[ Introtur motorfly - seilfly | Teorikurs motorfly | Funksjonshemmede | Nabokontakt ]


Nyheter 2005, 3. kvartal

Medlemsmøte DFK/S

Det blir medlemsmøte i seilflygruppa 20. oktober kl. 1830 på Hokksund Hotel. Dagens tema er et tilbakeblikk på sommer-sesongen, og litt prat om hva som ligger foran oss. Velkommen! (1. desember blir det julemøte med tilbehør - informasjon kommer senere.)

(30. sept -05 /AB)

LN-DFL er tilbake!

Vår Katana LN-DFL er tilbake på Hokksund og klar til bruk. Dette året har flyet gått færre timer enn forutsatt og vi håper medlemmene kan bidra til mer bruk av flyet. Med svært gunstig timepris og høy cruisehastighet burde dette være et meget bra tilbud for de fleste. Dersom det er en god stund siden du fløy DFL sist, bør en instruktør bli med på en liten oppfriskningstur.

(30. sept -05 /ED)

Prisendring - drivstofftillegg

Motorflystyret har vedtatt å øke timeprisen på LN-ASF fra 804,- til 840,- med virkning fra 1. oktober 2005. Årsaken er økte drivstoffutgifter. Takket være en gunstig endring i vedlikeholdsopplegget på LN-DFL kan vi der beholde timeprisen på 672,-

(29. sept -05/ED)

Flott start på nytt teorikurs

Det er hyggelig å konstatere at 12 deltakere kom til første forelesning i vårt nye PPLA-teorikurs. Man kan fortsatt henge seg på og følge forelesningene utover vinteren/våren. Se forelesningsplan og påmelding. Neste kurs blir ikke før høsten 2006 så det er nå du har sjansen!

(28. sept -05/ED)

Stian ble DFK/S(U)-landingsmester

Lørdag 24. september 2005 var det juniorenes landingskonkurransedag. Dette er det første arrangementet Ungdomsgruppa kjører på egen hånd, og det var så vellykket som det kunne bli! Himmelen var blå, og i lufta var det tørrtermikk. Landingsmessig var det noe sidevind, men såpass at alle kunne takle dette solo. For å stille noenlunde likt fløy sertifikatpilotene K-8, mens GK2-elevene fløy èn DK og èn sololanding på ASK-13 hver. Mer tekst, resultater og bilder finner du her....

(25. sept -05 /SA/AB)

Bra interesse for nytt PPLA-teorikurs

13 personer stilte opp på kveldens informasjonsmøte. Det ble en hyggelig kveld med mange gode spørsmål fra interesserte deltakere. Vi håper så mange som mulig går videre og minner om at det er mulig å stille opp på første kurskveld også for de som ikke rakk å bli med på informasjonsmøtet. Vi starter opp tirsdag 27/9 med faget fly og motorlære. Foreleser er Kjell Øpstad. Se fullstendig forelesningsplan.

(20. sept -05 /ED)

Hansen, Olsen, hans mor og hennes kone....??

Vi kjenner dem ikke, gjør du? Vår kasserer leker detektiv i bankgirobunken enkelte ganger - det er ikke lett å holde oversikt over alle familieforhold i klubben. Svigermor som skylder deg penger og dere har avtalt å sette dem inn på din flykonto, eller kanskje er det far som betaler ekstra for at poden skal fly litt mer? Husk fullt navn og gjerne medlemsnummer i merknadsfeltet på innbetalingene så havner de på rett konto og ikke andre steder! Akkurat nå får vi ikke sendt ut reskontrooversikt for det er alt for mange uidentifiserte giroer. Og mens vi er inne på området - sjekk at du står oppført med korrekte kontaktopplysninger i Melwin.

(18. sep -05 /IB/AB)

Solo-gratulasjoner, pressedekning og full fart

Morten Gustavsen, Thomas Aschim og Birger Rasmussen fløy første solo søndag, Stein Rune Ydstebø bestod skolesjekk og Øivind Marman fikk solo-resjekk - vi gratulerer! Det var perfekte skoleforhold og tre instruktører hadde sin fulle hyre med å sitte i baksetene og å signere soloturer. Når elevene etter hvert fant bølger så ryktes det at enkelte instruktører begynte å lengte til matpakken som lå igjen på bakken. Det ble total 27 starter søndag.

I tillegg til yrende aktivitet var Laagendalsposten innom for å snakke med Hr. Norgesmeter i A1 personlig, og en artikkel om Kongsbergs høytsvevende Norgesmester kan leses her. Odd-Gunnar har vært intervjuet og avbildet i Asker og Bærums Budstikke, men det er kun i papirutgaven.

(12. sep -05 /JV/GHA/AB)

Full fart med ungdommene

Den 24. september blir det landingskonkurranse for juniorene i klubben. Det blir primært bruk av K13 og K8 avhengig av utsjekk og om man trenger instruktør, og dagen avsluttes med sosialt og fyr på grillen (gitt at været tillater det). Dersom det er ledig kapasitet på K8/K13 så kan også de eldre juniorer delta. Alle som flyr den dagen (uavhengig av alder og flytype) risikerer å bli bedømt. Deltagelse i grillingen er åpen for juniorer født etter 1903.

Den 8. og 9. oktober arrangeres det juniorsamling på Starmoen. Arrangementet er åpent for alle født etter 1980 som har flyge- eller elevbevis på seilfly. Her kan det bli mye morro for en billig penge. Overnatting, mat og seilflyleie (L23 Blanik og Duo Discus) koster kr. 0,-!! Transport til ENHN og slep må du betale selv. Les mer her og bestem deg før 1. oktober!

Ungsomssjef Stian Angelsen er primus motor for dette, så ta kontakt med ham både når det gjelder landingskonkurransen og koordinering ifht. arrangementet på Starmoen.

(8. sep -05 /SA/AB)

To nye norgesmestere

Enda to nye norgemestertittler i klubben, vi gratulerer mestrene Odd-Gunnar Flatebø (seilflyacro klasse A) og Ingar Pedersen (seilflyacro klasse A1) med tittel og innsats på Eggemoen i helgen. Ellers kan vi nevne andre DFKere i A1, Steinar Johansen (3.pl), Tom-Roger Stensberg (4. pl) og Paul Vestengen (5. pl). Bra innsats fra team-DFK med andre ord. Alle ble nok også godt hjulpet både med gode rå og slep av Jan Herbro.

(3. sep -05 /OGF/AB)

Gratulerer, Øyvind og Per

Øyvind Moe vant årets norgescup for seilflygere etter tre tellende konkurranser av seks. Per Rosdahl kom på tredjeplass, og begge to deltok på to av de tre konkurransene. Ole Baartvedt som kamuflerer seg som Tønsbergflyger, men med strekkbase Hokksund og Starmoen, kom på 8. plass. Hele resultatlisten kan leses her

(31. aug -05 /AB)

Informasjonsmøte om nytt PPLA-teorikurs

20. september kl 18:00 avholdes informasjonsmøte på Hokksund flyplass om motorflysertifikat og høstens teorikurs. Deltakelse på informasjonsmøtet er gratis og helt uforpliktende. Se foreløpig forelesningsplan.

(23. aug -05 /ED)

Ny dør på flyplassen

Det er satt i ny dør i klubbhuset, men pga. noe kluss er det for tiden ikke låssylinder som matcher klubbnøklene. Bruk døren på endeveggen inntil ny sylinder er på plass. Vi håper å få skiftet sylinder ila. noen dager. Hvis noen er flinke til å liste og male så ta gjerne kontakt med leder Øyvind eller flyplassjef Per Olav, listing rundt døra og maling gjenstår.

(23. aug -05 /TRS/AB)

Status åpen dag

Vår skribent og utskremte medarbeider Hr. Borge har sendt oss følgende artikkel:

Å kalle det Åpen Dag på Hokksund blir litt feil. For egentlig har vi 362 åpne dager i året. For – siden AVINOR ikke er involvert - er alle fly-interesserte alltid velkomne på Hokksund uten å bli scannet og kroppsvisitert og avkrevd legitimasjon. Allikevel hadde man gjort litt ekstra på søndag. Herrene Angelsen og den allesteds nærværende Tom Roger Stensberg hadde tatt frem brosjyremateriell (på glanset papir) for å orientere de fremmøtte om vår sport. Motorformand Dahl var også tilstede for å bistå i forbindelse med forbrenningsmotorenes anvendelse i luften.

Og mange hadde tatt veien til Hokksund. Noen for å få seg en introduksjonsflytur, noen for å se på flyene og livet. De første som kom var en bestemor og hennes meget unge barnebarn. Den unge mann var noe skeptisk men aksepterte under tvil et tilbud om å få sitte i Cub’en. - etter å ha mottatt Tenknisk Chefs forsikring om at dette var helt trygt! Vi møtte familien Amundsen, Pappa Thorleif, Master Nicholas Celius og frk Nora. Unge frk. Nora ga overfor DFK.NO klart utrykk for at hun ønsket å disponere resten av dagen annensteds. Det ble en hektisk dag med 7 introturer og totalt 25 starter. Ikke umulig at noen av introturene resulterer i nye elever og klubbmedlemmer. Unge hr. Langan fløy sin første seilfly-tur. Vi forstår det slik at Fru Langan er noe skeptisk til seilflyging og sikkerhet. Derfor ble dagens desidert mest erfarne pilot Leif Ole valgt til dette viktige oppdrag. Anne Gro Grøthe - den flyvende bestemor - fløy seilfly for første gang. Hun var mere vågal og fløy med Teknisk Chef!

Var du tilstede uten å få svar på det du lurte på eller har du kommet på noe i ettertid - send en mail til web@dfk.no så vil vi hjelpe til.

(22. aug -05 /HMB/AB)

Acro-trening, seil

Det er planlagt mulighet for acro-trening med IAC tirsd., onsd. og torsdag. Pga. ettersyn på det ene slepeflyet er det viktig at samtlige som skal fly tirsdag gir beskjed i forumet så raskt som mulig og senest mandag ettermiddag (før kl. 16). Onsd. og torsdag gjelder vanlig opplegg: de som trenger instruktør gir beskjed, men det er også fint at andre som skal fly gir lyd.

(21. aug -05 /AB)

Gratulerer!

Fredrik Glette fløy første solo med LN-ASF lørdag 20. august. Vi gratulerer!

(20. aug -05 /ED)

Åpen dag søndag 21. august

Lurer du på hva vi driver med på Hokksund flyplass? Hvordan bli flyger? Hvordan holder et seilfly seg oppe i timevis? Stikk innom Hokksund flyplass søndag 21. august og snakk med våre instruktører og piloter. Vi er tilstede mellom kl. 12 og 16 for å svare på spørsmål, og har også kapasitet til å fly introduksjonsturer dersom du planlegger å begynne med opplæring på motor- eller seilfly.

(15 aug -05 /ØM/AB)

Intensiv teoriundervisning i lover og bestemmelser (seil)

Det er flere som snart er seilflysolister, og før man flyr solo må man ha bestått prøve i lover og bestemmelser. Det blir derfor 2-3 timers teoriundervisning søndag 14. august kl. 10 på Hokksund. De som ikke har gyldig teoriprøve eller som trenger oppfrisking oppfordres til å komme. Etterpå blir det anledning til teste om man er en dyktigere pilot nå man har lært litt i dette faget. Gi gjerne beskjed i forumet hvis du kommer for teoriundervisning eller ønsker å avlegge noen prøver.

(10 aug -05 /JV/AB)

Intensivkurs og acro-uke

August blir måneden man kan se mye seilflyging på Hokksund. Mandag 8. august starter intensivkurs (ABC-kurs) med to nye elever samt et par som har kommet litt lenger. Det blir flyging hverdager (mand-torsd) fra kl. 17 i to uker i tillegg til vanlig helgeflyging. Her er det gode muligheter til å samle timer for solister eller å ta med seg familie og venner på en flytur for F-piloter. Benytt muligheten disse ettermiddagene, vi har to-seter-kapasitet til flere enn kursdeltagere. Dersom noen er interessert i en intro-tur så får vi nok til det også.

I uke 34 (22-25 august) blir det prioritet for acroflygere etter samme opplegg som i fjor, slep til 1000 m eller høyere for acroflyging skjer uten startavgift for de som har årskort. (NB! Må logges som ACRO på dagloggen). Vi håper å få dekket opp noen av dagene med IAC også.

(5 aug -05 /AB)

LN-DFL tilbake i løpet august

LN-DFL vil trolig være på plass igjen i løpet av august. LN-ASF er straks tilbake etter 100 timer og det er bra med plass for flere bookinger de neste ukene - særlig på hverdager. Benytt sjansen til å ta noen av de resterende feriedagene i lufta!

(2 aug -05 /ED)

Gratulerer, Erling Magnus!

Følegnde notis har tikket inn fra instruktør Jon og ungdomssjef Stian etter en uke på en kjent flyplass ved Elverum:

Erling Magnus Gerhardsen (15) måtte teste Elverum Flyklubbs basseng etter sine første soloturer torsdag 28/7. Hans første seilflytur var under Åpen Dag i slutten av mai, bra jobbet! Erling var en av 6 deltakere på Ungdomsgruppas tur til Starmoen sist uke. Også to andre nye elever, Hans-Martin Erlandsen og Birger Rasmussen, var med og flyr nok snart alene de også. Øvrige deltakere var Timo Bakken, Stian A. og undertegnede (som fikk være med som baksetepilot og oppvasker...). Totalt fløy vi 47 starter og 45,5 timer i løpet av 4-5 dager, trass i blandet vær. Stian fikk også en 240 km tur mellom bygene onsdag. Takket være god hjelp fra Elverum FK, samt deres danske gjester fra Vejle, fikk alle prøve start med vinsj. Vår kjære CJ fungerer forøvrig utmerket med denne startmetode. Litt teoriundervisning, god mat og noen timers søvn ble det også tid til.

(31 juli -05 /JV/SA/AB)

Intensivkurs seilfly (ABC-kurs)

I uke 32 og 33 arrangeres det intensivkurs i seilflyging. For nye elvever finnes det informasjon om kurset og påmelding her. Elever som allerede har deltatt på introkurs eller som har kommet lenger kan gjerne også delta, det er en god mulighet for å få gjort unna øvelser og timesamling. Pga. planleggingen er det fint om det blir gitt beskjed på forumet dersom du ønsker å delta en eller flere dager.

(28 juli -05 /AB)

Innbrudd på ENHS

Nøkler til fly er borte samt to fallskjermer (merket med DFK/S). Vi vet foreløpig ikke hva som ellers er tatt. Politiet er varslet. Som tidligere nevnt ber vi samtlige medlemmer om å legge merke til fremmede biler og personer som er innom flyplassen på snodige tidspunkter. Noter gjerne bilnummer/type/farge og send en mail til webredaksjonen.

(18 juli -05 /IB/AB/ED)

Gratulerer, Andreas

Andreas Mohr fløy første solo på seilfly i dag, og vi gratulerer. Ryktene skal ha det til at det gikk veldig bra, men han måtte kjøle seg ned litt etterpå.

(17 juli -05 /TRS/AB)

Tur til Starmoen

Fra mandag 25. til fredag 29. juli arrangerer Ungdomsgruppa i DFK/S tur til Starmoen (Rikssenteret for seilflyging på Elverum) for å fly. Det er leid en hytte med plass til 7-8 personer, og en K-21 samt instruktør er også sikret. Det er fortsatt noen ledige plasser, har du lyst til å bli med kan du ringe Stian Angelsen på 90 07 98 93, eller Jon Vedum på 99 52 13 91. Førstemann til mølla. (Tilbudet gjelder alle medlemmer i DFK/S, men ungdomsgruppa er initiativtager)

(16 juli -05 /SA/AB)

Ny skolesjef i seil (snart)

Christian Husvik har vært skolesjef i seil en lang periode nå og har ymtet frempå om avløsning. Det er ikke bestanding enkelt å finne frivillige personer til ansvarsfulle stillinger, men seilflystyret er meget tilfreds med at Maria Høivik har sagt seg villig til å overta stafettpinnen etter Christian ved årsskiftet. Frem til Maria overtar kommer hun til å gradvis ta over en del oppgaver for Christian for å sette seg inn i både klubbdriften og skolesjefsjobben. Styret takker Christian for innsatsen så langt og ønsker Maria velkommen om bord, ta vel i mot henne.

(15 juli -05 /AB)

Hovedstadspressen til værs over Hokksund

Fra vår trofaste skribent Hr Teknisk Chef Borge har følgende melding tikket inn:

Sjefsredaktør Nina Lunde i Oslo Vest – organet for den sofistikerte deln av hovedstaden hadde akseptert tilbudet om en seilfly-tur med Teknisk Chef. Onsdag var dagen. Det hele ble innledet med grillpølser, lekkert anrettet av herrene Skifjeld og Bjørnestad.Det ble en tur i kranglete og trang termikk, men sjefredaktøren hang godt med i svingene.

Vår nye instruktør, Tom Roger, var sterkt tilstede, og tok sågar frem BQ fra hangar-mørket. Så en periode fløy vi med 3 tosetere, pluss Discus. Gaute Andersen kom pr veteran-Cessna 140 – monterte sin nyinnkjøpte ASW 19 – fløy en tur og forlot stedet i familie-Cessnaen. Gaute er en mann med sans for stil. Forholdene bedret seg utover kvelden ettersom vinden løyet.

Så kjære klubb-venner og –venninder, onsdags-flygingene er ikke å kimse av. Møt opp og finn ut selv. Vår sympati til Presidenten som hadde problemer med å samle direksjonen til meningsfylt og samlet debatt om alvorlige ting.

(15 juli -05 /HMB/AB)

En helg som lovet mer enn den kunne holde

SMHI strødde sine røde prikker ødselt utover kartet på lørdag. Det bar bud om store ting. Når sant skal sies var det ikke så mange som lot seg lure av svenskene. Det var relativt beskjedent oppmøte på lørdag. Herrene Skifjeld og Bjørnestad dro til Ålborg pr LN-DFK. De kunne på søndag rapportere om en fin tur og lunt og godt i Ålborg (over 30 grader i sentrum). I et eksklusivt intervju med www.drammenflyklubb.no innrømmet copiloten at det danske ølet satte ham og fartøysjefen ut av spill noen timer. Men det var visstnok etter landing! Førøvrig viste hr. Skifjeld frem sin nye diskret grå metallic Golf. Kjøretøyet bar bud om at her var det en som sikter mot de høyeste posisjoner i norsk luftfart. Jon Vedum og Erling Markussen dro til Elverum med Vivaten for å overvåke avslutningen av instruktørkurset. Som kjent har Tom Roger Stenberg og Kim Olijnyk avsluttet kurset med god resultat. Håper vi kan være på fornavn med dem fremdeles. Ellers ble lørdagen preget av dørgenede stille luft. Selv K8 klarte ikke å finne stig. Men det var veldig komfortabelt i slepet!

Svenskene var noe mere behersket med rødfargen på søndag, men det ble heller ikke noen stor strekk-dag. Men det ble elevflyging i passende vær. Alikevel klarte man å ryke en slepeline! Det pussige var at den var like hel etterpå! Og Teknisk Sjef benyttet anledningen til å lime TEK-dysen på CM. Han anså risikoen for at vi skal få problem med herdetemperaturen som minimal. Fru, Hr. og Frk Skolesjefen kastet glans over dagen ved sitt nærvær. De avsluttet dagen med grilling, mens den unge dame visstnok nøt medbragt!

(Red.anm: Fredagen ble det fløyet over 1000 km fordelt på tre flyginger fra Hokksund. Gaustadtoppen, Ustaoset, Hemsedal og Fagernes ble besøkt med LS6, Discus og K21.)

(11 juli -05 /HMB/AB)

To nye seilflyinstruktører

Tom-Roger Stensberg og Kim Oljinyk er ferdig med en hektisk uke på Starmoen og kan tituleres instruktør klasse 3. Vi håper de får mye å gjøre og gratulerer!

(10. juli -05 /AB)

Ekstrakurs - seilfly

Introkursene er populære så vi setter opp et eksatra kurs 23. og 24. juli og har et par ledige plasser. Mer informasjon og påmelding.....

(7. juli -05 /AB)

Motor-booking

Er flyet du har lyst til å fly allerede booket? Husk at du kan booke deg på stand-by, så ser både den som allerede har booket flyet (og andre) hvilke ønsker folk har og kan enklere gi beskjed dersom flyet blir avbooket, ledig tidligere el.l.

(7. juli -05 /AB)

Fin onsdagskveld på ENHS

Fin dag på Hokksund i kveld. Ettermiddagen startet med termikk som løftet til skybas som lå på 2200 meter. Etter hvert ble det bustete i slep og på landingsrunden, før regnet skylte inn i halv ni tiden. Da var heldigvis flyene på plass i hengere og hangar igjen.

(7. juli -05 /RS/AB)

Lær deg instrumentene

GCJ, GDW og GCM har litt forskjellig type el-varioer med finale-glidecomputere av forskjellig merke. Manualene kan lastes ned fra sidene for hvert fly. Bruk tiden hjemme til å sette deg inn i instrumentene så slipper du å kaste bort flytid på kjedelig lesing.

(5. juli -05 /AB)

Dobbelt-gratulasjon

Første gratulasjon i dag går til Jan Herbro - i dag slepte han på Hokksund på dagen 40 år etter at han første gang slepte. Gratulasjon nr. to til team DFK/S. NM Sportsklasse ble avsluttet i dag med DFK/S på andre plass i lagkonkurransen (Ingar Pedersen, Dag Fjeldstad og Gaute Haga Andersen). NM-resultatene kan leses her

(2. juli -05 /AB)

En bra lørdag

Vår faste NM-korespondent Hr. Borge har fremdeles blekk igjen i blekkhuset og har oversendt følgende: Det ble en dag med gode forhold og lite folk til å utnytte det. Men 6 personer fikk oppleve seilflyging. Og vår nye tyske venn, Rainer fikk seg et par turer. Etter bare noen måneder i Norge behersker han Hokksundsk imponerende. Men det er jo ikke noe problem - som seilflygere snakker vi jo alle flytende tysk! Herrene Rosdahl og Borge lanserte et dristig prosjekt – å drikke kaffe på Notodden pr. ASK21. Et tilbud om å benytte GAM til prosjektet ble høflig, men bestemt avvist –man ønsket nyere og mere tidsmessig redskap. Det skulle vise seg å være en grov feilvurdering. Da endelig CJ ble klar hadde en fet regnbyge lagt seg mellom oss og det forjettende Notodden. Så det ble en tur til Prestfoss isteden. Avsluttet av litt acro – og kaffe på Langebru.

Forørøvrig minne redaksjonen om at til tross for ustabilt vær og dyster værmelding så kan det til tider være bra forhold, som vi så i dag - det ble 14 slep, men kapasiteten var ikke noe problem, det er plass til flere. God og varmt og sosialt var det for de som stod på bakken også.

(2. juli -05 /HMB/AB)

DFK på kino

Skal du på kino i Drammen eller Kongsberg i sommer så følg med på reklamen. Vi reklamerer for flyklubben og kurstilbudene våre i juli, august og september og håper at vi får flere nye piloter. Vi kjører matchende banner-reklame på egne websider i tillegg. Kanskje du kan gjøre en innsats også? Kjenner du noen som er interessert så send dem på kurs!

(1. juli -05 /AB)

Enda en gratulasjon

Lars-Erik Vollebækk har også bidratt til langsiktig rekruttering. Lill og Lars-Erik fikk en jente for et par dager siden, så nå regner vi med at utsjekk og soloturer med barnevogn står for tur snart. Vi gratulerer.

(1. juli -05 /LEV/AB)

 


Opp

[ Hokksund Flyplass ENHS | PPR | Kontakt oss ]


Bilder og video fra dfk.no må ikke gjengis eller brukes kommersielt uten fotografens samtykke