[ Introtur motorfly - seilfly | Teorikurs motorfly | Funksjonshemmede | Nabokontakt ]


Nyheter 2005, 4. kvartal

Nye priser DFK/S

Fra 1.1 2006 blir det foretatt en justering på ca 3% på enkelte priser. Slepeprisen blir kr. 34/100m og for LN-DFK blir det kr. 930/time (kr 1170 uten årskort). Startavgifter og minuttpriser på seilfly forblir uendret, det samme gjelder årskort. Forsikringer og fuel blir som regel ikke billigere, men fordi vi har vært flinke og fløyet uten forsikringsskader så hjelper det. Det er viktig å fortsette med det, og også ta vare på flyene, vedlikehold og reparasjoner koster også penger. Husk vingetrekk/hoodtrekk (også på LN-DFK!), fjern smuss fra flykroppen, hold det pent inne i flyet osv. Godt nytt skadefritt flyår!

(31. des -05/AB)

Vi har gode naboer

Vi gir en positiv tanke i førjulsstria til våre gode naboer som unner oss vår aktivitet. Viser til dagens oppslag i DT & BB fra Øistein Berg, Hokksund. Sitat: "La flyplassen, Drammen Flyklubb og flymiljøet få leve. Det er samfunnsmessig nyttig å lære ungdom å beherske elementene og dra nytte av disse i for eksempel en så fin sport som seilflyging". Mange takk Øistein Berg. Vennlig hilsen styret og medlemmene i Drammen Flyklubb.

(20. des -05/ØM/AB)

Motorvarmer på LN-DFL

Motorvarmer skal benyttes på LN-DFL. Etter ca 45 min forvarming starter motoren med en gang. Oppkobling er enkel, se bilde

(18. des -05/TP/ED)

Fornyet tillit

Av ca 40 representanter var det 36 som ønsket at vi skal få opprettholde vår virksomhet i de kommende 5 årene på Hokksund flyplass. Dette er kveldens vedtak i kommunestyremøtet og det vil bli anbefalt overfor Luftfartstilsynet å gi oss konsesjon for 5 nye år. Etter 5 år må vi søke om fornyelse.

(14. des -05/ØM/ED)

Dropp drill og parfyme i år også!

Har du et familiemedlem eller venn/venninne som stadig snakker om å lære å fly? Drammen Flyklubb kan tilby gavekort! Seilflygavekort koster fra kr. 500 og dekker en introduksjonstur med instruktør i seilfly. For motorfly koster gavekortet kr. 1000 og dekker en introduksjonstime med instruktør (flytid ca 45 minutter). Gavekortene har en gyldighet på 6 måneder. Les mer og bestill her...

(5. des -05/IB/AB)

Julemøtet

Julemøtet gikk av stabelen på Hokksund hotel med to foredrag,som begge var historiepreget. Det første stod Olav Aamoth for, og over 30 medlemmer satt med spisse ører for å høre på Olavs fortelling om den kalde krigen i nord i over en time.

Det andre innslaget var ved Erik Østerud, som i anledning klubbens jubileumsår i 2006 har tilbragt mange timer foran PC og på farten for å dokumentere klubbens historie frem til i dag. Erik presenterte boken og en del bilder og historie fra klubbens første år. Boken Drammen flyklubb, historien gjennom 70 år er snart klar fra trykkeriet og vi regner med at den blir klar til bestilling og distribusjon i starten av jubileumsåret. Ut fra responsen å dømme er det bare å sitte klar med bestillingsknappen når den lanseres.

Per-Olav stakk av med kveldens julegave, gavekort fra Amazon på ca. 250 kroner som ble loddet ut blandt de fremmøtte. Hele seansen ble avrundet med mat og drikke og sikkert noen gode historier som ble bedre utover kvelden.

(5. des -05/AB)

Flykonto

Det er sendt ut informasjon om flykonto for motor og seil pr. mail. Pga. de nevnte regnskapsendringer måtte online-saldoen i motorflyloggen fjernes, men vi har noe en løsning oppe som gjør at du kan sjekke saldo og transaksjoner online. Du finner innlogging under Medlemsinfo i menyvalget. Det vil også komme inngang via Din konto som motorgruppa bruker.

(5. des -05/ØM/AB)

Rapport fra nr 8 (Trygve Nilsens vei)

Siste nytt: GAM-vedlikeholdet er i gang, og vi har mobilisert store og små. Even Ydstebø (15 mnd) fikk utsjekk på ASK21, mens resten av gjengen fikk snudd vingene og begynt med nedsliping av sprekker etter harde sammenstøt med insekter og annet grums.

Vi er i gang på Furuset. Onsdag begynte et kompetent team med Øyvind Marman som den drivende/slipende kraft assistert av Are og Hans. Tom Roger er i gang med et dristig inngrep på GIM - montere halehjul. Han svinger svinger sin Dremel like elegant som glansede brosjyrer.

Vi tar nå sikte på onsdager utover for å få GAM ferdig så raskt som mulig. Det gjenstår noe sliping av vinger og ovesiden av haleflaten. Hovedpoenget er å få den i brukbar stand for kommende sesong, med sikte på omlakkering neste vinter. Derfor trenger vi villige hender utover. Det optimale er 3 eller 4 pr kveld, og har du føyet i å er det fint om du også bidrar med ditt på vedlikeholdssiden. Bruk seilflyaktivitetsforumet og meld din ankomst før Teknisk divisjon utkommanderer piloter. Opplæring vil bli gitt, piloter med vaffeljern og -røre stiller sterkt ved fordeling av oppgaver, Teknisk chef lar seg tradisjonen tro bestikke. smørbar.

(28. nov -05/HMB/AB)

Endringer i "Din konto"

På grunn av endringer i regnskapsrutinene er det ikke lenger mulig for motormedlemmer å se saldo under "Din konto". Vi vet at det har vært en nyttig tjeneste, og jobber for at den skal kunne innføres igjen senere. Inntil videre sender kasserer kontoutdrag fra MeLWin pr e-post/brev.

(27. nov -05/ED)

Mer enn klubbflyging

Vi har mottatt brev fra Luftforsvarets Flygeskole som minner om søknadsfrist for utdaning i 2006 er 1. desember 2005. De ønsker spesielt alle NAK-medlemmer som tilfredsstiller opptakskravene velkommen til å søke. Mer info på www.mil.no. Kontakt ett av styrene eller en av skolesjefene dersom du skulle behøve dokumentasjon på dine ferdigheter ifbm. flyging i klubbregi.

(21. nov -05/IB/AB)

Senhøstaktivitet

Korte dager og full fart gjør at det til tider blir travelt i luftrommet og på bakken. Mange seilflystarter, motorglider på tur og en oppflyging i helgen, gratulerer Stein Rune Ydstebø. IK4-kursing har startet i seilflygruppa og vi håper at 6-8 IK4 er klare ila. vintersesongen. I tillegg har det vært stor aktivitet med motorfly i helgen, både skoling og turflyging med klubb- og private fly. Dagene er korte så det er viktig å komme raskt i gang om morgene og være effektive både på motor- og seilflysiden.

Men det står ikke til å nekte at vinteren nærmer seg - og med det - fokus på vedlikehold. Vår kjære GAM ble i triumf brakt til Furuset for å kunne fremstå som Vågås dronning i tidens fylde. Sågar agent Moes rasedyr - GCD - måtte vike plassen - for å gi dronningen hennes rettmessige plass. Vi sees på Furuset på onsdag kl 1800.

(20. nov -05/HMB/AB)

Vågå Wavecamp 2006

Du er herved invitert til vinterens seilflybegivenhet, den 16. bølgeleiren på Vågå. Påmeldingen er i gang. Infomrmasjon om arrangementet finner du på http://www.wavecamp.no. Aktive klubbmedlemmer med NAK og DFK-medlemskap (hovedmedlem/sidemedlem) har fått mail i posten vedr. klubbpriser. Har du ikke det - ta kontakt med dfk2006@wavecamp.no

(15. nov -05/AB)

Bli seilflyger du også

Så du Bjørn Kjos i seilfly på TV2 fredag? Vurderer du også å bli seilflyger? Les om seilflykurs her

(11. nov -05/AB)

Medlemsmøte og julebord 1. desember

Vi har glede av å invitere medlemmer i DFK til medlemsmøte og julebord på Hokksund hotel torsdag 1. desember kl. 1830. Det blir et foredrag av Olav Aamoth (tidligere jagerflyger og Generalinspektør i Luftforsvaret) rundt tema "Den kalde krigen sett fra cockpit". Etter det blir det sosialt med mat og drikke. Vi må forhådsbestille mat, og beløpet vil bli trukket fra flykontoen (drikke betales på stedet).

Meny:

  • Hovedrett A: Kokt laks, sandefjordsmør, agurksalat, kokte poteter: kr. 169
  • Hovedrett B: Biff av indrefillet m/peppersaus, sauterte grønnsaker, fløtegratinerte poteter: kr. 219
  • Dessert A: Ostekake med skogsbær: kr. 67
  • Dessert B: Hjemmelaget karamellpudding: kr. 62

Bindene påmelding til julebord2005@dfk.no senest fredag 26. november kl. 1700, der du angir hva du skal spise. (Dersom du ikke skal spise, så gir du også beskjed om det)

(10. nov -05/IB/AB)

TV2

Det ryktes nå at Norwegian og Børn Kjos (med seilflyging fra Hokksund) vil komme på TV2 i programmet Fredag, som (naturlig) sendes på fredag (11. nov. kl. 18.55).

(9. nov -05/TRS/AB)

Gratulasjoner

8. og 9. oktober var det juniorsamling på Starmoen. Stian Angelsen ble samlet Juniormester der både bowling og papirflyging inngikk i øvelsene. Tore Kvarme vant landingskonkurransen. Premier drysser over deltagerene i form av strekktur/-leir. Ifbm. seilflykonferansen ble det delt ut pokaler (Norgescup, tidl.omtalt her) og noen diplomer, bl.a. Gull C og Høydediamant til Per Rosdahl og Høydediamant til Øyvind Moe. Komplett liste fra juniorsamling og merke- og rekordkomiteen

(9. nov -05/NAK/AB)

The Aviator

TV2 var på besøk på Hokksund forleden dag, følg med på TV2 på fredag/lørdag etter kl. 1830-nyhetene de nærmeste helgene. Heldig vis har vå korrespondent vært på farten og avlagt en fyldig artikkel i sin sedvanlige stil.

Østlandets Hovedflyplass var rammen rundt en kulturbegivenhet av de sjeldne. TV2 vil lave et portret av Bjørn Kjos, mannen som fikk folk i SAS-palasset i Stockholm til å sette hummer-canapéene fast i halsen ved å antyde at det kanskje ikke burde være så dyrt å besøke Tante Agathe i Bergen.......... Les resten her

(20. okt -05/AB/HMB)

Medlemsmøte DFK/S

Minner om medlemsmøte i seilflygruppa på Hokksund hotel torsdag 20. oktober kl. 1830. Saker på lista for kvelden er status i gruppa, tilbakeblikk på sommersesongen (bl.a. med rapport fra våre norgesmestere i acro) og litt om planene fremover. Det blir også mulighet for å kjøpe klubbeffekter (Hotellet ligger i Storgt. 1, dvs. i sentrum, rett på nordsiden av elva) Velkommen!

(18. okt -05/AB)

Ny PPL/A innehaver!

Aud Trondvold Fossdal ble ny PPL/A innehaver på Torp i dag. Jarle Kristiansen har tatt flysertifikat i DFK tidligere og gjennomførte skill test for å fornye sine papirer. Begge fløy LN-ASF og vi gratulerer med innsatsen!

(17. okt -05/ED)

Høsten er her

Høsten er her, og vedlikehold står for døren. LN-DFK er tilbake etter 500t ettersyn, og det var stort sett de punktene som skulle gjennomgås som ble tatt. Ut over det var det bare småplukk som måtte fikses, så flyet har etter 500t ikke kommet med de store overraskelsene som det har tatt tid å fikse. Fortsett å ta vare på flyet, husk vask propell/vingeforkant dersom det er tilgriset. Flyet skal alltid stå med trekk på vinger og canopy når det stå i hangaren. Det vil også som vanlig bli vedlikehold på seilflyene i høt/vinter, men vi forsøker å holde mest mulig i drift så det er ingen grunn til å holde seg hjemme. (Sannsynlig vis kan vi stå på Furuset med vedlikehold i år også).

Flighten fikk lørdag to velfortjente strøk med oljebeis, ungdomsgruppa stod for forskjønningen i et nydelig høstvær med mye flyaktivitet. Søndag ble det enda mer aktivitet, med normal oppstart kl. 1230 og tidlig mørke ble det allikevel tid til 25 slep (utsjekker, soloturer, acro m.m.) og mye motoraktivitet.

(15. okt -05 /AB)

Viktig info - låsing av flighten

Alle med nøkkel til flighten på Hokksund må gjøre seg kjent med den nye prosedyren for låsing av flighten. Se eget dokument.

(5. okt -05 /ØM/AB)

 


Opp

[ Hokksund Flyplass ENHS | PPR | Kontakt oss ]


Bilder og video fra dfk.no må ikke gjengis eller brukes kommersielt uten fotografens samtykke