[ Introtur motorfly - seilfly | Teorikurs motorfly | Funksjonshemmede | Nabokontakt ]


Nyheter 2005, 1. kvartal

Oppdatert PPL-A forelesningsplan

Vi har lagt ut en oppdatert forelesningsplan med nye datoer for faget operasjonelle prosedyrer. Første forelesning i faget blir 5. april ved Kjell Øpstad.
(31. mar -05 /ET/ED)

Seilflyging på Notodden

Tradisjonen tro og pga. naturens gang så flyr vi på Notodden i april. Vi har ikke leid rom der i år, så vi oppbevarer utstyret på Hokksund. Det blir felles avreise fra Hokksund kl. 0900 både lørdager og søndager, så still opp i tide. Førstkommende lørdag skal vi også ha med GDW og GCM i hengere. GCJ (montert og med trekk) og slepeflyene står på ENNO, GAM blir ikke operativ de første helgene pga. vedlikehold. Bruk forumet aktivt for å gi beskjed om deltagelse. LN-DFK er også tilbake og kan bookes til turflyging som normalt.

Vågå Wavecamp 2005 er over

Resultatet på Vågå var 402 starter og 490 høydekilometer sleping. Hele arrangementet foregikk uten skader og alvorlige hendelser av noe slag. Selv om de store bølgene uteble, fikk vi noen krusninger å fly på, høyeste tur kom opp i 5700 m QNH. Været kan man ikke gjøre noe med, og inntrykket er at alle var fornøyde med arrangementet. Se også GD og RSFK

En stor takk til alle som bidro med gjennomføringen av leiren, folk var bevisste og tok ansvar, noe som lettet administreringen betraktelig.

(28. mar -05 /AB)

Bløt bane på ENHS - motorflyene flyttet til ENNO

LN-ASF og LN-DFL er flyttet til ENNO i dag. Nøklene skal være innlåst i nøkkelskap på Hokksund som vanlig. Skriv ned ditt navn og mobilnummer på lapp og legg inn i skapet når nøkler hentes. Alternativt kan du avtale overlevering av nøkler på ENNO med nestemann som har booket flyet.
(20. mar -05 /ED)

Ny PPLA-solist!

Skolesjef Egil Thon fløy solosjekk med Aud Fossdal i dag og det var så overbevisende at hun ble sendt ut på første solo. Meldingen vi fikk fra Aud sier det meste:

"Bortsett fra at banen var fryktelig gjørmete var forholdene supre. God påske!
Hilsen lykkelig solist, Aud T. Fossdal"

(19. feb -05 /ED)

Hilsen fra Vågå

Anders Bjørnestad har sendt oss en hilsen fra Vågå: Hadde et fantastisk vær oppover på lørdag. Gårsdagen bestod av "null-føre", men var satt av til utsjekksturer m.m. Dagene har åpnet med -10 C, og selv om det var lett snødryss i natt så skinner solen her nå. www.wavecamp.no blir oppdatert med bilder og tekst daglig
(14. mar -05 /ED)

Årsmøtet i DFK er avholdt

Gruppenes årsberetninger og regnskap ligger i arkivet. Ellers kan nevnes at Øyvind Moe ble valgt til ny hovedstyreformann. Vi har lagt ut en presentasjon for de som ikke kjenner Øyvind fra før. Nye styresammensetninger er også lagt ut.

(7. mar -05 /ED)

Siste innsats før Vågå

Det trengs noe hjelp på Furuset lørdag og søndag i tillegg til at vi på søndag skal pakke utstyr for avreise neste helg. Oppfordrer folk til å stille opp og hjelpe til, særlig hvis du skal til Vågå og regner med at det står klubbfly klart med oksygen når du kommer dit (og det gjør det bare dersom noen pakker utsyret....).

(4. mar -05 /AB)

Årsmøte 3. mars

Vi minner om årsmøte som finner sted 3. mars kl. 1830 på Hokksund hotel, innkallingen kan leses her. (Hotellet ligger i Storgt. 1, dvs. i sentrum, rett på nordsiden av elva). Det er kun medlemmer som ikke skylder kontingent som har stemmerett, sjekk at medlemskontingenten for 2005 er betalt. Det vil også bli anledning til å kjøpe klubbeffekter, vareutvalget er listet her.

(1. mar -05 /AB)

Termikken er her!

Den kom tidlig i år, vårtermikken. I lørdag var det mulig å henge oppe på termikk og å fly skygater. Et par av turene var på over en time, men da var det kalde tær og føtter som tvang folk ned igjen. Skybas var ca. 13-1400 meter og det blåste en del fra nord så sidevindlandinger ble kvittert ut for både seil og motorelever. Søndag ble det 17 slep (med fire seilfly), og en ny slepeflyger i stallen. Gratulasjoner til Christer Lie for "SL" i papirene. Herrene Vedum og Borge holdt et meget vellykket kurs i motorlære (for seilflygere) på ENHN i helgen. Tilbakemeldingene i fra både uerfarne og særdeles erfarne "elever" var meget positive, og vi vil nok se disse herrene i aksjon igjen om ikke lenge. DFK var også representert på skolebenken ved Roger Skoglund og Øyvind Halden.

(27. feb -05 /AB)

Betaling av flyleie (motor) skal skje maks tre dager etter flyging!

Majoriteten betaler heldigvis i rimelig tid, men fra 1. mars må vi sperre bookingsystemet for trege betalere. Gå inn på Din konto og se etter om du er à jour. Kontakt kasserer hvis du har spørsmål - eller mener innbetalinger ikke er registrert.

(24. feb -05 /KW/ED)

Den fortapte tilhenger tilbake i familiens skjød

Dagens glade nyhet - vår kjære tilhenger er funnet og de skarpe detektiver - Sherlock Bjørnestad og dr Skifjeld bringer i skrivende stund den fortapte hjem til Hokksund. Den ble funnet av en observant person på Drolsum litt nord for Vikersund. Så langt vi har kunnet konstatere er den uskadd. Så takk til alle som har hjulpet til. Det man jo spør seg er hva skal man med en seilflyhenger når man ikke har noe seilfly? Kanskje var det en som tenkte "har man klave - så får man ku" - for så å finne ut at det er lurere å begynne med ku! Det vi nå er på jakt etter er to mistenkelige personer i henholdsvis en Volkswagen kassevogn og en svenskregistert Saab som tydeligvis synes det er stas å kjøre rundt med en Cobra henger.

(20. feb -05 /HMB/ED)

Årsmøte i selvassuransefondet (motor) er avholdt

Alle endringsforslag med unntak av økning i egenandel ble vedtatt. Referat og godkjent regnskap legges om kort tid ut under menyvalget Arkiv - Referater - Motorgruppa.

(20. feb -05 /ED)

Etterlysning: K21-hengeren er stjålet!

Hengeren til K21 var i bruk for transport av GAM til Furuset. Deretter ble den parkert hjemme hos et medlem i Oslo midlertidig, på vei tilbake til Hokksund. I dag tidlig (fredag) var hengeren borte, og den er ikke på Hokksund. Vi har fått bekreftelse på at den er stjålet. Hengeren er en helt hvit Cobra-henger (uten påskrifter) med boggi-hjul og en av veldig få i Norge. Hold utkikk etter BR 4541! Tyveriet er anmeldt.

(18. feb -05 /AB)

Bank rust før Vågå!

Det er ikke mange helger igjen til Vågå-flyging. Hvis du skal oppover og har fløyet lite eller ingen ting i vinter, så benytt muligheten i helgene som kommer til å banke rust, gjerne sammen med en instruktør. Det vil ikke være fritt frem for rustne piloter å fly solo på Vågå i alle mulige værforhold. Det blir selvfølgelig også arrangert plassutsjekk for de som ikke har vært der før eller som føler for en oppfriskning. Leiravgift, slep m.m. på Vågå blir belastet slepekonto på vanlig måte. Vi har kortterminal der oppe, men det blir ikke anledning til å betale med kredittkort for medlemmer, kun bankkort.

(17. feb -05 /AB)

Ny bakkeradio

Den gamle bakkeradioen vår begynner å bli sliten i en del vitale deler, og trenger en avløser. Behovet for en ekstra radio har også økt de seneste årene pga. den økte aktiviteten på Vågå. Seilfygruppa har derfor (etter å ha innhentet tilbud og tekniske spesifikasjoner) besluttet å gå til anskaffelse av en ny radio fra Jotron. Vi har fått en hyggelig pris på en TR-710 MD, og med de radiofaglige medlemmene vi har fant vi også at løsningen var av de beste teknisk for vårt bruk. Teknisk beskrivelse kan leses i dette pdf-dokumentet. Jotron produserer radioen i Norge, noe som gjør det enkelt med evt. garantier og service senere. Vår gamle radio er også av type Jotron, og vil selvfølgelig leve videre så lenge det er liv i den.

(16. feb -05 /AB)

De klåfingredes helg

Denne helgen var det samling av landets teknikere på Starmoen. DFK stiller sterkt som vanlig - herrene Storsveen og Borge. Helgen ble innledet med en fest-soupé på Elgstua fredag kveld. Deretter ble det hele myndig ledet av Teknisk Komite's formann Svein Larsen. Nytt av året er kurs for elektro-arbeider. Her er det mange som fusker i faget. Dette (ikke fuskingen, men faget, red.amn.) vil man prøve å få inn i ordnede former. Ole Baartvedt (Tønsberg-Drammen etc) har utviklet et kursopplegg som trakk mange interesserte. Så stor interesse at Svein hadde problemer med å få publikum til sin orientering om arbeidet med ny VHB. Erlend Sørbye hadde en gjennomgang av sin lidelseshistorie med selvstartende, det koster tydlig vis å gå foran.

Og så ble norsk luftroms nye dronning - seilflyseksjonens nye Duo-Discus T LN GAO besiktiget av vår venn Einar Bjørnebekk fra Tilsynet. Han likte det han så og satte sitt segl på luftdyktighetsbeviset. Det var jo det flyet vi egentlig skulle hatt!

(13. feb -05 /HMB/AB)

Gratulerer, Roger

Vi gratulerer Roger Skoglund med gjennomført oppflyging og ferskt flygebevis for seilfly!

(12. feb -05 /AB)

Vedlikehold LN-GAM

Vedlikeholdet går sin gang, og du er hjertlig velkommen til å stikke innom en tur på onsdag. Sjekk forumet og se veibeskrivelse.

(7. feb -05 /ED)

Montering i ny hangar kan fortsette

Sikringsskapet har dukket opp igjen.

(5. feb -05 /ED)

Årsmøte i Drammen Flyklubb

Torsdag 3. mars 2005 kl 18.30 på Hokksund Hotell

Saksliste:

  1. Godkjenne innkallingen
  2. Valg av dirigent, 2 referenter og 2 til å undertegne protokollen.
  3. Hovedstyrets og gruppenes årsberetninger.
  4. Hovedstyrets og gruppenes regnskaper, revisjonsberetninger.
  5. Fastsette neste års kontingent.
  6. Hovedstyrets og gruppenes budsjett.
  7. Fastsette motorflygruppens selvassuransefonds årspremie.
  8. Innkomne forslag.
  9. Valg
  10. NAK/NLFs årsberetning og regnskap

Vel møtt! Styret, Drammen Flyklubb

(2. feb -05 /OG/ED)

Årsmøte i Cub-gruppa DFK

Det er årsmøte i CUB-gruppa DFK torsdag 24. februar 18.30 på ENHS.

(2. feb -05 /BÅN/ED)

Noen med dårlig samvittighet?

Det er mye som tyder på at vårt nye (umonterte) sikrings/styringsskap er stjålet av noen med nøkkel. Skapet var skreddersøm for oss med styringselektronikk osv. Verdien på skapet er ca 19 000,-. Vi håper vedkommende som har tatt det med seg kan legge det pent tilbake, eller evt gi oss et anonymt tips om hvor det kan hentes. Vi venter et par dager, skjer ingenting blir saken anmeldt. Hvis dette tyvegodset blir skrudd opp en eller annen plass i flymiljøet vil det før eller senere bli oppdaget.

(1. feb -05 /OG/RE/ED)

Årsmøte i selvassuransefondet (motor)

Selvassuransefondets medlemmer innkalles til årsmøte torsdag 17. februar kl 18:30 på ENHS. Opplag er også hengt opp i klubbhuset.

(31. jan -05 /ED)

Påsketilbud til medlemmer og familie/venner

Som mange er klar over er seilflygruppa på Vågå i hele påsken, der Nordens største seilflyarrangement (i regi av DFK) går av stabelen. Vi har meget(!) gunstig pris på hotellet der oppe, og i slutten av påsken har de ledig kapasitet (fom. 24. mars). Enten du er medlem i motor eller seil, om du skal fly eller ikke, overnatte en natt eller flere så kan du bestille deg rom på Vågå gjennom klubben. Det er kort vei til bra skimuligheter både for langrenn og slalåm. I tillegg får du oppleve noe av det unike flymiljøet på kveldstid i en internasjonal atmosfære. Kanskje en god unnskyldning til å ta med familien? Kanskje det er et fint sted å fordype seg i siste del av PPL-teori? Prisen er kr. 645 i enkeltrom/kr. 545 i dobbeltrom. Prisen inkluder både frokost og middagsbuffet, samt mulighet for å smøre nistepakke. Barn på foreldrenes rom får rabatt. Se mer informasjon om hotellet på Wavecamp-websidene. Send mail til dfk2005@wavecamp.no for spørsmål eller bestilling.

(29. jan -05 /Ab)

Fartøyjournal LN-ASF

Forrige fartøyjournal (utskrevet) til LN-ASF har vært borte fra klubblokalet en stund. Ta en kikk i flybagen og se om du har fått med deg en bok for mye! Alle turer siden 2003 er dokumentert med destinasjner og avgangs/landingstider i timeregistreringssystemet så det er ikke nødvendig å ta med seg journalen hjem for ajourføringer eller lignende.

(29. jan -05 /ED)

Et lite mysterium

I dag var det meningen at det nye sikringsskapet skulle settes opp i hangaren. Det viste seg å ikke bli så lett ettersom sikringsskapet var forsvunnet. Det ble sist observert i gangen i klubbhuset på torsdag. Vi velger å tro at noen har tatt vare på det for oss. Sikringsskapet er helt nytt og har termostater og stikk montert på siden. Hvis du kan hjelpe oss med å få det tilbake - eller har sett noe som kan være av interesse - så ring 4810 5010. Belønning utloves ...

(29. jan -05 /ED)

Regnskapsslutt 2004

Kassererene jobber nå med å avslutte regnskapet for 2004 og revisorene er straks i gang med det de skal gjøre. Dersom du har oppdaget feil på slepe-/flykonto er det fint om du kontakter kassereren med en gang slik at det kan rettes opp. Tillitsvalgte som evt. har bilag for refusjon bør også finne frem disse nå.

(27. jan -05 /AB)

Flytelefoni for seilflygere

SNLF arrangerer kurs i Flytelefoni for seilflygere i Oslo lørdag 12. februar. Se SNLFs websider for mer informasjon og påmelding. Kurset er ment som støtteundervisning for seilflygere som vil gå opp til eksamen i regi av Luftfartstilsynet. Flytelefonikurs kan også taes som brevkurs ved Luftfartsskolen. Uansett kursform må det avlegges eksamen for Luftfartstilsynet.

(26. jan -05 /AB)

Forlenget frist for endringsforslag - selvassuransefondet (motor)

Litt dårlig med respons så vi gir frist til 31. jan med å sende inn forslag. Se forøvrig innlegg i forumet og relevante dokumenter.

(26. jan -05 /ED)

LN-GAM trenger din hjelp

Det er tid for årskontroll av GAM, og i den forbindelse trengs det litt hjelp til demontering på Hokksund og til kontroll og vedlikehold i vårt lånte lokale på Furuset. Seansen starter førskommende søndag på Hokksund og fortsetter deretter onsdag 2. februar i Oslo. Dette er en god mulighet for å ta flyets enkelte deler i øyesyn i tempererte omgivelser. Man skal heller ikke se bort fra at Teknisk Chef har et og annet triks å lære bort. For tidspunkter og aktiviteter, samt påmelding - se forumet.

(24. jan -05 /LE/AB)

Flyhistorie - nytt og gammelt

Teknisk chef melder om at det er krefter i gang med å konstruere et to-motors turboprop-fly i Norge. Les mer her. Klubbens egne historikk-sider er også oppdatert.

(22. jan -05 /HMB/AB)

Snart årsmøte

Det blir som vanlig årsmøte i klubben snart, og valgkomiteen har startet sitt arbeid med å finne kandidater til de forskjellige styrevervene som står på valg i år. Evt. forslag til kandidater kan sendes til et av medlemmene i valgkomiteen, Erik Østerud, Jan Herbro eller Per Olav Håre.

(19. jan -05 /EØ/AB)

ENHS

Sjekk "trafikklyset" merket ENHS til høyre for eventuelle endringer i banestatus.

(19. jan -05 /ED)

2004-status for klubbens seilfly

En kjapp summering av flybøkene for klubbens seilfly viser at det i 2004 ble foretatt ca. 1300 starter fordelt på over 800 timer flyging og 4600 strekk-kilometer. I tillegg kommer det mange starter med privatfly som vi ikke har oversikt over. Klubbens medlemmer har fløyet ca. 15.000 strekkilometer i og utenfor konkurranse i 2004 til tross for en periodevis dårlig sesong.

(16. jan -05 /AB)

LN-DFL er tilbake - ta godt vare på flyet!

Vår Katana har kommet tilbake til ENHS og er klar for et nytt år. Husk å benytte motorvarmer før start i kaldt vær. Ved temperaturer lavere enn -20 °C skal også kabinvarme være på i 10 minutter før avgang. Propellen skal aldri dreies motsatt av normal rotasjonsretning. Ref tillegg TR-MSB-20-043 i Airplane Flight Manual.

(15. jan -05 /TP/ED)

Årsmøte i selvassuransefondet (motor)

Selvassuransefondets medlemmer innkalles til årsmøte torsdag 17. februar kl 18:30 på ENHS. Fullstendig saksliste med innkomne forslag legges ut på websidene og slås opp i klubbhuset 1. februar. Medlemmer i fondet som har forslag til endringer må sende disse til fondets leder innen 25. januar. Vi gjør spesielt oppmerksom på at det ikke er anledning til å ha et "eventuelt"-punkt på sakslista, og alle forslag må derfor sendes inn på forhånd.

(14. jan -05 /ED)

Seilflygruppa avslutter salg av intro-gavekort 15/1

Gavekortkampanjen for introturer med seilfly som ble solgt ifbm. julen har siste salgsdag 15. januar. Vi har solgt noen gavekort til kommende piloter, men avslutter allikevel salget for denne gang. Kjenner du noen som ønsker å starte med seilflyging vil det væremulighet for å kjøpe en intro-tur, men da med normal betalingsordning, se her for mer informasjon.

Gavekort for motorfly kan fremdeles kjøpes for kr. 800 pr. stk, utfyllende informasjon får du ved å sende en mail til web@dfk.no.

(13. jan -05 /AB)

Kontaktmøte SNLF - vil du være med å bestemme?

SNLF inviterer alle klubbene i Norge til kontaktmøte på Gardermoen lørdag den 29. januar. Møtet er et resultat av tilbakemeldinger på langtidsplaner og debatten på NAK-forumet. DFK/S skal stille med noen representanter på møtet, og vi håper at noen utenfor styret også kan være interessert. Er du interessert i å stille opp så send en mail til styret i seilflygruppa (styret@seil.dfk.no) så rask som mulig, så skal vi velge ut en representativ gruppe. Se SNLF hjemmeside for mer informasjon om møtet.

(11. jan -05 /AB)

Hans og Gudrun på Hokksund

Teknisk Chef Hans Borge dro til Hokksund i dag i forbindelse med Gudruns ankomst. Hr. Borge fikk sjekket at fly og annet stod sikkert parkert før han raskt returnerte til sitt luxuriøse hjem i hovedstaden. Han melder om meget våt bane (pga. mye nedbør og frost i bakken) og ellers et trist vintervær. Andre kilder melder om at mye nedbør og lavt skydekke forhindret oppstart av 2005-sesongen med seilfly.

(8. jan -05 /AB)

Nye Melwin-koder for 2005

Medlemsregisteret sentralt (Melwin) er nå oppdatert med nye påloggingskoder for 2005. Den nye koden står på medlemskortet for 2005, og du kan også hente den ved å gå til melwin.nak.no. I en overgangsperiode vil både 2004 og 2005-kodene være i bruk i forskjellige deler av systemene. På innloggingssidene står det hvilken kode som gjelder.

(8. jan -05 /AB)

Påloggingsproblemer?

Det sentrale medlemsregisteret Melwin er stengt noen dager pga årsavslutning, og dette kan føre til påloggingproblemer på enkelte av våre sider. Din konto og timeregistrering (motor) benytter nå en annen påloggingsmekanisme og tjenestene fungerer som normalt.

(5. jan -05 /ED)

Mest besøkte flyplasser i 2004

Her er en liste over mest besøkte flyplasser i 2004. De fem første plasseringer på lista er slik: ENHS(790), ENNO(100), ENTO(69), ENSN(24) og ENKJ(13). Med unntak av at de to siste har byttet plass, er rangeringen den samme som i 2003. Lista viser igjen hvilken fordel vi har av å kunne bruke hjemmebase til touch and go, men også at de fleste av oss fortsatt flyr mest lokalt. Se forumet for hele lista over besøkte flyplasser.

(3. jan -05 /ED)

 


Opp

[ Hokksund Flyplass ENHS | PPR | Kontakt oss ]


Bilder og video fra dfk.no må ikke gjengis eller brukes kommersielt uten fotografens samtykke