[ Introtur motorfly - seilfly | Teorikurs motorfly | Funksjonshemmede | Nabokontakt ]


Nyheter 2005, 2. kvartal

NM sportsklasse

NM i sportsklasse er i gang på Starmoen. Vår flygende reporter Ingar Pedersen kommer med meldinger mellom flyginger og jordbruksoppdrag. Vi ønsker DFK-laget lykke til! Oppdateringer kan leses her.....

(28. juni -05 /IFP/AB)

Bilder fra GAP Fyresdal

Heller ikke i år ble det GAP med Katana. Men plikten kaller, og DFK-sidene får sine bilder likevel.
(26. juni -05 /ED)

Hilsen fra en PPLA-innehaver

Steffen Madsen har sent oss bilder og en kommentar fra sertifikatprøve. Kanskje til inspirasjon for andre som vil begynne å fly? Les mer

(26. juni -05 /ED)

Første solo

Vi gratulerer Eirik Gannestad med første solo i LN-ASF i dag!

(18. juni -05 /ET/ED)

Nye sertifikatinnehavere!

Steffen Madsen og Bjørn Anders Horne bestod sine sertifikatprøver med kontrollant Helge Hem på Torp i dag. Flygingen ble foretatt med LN-ASF. Vi gratulerer så mye!

(16. juni -05 /ED)

 

Teoriprøver seilfly

Mangler du seilflyteoriprøver? Det blir organisert en prøvedag søndag 26. juni på Hokksund, med mulighet for oppfrisking og spørsmål i forkant av prøvene. Mer informasjon og påmelding her...

(14. juni -05 /TRS/AB)

NM er over, Viking Glide neste

Vi gratulerer våre involverte med innsatsen både som flygere som skribenter. DFKere prydet resultatlisten slik: 2. plass Anders S, 4. plass til Øyvind, 10. plass til Per (alle i 15m klassen). I standardklassen kom Christer på 6.plass. årets Norgesmestere er Erlend Sørbye (GSFK) og Geir Raudsandmoen (EFK/S).

Øyvind drar nå til Eskilstuna for å fly Vikingglide, sammen med vår utskremte medarbeider og skribent Hans. Vi håper at de tekniske forutsetningen er til stede for at vi hører fra dem de neste to ukene også.

(12. juni -05 /HMB/AB)

Gratulerer

Vi gratulerer Lars-Erik Vollebækk med sin første solotur i seilfly. Etter å ha ventet på en passende anledning ble det endelig en rolig onsdag ettermiddag med en kombinasjon av fly, pilot, instruktør og vær som muliggjorde skrittet videre mot seilflypapirene. Vi gratulerer!

I tillegg vil vi gratulere vår skolesjef Christian Husvik og Anna Matilda Danielsson på rekrutteringsfronten. Det tar nok ca. 15 år før Elisabeth kan begynne å skole, for hun har akkurat kommet hjem fra klinikken og mangler ca. 66,5 kg på å oppnå tilstrekkelig forsetevekt. I følge meldingene står alt bra til med mor og barn. Soloutsjekk på bleier er unnagjort, DK-tur med barnevogn står oppført som neste øvelse.

(8. juni -05 /IFP/AB)

Lykke til i NM!

Anders, Christer, Per og Øyvind skal fly NM på Starmoen kommende uke, og Hr Teknisk Chef er selvfølgelig til stede med sine mange hatter. Redaksjonen har fått lovnad om avslørende reportasjer og bilder fra de dype skoger i Hedmark, så følg med her. Vi ønsker "team-DFK" lykke til på Starmoen.

(4. juni -05 /AB)

Torp Airshow 4. juni

Det er flyshow på Torp lørdag 4. juni, og som for to år siden så stiller DFK med seilflyacro. Odd-Gunnar flyr et acro-program med LN-GCJ ca. kl. 10.00. Både LN-GCJ og LN-DFK vil være tilstede sammen med andre store og små fly på statisk utstilling resten av dagen. Pga. været kommer vi ikke av gårde fra Hokksund, og deltar derfor ikke på flyshowet.

(4. juni -05 /AB)

Norgescup III

Lørdagen regnet bort, søndagen trodde vi skulle forsvinne i skyer, og deretter trodde vi den skulle blåse bort. Til tross for dystre utsikter så ble det gyldig dag, og Stig Solheim ble utropt til vinner. Vi gratulerer Stig og alle andre som var med. Flere detaljer her...

(26. mai -05 /AB)

Helgen 28. og 29. mai

Det arrangeres Norgescup i seilflyging på Hokksund i helgen, i tillegg er det introduksjonskurs i seil og vanlig aktivitet. Det blir med andre ord mye flyging å følge med på. Bakkestasjonen vil være bemannet med fast bakkesjef begge dagene, og det er viktig å følge godt med på radio i området. Vi fyrer opp grillen lørdag ettermiddag, så ta med grillmat og kom innom en tur, selv om du ikke har flyplaner. Kiosken vil være åpen innimellm med salg av brus, is, kaffe, klistremerker og t-skjorter.

(26. mai -05 /AB)

Åpen dag

Vi fikk ikke helt det været vi hadde håpet på, men ekte flyentusiaster lar seg ikke stoppe av slike bagateller! Vi fikk hyggelig besøk i alle aldre. Både motor- og seilflygruppa hadde kontakt med flere som ønsket å begynne å fly i DFK. Takk til dere som kom innom og vi håper vi kan tilby dere bedre vær neste gang!

(21. mai -05 /ED)

Vi gratulerer

Tom-Roger Stensberg, nestleder i seilflygruppa og kommende instruktør, gifter seg lørdag 21. mai. Vi gratulerer med dagen!

(21. mai -05 /AB)

Åpen dag

Husk åpen dag på Hokksund lørdag 21. mai kl. 11-16. Det er instruktører tilgjengelig som kan svare på spørsmål og det er mulighet for introduksjonsturer i motor-/ seilfly. Velkommen!

(19. mai -05 /TP/ED)

Dugnad LN-ASF

Det blir vask og polering av LN-ASF i dag fra kl 18:00.

(19. mai -05 /TP/ED)

Forsikring LN-DFL

Geografisk begrensning i forsikring på LN-DFL er tatt bort. Vi har fått noen henvendelser om mulighet til å fly til f eks Danmark med dette flyet, og det er nå ok.

(19. mai -05 /TP/ED)

17. mai-tradisjoner

Tradisjonen tro ble det 17. mai-flyging på Hokksund. Denne gangen med seks fly som dro på kortere eller lengre turer i braktermikk mellom snøbygene.

I fjor fløy vi bølgestrekk, så i år måtte vi finne på noe annet. Det ble til at Anders S. måtte vise LN-GBR rundt i området, så han tok seg en 200 km tur med bla. Veggli, Noresund og Selslinut som ytterpunkter. Fort gikk det ikke, men 75 km/t i snitt er ikke ille for et fly med glidetall på 25 og der den gule markeringen starter på 130 km/t. Hva vi finner på neste år, det vil tiden vise, men da er forhåpentlig vis LN-GTI luftdyktig.

(18. mai -05 /AB)

1. pinsedag (15. mai)

Flyplassjefen minner om reglene for flyging på Hokksund 1. pinsedag, så folk kan opparbeide bonsupoeng hjemme med familien i steden. Av samme grunn er seilflysøndagen flyttet til mandag 2. pinsedag.

(11. mai -05 /POH/AB)

Innbetaling for flyging og bensin

Kassererene vil minne om at begge gruppene fra 1. mai beregner 15% rente på utestående beløp på flykontoen (dvs. det er billigere å låne i banken enn hos klubben).

Evt. privat kjøp av bensin vil også bli behandlet på lik linje med flykontoen, så betal inn penger med en gang du har kjøpt så slipper du å få rentepåslag. Det sendes ikke ut vanlig faktura, kun en reskontroutskrift, og renter vil løpe fra dagen etter fylling .

Alle innbetalinger skjer til konto 2200 25 50486 (motor) eller 1638 08 74095 (seil). Skriv på giroen hva det gjelder! Dersom du flyr fly i begge gruppene så avregner vi nå så du har en saldo i klubben, og det holder å betale inn penger til en av gruppene (kasserer vil fordele pengene).

(11. mai -05 /IB/KW/AB)

Motorflystell

Motorflyene vil gjerne ha en vårpuss torsdagene 12. og 19. mai, og Torgeir håper på stort oppmøte fra piloter, elever, intstruktører og andre, så de ser fine ut til åpen dag. (Se også forumet)

(10. mai -05 /TP/AB)

Gratulerer med seieren

Øyvind Moe vant Elverum Open og Norges Cup 1, med Per Rosdahl på 2. plass. I tillegg fikk de med seg diverse pokaler til andre DFKere i forbindelse med Landskonkurransen 2004 og Norgescup 2004, og DFKere stakk av med følgende plasseringer i 2004:
- 2. plass NC 2004 v/Christian Husvik (2058p)
- raskeste tur LK 2004 v/Ingar Pedersen (161,63 km/t)
- beste region (3-mannslag) v/Skifjeld, Pedersen og Husvik (6155,18 p)
- totalvinner LK 2004 v/Anders Skifjeld (2248,17p)
Vi bøyer oss i støvet og gratulerer alle sammen!

(10. mai -05 /AB)

Seilflyaktiviteter

Hokksundsesongen er i gang, og seilflygingen utenom de organiserte dagene har også startet. Er det fint vær så ikke nøl, se om du finner en slepeflyger og ta deg en seilflytur! Hvis du bruker forumet så dukker det nok opp en eller flere andre også.

Det blir åpen dag 21. mai, vi satser på å vise frem flyparken og fortelle om det vi kan tilby av opplæring. I tillegg blir det selvfølgelig flyging den dagen, med mulighet for introturer. Det er også satt opp to introkurs-helger i mai og juni, i tillegg til at det skal arrangeres Norgescup på Hokksund 28. og 29. mai. Det er med andre ord nok av muligheter til å vise frem seilflyging for venner og bekjente utenom vanlige pass-turer. Send gjerne en mail til folk du vet er flyinteresserte, eller skriv ut og heng opp informasjon i nærmiljøet, ferdige pdf-filer som egner seg for utskrift kan lastes ned her: introkurs, åpen dag 1, 2, 3.

(5. mai -05 /HMB/AB)

Mange møtte våren og DFK/S på Bygdøy

Følegnde nyhetsbulletin tikket i helgen inn fra vår korrespondent på Bygdøy:

Bygdøy LIONS inviterte byens borgere til å møte våren på Bygdøy. Det var omvisning på Kongsgården, partoubiletter på museene, geologisk orientering og mye annet. Siden Bygdøy Kongsgård sto sentralt var det naturlig at DFK/S var tilstede og kastet glans over arrangementet med LN-GHC og Teknisk Chef. Seilflyet trakk stor oppmerksomhet og det var da også behørig omtalt i pressen.

(1. mai -05 /HMB/AB)

Forsiktig oppstart på ENHS til helga

Forutsatt brukbart vær de neste dagene starter virksomheten så smått igjen på ENHS førstkommende helg. Vi ønsker å spare banen mest mulig og landingsrunder må legges andre steder foreløpig. Motorgruppas fly opererer fra ENNO fram til og med søndag og flyttes ned til Hokksund søndag ettermiddag/kveld. Fartøysjefer som ønsker å benytte ENHS må kontakte flyplassjef - eller assisterende flyplassjef - på forhånd for en briefing/godkjenning.

(27. april -05 /POH/ED)

Dugnad II - still opp!

Det blir dugnad på flyplassen onsdag 27. april fra kl. 17 og utover. Kom når du har tid. Banen skal klargjøres til åpning og det gjenstår litt rydding.

(22. april -05 /POH/ED)

Åpen dag på Hokksund flyplass lørdag 21. mai

Gratis adgang til Drammen Flyklubb hvor vi presenterer vår flypark bestående av både seil- og motorfly. Kanskje dette blir dagen du går videre fra drømmestadiet til å begynne å fly? Vi har instruktører og skolefly på plass og det blir arrangert introduksjonstur i seil- eller motorfly. Andre flyinteresserte er naturligvis også hjertelig velkommen innom for å se på våre fine fly eller for å få informasjon om flyklubben vår. Alle flyene våre vil stå på utstilling. Vi starter kl 11:00 og holder på fram til kl 16:00. Se veibeskrivelse.

Flyklubbens medlemmer bes melde seg for frivillig innsats denne dagen i forbindelse med arrangementet!

(19. april -05 /RS/AB)

Rentebetingelser slepekonto

Rentebetingelsene på slepekontoen (DFK/S) endres pr. 1. mai 2005 til 5% og 15% for hhv innestående og utestående.

(19. april -05 /AB)

Medlemsmøte 28. april

Vi ønsker velkommen til medlemsmøte for begge gruppene i DFK:

Sted: Hokksund Hotell
Dato: 28. April
Kl: 1830

Foreløpig agenda:

  1. Orientering fra hovedstyret
  2. Orientering fra motorflygruppen
  3. Orientering fra seilflygruppen
  4. Video fra gamle dager v/Jan Herbro
  5. Wavecamp 2005

(14. april -05 /ØM/AB)

Dugnad - vi trenger hjelp

Det blir dugnad på flyplassen torsdag 14. april fra kl. 17 og utover, kom når du har tid. Ta med deg arbeidsklær og evt. redskap du har (jernrive/plastrive/kost....). Vi satser på å få kjørt på litt jord og sådd litt på rullebanen, rydde og kaste en del gammelt skrot samt feie/spyle hangarene innvendig. Alle hjelp mottas med stor takk av flyplassjefen, slik at vi får plassen og banen i stand så raskt som mulig.

(12. april -05 /POH/AB)

Nye betalingsbetingelser (motor)

Det er besluttet å innføre automatisk renteberegning på flykonto. Hvis du skylder klubben penger, vil klubben beregne 15% rentefot p.a. Hvis klubben skylder deg penger, vil klubben betale 5% rente p.a. av dette. Vi understreker at renta godskrives din flykonto og ikke kan fås utbetalt. På vegne av kasserer i motorgruppa formidles også en takk for at praktisk talt alle nå er à jour med sine innbetalinger. Noen har også innbetalt forskuddsvis på flykonto, og rentebetingelsene er ment å gi noe igjen for dette. Endringen trer i kraft. 1. mai 2005.
(8. april -05 /ED)

Hold utkikk

Atter en gang har vi vært utsatt for uvedkommende som har romstert rundt i nattens mulm og mørke på Hokksund, senest uka etter påske. Det har forsvunnet saker som tilhører klubben og privatpersoner. Som når seilflyhengeren forsvant, så er det heldig vis gjort observasjoner denne gangen også.

Tyveriet, som kanskje kan settes i sammenheng med andre hendelser på Hokksund tidligere, er selvfølgelig anmeldt til politiet. Fortsett og melde fra om unormale ting, gjerne med et bilde eller bilnummer. Informasjon kan sendes til hovedstyreformann eller webredaksjonen, det gir ofte resultater.

(3. april -05 /AB)

 


Opp

[ Hokksund Flyplass ENHS | PPR | Kontakt oss ]


Bilder og video fra dfk.no må ikke gjengis eller brukes kommersielt uten fotografens samtykke