne allerede tidlig på kvelden dimitere de store politistyrker som var utkalt for å holde styr på ivrige seilflygere ved åpningen av vårt nye byggelokale på Furuset. Lokalet har vi fått disponere takket være stor velvilje fra ARROW Norge hvor Ingar Brenna tjener penger for å kunne fly. Vedlagt følger bilder fra lokalet og seansen. Hvis du ikke slapp inn – fortvil ikke – det kommer mange muligheter i løpet av vinteren. Vi tar sikte på byggekvelder hver onsdag (mulig vi dropper julaften) utover. Neste oppmøte onsdag 19. november for å starte med 5-årskontrollen.

Siste nytt: Familien Odd Rogne har sneket i køen og sørget for at GBQ nå er tatt ut av hengeren.

(17. nov -03 /HMB/AB)

Langturflykurs

Vil gå over fire kvelder på Idrettens hus i Drammen. To kvelder før nyttår og to etter nyttår. På dette kurset kan du lære mer om hvilke muligheter og utfordringer det er i å fly litt lenger. Mer infor finner du her. Meld deg på nå til Robert Selmer eller Øyvind Moe.

(17. nov -03 /RS/ØM)

SveDaNor

De nordiske seilflyorganisasjonene har åpnet et nytt websted - http://www.nordic-gliding.org/. Her vil du fremover finne informasjon om fellesnordiske seilflyaktiviteter

(16. nov -03 /AB)

Byggelokale på Furuset

Takket være Ingar Brenna og ikke minst hans arbeidsgiver ARROW har vi fått tilgang til et flott byggelokale på Furuset. Der kan vi få inn ganske mange flymaskiner på en gang slik at arbeidet kan bli effektivt. I første omgang er BQ kjørt dit for å ta 5-års kontroll. Som tidligere nevnt er det viktig at den kommer i luften igjen så raskt som mulig.

Håper alle slutter opp om dette prosjektet. Er en fin anledning til å se hvordan et seilfly ser ut inni.

I utgangspunktet vil vi prøve å ha byggekvelder på onsdager - så kom frimodig til Furuset.

(10. nov -03 /HMB/ØM)

S/NLF inviterer til møte i Oslo

I uke 47 og 48 vil det avholdes regionsmøter i regi av S/NLF i Bergen, Trondheim og Oslo der bl.a. PAL-prosjektet står i fokus. I Oslo møtet være 27.11 kl 1800 i auditoriet, Norsk Teknisk Museum på Kjelsås. Les mer......

(9. nov -03 /AB)

Nok en fantastisk høstdag på Hokksund!

Det var mye aktivitet på Hokksund lørdag - både motor og seilfly var i sving. Redaksjonen gjengir her en skildring sendt til flere fra dagens ASL, Øyvind Halden:

Lørdag 8 november opprant med tåke og skybas på ca 300 m. En liten men entusiastisk gjeng ankom Hokksund med god tro og ble bønnhørt ved 12 tiden. Innen dette rakk vi å demontere K-13 og kile den inn i en tilhenger som absolutt ikke passet. Men med puter, ambolt, noen planker og tvinger er det utrolig hva man kan snekre til for en kortere transport i retning årskontroll. Moder natur bød på fantastisk høstvær med litt varme i solen og vindstille. Forholdene var perfekte for grunnskoling og acroskoling.

Vi var to instruktører, to slepeflygere, 4 acroelever, en grunnskoleelev og en sertifikatpilot. Ved hjelp av effektiv utnyttelse av slepefly og baneretninger gjennomførte vi 13 starter på tre og en halv time. Flere av acroelevene fikk godkjent nye øvelser for solo egentrening og en elev gjennomgikk teoriprøver i acro som han besto med god margin. Grunnskoleleven fikk også gjennomført flere starter og er nå ett godt stykke på veg til en karriere som seilflyger. En av slepeflygerne ble utfordret til en tur i K-21 med instruktør og demonstrerte mesterlig hvordan man faller av et slep under 8 talls flyging.

Totalt sett må vi si at dagen var meget vellykket, og vi vil oppfordre alle til å ta en tur på flyplassen selv om termikken nå i det store og det hele har måttet vike plass for vintersesongen.

(8. nov -03 /ØH/AB)

Bilde av vår Katana!

Stein-Erik Carlsen i Oslo Flyveklubb var nylig nede hos Østflyg for å hente OFKs andre DA-40TDI, LN-NEZ. Vår Katana LN-DFL står klar i Kalmar og han fikk tatt noen bilder av flyet. Han skriver i en e-post til oss: "satt meg i cockpit, og var imponert over plass og komfort!"
Flyet blir fløyet opp til Notodden av Østflyg så snart som praktisk mulig.

(6. nov /ED)

Husk medlemsmøte seilflygruppen 6/11

Det stå litt av hvert på flightplanen for kvelden:

  • Informasjon om prosedyrer for bl.a. dagloggføring
  • Bilder m.m. fra hjemtransporten av DFK
  • Vågå 2004 - bølgeflyging
  • Klubbstatus og handlingsplan
  • .....noe å bite i...

Sted: Idrettens hus, Drammen. Klokkeslett 1830. Hjertlig velkommen - gamle og nye medlemmer!

(5. november. -03 /T-EL/AB)

Husk medlemsmøte seilflygruppen 6/11

Det stå litt av hvert på flightplanen for kvelden:

  • Informasjon om prosedyrer for bl.a. dagloggføring
  • Bilder m.m. fra hjemtransporten av DFK
  • Vågå 2004 - bølgeflyging
  • Klubbstatus og handlingsplan
  • .....noe å bite i...

Sted: Idrettens hus, Drammen. Klokkeslett 1830. Hjertlig velkommen - gamle og nye medlemmer!

(5. november. -03 /T-EL/AB)

Faktura DFK/S er sendt ut

Kassereren har avstemt slepekontoen og sendt ut faktura til de som skylder penger. Fint om de som har mottatt faktura sjekker denne og evt. betaler så fort som mulig. Les om fakturering og rentesatser under Medlemsinfo/Priser seil. Husk at du blir belastet renter for hver dag du skylder penger, og at du får godskrevet renter (bedre enn banken!) hvis du har penger tilgode. Kontakt evt. kasserer dersom du lurer på noe.

(30. okt /PMN/AB)

Elevliste/instruktørbehov - seilfly

For å forenkle oversikten over hvor stort instruktørbehovet er på de organiserte dagene, ber vi alle som har behov for instruktør på en flydag om å melde seg på forhånd. Behov meldes via forumet Seilflyaktivitetskaleder. Les mer på vaktlisten, som nå også viser hva slags instruktør som har vakt.

(29. okt /ØH/CH/AB)

Vår Katana har kommet til Sverige!

LN-DFL står hos Østflyg i Kalmar og blir fløyet over til Notodden så snart som mulig. Fram til flyet er på Hokksund med alle papirer i orden osv kan det kanskje være en tanke å kikke litt på Katana Flight Manual? Manualen kan lastes ned (5.4MB). Det kan være avvik mellom denne manualen og den originale som følger flyet. Utsjekksprogram starter så snart alle godkjenninger foreligger og våre egne instruktører er sjekket ut på Katana!

(29. okt /ED)

Godkjenning - Trygg Acro med Seilfly

Redaksjonen har mottatt følgende fra Acrogruppa:

Godkjennelse er mottatt fra S/NLF/NAK for acrokompendiet Trygg acro med seilfly (se vedlegg). Med denne godkjennelsen er pilotprosjektet offisielt avsluttet, og revisjon 4 det refereres til i godkjennelsen er overlevert og ferdig produsert av S/NLF/NAK. Vi i acrogruppen er ikke så rent lite stolt over dette produktet, og vi håper og tror at vi har bidratt til et stort løft innen acro flyging i seilfly-Norge. Opplegget er allerede i bruk i DFK/S hvor vi har avholdt ett teorikurs i vinter med påfølgende praktisk opplæring, og ved et pågående teorikurs hvor vi har med 13 deltagere fordelt på 5 klubber. I tillegg er NTHF i gang med teorikurs for et utvalg av sine medlemmer. Dette viser at med samkjørt aktivitet og engasjement, samt et nært samarbeide med sentrale myndigheter kan man komme utrolig langt på kort tid. Dette til ettertanke i en tid hvor det har blitt svært vanlig å kritisere sentrale myndigheter for dårlig og manglende utført arbeide.

Vi i acrogruppen takker for et meget godt samarbeide med de involverte parter, og spesielt S/NLF/NAK og styret i DFK/S som har vist stor imøtekommenhet i dette prosjektet. Uten Deres hjelp ville veien vært meget lang og tung.

Med vennlig hilsen Acrogruppen i DFK/S
Bernt Bøckmann, Erik Østerud, Svein Frodahl, Øyvind Halden

(27. okt /ØH/AB)

GDW tilbake og klar til bruk

Redaksjonen har via sine etteretningskilder få vite at Hr. Arve Holmbø på oppdrag fra Teknisk Chef har avlagt systembolaget i Lidköping et besøk, og i den anledning også tatt med vår kjære Discus hjem igjen.

(27. okt /HMB/AB)

Sjekk kontaktinformasjon!

Det er en del medlemmer som stå oppført med feil kontaktopplysninger i medlemsdatabasen. Gå inn på melwin.nak.no og velg "Medlemsdata". Oppdater evt. feil informasjon - husk også å sjekke e-postadressen for der er det en del feil.

(26. okt /PMN/AB)

Benytt LN-LGB!

Flyet er tilbake fra 1000 timers ettersyn og fått nye dekk, batteri og generator. Flyet er tilgjengelig både i flyskolen og for klubbmedlemmer ellers. Timeprisen er 648,- for medlemmer med årskort.

(25. okt /OG/ED)

Acro-kurs - priser for flyleie uten årskort

Piloter uten årskort kan kjøpe pakker av 10 starter til redusert pris, beregnet på acroundervisning/egentrening. Man må kjøpe et "klippekort" på 10 starter til kr. 525 pr. start (totalt 5250 kroner). Dette inkluderer startavgift, slep til 1200 meter og 30 min flytid. Klippekortet er gyldig i perioden frem til 30/6-2004, og piloter som ikke rekker å bruke opp turene må søke styret om utvidelse av varigheten. Dersom piloten trener solo, kreves 400 kr i selvassuranse, om ikke det skriftlig aksepteres å stå utenfor ordningen (ref. bestemmelser om egenandeler ved skade) Denne ordningen gjelder begge klubbens K-21, innenfor 30 min flytid. Ut over dette betales minuttpris á 8 kr/min. Det er ikke krav om å være medlem av Drammen flyklubb, men man må være medlem av annen klubb/NAK. Klippekort kjøpes ved å sette penger inn på konto som beskrevet på Prisliste-siden. Husk å merke giroen tydelig med hva det gjelder.

(23. okt. -03 /T-EL/AB)

Medlemsmøte seilflygruppen

Sett av torsdag 6. november. Da vil det være medlemsmøte i seilflygruppen. Sted: Idrettens hus, Drammen. Klokkeslett 1830.

(22. okt. -03 /T-EL/ØM)

Reklame på www.drammenflyklubb.no

Websidene våre har et relativt godt og jevnt besøk av mange. Basert på tidligere innspill fra medlemmer forsøker vi oss nå med litt reklame på enkelte av sidene våre. Vi vil forsøke å ikke ha alt for glorete og forstyrrende reklame, ei heller alt for irrelevant reklame ifht. antatt målgruppe. Reklamen er stort sett basert på provisjon, så skal du eks. handle bøker, og du gjør det gjennom dfk.no og videre hos Bokkilden vil du også støtte klubben.

Vi kommer til å evaluere resultatet av dette sammen med eventuelle tilbakemeldinger fremover for å se om det er verdt det. Bruke gjerne forumet dersom du har synspunkter på dette. Vi takker for innspill og kommentarer!

(21. okt. -03 /RD/AB)

Spesialtillatelse (SPS) kurs for vedlikehold av klubbfly

NLF/NAK arrangerer nytt kurs for spesialtillatelse (SPS) for vedlikehold av klubbfly. SPS-kurset avholdes over vinteren som fjernundervisning i teori, og avsluttes med praktisk kurs mars/april neste år. Det er kun 10 plasser på kurset, så interesserte må snarest mulig ta kontakt med leder i motorflygruppa. Fullstendig innbydelse og søknadsskjema kan lastes ned (Word-format).

(20. okt /OG/ED)

Plastfly fra Boeing

Boeing skal bygge fly i plast - Plast og fiber skal gjøre susen heter det i en artikkel i Teknisk Ukeblad som Hr. Teknisk Chef har oversendt redkasjonen. Hvorvidt han mener at dette er smart eller ikke (sett i lys av artikkelen nedenfor) fremgår ikke i oversendelsen.

(19. okt. -03 /HMB/AB)

LN-GDW må repareres

Følgende bulletin har tikket inn fra Teknisk Chef sitt luxuriøse hjem på Bygdø:

Våre alltid oppdaterte medlemmer vi vite at vår kjære Discus LN-GDW ble satt på bakken etter at et av dets søstere fikk skadet vingen. Dette ble henført til en mulig fabrikasjonsfeil ved at vingebjelken ikke var limt skikkelig til skallet på vingen, og da blir styrken borte. Det hele er nemlig basert på at vingebjelke og vinge-skall er limt skikkelig sammen. Sakens alvorlige karakter tilsa at Teknisk Chef spente sin Skoda Octavia for hengeren til GDW og bega seg til vår venn i tunge stunder - Thomas Pyls i Lidköping. Kontrolllen der åpenbarte at styrbord vinge må repareres. Det gjør Thomas for fabrikkens regning slik at vi har vår kjære Discus tilbake i begynnelsen av november. Vedlagt følger bilder fra seansen i Lidköping.

For ytterligere opplysninger, ta kontakt med Hr. Teknisk Chef Hans M. Borge, som forøvrig kan anbefale Systembolaget i Lidköping som leverandør av passende viner til en rimelig penge.

(19. okt. -03 /HMB/AB)

Ny teknisk leder i motorgruppa

Egil Kløften har sagt ja til å overta som ny teknisk leder i motorflygruppa og deltar denne helga på NLF/NAK-kurset for tekniske og operative ledere. Styret takker avtroppende teknisk leder Helge Røkeberg for lang og meget god innsats for klubben.

(19. okt /ED)

 

Steinar Vik er død


Vi har mottatt den triste nyheten at mangeårig medlem og en av klubbens primus motor, Steinar Vik er død. Steinar fortalte for kort tid siden at han hadde fått trøbbel med hjertet, men hverken han eller hans venner trodde det var så alvorlig. Natt til tirsdag sovnet han helt overraskende inn mens han var inne til undersøkelse på Sykehuset Buskerud.

Steinar var svært aktiv i Drammen Flyklubb i en årrekke, både med diverse formannsverv og nå i det siste som en av de ivrigste i SAR-gruppa. Han var flere ganger Norgesmester i presisjonsflyging, og var en markant person i NAKs motorflymiljø.

Våre tanker og dype medfølelse går nå til hans aller nærmeste.

Bisettelsen finner sted i Tranby kirke fredag 17. oktober kl 11.00

mvh
Raymond Dalen
Formann DFK

2002 er slått med solid margin allerede

På tross av at vi var uten eget motorfly i mange måneder på starten av året, har klubben nå fløyet 150 timer mer enn i hele 2002. Med brukbart vær utover - og med den interessen vi venter for Katana - vil 2003 også bli et klart mer aktivt år enn 2000. Vil vi klare å slå 2001 (836 timer)?

(11. okt /ED)

Seilflysesongen er ikke over!

Sesongen er ikke over - vi flyr hver lørdag og søndag hele året. Så du på seilflyging på Norge Rundt? En seilflytur er ikke lenger unna enn Hokksund flyplass! Hvis du ikke er medlem av flyklubben kan du kjøpe en introduksjonstur med instruktør eller en erfaren pilot - møt opp lørdag (før klokken 10) eller søndag (før klokken 11) og du kan oppleve det samme som reporteren i Norge Rundt! Kanskje det er starten på din seilflykarriere. Du kan lese mer om oppæring under menyvalg skolen.

(10. okt /AB)

Status motorfly

Klubbens lille web-avdeling jobber jevnt og trutt med klubbsaker, og det hender vi får tid til litt web-utvikling også. Status for motorfly vil nå vises på førstesiden og illustreres med rød (ikke luftdyktig), gul (merknad evt. kort tid igjen til ettersyn), grønn (ingen merknad). Husk å sjekke flyets bøker og booking da det er dette som gjelder når det kommer til stykket!

(10. okt /ED/AB)

Teorikurs acro med seilfly - endring av første kursdato

På grunn av interne behov for lokaler hos Drammen videregående skole den 14. oktober, vil første kursdag for acro teorikurset bli flyttet til onsdag 15 oktober til samme tid. Og for de som ikke har meldt seg på så langt, men er interessert i å delta, er det ingen grunn til å nøle. Vi har så langt 8 påmeldte deltagere fra tre forskjellige klubber men har plass til flere. For påmelding, send en mail til Øyvind Halden

(8. okt /ØH/AB)

LN-ASF ute av drift

Feil på LN-ASF må utbedres før videre bruk.

(6. okt /TG/ED)

Landingskonkurranse 4/10 - resultater

Lørdag ble det avholdt en høytidlig, og veldig seriøs landingskonkuranse. Ingar F.P. var dommer og Vegard Lindrup (bilde) vinner. Hele resultatlisten m.m. kan du se her.

(5. okt /IFP/AB)

GAP Flight Training 2003

For å fullføre GAPft 2003 må man gjennomføre en flytur med en kompis, fly en tur med instruktør og svare på et veldig enkelt spørreskjema. Elever som er under utdanning til PPL kan delta, sammen med sin instruktør. Det er heller tynt med DFK-medlemmer på deltakerlista, men det er fortsatt en og en halv måned igjen til konkurransen avslutter. Les mer

(3. okt /ED)

 

LN-ASF er klar igjen

LN-ASF hentes fra ettersyn på ENNO i ettermiddag og kan nå bookes som normalt igjen.

(3. okt /ET/ED)

Wavecamp 2004 - du er invitert!

Wavecamp 2004 vil bli arrangert på Vågå 13.-21. mars 2004. Generell informasjon og detaljer vil bli tilgjengelig på http://www.wavecamp.no utover høsten. Vi håper selvfølgelig at mange piloter fra DFK blir med.

(2. okt /AB)

Jordingskabel tankanlegg

Helt ny trommel og jordingskabel er montert i fuel-bua. Trommelen er plassert inne til venstre på veggen over bensinslangene. Les mer om flybensin og sikkerhet. EAA har publisert en interessant artikkel om bruk av bilbensin i fly.

(1. okt /EK/ED)

 


Opp

[ Hokksund Flyplass ENHS | PPR | Kontakt oss ]


Bilder og video fra dfk.no må ikke gjengis eller brukes kommersielt uten fotografens samtykke