[ Introtur motorfly - seilfly | Teorikurs motorfly | Funksjonshemmede | Nabokontakt ]


Nyheter 2004, 2. kvartal

Bruk forumet

Det er begrenset bemanning (og nett-tilgang) i webredaksjonen fra 21. juni til 1. juli. Det vil derfor bli litt færre oppdateringer av nyheter enn du er vant til her. Vi oppfordrer til aktivt bruk av forumet for å legge ut saker/nyheter.

(20. juni-04 /ED)

Kanselleringer og utelandinger

Langturer både med LN-ASF og LN-DFL er kansellert denne helga, så det er nå en god del ledig tid på begge fly. Så til VM på Starmoen; etter to gyldige dager ligger Anders Skifjeld på en 17. plass, best plassert av samtlige nordmenn, svensker og dansker. I dag ble det utelanding på de fleste. Følg med på de offisielle VM-sidene. Se også Anders egne rapporter og det norske lagets websider.

(18. juni-04 /ED)

Fuelpumpe er ok

Feilen er funnet og alt ok igjen.

(18. juni-04 /OG/ED)

LN-DFL tilbake igjen!

Christer Lie var sporty nok til å ta tog og buss ned til Lidköping og hentet vår Katana hjem. Oddvar Grøstad fikk ordnet neseleggen på LN-ASF hos Flyteknisk på Notodden i dag. ASF har forøvrig fått to splitter nye redningsvester som ligger i setelommene.Takk til dere som stilte opp på så kort varsel i dag, det er slett ingen selvfølge!

(16. juni-04 /ED)

Bryllup

Slepekusk og acro-pilot Odd Gunnar gifter seg med Lene i Heggedal lørdag 12. juni. Vi gratulerer brudeparet!

(12. juni-04 /T-EL/AB)

Flystevne 29/8-2004

DFK arrangerer flystevne på Hokksund i august. Stevneleder Kenneth og hans medhjelpere trenger enda flere gode medhjelpere til alt som skal gjøres i forkant og under stevne. Les mer her og meld deg til tjeneste.

(10. juni-04 /KAa/AB)

Lykke til på VM 2004

Anders Skifjeld og LN-GCM deltar på klubklasse-VM på Starmoen. Treningsperioden er i gang, og vi har fått den første rapporten. Vi ønsker det norske laget lykke til!

(9. juni-04 /AB)

LN-DFL er i Sverige

I kveld fikk vi fløyet over LN-DFL fra ENNO til verkstedet på ESGL (Lidköping). De har satt av tid til å begynne på flyet torsdag 10. juni. Vi legger ut info på flystatussidene når vi vet mer om ferdigdato.

(8. juni-04 /ED)

PPR på Starmoen 6 - 25. juni

Det arrangeres VM i seilflyging klubb klasse på Starmoen og i denne perioden må du innhente tillatelse fra arrangøren for å lande eller ta av på flyplassen. Hver dag er det 60 deltakere som skal slepes opp på en time og som vil fly lokalt i området en stund før de tar start og stikker på oppgaven. Når de kommer hjem kan det også bli travelt med 10-15 i slengen som lander direkte inn fra lav høyde.

Ringer du på forhånd så unngår du å måtte vente. Starmoen Radio 123,35 har direkte telefon 95 90 58 87. Avgas 100LL er tilgjengelig. Se NOTAM.

(8. juni-04 /Hans Petter Fure/ED)

På tur

Enkelte av våre medlemmer reiser land og strand rundt. Ikke nødvendigvis for å fly, men det hender det blir en flytur av det allikevel. Les den siste reiseskildringen fra Tom-Roger om flyturen i varme strøk.

(6. juni-04 /AB)

Tønsberg SFK tilbake til Jarlsberg

TSFK skal installere transponder i Alliancen og flytter denne tilbake til Jarlsberg så fort som mulig (kanskje ila. en ukes tid). De takker for hjelpen så langt.

(4. juni-04 /AB)

Artikkel i VG

Seilflyging er brettet ut på to sider i VG i dag, representert ved bl.a. LN-GCM og Anders Skifjeld.

(3. juni-04 /AS/AB)

Termikkprognosen

SMHI har hatt litt problemer med forsinkelse i data for generering av prognosen, derfor har det forekommet blanke kart enkelte ganger. Oppdatering av kart er kjøres heretter kl. 0630UTC og 1700UTC for å unngå problemet. De har også justert enkelte feil i terrengmodellen. Prognosen finnes i orginalutgave her. En alternativ side med alle kart på en side er her.

(2. juni-04 /T-EL/AB)

Lover og instrukser

Vårt rutineverk er nå under oppstart for en ny revisjon og gjennomgang av eventuelle nødvendige endringer, med samtidig innføring av ett kvalitets-system, hvor dokumentasjon av siste utgave av gyldige dokumenter kan verifiseres.

I denne sammenheng oppfordres alle aktive medlemmer til å gå inn på menyvalget Medlemsinfo - Lover og instrukser. Det er viktig at hver og en oppdaterer seg på det regelverket som gjelder. Tilbakemelding og begrunnet forslag med hensyn til punkter i gjeldende regler som man mener er feil/foreldet og/eller bør endres mottas av hovedstyrets leder, noe som vil hjelpe ansvarlige/hovedstyret å ta riktige avgjørelser.

(1. juni-04 /OG/AB)

En super helg

Tore Kvarme tok 5-timer'n og Anders Skifjeld fløy sin distansediamant i dag (504 km, snitt 101 km/t). Skybas var helt oppe i 3400 meter i innlandet og snittstiget var til tider over 6 m/s. Det ble mange andre flotte turer i helgen i tillegg til at Henning Lassen fløy 1040 km på søndag. Gratulerer alle sammen!

(31. mai-04 /AB)

Bra innsats - vi gratulerer!

Bra innsats fra DFK i NM på Starmoen sist uke. Christian Husvik ble uoffisiell norgesmester i klubbklassen. Øyvind Moe ble beste enseter i 15-meter. Ellers var det også bra innsats fra Per Rosdahl, som tilbakela nesten 1200 km i fly og bil de siste to dagene. Fullstendig resultatliste finnes på NM-sidene.

(30. mai-04 /AS/AB)

Endringer fra 1. juli - motorgruppa

Timeprisen på LN-DFL økes til 648,- fra 1. juli. Årsaken er høyere vedlikeholds- og drivstoffkostnader enn forutsatt. Inntil videre holder vi samme pris på vår Cessna 172 LN-ASF (andre klubber øker sine priser på tilsvarende fly). Dette kan vi gjøre fordi ordningen med bilbensin omsider løser seg. Motorflystyret oppfordrer til mer klubbflyging og vil i stor grad imøtekomme ønsker om helgeturer osv. For at dette ikke skal gi helt urimelige utslag for aktiviteten/inntektene, settes krav om minimumsbetaling ( 2 timer) pr dag flyet disponeres. Dette tas inn i nye utleieregler med virkning fra 1. juli 2004.
(30. mai-04 /motorflystyret)

Beising av klubbhus

Utvendig beising gjøres lørdag 29. mai fra kl 10:00 og utover. Det er fort gjort hvis det stiller opp litt folk. Ta gjerne med stige/gardintrapp. Kontaktperson er Egil Kløften, mobil 913 90 644.
(28. mai-04 /EK/ED)

Klubbeffekter med logo

T-skjortene har kommet, og jeg tar med en del til ENHS i helgen. Vi fikk gunstigere pris enn estimiert så prisen blir kr. 80 for de som allerede har kjøpt (men ikke fått). Normal utsalgspris blir kr. 100. Vi har også produsert klistremerker (kr. 20 pr. stk).

(27. mai-04 /AB)

LN-GID

Vi gratulerer Magnus Sørby, Stian Angelsen, Vegard Stjerna Lindrup og Jon Vedum med hver sin fjerdedel i LN-GID. Flyet er en Mistral C (1982 modell) og var sist i eie hos Arild Riise (Seilflyklubben Mjøsa). Det er et enkelt, rimelig treningsfly i klubbklassen; handicap 96 (Samme som Astir, ASW15 ++), og kan leies av klubbmedlemmer med noen starter på glassfiber enseter. Kontakt eierene for mer informasjon.

(26. mai-04 /JV/AB)

Åpningstider ENHS

Vi minner om at Hokksund flyplass er stengt for gjentatte avganger og landinger disse dagene: Langfredag, 1. påskedag, 1. pinsedag og 1. juledag. 1. pinsedag er søndag 30 mai. Plassens åpningstider forøvrig er angitt på egen side og legg spesielt merke til at gjentatte avganger og landinger er forbudt etter kl 21:00 alle dager.
(26. mai-04 /OG/ED)

Seilflykonkurranser

Øyvind Moe fløy inn til en 10. plass i Eskilstuna Open forrige uke. Denne uken stiller tre DFKere på startstreken i NM på Starmoen. Første dag endte ikke med veldig bra vær - Øyvind ble beste en-seter i sin klasse. Følg Øyvind, Per og Christian fremover i uka på NM-sidene

(24. mai-04 /AB)

Bilder fra GAP-Starmoen

Bilder fra arrangementet er lagt i bildearkivet.

(23. mai-04 /ED)

Nye møbler på ENHS

Tor-Einar har donert sitt gamle PC-bord, og Anders B. har fått møbler til hele briefingrommet (og litt til) fra Wicom ASA. Robert påtok seg oppgaven som flyttebilsjåfør. Vi takker og bukker! Nå gjennstår det bare å få litt maling på veggene, samt at de som står på renholdslista (og gjerne de som ikke står der også) bidrar med litt generell opprydding inne og ute.

Adrian melder også at kiosken vil være åpen hver helg fremover, så det er mulig å kjøpe seg litt vått og tørt mellom ryddeøktene.

(19. mai-04 /AB)

LN-ASF som ny!

LN-ASF runder straks 200 timer (hittil i år) og har dermed gått nesten 90 timer mer enn forutsatt. Tiden var derfor inne til en grundig vask og polering. Strålende innsats i dag gjorde at ASF nå er som ny. Takk til de som stilte opp og gjorde jobben!

Torgeir Pedersen har sendt hos et bilde av flyet tatt etter polering.

(19. mai-04 /ED)

Gratulerer

Vi gratulerer Stian Angelsen med ferskt seilflybevis! Tore Kavli troppet opp og følte seg så komfortabel i baksetet hos Stian at signaturen ikke satt langt inne. Det ryktes også at den ferske pilot har planer om å kjøpe en andel i et fly, så vi får nok se mer til Stians blide ansikt fremover.

(15. mai-04 /AB)

Strekk-uke på Hokksund

I uke 21 blir det forhåpentlig vis bra seilflyvær, for da har vi slepeflyger tilgjengelig hver dag både for de som er så heldige å ha flypermisjon på dagtid og for de som ønsker å fly på ettermiddagen. Gi gjerne beskjed i forumet om du kommer så ser vi lettere hvem som skal fly hva. Det kan også være greit å lese gjennom reglene til landskonkurransen.

Det blir ikke grunnskoling og instruktør på vakt, men soloelever kan gjerne komme for å samle timer. Onsdag ettermiddag er det vanlig skoling med instruktørvakt.

(14. mai-04 /AB)

Ny tollforskrift letter flyging til utlandet

Du kan nå fly fra eller til de fleste flyplasser i Norge til/fra andre Schengen-land ved å sende kopi av reiseplanen til Toll- og avgiftsdirektoratet senest fire timer før grensepassering. Dette gjelder også flyginger direkte til/fra Hokksund flyplass. Se Norsk Lovtidend.

(12. mai-04 /ED)

Tre nye sertifikatinnehavere

Vi gratulerer John Bjørn Fossdal, Egil Kløften og Robert Ege med bestått sertifikatprøve på Torp i dag.

(12. mai-04 /ED)

Sommerdager i mai

Lørdag var det iflg. ryktene litt trøblete forhold for strekkflyging, mens det på søndag var det stedvis meget bra forhold. Øyvind fløy en 100 km trekant med et snitt på rundt 120 km/t på søndag (udeklarert desverre). Skybas ble rapportert til rundt 2800-3000 meter i Numedal. Det ble også samlet mange elev-timer både solo og DK i løpet av helgen. Christian deltok i Norgescup på Notodden og fløy inn til en annenplass i GHC - gratulerer!

Det varme været har gjort at banen er betydelig bedre nå - men vis allikevel hensyn og forsøk å unngå de bare flekkene.

(10. mai-04 /AB)

Elverum Open

Fra DFK/s stillte Øyvind Moe, Per Rosdahl, Christian Husvik og Anders Skifeld opp i årets første seilflykonkurranse, Elverum Open og Norges Cup 1 som gikk av stabelen på Elverum 29.-2. mai. EO gikk over fire dager mens NC1 ble arrangert lørdag og søndag. For de av oss som var med på Elverum Open fikk vi tre dager med flyging. Fredagen ble kansellert, men ble brukt til trening og finjustering av utstyr... Oppgavene bød på fine og opplevelsesrike turer, og spesielt lørdagen var fin, men flyging helt nord for Storsjøen. Søndagen var måtte mange hilse på representanter for bondestanden eller avlegge Rena Mil et besøk for å bli hentet med slepefly. Mer info: bilder, resultater m.m.

(7. mai-04 /AS/AB)

Fallskjermer - en pekefinger

En fallskjerm er til for bringe en sikkert ned til bakken - ikke ligge på bakken. Derfor var det med bestyrtelse at Teknisk Chef fikk høre at en fallskjerm var blitt liggende ute en hel natt. Man antar man er blitt feil-informert fordi alle i DFK/S vet jo at:
-Fallskjermer ikke skal ligge bå bakken - og i hvertfall ikke hele natten!
-Hvis en skjerm alikevel skulle ha blitt liggende ute (i andre klubber selvsagt) må den åpnes – henges til tørk og sendes til pakking!

(7. mai-04 /HMB/AB)

Besøk av TSFK

Som de fleste (seilflygere) har fått med seg er det en del luftromsproblematikk på Østlandet for tiden. Resultatet er at Tønsberg Seilflyklubb ikke kan fly på Jarlsberg, og de har derfor sendt en forespørsel til oss om å få fly på Hokksund en periode fremover (fom. onsdag 12/5).

TSFK kommer med to seilfly (Alliance+Astir) og skal operere på lik linje med oss, og de skal slepe med våre fly. Seilflystyret stiller seg positiv til dette og ønsker TSFK velkommen til Hokksund.

(6. mai-04 /T-EL/AB)

Vårpuss og mye flyging

Omtrent alt som hadde vinger var i lufta i dag. Det ble opp mot 18 grader og selv vask av fly blir trivelig på en slik dag.

(2. mai-04 /ED)

Logging av turer - motorfly

I perioden flyene har stått på Notodden har vi ikke belastet fartøysjef for manglende logging av tur i timeregistreringen. Nå er flyene tilbake på ENHS og PC-tilgang er grei. Med virkning fra 2. mai belastes manglende registreringer med kr 100,- pr tur.

(1. mai-04 /ED)

Hokksund flyplass er åpen igjen

Det har nå tørket såpass opp at Flyplassjefen har åpnet plassen igjen for normal drift. I første omgang er det ønskelig at landingsrunder holdes til et minimum. Det oppfordres til å spare de bare områdene av banen ved å lande litt til siden for senterlinjen. Det kan også være greit om man, når det er mulig, lar flyet rulle litt framfor å bremse hardt for å lande så kort som mulig. Men her er fartøysjefen sjef - og sikkerheten kommer først.

(30. apr-04 POH/ED)

Referater

Referatene fra styremøter m.m. er nå passordbeskyttet og kun tilgjengelig for medlemmer i DFK. Du må bruke medlemsnummer og de tre første tallene i kodenøkkelen som står på medlemskortet ditt for å få tilgang. Siste oppdateringer er bl.a. dokumenter er årsberetningene og regnskap for 2003 samt referat fra medlemsmøte i DFK/S 22/4-04.

(29. apr-04 /AB)

To nye sertifikatinnehavere

Vi gratulerer Torgeir Pedersen og Christer Sevilhaug med bestått sertifikatprøve på Torp i dag.

(28. apr-04 /ED)

Seilflyaktiviteter

Vi planlegger en del seilflyaktiviteter ila. sesongen, og håper at vi skal kunne ha et tilbud som passer de fleste, bl.a. grunnkurs, rustbanking, strekkuke, acrouke m.m.

Vi starter opp onsdagsflygingnene fom. mai, og i uke 21 planlegges en strekk- og rustbanke uke. Det vil være mulighet for slep på dagtid hver dag, samt instruktør tilgjengelig hver ettermiddag! Disse ettermiddagene er en glimrende mulighet til å banke litt rust dersom det er lenge siden du har fløyet og vil ta opp igjen flygingen. Les hvordan Rolv Valle opplevde en av sine første flyturer etter en pause.

Vaktlisten og terminlisten vil bli oppdatert jevnlig og vil gjenspeile de fleste aktivitetene fremover både i klubbregi og for en del sentrale arrangementer.

(26. apr-04 /AB)

Fort gjort å glemme

Vi pleier ikke å gratulere alle som får nye papirer, men enkelte må igjennom en del mer enn andre, for det er fort gjort å glemme. Vi gratulerer Per Olav Håre med fornyede papirer på motor. Og til alle som flyr - sjekk datoene på papirene dine så de ikke har gått ut den dagen det er din tur til å fly.

(26. apr-04 /AB)

Høy aktivitet og litt trege betalere ...

Aktivitetsnivået er flott så langt, men vi er ikke like fornøyd med tempoet på innbetalingene fra motorflygerne våre. Se sak i forumet.

(25. apr-04 /ED)

Bestill t-skjorte med klubblogo

En del har etterlyst profileffekter med klubblogo. Det skal settes i gang produksjon av t-skjorter og klistremerker med DFK-logo. T-skjortene kan forhåndsbestilles før 3. mai her. Ved å forhåndsbestille er du garantert t-skjorte i din størrelse, samt at du sparer kr. 25 ifht. utsalgsprisen.

Klistremerker og Wavecamp-effekter vil bli tilgjengelig på weben og i kiosken på Hokksund etter hvert.

(24. apr-04 /AB)

Flytjenesten trener på Starmoen

Denne helga disponerer Flytjenesten LN-ASF i forbindelse med trening på Starmoen. DFK stiller med tre deltakere.

(23. apr-04 /ED)

Hokksund i regn

Drøyt 20 medlemmer stilte opp til innsats i regnet. Såvidt vi kunne se var begge grupper like godt representert. Bjørn Horne stilte med tyngre materiell i form av en hjullaster og det var til stor hjelp. Mye skrot ble fjernet og det ble ryddet opp i seilflyhangar. Flere hull i rullebanen ble fylt igjen med jord og det ble sådd. Flyplassjefen setter i gang med oppmerking av banen og oppfordrer oss til å spare de mest slitte deler ved å lande litt til siden for senterlinjen. Flyene flyttes om ikke lenge tilbake til Hokksund, men vi regner ikke med at landingsrunder/trening kan påbegynnes igjen før ca 30. april.

(21. apr-04 /ED)

Uønsket helikoptertrafikk

Vi har fått klager på et helikopter som har fløyet landingsrunder på Hokksund mens flyplassen har vært stengt. Flygingen har vært utført på en måte som har vært sjenerende for naboene våre. Drammen Flyklubb er helt avhengig av gode naboforhold og aksepterer ikke denne typen flyging.

(21. apr-04 /ED)

Flytting hjem

Dersom baneforholdene og flyplassjefen tillater det, vil vi flytte seilflyene og et slepefly til Hokksund ettermiddagen søndag 25. april. En K21 og et slepefly vil være på Notodden påfølgende helg ifbm. Take Off 2004. Hvis noen mangler transportslep som øvelse kan man jo planelgge en tur en av søndagene, planen er å slepe begge K21 til Hokksund. Hengerfeste til GCM, GDW og GCJ-henger er det også behov for.

(18. apr-04 /AB)

Gratulerer med første solotur

Redaksjonen gratulerer Erik Østerud med første solotur på motorfly. Erik, som gjerne lærer folk å fly opp ned i seilfly, fikk sin første solotur i DFL på Notodden lørdag. Det har ikke lykkes redaksjonen å bringe på det rene om skolesjefens bruk av krykker skyldes elevens iver eller flykunnskaper.

(18. apr-04 /AB)

Gratulerer

Vi gratulerer Øyvind Moe med fornyet tillit hos myndighetene, dvs. han har fått fornyet motor-papirene sine etter en oppflyging i påsken.

(16. apr-04 /PR/AB)

"Din konto" - ny tjeneste på www.drammenflyklubb.no

Medlemmene i motorflygruppa har etterlyst bedre oversikt over status på flykonto. Nå har vi innført en ny internett-tjeneste som løser dette. Man logger seg på med sitt NAK-medlemsnummer og kode og får opp en personlig side. På siden vises alle turer som er utført i år - og hva prisen pr tur er, om selvassuranse og årskort er betalt og hvor mye som er innbetalt på flykonto. I tillegg vises saldoen. For at dette skal gi deg og klubben full oversikt, er det et absolutt krav at alle turer registreres uoppfordret. Se endrede utleiebetingelser vedtatt i dag. Lenke til "Din konto" finner du på Bookingsiden.

(15. apr-04 /ED)

Dugnad

Tirsdag 20. april kl. 18 blir det dugnad på Hokksund. Bl.a. skal vi gå over rullebanen og takseområdene i tillegg til at det skal ryddes i hangaren. Ta med dugnadsutstyr som f.eks. arbeidshansker, rive/rake, kost, spade o.l. Flyplassjefen oppfordrer flest mulig til å stille opp slik at vi får klargjort plassen til vi skal flytte flyene hjem igjen.

(15. apr-04 /POH/AB)

En etterlysning

Den gamle reisedagboka til LN-ASF er ikke der den skal være. Hvis noen ved en feil har fått den med seg vil vi svært gjerne ha den tilbake!

(14. apr-04 /KW/ED)

Take Off 2004

Helgen 30. april til 2. mai arrangeres Take Off 2004 på Notodden. Dette er et ungdomstreff for alle modellflygere, motorflygere og seilflygere i alderen 18 til 25 år. DFK/S stiller opp med LN-GAM, instruktør og slepefly på arrangementet. Les invitasjonen som er vedlagt og meld deg på! Fullstendig invitasjon her

Medlemsmøte i DFK/S 22. april

Det avholdes medlemsmøte i DFK/S umiddelbart etter ekstraordinært årsmøte 22. april 2004. Tema for kvelden er sesongstart samt diskusjon rundt opsjon på DuoDiscus. Mer informasjon her

(12. apr-04 /AB)

Innkalling til ekstraordinært årsmøte 22. april 2004

Sted: Jonas B Gundersen kl 19.00. Agenda:

1. Godkjenne innkallingen

2. Valg av dirigent, to referenter og to til å undertegne protokollen

3. Seilflygruppens regnskaper, budsjetter og revisjonsberetninger.

Styret, Drammen Flyklubb

Møtet blir etterfulgt av et medlemsmøte i seilflygruppen.

(7. apr-04 /OG/ED)

Motorglideren hjemme etter langtur

Tomas B. og Jon V. landet på Kjeller i går ettermiddag, lørdag 3/4, etter å ha fløyet LN-GAW hjem fra fabrikken i Kunovice i Tsjekkia. Den 1460 km lange turen tok ca 8,5 timer effektiv flytid fordelt på to dager. Kraftig medvind ga god fart gjennom Europa. Men da vi nærmet oss Torp møtte vi regn og kraftig ising, så vi fikk lov til å snu østover og fortsette direkte til Kjeller. Takket være grundige forberedelser, GPS, transponder og hjelsomme flygeledere gikk både navigasjon og samarbeidet med lufttrafikktjenesten greit.

(4. apr-04 /JV/ED)

 


Opp

[ Hokksund Flyplass ENHS | PPR | Kontakt oss ]


Bilder og video fra dfk.no må ikke gjengis eller brukes kommersielt uten fotografens samtykke