[ Introtur motorfly - seilfly | Teorikurs motorfly | Funksjonshemmede | Nabokontakt ]


Nyheter 2004, 4. kvartal

Selvassuransefond 2005 (motor)

Alle som flyr klubbens fly - inkludert soloelever - må være medlem i selvassuransefondet før flyging. Selvassuranse koster 300,- i første gangs innmelding og deretter 150,- pr år. Kontonummer for selvassuranse er 2200 53 39905. Husk å merke innbetalingen med navn og/eller NAK-medlemsnummer. Hvis man er medlem i et annet selvassuransefond, som også dekker skader på DFKs fly, må kasserer få melding om hvilket annet fond man er medlem i.

(31. des -04 /ED)

Årskort 2005 (motor)

Årskort motor koster kr 2000,- og betales til konto 2200 25 50486. For januar godtar vi at årskortet betales innen 10 dager etter flyging. Fom 1. februar må årskort være betalt før flyging for at man skal oppnå redusert pris. Kontakt kasserer ved evt. spørsmål.

(31. des -04 /ED)

Cub-andeler

En Cub-andel koster kr 2.500,- og timeprisen er gunstige 660,-. Foreløpig opererer flyet på hjul, men ski vil bli montert. Ta kontakt med Cub-gruppa dersom du ønsker å kjøpe en andel. Flyskolen i DFK kan tilby utsjekk.

(30. des -04 /ED)

 

LN-DFL snart tilbake

Skade på propeller og motor er utbedret, men montering gjenstår. Vi håper å ha flyet på plass igjen i uke 1.

(30. des -04 /ED)

Banen er brøytet 29/12

Flyplassen er brøytet og åpen.

(30. des -04 /ED)

God jul!

Styret i Drammen flyklubb ønsker alle en riktig god jul. Takk for innsatsen i 2004, vi håper på entusiasme og innsats i 2005 også.

(21. des -04 /ED/AB)

Dropp drill og parfyme!

Har du et familiemedlem eller venn/venninne som stadig snakker om å lære å fly? Drammen Flyklubb kan tilby gavekort! Priseksempler: Seilflygavekort koster kr. 500 og dekker f eks en introduksjonstur med instruktør i seilfly - eller kursavgift for et teorikurs. For motorfly koster gavekortet kr. 800 og dekker en introduksjonstime med instruktør (flytid 45 minutter). Gavekortene har en gyldighet på 6 måneder. Kontakt web@dfk.no for bestilling og mer informasjon!

(19. des -04 /AB/ED)

 

Ingen vinterdvale på ENHS

Det ble 12 seilflystarter lørdag 18. desember. Lørdag og søndag var det også aktivitet med klubb- og skoleflyging med motorfly. Motorflygruppa har nå 131 medlemmer, det er en økning på 29 medlemmer fra 2003. Det er også verdt å merke seg at det er 38 medlemmer i DFK som har medlemskap både i seil- og motorflygruppa.

(19. des -04 /ED)

Årskort og selvassuransefond (motor)

Det kan muligens tenkes at en og annen blant oss heller vil betale litt til flyklubben nå enn å svi av hele formuen på julefeiringa. Den er jo stort sett glemt i januar likevel...
Årskort motor koster kr 2000,- og betales til konto 2200 25 50486. Selvassuranse koster 300,- i første gangs innmelding og deretter 150,- pr år. Kontonummer for selvassuranse er 2200 53 39905. Husk å merke innbetalingen med navn og/eller NAK-medlemsnummer.

(14. des -04 /ED)

Aktivitet også denne helga

Mye skoleflyging og en soloflyging denne helga. Det ble ingen seilflyging lørdag, men søndag var det 7 starter i fint vær. Robin Remo LN-DFK var ute på et par klubbturer og motorglideren LN-GAW var også å se. Se forøvrig i albumet for desember 2004.

(12. des -04 /ED)

 

Nok en PPLA-solist

Ole-Anders Hegland fløy sin første solotur med LN-ASF lørdag 11. desember. Gratulerer!

(11. des -04 /ET/ED)

 

To nye PPLA-solister i dag!

Bjørn Anders Horne og Geir Støvern fløy første solo med LN-ASF i dag. Vi gratulerer så mye!

(4. des -04 /ET/ED)

Den nye hangaren er tatt i bruk

Etter hangarkollapsen i slutten av desember 2002 startet en ressurskrevende prosess for klubben. Det har vært langvarige diskusjoner rundt forsikringsoppgjøret og det har også vært lansert forslag til hangarløsninger som ikke har latt seg gjennomføre. Mange gode krefter har bidratt, men det er grunn til å nevne Oddvar Grøstad spesielt. Han har gjort en betydelig innsats for å få dette prosjektet i havn.

NB! Porten er ikke helt ferdig, og mangler feste i underkant. Den må derfor stå åpen og sikret så den ikke blåser inn og skader fly.

 

(4. des -04 /ED)

Fler bilder i galleriet  

Medl.møte DFK/S

Vi inviterer til medlemsmøte i DFK/S onsdag 1. desember kl. 1830 på Idrettens hus i Drammen.

  • Kort status fra styret
  • Litt om VM-deltagelsen v/pilot Skifjeld og støttekontakt Pedersen
  • S/NLF og veien videre v/Tom-Erik Hole (informasjon og åpen diskusjon)
  • LN-GAMmel, hva gjør vi med to-seter-parken? (åpen diskusjon)

Fint om du gir beskjed hvis du kommer.

(23. nov -04 /AB)

Hangarbygging er i gang og fuelpumpe er reparert

Etter noe mer grunnarbeid enn forutsatt har montering av hangaren nå startet. Monteringsarbeidet går raskt og det tar ikke mange dager før vi kan ta hangaren i bruk. Feil på MOGAS-pumpe er utbedret.

(23. nov -04 /OG/ED)

Vi utvider seilflyteknikkerene

Følgende nyhetsbulletin er mottatt fra Teknisk Chefs luxuriøse hjem:

Etter at vår venn Mikael ”på berget” Larsson har latt sine ”Intyg” drysse utover Seilfly-Norge er nå de første tekniker-sertifikatene med godkjennelse for motorvedlikehold utstedt av Luftfartstilsynet. ­ Vår gode venn Hr. Bjørnebekk i Tilsynet har som vanlig sørget for både korrekt og rask saksgang. Dette er en milepel i norsk seilfly-historie. Og det vil antagelig føre til at sikkerheten på denne kategori seilfly øker. Ansvaret for vedlikeholdet blir liggende der hvor erfaringen med slike motorinstalasjoner er størst. Så dette er absolutt siste advarsel til eiere av motorglidere om at hengere og hangarer må holdes forsvarlig låst.

Tradisjonen tro i luftfartsbransjen i disse dager har deler av redaksjonen avholdt styremøte og funnet at Hr. Teknisk Chef H. M. Borge har vår fulle tillit med sine nye papirer. Vi gratulerer!

(22. nov -04 /HMB/AB)

En litt forsinket video

Det er en stund siden LN-DFK ble hentet hjem fra Frankrike. Det hender ting tar tid, og i dette tilfelle tok det litt tid å ferdigstille videofilmen fra hentingen av flyet. Filmen ligger nå i videoarkivet i QuickTime-format. Se den her....

(22. nov -04 /ØM/AB)

Flott vær og litt å se på

Per Rosdahl og LN-TAU (se bilde) sørget for å få akroflygerne opp i lufta i dag. Det var både steile-snu og mye annet å se. LN-ASF var også ute på noen fine klubbturer. Været var helt klart med vindstille på bakken og mye vind og noe turbulens i høyden. På tross av korte dager gir vinteren muligheter for unike naturopplevelser. Både med og uten motor - eller varmeapparat.

(20. nov -04 /ED)

Goda grannar

Vi har fått følgende hyggelige e-post fra flyplassjef Ingvar Langton på ESKV Arvika flygplats: "Hej på andra sidan gränsen? Behöver ni nya resmål? Varför inte Arvika? Kaffepannan står alltid på. Som god granne kan jag erbjuda flygbränsle vardagar 0800-1600 lokal tid. 100 LL pris Skr 7.00 Jet A1 Skr 5.40. Betalning med Visa eller Master-Eurocard. Inga landningsavgifter om ingen AFIS behövs.
Ring för väderbriefing. +46 570 12040."

(20. nov -04 /ED)

Acro-instruksjon (seil)

Vil gjøre oppmerksom på at det er IAC tilstede to helger på rad nå. Benytt anledningen til å banke litt rust av steile-snu og andre øvelser. Meld deg på her.....

(19. nov -04 /AB)

Inspeksjon og kvittering før hver avgang (motorfly)

Inspeksjon av luftfartøy før avgang skal utføres av fartøysjefen i henhold til fabrikantens sjekkliste eller tilsvarende dokument. Dette omfatter alle aktiviteter som er påkrevd for å sikre at luftfartøyet er egnet for den forestående flyging. Kvittering for utført inspeksjon skal innføres i fartøydokumentene før hver flygning. Se §7 i BSL B 2-3 .

(14. nov -04 /TP/ED)

Fantastiske høstdager

Lørdag ble en fantastisk seilflydag, kraftig vind i høyden (ca. 40 knop) gav både hang og bølger. Erik PPL Østerud. oppsummerte dagen med følgende kommentar (etter å ha karret seg opp på hang og rotor for å få bølgekontakt).: Herlig stadig å bli minnet på hva seilflyging egentlig er! Høsten kan gi store gleder for den som ser muligheter. Se bilder her...

(13. nov -04 /AB)

Ny teknisk leder i motorgruppa

Torgeir Pedersen har nå overtatt som teknisk leder i motorgruppa etter Egil Kløften. Vi takker Egil for innsatsen og regner med å se mer til ham i forbindelse med andre oppgaver i flyklubben framover. Torgeir og Egil har forøvrig vært de to mest aktive pilotene i DFK/M dette året. For Torgeirs del er det mange utfordringer framover. Det skal blant annet innføres en helt ny vedlikeholdshåndbok.

(12. nov -04 /ED)

Seilfly-prestasjoner

Det ble avholdt strekkmøte på Hokksund torsdag 11/11 med 11 piloter tilstede. Det ble bl.a. en gjennomgang av Anders S. sin 500 km tur i sommer med 3D-visning i SeeYou og bilder fra turen. Det har blitt fløyet ca. 15.000 km strekk av Hokksund-gjengen i 2004, noe som var innertier ifht. målsetningen. Det har også blitt godkjent ferdighetsmerker i år: Ingar Pedersen: Sølv C og høydediamant (5445 m), Anders Skifjeld: distansediamant (504,9 km) og Anders Bjørnestad: gullhøyde (3178 m) - gratulerer! Strekk-sjef Ingar oppfordrer til merkejakt neste år.

(12. nov -04 /AB)

Man lærer noe hver dag

Seilflyging er en sosial aktivitet hvor man åpenbart må samarbeide på bakken for å få tingene unna. Likevel blir jeg som motorflyger noen ganger overrasket over hvor mange personer som kreves til visse operasjoner.

(6. nov -04 /ED)

Seilflysesongen er i gang - igjen

Termikken og sommersesongen er definitivt over, nå er det på tide å banke rust av hang og bølger. Når fløy du forresten hang sist? Det er også glimrende mulighet for skoling, PFTer, passturer m.m. på høsten med kort kø på våre to-setere. Og glem ikke å trene litt acro, lørdag førstkommende er det IAC tilstede dersom det er behov for det, benytt muligheten. Vi sees på Hokksund!

(3. nov -04 /AB)

Påskeleir på Vågå 2005

Wavecamp er utvidet i tid og vil foregå i perioden 13-26 mars. Det blir også avholdt SveDaNor-kurs i hele perioden. Informasjon om leiren blir løpende oppdatert på www.wavecamp.no. Som klubbmedlem betaler du leiravgift på kr. 500, flyleie og slep ellers er ihht. DFK/S og Wavecamp prisliste. Påmelding for klubbmedlemmer skjer til dfk2005@wavecamp.no (ved påmelding angi tidsperiode, boalternativ og evt. privatfly du tar med) Vi håper selvfølgelig at så mange som mulig i DFK har anledning til å bli med på den 15.(!) samlingen på Vågå. Det finnes også fine hyttealternativer i nærheten, så hvorfor ikke ta med familien?

(28. okt -04 /AB)

Første solo

Steffen Madsen skriver: "så blev det til soloutsjekk! Det var en fin tur og en god fornemmelse at sitte alene i flyet". Vi gratulerer Steffen med første solo! Han har også sendt oss et videoklipp som ligger i bilde/videoarkivet.

(25. okt -04 /ED)

Oppgradering av dfk.no-mail

Vi har gjort justeringer på mail til dfk.no-adresser, samt byttet ut mailserver. Individuelle adresser (fornavn.etternavn@drammenflyklubb.no) er faset ut pga. spam og virus. I tillegg er systemet endret slik at adresser i mailinglister (instruktører, slepeflygere etc.) blir automatisk oppdatert fra MelWin.

(21. okt -04 /ED/AB)

CM tilgjengelig for den tunge ekspertise

Etter å ha gransket de relevante "Technishe Mitteilungen" fra DG ex LS har vi laget en ny veierapport. Den innebærer at pilotvekten nå er 70 - 110 kg. Men den kan ikke flyes med vannballast før vanntankene er modifisert. Dette er behørig skiltet i flyet. For å sikre oss mot dårlig leseferdighet er vannventilen også sikret med låsetråd.

(17. okt -04 /HMB/AB)

Seilflyteknikkere og motorvedlikehold

Er det den rette kombinasjonen? Redaksjonen mottok forleden følgende bulletin fra Teknisk Chef's luxuriøse hjem: Etter at Luftfartstilsynet ga grønt lys for at også seilflyteknikere kunne ta motor-vedlikehold på motorglidere dro man - ikke til mauren, - men til Ålleberg for å bli vis. Les mer om hvordan det gikk....

(14. okt -04 /HMB/AB)

Acro-helg med rabatt

I helgen blir det tilrettelagt for seilflyacro på Hokksund. De som har årskort får kr. 100 i rabatt på acro-trening, dvs. slep til 1000m eller høyere. Husk at det skal føres som ACRO i dagloggen. Acro-flyging med K21 har prioriteres ifht. annen flyging.

Tom-Rogers presentasjon om acro-NM fra medlemsmøtet kan lastes ned som PowerPoint eller PDF fil.

(14. okt -04 /AB)

Medlemsmøte DFK/M 28. oktober

DFK/M avholder medlemsmøte torsdag 28. oktober kl. 1830. Vi inviterer også PPLA-kursdeltakerne våre til møtet - selv om ikke alle er DFK-medlemmer foreløpig.

  • Widerøeflyger/slepesjef/seilflyger Anders Skifjeld informerer om LN-DFK. Mange ønsker utsjekk på Robin og her er en fin anledning til å få vite mer om dette flyet.
  • Nytt mørkeflygingskurs vurderes startet i høst. Vi lodder stemningen og presenterer kursopplegget
  • Informasjon om aktuelle saker i motorgruppa

Meld deg på ved å sende en e-post innen 20. oktober. Møtested Hokksund Hotell kl 18:30. Velkommen til en hyggelig kveld!

(11. okt -04 /ED)

Nytt flygebevis seil

Vegard Stjerna Lindrup har omsider blitt 17, og fikk sin velfortjente 'F' etter oppflyging med Tore Bjørnstad søndag 10/10. Han har vært en av våre ivrigste elever, og har rukket både å få kjøpt andel i eget fly (Mistral LN-GID) og tatt utsjekk på motorglider.

Ellers var det bra aktivitet i det fine søndagsværet med nesten 20 seilflystarter, i tillegg til atskillig motoraktivitet. Ole Marius Langlo fikk utsjekk som slepeflyger, gratulerer!

(10. okt -04 /JV/AB)

To nye PPLA innehavere i dag!

På bildet gratulerer Kåre Smith (t.v) og Erik Østerud (t.h) hverandre med bestått sertifikatprøve. Det er det god grunn til. Begge har vært klare for oppflyging lenge men dårlig vær og tekniske problemer/skade har gjort ventetiden ekstra lang. Endelig klaffet det med været og kontrollant Helge Hem og LN-ASF var klare til dyst. Vi gratulerer så mye med bestått prøve og takker for tålmodighet og sporty innstilling.

(8. okt -04 /ED)

 

Værstasjon og nytt om hangar

Ingar Pedersen har satt opp en flott værstasjon på Hokksund flyplass. Lufttrykk, vindstyrke og retning kan avleses på et display plassert ved siden av PC-skjermen. På litt sikt er det meningen at vi skal legge ut data fra værstasjonen her på websidene våre. Montering av hangar skal starte uke 43 i følge leverandøren.

(2. okt -04 /ED)

 


Opp
Bilder og video fra dfk.no må ikke gjengis eller brukes kommersielt uten fotografens samtykke