[ Introtur motorfly - seilfly | Teorikurs motorfly | Funksjonshemmede | Nabokontakt ]


Nyheter 2004, 1. kvartal

Endret kursdato PPL-teori

Operasjonelle prosedyrer - del 4 avholdes 20. april kl. 18-21 i steden for 30. mars!

(29. mar-04 /TG/AB)

Flynytt 2/2004

Flynytt nr 2/2004 er straks i sirkulasjon med bilde av LN-DFK på forsiden og en lenger artikkel om flyet: Ny franskmann på norsk eng: Drammen flyklubbs Robin Remo: Vi fant veien til Drammen jernbanestasjon en vakker dag i fjor sommer. Widerøe-flyger og både slepe- og seilflyger i Drammen Flyklubb, Anders Skifjeld møter oss og vi drar sammen til Hokksund for vårt første møte med den velkjente seilflyplassen og med det splitter nye slepe- og turflyet til klubben. Drammen Flyklubb har importert en Robin Remo 180, og passende nok er den registrert, ja nettopp: LN-DFK......

(29. mar-04 /AB)

Termikkprognosen i gang igjen

Termikkprognosene er straks i gang igjen. Du finner dem hos SMHI eller samlet her

(26. mar-04 /NAK/AB)

Notodden - overnatting og påskeinfo

Vi flyr for tiden seilfly på Notodden, der vi også har leid et rom av Sandefjord Seilflyklubb for den perioden vi skal være der (sannsynlig vis frem til 1. mai). Rommet har noen køyesenger med madrass, og deler bad og te-kjøkken med et annet rom. Dersom du ønsker å overnatte koster det kr. 100 pr/natt. Det skal ligge/henge liste på rommet der du må skrive deg opp, beløpet blir belastet din slepekonto. (Slepepiloter og instruktører slipper å betale for natten før de har vakt)

Instruktørliste vil bli satt opp for alle helger som vanlig, men i påsken (palmehelgen til 2. påskedag) er det viktig at du skriver deg opp på elevlisten da instruktørene vil stille opp etter behov.

Nøkkelen til rommet skal ligge i strekkskapet på Hokksund når det ikke er DFKere på Notodden.

(26. mar-04 /AB)

Innbetaling av flyleie

Motorgruppa innfører snart en ny tjeneste som vil gi medlemmene en mye bedre oversikt over egen flykonto. For at vi skal få til det uten unødig ekstraarbeid må innbetalingene merkes med NAK-medlemsnummer og/eller tur referanse. Hvis innbetalingen gjelder noe annet, må det merkes tydelig hva den gjelder. I kveldens motorflystyremøte ble det vedtatt å innføre et høyere purregebyr og dette vil bli lagt til purringene som sendes ut om kort tid. Som kjent skal flyleie betales uoppfordret og innen tre dager etter flygning.

(24. mar-04 KW/ED)

NRK1 lørdag 27. mars

Førstkommende lørdag vil du på NRK1 i programmet Hodejegerne (programmet til Tande P) kunne se en seilflyinstruktør stille opp på "yrkessiden".

(24. mar-04 /AB)

Vågå 2004

Seilflygruppa har kommet hjem fra Vågå etter enda en vellykket samling. Den 14. bølgeleiren på Vågå resulterte i 376 starter og en samlet slepehøyde på over 400 km. Det ble oppnådd 124 gullhøyder (3000 m høydegevinst) og 42 diamanthøyder (5000 m høydegevinst) i løpet av uka. Den største utfordringen i år var luftromsproblematikk, da luftforsvaret også skulle trene med jagerfly i de samme omårdene. Dette løste seg til det beste for begge parter vha. god kommunikasjon og samarbeid. Vi har også fått beskjed fra Vågå hotel om at alle flygere, uavhengig av klubb og type sertifikat få 10% pilot-rabatt på hotellet hele året.

Seilflystyret og arrangementskomiteen vil takke alle som har bidratt med årets suksess. Flere detaljer og bilder finnes på www.wavecamp.no.

(22. mar-04 /AB)

Aktivitet på Notodden, LN-LGB flys til Tynset

Vi gratulerer Robert Ege med gjennomført langnavigasjon til Kjevik, og vi har flere elever som nærmer seg skolesjekk og sertifikatprøve. All flyaktivitet foregår nå ut fra Notodden og alle fly kan bookes på vanlig måte. LN-LGB og LN-ACF står på Hokksund. LN-LGB blir trolig returnert i løpet av kommende uke hvis været tillater det - og baneforholdene på Hokksund gjør det mulig å ta av.

(20. mar-04 /ED)

 

Banen på Hokksund er stengt

På grunn av bløt bane er Hokksund nå stengt for bruk og baneender markert med kryss. Klubbflyene er/blir flyttet til Notodden. Flyplassjefen kan gi dispensasjon for bruk i enkelttilfeller som ved frost osv. Ved spørsmål kontakt flyplassjef Per Olav på 41612148.

(17. mar -04 POH/ED)

Arnfinn Krog er død

Vi har mottatt den triste meldingen at Arnfinn Krog døde lørdag 14. mars etter lengre tids sykdom. Arnfinn Krog ble medlem i Drammen Flyklubb på midten av femtitallet. Arnfinn vil bli husket som en handlingens mann og han var blant annet sentral i etableringen av Hokksund flyplass og mange andre prosjekter for flyklubben. Han har dessuten vært eier av flere fly stasjonert på Hokksund og også i perioder leiet ut fly til Drammen Flyklubb. Arnfinn Krog ble utnevnt til æresmedlem i Drammen Flyklubb i februar 2003. Våre tanker og dype medfølelse går nå til hans nærmeste.

Bisettelsen finner sted i Haug kirke fredag 19. mars kl 13.30

(17. mar -04 /Espen Dahl)

 

Har du registrert din e-postadresse?

En kjapp sjekk viser at 83 medlemmer ikke er registrert med e-postadresse i NAKs medlemsregister. Det er nå helt unntaksvis at informasjon sendes ut pr brev, så de som har epostadresse bør registrere den. Det gjøres enkelt og greit på melwin.nak.no under knappen "Medlemsdata". Medlemsnummer og nøkkel for innlogging finner du på medlemskortet fra NAK.

(17. mar -04 /ED)

Takk til Raymond Dalen!

Vi håper å se Raymond på medlemsmøtet som skal holdes om noen uker, men Oddvar har alt nå skrevet en melding på vegne av klubben. Les mer

(14. mar -04 /ED)

Wavecamp 2004 er i gang!

Fredag morgen dro TAU, DFK og GCJ fra Hokksund i skyet vær. Turen gikk over Hadeland og opp Gudbrandsdalen under skyene, men rett før Vågå dukket påskeværet opp.
Ikke en sky på himmelen (med unntak av noen lenticer, men det er jo ikke skyer ...) GCJ løste ut i 1500 meter og steg til 3000 meter i bølge før de brøt av og satte kursen ned mot isen. To slepefly til kom ila. ettermiddagen og et stort antall seilflyhengere er observert på nordlig kurs oppover Gudbrandsdalen.

Følg med for daglige oppdateringer og bilder på www.wavecamp.no

(13. mar-04 AB/ED)

Første ASW27 B godkjent og deltar på Wavecamp 2004

Igjen var Bygdø Kongsgård og Teknisk Chefs hjem den stilfulle ramme omkring en viktig begivenhet i seilfly-Norge. Nemlig godkjennelsen av den første ASW 27 B. Alexander Schleichers nye agent, Øyvind Moe har tatt hjem et lekkert eksemplar av arten. Vår venn i Luftfartstilsynet - Einar Bjørnebekk ankom i Tilsynets offisielle mørkeblå limousine slik det passer seg en Kongens embedsmann av høy rang. Les mer

(10. mar-04 HMB/ED)

Årsmøte 2004

"Offisielt" møtereferat og årsberetninger fra styrene kommer senere, men her er litt informasjon til dere som ikke hadde anledning til å komme på møtet. Snaut 30 personer møtte fram til årsmøtet i Drammen Flyklubb. Møtet var ikke helt uten forviklinger pga sent ankommende - og ikke ankommende dokumenter. Likevel klarte dirigent Kai Lyche å lose forsamlingen gjennom møtet på en utmerket måte. Les mer om møtet

(10. mar-04 /ED)

Med LN-ASF til Flesland

Kolbjørn Walderhaug var nylig en tur på Flesland med LN-ASF og hadde virkelig klaff med været. Les historien og se de flotte bildene

(11. mar -04 /ED)

S/NLF ledermøte 6.mars

I forbindelse med ledermøtet og seksjonsmøtet på Gardermoen ble Raymond Dalen og Peder Lien hedret med seksjonshederstegn for mangeårig innsats for norsk seilflyging. 20 år med instruktørkurs er imponerende! Ledermøtet og det ekstraordinære seksjonsmøte samlet et 40-talls deltakere. Det ble mye informasjon, noe debatt under ledermøte. I seksjonsmøte ble vedtaket om obligatorisk tandemmedlemskap opphevet og innført som frivillig ordning.

Styret i DFK/S vil informere nærmere om tandemmedlemskap og flyging med passasjerer etter Wavecamp.

(10. mar-04 /S/NLF/AB)

Flott helg på Hokksund

LN-ASF var på langnav til Kjevik, to Cuber opererte på ski og alle klubbens fly pluss flere private var i lufta i helga. Spesielt søndag var bra og vi har redigert en 5 minutters videosnutt som viser aktiviteten. På seilflysiden var det 29 slep hvorav 19 på søndag i strålende vær med svake bølger og hang. Alle tre operative seilfly (GCJ/GCM/GBR) var i drift i deler av helgen.

De to neste helgene foregår seilflygingen på Vågå med etterfølgende flytting til Notodden (lørdag 27. mars) pga. teleløsningen som kommer på Hokksund.

(7. mar-04 /AB/ED)


Klikk på bildet for å se en lav-oppløselig versjon av video

Motorvarmer til Katana

Motoren i Katanaen liker spesielt dårlig å bli startet når det er kaldt og den skal derfor forvarmes. Per Knutsen har laget en motorvarmer tilpasset vårt behov. Motorvarmeren står fast innstilt på 1200Watt og den slås av og på ved å plugge inn støpselet. 30 - 60 min er tilstrekkelig oppvarmingstid under de fleste forhold.

(6. mar-04 /ED)

Husk å betale kontingenten

Vi minner om at kontingent til klubben må være betalt for at man skal ha stemmerett på årsmøtet 10. mars. Samme krav gjelder for at medlemmer skal være valgbare til tillitsverv i klubben. De som betaler for sent til å få innbetalingen registrert i Melwin før møtet må ta med kvittering.

(4. mar -04 /ED)

S/NLF/NAK med nye rekrutteringssider

Seilflyseksjonen i Norges Luftsportsforbund/Norsk Aero Klubb har åpnet nye websider med fokus på å rekruttere nye seilflygere - ta en titt på www.blipilot.no. De nye sidene, sammen med våre skolesider, burde gi svar på de fleste spørsmål om å starte med seilflyging.

(3. mar -04 /AB)

Langnav til Kjevik

De fleste motorflygere husker sin første solo langnav. Det er første tur solo langt fra hjemmebasen og det er en tur som gjør inntrykk. Torgeir Pedersen har sendt oss en skildring i tekst og bilder av sin navtur til Kjevik med LN-ASF. Les mer

I forbindelse med de siste dagers skriverier i motorgruppa er det opprettet et eget område for turer under menyvalget Arkiv. Har du gode minner? Send dem inn - vi har plass til gamle og nye turhistorier med mikro-, motor- og seilfly!

(1. mar -04 /ED)

Flytjenesten kaller!

Har du lyst til å være med i flytjenesten? Flytjenesten er NAKs egen frivillige tjeneste som har oppdrag av forskjellig karakter.  Her i DFK har vi i tillegg til søk og redning, også en del oppdrag for politiet og andre aktører i nedre Buskerud. Vi har i de siste årene vært med på alt fra å kartlegge angrep av barkebiller i skogen, elgtelling, skogbrann, fotooppdrag, forfølgelse av ranere sammen med politiet, overvåke ulovlig bruk av snøskutere, og selvsagt ettersøkning av personer på avveie. Les mer

(29. feb -04 /BÅN/ED)

Nok en aktiv helg på Hokksund

I underkant av 20 slep i helgen, med antydning til termikk på søndag, både GCJ og GBR var i bruk i tillegg til at GDW ble polert. Lørdag var det også stor motoraktivitet med bl.a. nav-turer og skiutsjekker på programmet. ACF, ASF og DFL var ute og viste seg frem i nordavinden. Søndag var Torgeir Pedersen på langnav til Kjevik med LN-ASF.

(29. feb -04 /AB/ED)


Skiutsjekk søndag 29. februar

Nye priser DFK/S pr. 1. mars 2004

Ny prisliste er tilgjengelig, og hovedendringen er at LN-DFK har felles pris for seil- og motorårskort samt at slepeprisen er satt opp til kr. 33 pr. 100 m. Slepeprisen er justert pga. økte utgifter til fuel og forsikring av slepefly de siste årene. I tillegg har NAK justert sine medlemspriser noe.

(29. feb -04 /T-EL/AB)

En liten innsats fra fler ønskes

Flyging er jo det som er mest gøy, men det er (dessverre?) en del andre ting som må gjøres også for at det skal være mulig. Det er i dag en liten kjerne som gjør en god del jobb, men det hadde vært fint hvis flere kunne ta i et lite tak noen timer gjennom året.

Renhold: Det er satt opp ny renholdsliste for Hokksund, sjekk når du er satt opp på listen og gjør en innsats. Dersom du ikke står på listen så gi beskjed så skal vi få satt deg opp på en økt i løpet av året.

Flyvedlikehold: Det er stadig seilflyaktivitet på Furuset på onsdagskveldene. Det nærmer seg innspurten og førstkommende mandag (1/3) og onsdag (3/3) trenger vi et par stykker til litt pussing og gealcoat-arbeid på GAM for å få den klar til Vågå. Ta evt. kontakt med Are Storsveen for mer informasjon. På motorsiden er det nok Katanaen som etter hvert trenger en kjærlig pusseklut og litt voks på vingene for å beholde glansen. Snakk med Espen Dahl eller Hans Borge så kan de veilede i den saken.

Les Espens lille reisebrev eller se på bilder av fint vær fra i sommer og tenk deg om. Kanskje du bør gjøre en liten innsats for at du skal få enda mere glede av neste flytur? Vi håper folk tar i et lite tak - ha en fin flytur!

(27. feb -04 /HMB/AB)

Problemer med seilflyboksene over Hokksund

Som kjent for de fleste har seilflyboksene over Hokksund vært stengt en periode. Dette er etter krav fra luftfartsmundighetene. Bakgrunnen er sikkerhet ifb utflyging fra Gardermoen, (fly som mister all radioforbindelse). I midlertid jobbes det intenst med denne saken i regi av SNL/F. Det er ikke fastsatt noen tid for når vi kan vente en avklaring, men planen er at styret vil bli informert om saken innen påske.

(27. feb -04 /T-EL/AB)

Verdifulle dager

Dagens oppdrag var ganske enkelt, Katanaen skulle flys til verkstedet på Kjeller for en liten sjekk. Med vinterferie og ingen spesielle planer for dagen passet det utmerket. Møtte Oddvar Grøstad tidlig på Hokksund for å få overlevert bensinkortet. Oddvar kikket opp på den helt blå himmelen og sa med et glis "ja, og det blir sikkert en fæl flytur å ta i dag" og så dro han avgårde på jobb. Og jeg kjørte i retning flyplassen. Les mer

(26. feb -04 /ED)


Foto: Anders Bjørnestad

 

Helgestatus

Knallvær lørdag når morgentåken slapp taket ved 10-tiden. 10 seilflyslep bl.a. med acro-skoling og diverse motorflyging, GBR er ferdig med ettersyn og GDW er nå klar for litt polish i byggelokalet (hvis noen føler seg kallet). Se også bildearkivet. For en god del ble dagen avsluttet med litt mat og flyprat på Langebru før hjemreise.

Sødag morgen var det tett snøvær, men med hjemmelaget snøplog og utsatt start til 13.30 ble det to seilflyslep i rufsete vind. Et par motor-utsjekker ble avlyst pga. været.

(22. feb -04 /AB)

Utsjekker på Katana

En del Katanautsjekker er gjort, og noen står for tur de neste dagene. Flyskolen har kapasitet til å ta flere utsjekker framover, så de som ikke har meldt seg på ennå kan gjøre det her. Alle som har fløyet vår Katana er enige om at det er et glimrende fly, og med en timepris på bare 588,- er det ikke mye å lure på!

(19. feb -04 /ED)

 

Raymond Dalen har fratrådt som formann

På grunn av alvorlig sykdom i nær familie har Raymond Dalen nå fratrådt som klubbens formann. Øvrige medlemmer i hovedstyret har vært orientert om situasjonen en stund og har uttrykt full forståelse for Raymonds avgjørelse. Raymond har sagt seg villig til å bistå klubben så langt det er mulig, og han kan ved behov kontaktes på telefon og e-post. Hovedstyrets nestleder Oddvar Grøstad vil fungere som klubbens formann fram til årsmøtet.

(18. feb -04 /ED)

Seilflystell

Vår kjære gamle sliter LN-GAM skal få litt stell i form av polering m.m. på onsdag 18/2. Ta med godt humør og still opp på Furuset fra kl. 18 og utover.

(16. feb -04 /HMB/AB)

Medlemsmøte DFK/S

Tid: Torsdag 4. mars kl. 1830
Sted: Jonas B. Gundersen, Bragernes torg, Drammen
Hovedtema: Flyprat og sosialt

 • Kort(!) diskusjon ifht. S/NLFs ekstraordinære seksjonsmøte (se http://www.nak.no/seilfly )
 • Vågå 2004 - informasjon og status
 • Litt informasjon fra styret
 • Seilflyging i Frankrike. Dagfinn Blomkvist tegner og forteller fra egne erfaringer

Mulighet for kjøp av god mat og drikke. Alle medlemmer av DFK/S ønskes velkommen!

(16. feb -04 /T-EL/AB)

GAP - Starmoen. Meld deg på nå!

Foreløpig er kun to påmeldt fra Drammen Flyklubb. Vi tar med Katana oppover og muligens også ASF. Arrangementet starter 19. mai men undertegnede tar med Katanaen oppover 20. mai og reiser ned igjen 23. mai. Klubbmedlemmer vil naturligvis få anledning til å benytte både Katana og evt. andre av våre fly ut fra Starmoen. Terje Gran flyr Cessna 310P tomotors oppover og har noen ledige plasser. Se mer om arrangementet og meld deg på!

(16. feb -04 /ED)

Nydelige forhold på Hokksund i helga

Cuben hadde fått på skiene og var stadig i farta. Alle øvrige luftdyktige motorfly, dvs DFK, DFL, ASF og LGB, var også på vingene. Lørdag ble det 10 seilflyslep og flere akroelever var i aksjon med CJ. Søndag ble også CM tatt i bruk og det ble utført 13 slep. Flynytt kom på besøk og fløy vår Katana. To PPLA elever fikk gjennomført nav-turer med LN-ASF.
(15. feb -04 /ED)


Flystatus

Mange av våre faste brukere er sikkert klar over det, men man kan se status om luftdyktighet, gjenstående timer osv for hvert fly ved å klikke på flyets registrering ved siden av grønne/gule/røde indikatorer i rammen "Flystatus" på denne siden. For å holde forsiden vår mest mulig konsentrert om nyheter vil vi fra nå henvise til informasjonen man får om hvert fly under flystatus - og kun unntaksvis skrive om flystatus på forsiden. Faddere for flyene og tekniske ledere har tilgang til å oppdatere flystatusinformasjon selv. Eventuelle spørsmål om dette kan sendes web@dfk.no

(13. feb -04 /ED)

Cub

LN-ACF står nå på Hokksund med skiene påmontert. Den blir helt klar til bruk lørdag formiddag. Dersom du ikke har skiutsjekk og/eller ikke er medlem av Cubgruppa kan du kontakte styret i Cubgruppa for mer informasjon.

(13. feb -04 /TSK/.ED)

Årsmøte

Drammen flyklubb kaller inn til årsmøte onsdag 10 mars, kl 1830, Sjømannsalen, Kobbervik gård, gamle kongevei, Drammen. Årsmøtesaker i henhold til vedtekter. Saksliste:

 1. Godkjenne innkallingen
 2. Valg av dirigent, 2 referenter og 2 til å undertegne protokollen.
 3. Hovedstyrets og gruppenes årsberetninger.
 4. Hovedstyrets og gruppenes regnskaper, revisjonsberetninger.
 5. Fastsette neste års kontingent.
 6. Hovedstyrets og gruppenes budsjett.
 7. Innkomne forslag.
 8. Valg
 9. NAK/NLFs årsberetning og regnskap

(12. feb -04 /R.D/T-E.L)

dfk.no

Jeg synes det er grunn til å rette en takk til Espen Dahl, Anders Bjørnestad og Øyvind Moe for arbeidet de har gjort med Drammen flyklubbs web-sider. Dfk.no er en svært aktiv og mye besøkt webtjeneste, og det krever stor innsats og en avansert teknisk løsning for å få det hele til å fungere.

De siste ukene har Espen Dahl og Anders Bjørnestad lagt ned en formidabel innsats for å flytte våre websider og webtjenester over på egen server. Serveren hostes av Aftenposten og er blant de raskeste i landet. Dermed har vi antagelig flyklubb-Norges beste IT-system nå.

Jeg har også lyst til å takke Øivind Moe for det arbeidet han har lagt ned, og for å ha stilt server til disposisjon for flyklubben. Øyvind var fremsynt og sørget for å reservere domenet dfk.no til oss. Uten ham hadde vi ikke kommet dit vi er nå.

Raymond Dalen (Leder DFK)

(12. feb -04 /RD)

Deler til Katana har kommet

Vi har fått melding om at deler har ankommet verkstedet og vil bli montert 12. februar. Dermed er vi straks i gang igjen og kan fortsette med utsjekker og skoling på Katana.

(11. feb -04 /OG/ED)

Web-mail og mailklienter mot dfk.no

Server-adresse for webmail og SMTP/POP-mail mot dfk.no har blitt endret ifbm. flyttingen. Se Medlemsinfo - E-postsystem for den til enhver tid korrekte adresse.

(11. feb -04 /AB)

Flytting er ferdig

Alle websider og tjenester, untatt e-post, er samlet og kjører nå på DFKs egen server. Webmailsystemet vil det ta litt tid å endre.

Hvis du finner linker som ikke virker, eller bilder som ikke kommer opp, er det fint om du gir beskjed til Espen eller Anders så skal vi fikse det.

(10. feb -04 /ED/AB)

 

Mørkeflygingskurs avholdes i februar!

Opplegget består av to kurskvelder, to innsendinger til Luftfartsskolen og naturligvis praktisk flyging. Første kurskveld blir torsdag 19. februar på Hokksund. Meld deg på snarest til Oddvar Grøstad. Les om kursopplegget.

(1. feb -04 /OG/ED)

Snø ...

En del av oss har fått god trening i bruk av snøskuffe de siste dagene. Nå i helga er det gode muligheter for å utfolde seg også på Hokksund - og det er snø nok til alle.

(31. jan -04 /ED)

DFK deltar på messen Jobb og Utdanning 4. - 7. februar

Hovedfokus for Luftfartsskolen og samarbeidspartnere er Modulbasert flygerutdanning. DFK er invitert med og vi vil presentere vårt PPLA-skoletilbud på Luftfartsskolens stand. Messen er den største i sitt slag i Europa, og det vil være nærmere 400 utstillere. Det ventes ca 25 000 besøkende.

(28. jan -04 /ED)

Webserver-vedlikehold

Vi jobber med endringer på webservere og infrastruktur en liten periode fom. 24. januar. Vi beklager dersom hele eller enkelte tjenester er utilgjengelige innimellom.

(24. jan -04 /ED/AB)

Støtt klubben - kjøp årskort nå!

ASF har fått ny kunstig horisont, nytt eksosanlegg og det er gjort andre nødvendige påkostninger. Det har med andre ord gått ut en del penger av motorflykassa. Det hadde vært fint om de som har mulighet kan kjøpe sitt årskort nå. Vi minner også om at årskort er obligatorisk for å fly Katana. Konto for innbetaling av årskortet er 2200 25 50486 og kortet koster 2000,-

(24. jan -04 /ED)

Noen som kan hente LN-ASF?

LN-ASF er klar etter 100 timer på ENNO. Hvis noen kan få hentet den så ta kontakt med teknisk leder Egil Kløften på 913 90 644.

(22. jan -04 /EK/ED)

Informasjonsmøte er avlyst!

PPLA infomøtet i dag er avlyst.

(22. jan -04 /ET/ED)

Byggekvelder - seilflygruppa

Technisk chef seil har sendt ut følgende nyhetsbulletin: Våre kjære tre- og dukfly (GBQ og GTI) befinner seg fremdeles på Furuset, og onsdag (21. januar) er vi i gang med vedlikehold igjen. Det er en del småting som skal gjøres, og instrumenter skal kalibreres så her er det mulighet for å lære litt av hvert. Møt opp HER og gi ditt bidrag til luftdyktigheten - tidspunkt: onsdager fra kl. 18.

(20. jan -04 /HMB/AB)

Mest besøkte flyplasser i 2003

Ikke så rent lite inspirert av Oslo Flyveklubb har vi også satt opp lista over de mest besøkte flyplasser i 2003. Dessverre er LN-DFK ikke med i datagrunnlaget og dermed mangler vi de fleste utenlandsturene. For øvrige motorfly er de fem første plasseringer på lista slik: ENHS(570), ENNO(66), ENTO(37), ENKJ(9) og ENSN/ENDI(8). Dette viser klart vilken enorm fordel vi har av å kunne bruke hjemmebase til touch and go, men også at de fleste av oss flyr mest lokalt. Se forumet for hele lista over besøkte flyplasser.

(19. jan -04 /ED)

Kald men aktiv helg!

Helga bød på gode muligheter for repetisjon av kaldstartprosedyrer. Det var nok i friskeste laget for enkelte av oss, likevel var suget etter å fly sterkest. Det ble 20 starter, to utsjekker på Katana og en på Robin. I tillegg ble første ordinære skoletur gjennomført på Katana. Det ble dessuten skoleflyging på ASF og Army Cuben tok en lengre tur ut fra Jarlsberg.

(18. jan -04 /ED)


LN-DFL på Kjeller 17. januar

 

Ny pris - legeundersøkelse seilfly

Norges Luftsportsforbund har mottatt melding fra Legeforeningen om at taksten for vår legeundersøkelse nå er endret fra kr 1370,- til kr 555,-. Dette etter påtrykk fra S/NLF, NLF og medisinsk utvalg. På Legeforeningens webside kan du lese mer om dette. Dette en tekst som kan være nyttig å ta med seg til legen ved neste undersøkelse

(15. jan -04 /SNLF/AB)

Seilflyteorikurs i gang

Syv nysgjerrige elever møtte til første dag på seilflyteorikurset i Drammen onsdag. Enkelte er i gang med flygingen allerede, noen skal starte ganske snart og et par stykker tar opp igjen seilflyging etter en pause. Velkommen alle sammen!

Dersom noen plutselig før lyst til å begynne på kurs er det mulig å hoppe på under veis. Første kursdag bestod stor sett av generell informasjon og introduksjon - det videre programmet står beskrevet på skolesidene.

(15. jan -04 /CH/AB)

Organisert seilflyging starter lørdag 17/1

Vi starter opp igjen med organisert seilflyging lørdag 17. januar. Deretter fortsetter vi som vanlig hver helg frem til vi skal på Vågå. Se vaktlisten for instruktøroversikt og meld deg på i forumet dersom du trenger instruktørhjelp.

(13. jan -04 /CH/AB)

Flystevne til sommeren?

Driftige karer har tatt et initiativ for å få det til men trenger din hjelp. Se forumet!

(12. jan -04 /ED)

VFR-langturflygingskurset avsluttet

Siste kurskveld gikk ut på praktisk planlegging av en tur ut av gamlelandet. Deltakerne var inndelt i tre grupper som hver hadde valgt sine reisemål på forhånd. Destinasjoner var Billund, Groningen og Praha. Alle sider av turen skulle planlegges og deltakerne gikk løs på oppgaven med stor iver. På vegne av deltakerne takker jeg for et profesjonelt opplegg og et inspirerende kurs. Håper det kan gjentas ved en senere anledning!

(12. jan -04 /ED)

Åpen dag i gråvær

Dagens arrangement fikk ikke akkurat det været vi hadde håpet på, men DFK har en del medlemmer som ikke lar seg stoppe så lett! Det ble gjennomført slep med seilfly og introturer med LN-DFK - og det dukket opp en del folk. Vår Katana kom seg dessverre ikke over fra Kjeller i dag pga lavt skydekke.

(10. jan -04 /ED)

Teorikurs seil- og motorfly starter snart

Vi starter opp nye teorikurs for både seilfly og motorfly (PPLA). Seilflykurset starer 14. januar, motorflykurset starter 22. januar. Begge kursene holdes i Drammen. Les mer under skolesidene og meld deg på dersom du planlegger å bli pilot!

(9. jan -04 /AB)

Oppgradering av LN-ASF?

Styret i motorgruppa har nå bestemt at ASF skal oppgraderes til å kunne brukes VFR-natt. Blant foreslåtte videre oppgraderinger er å sette inn King KMD150 kart-GPS eller IFR-instrumentere flyet. Vi kommer til å gå ut med en konkret henvendelse direkte til de mest aktive motorflygerne, men du kan allerede nå komme med din mening i forumet vårt. Eventuell oppgradering utover VFR-natt vil skje nærmere høysesongen.

(8. jan -04 /ED)

Møtereferater

Det er nå lagt ut flere referater fra møter i hovedstyret og i motorflystyret.

(8. jan -04 /ED)

Stor interesse for GPS-kurset!

Totalt 22 DFK-medlemmer fant veien til Idrettens Hus og kveldens GPS-kurs. Hovedfokus var Bendix/King KMD150 Kart-GPS men det ble også tid til å titte på andre hjelpemidler. Det var gjort et imponerende forarbeid og Øyvind Moe hadde laget en simulering av alle knapper og funksjoner på GPS-en. Simulatoren er også tilgjengelig her på websidene. Det ble forøvrig bestemt at siste kurskveld i langturflygingskurset skal holdes på Hokksund pga behov for internett-tilgang.

(5. jan -04 /ED)

 


Opp

[ Hokksund Flyplass ENHS | PPR | Kontakt oss ]


Bilder og video fra dfk.no må ikke gjengis eller brukes kommersielt uten fotografens samtykke