[ Introtur motorfly - seilfly | Teorikurs motorfly | Funksjonshemmede | Nabokontakt ]


Nyheter 2006, 2. kvartal

Intensivkurs (grunnkurs) seilfly

Vi avholder intensivkurs (grunnkurs) i seilflyging i slutten av august, uke 34+35, på ettermiddagstid. For nye elvever finnes det informasjon om kurset og påmelding her. Elever som allerede har deltatt på introkurs eller som har kommet lenger kan gjerne også delta dersom det blir ledig kapasitet, det er en god mulighet for å få gjort unna øvelser og timesamling.

(29. juni -06 /EØ/AB)

DFK er det der skjer

Etter å ha vært representert på et regntungt NM tidligere og i VM i Sverige (ved Teknisk Chef), er DFK/S og dfk.no nå på plass på Starmoen. Tekst har tikket inn fra Roger via WLAN og radiolink, bilder håper vi kommer etter hvert.

Her på Starmoen er man samlet for strekkflygning i SWEDANOR regi. DFK er representert med Ingar Pedersen, Tore Kvarme og Roger Skoglund. Les resten her...

Oppdatert 26/6: Sports-NM er i gang, og våre folk er i farta, både med flyging og korte rapporter, så følg med......

(26. juni -06 /RS/AB)

Introduksjonstur med TV2

Fredag 16. juni fikk vi hyggelig besøk fra TV2. Reporter og en fotograf hadde tatt turen ut til oss for å skildre en introduksjonstur/skoletime i motorfly. Oddvar Grøstad var instruktør og turen ble lagt så nært opp til en "vanlig" introtur som mulig. Reporter Silje smilte som en sol etterpå og hadde åpenbart hatt en fin tur. Vi håper det også kommer fram i innslaget som trolig sendes 19. juni. Bilder fra besøket ligger i arkivet.

(18. juni -06 /ED)

GAP Starmoen

Tradisjonen tro var redaksjonen (avd. motor) på GAP og bilder ligger i arkivet. Av prominente DFK-ere vi traff på var Erik Østerud og Svein Frodahl. Sistnevnte ble observert i Tiger Moth, Cornell og CAP 10. Erik fikk luftet seg både i seilfly og Cornell. Etter sigende var vår Katana LN-DFL også innom, men den hadde reist da undertegnede ankom Starmoen.

(18. juni -06 /ED)

En ekte slepeflyger

Som Seilflyphormand er det naturlig at man behersker alle aspekter av seilflyging. Erik, som også instruerer acro, har nå fått slepe- og pawneeutsjekk, og er på jakt etter "kunder" i sommervarmen. Vi gratulerer og gleder oss til flere slepemuligheter, og håper selvfølgelig at han også blir å finne bak slepeflyet i sommer.

(13. juni -06 /AS/AB)

Varme fine dager, men husk...

Det er varme fine dager nå, og redaksjonen har fra flere hold fått henstilling om å minne om noen saker i den forbindelse:

En god del piloter, og seilflygere i særdeleshet, flyr med stekende sol rett i hodet. Termikkpøsen er ikke et moteplagg, den er der for å beskytte hodet, så bruk den! Alternativt kan en cap i lys farge (bak frem) gjøre nytten. Det er fort gjort å bli overopphetet, og det går i beste fall ut over konsentrasjonen. Husk også å få i deg nok væske.

Det er mange som stikker innom flyplassen for å se på aktiviteten, og det er hyggelig. Ta dem godt i mot, og vis dem gjerne rundt i mindre grupper, men ikke alt for mange på en gang. Vi ber alle om å huske på at området utenfor gjerdet er definert som flyplassområde, og vi har tidligere fått beskjed av LT om å påse at reglene for ferdsel der overholdes.

(13. juni -06 /AB)

Invitasjon fra Lunde

Nome Flyklubb inviterer tradisjonen tro til motor- og flystevne på Lunde flyplass 30.6-2.7. Se Wings and Wheels for mer info.

(13. juni -06 /FG/AB)

Varm lørdag

Det ble en varm lørdag, og mye flyging på flyplassen med alle typer fly. Vi gratulerer Seilflyskolens Rektor Høivik med nye bokstaver i papirene - denne gang ble det "A1", etter en tur under Erik Ø's falkeblikk, før hun avsluttet dagen med en tur i sin egen ASW19 (LN-GII).

(10. juni -06 /AB)

Oppdaterte regler - ENHS

Vi har mottatt nye konsesjonspapirer for Hokksund flyplass, og dokumentet Generelle bestemmelser for bruk av Hokksund flyplass er oppdatert ihht. det. Største endringen er i pkt. 10 b), med tidligste avgang på søn- og helligdager kl. 11:00.

(09. juni -06 /ØM/AB)

Ny instruktør i motorflyskolen

Vi utvider instruktørstaben, og Vegard Engen heter vår nye mann. Vegard er 25 år og har trafikkflyger/instruktørutdannelse fra England og USA. Han bor i Kongsberg og jobber i Drammen.

(06. juni -06 /ET/ED)

PPR på ENNO

I NOTAM nr ENNO/0016/06 kreves det PPR for all flyging på ENNO utenom tårnets åpningstid. Følgende er i dag mottatt fra flyplassjef Ole Sverre Kantebakke:

Det bekreftes med dette at Drammen flyklubb har permanent tillatelse til å bruke Notodden Flyplass, Tuven utenom åpningstid i dagslysperioden under følgende forutsetninger: Det er kun fartøysjefer som har erfaring med flyging på Notodden Flyplass og kjenner til lokale forhold som får permanent tillatelse, og selvfølgelig sjekker notam for flyplassen. Notodden Flyplass kan når som helst trekke tilbake denne tillatelsen.

(1. juni -06 /FG/AB)

Seilflyging i Danmark (klubbtur)

Om der er nogle av vores gode kammerater fra DFK/S, der igen har lyst på en sommerleir i Danmark, så skal dere være MEGET velkomne til: Fly & Fun 2006 - der i år holdes i Vejle Svæveflyveklub. mange hilsner fra Danmark, Dan Funch

Dette kan vi ta som en klubbtur dersom det er interesse for det. Er du interessert så meld deg i forumet. Se også invitasjon fra Dan her. Sist gang vi var i Danmark var i 2002 - se bilder

(29. mai -06 /AB)

Nytt PPL A

Ole-Anders Hegland er nyeste PPL A-innehaver i klubben. Han fløy prøven 26. mai i LN-ASF med kontrollant Kjell Meum. Vi gratulerer!

(27. mai -06 /ET/ED)

NM over, VM neste

Da er NM i diverse klasser over for i år, som man kan se av været lørdag. Det ble mye utelandinger og lite flyging, vi gratulerer mesterene! Neste store begivenhet er WGC2006 (VM) i Eskilstuna, Sverige. DFK/S har ikke med piloter denne gangen, men har infiltrert organisasjonen grundig ved å ta kontroll over hele laget med Team captain Hans M Borge ved roret, eller Generaldirecteur som han undertegnet nattens melding med, og dfk.no er som vanlig først med det siste: Generaldirecteuren ankom Ekeby flyplass fredag kveld, og fikk raskt plantet det norske flagget. Deretter ble det opprettet diplomatiske forbindelser med sentral ledelse, uten problemer, smøring og bestikkelser. Man har sikret seg et komfortabelt område og exclusive campingvogner, og i tiden fremover vil Generaldirecteuren for laget knytte kontakter og gjøre seg kjent blandt almuen forøvrig. Les mer etter hvert på det norske lagets VM-sider og fra vår korrespondent her

(27. mai -05 /HMB/AB)

NM-rapport

Rapport fra Bodil Helene og Anders S:

Onsd. 24. mai kl 2355 - Kort rapport fra nm's første flydag: Vel hjemme etter utelanding på Team DFK i dag. BH montert igjen, Per og Are jobbber fortsatt med HY. Per landet ved Ringsaker kirke, jeg landet på "et sted ingen skulle tru at nokon kunne lande" mellom Tretten og Fåvang. Bortsett fra en løs vingetippbeskytter på HY, står det bra til med både fly og seilflygere. Are fikk langturen til Gudbrandsdalen, mens Ole Baartvedt og Svein Larssen hentet Per. Vi kjørte innom og fikk med oss demontering av HY på vei hjem, og så ble det debriefing på Chef Burger i Brummundal. Ikke noe å skryte av plasseringmessig i dag, men det var bra med en flydag etter alt regnværet siste uken.

(Red anm: Team DFK var forøvrig ikke de eneste som landet ute, se NRK og GD)

Siste (26 .mai kl. 1830): Atter en dag i jordbrukets tegn - denne gangen måtte radarparet Bodil Helen og Anders besøke Kongsvinger. Forøvrig kom ingen rundt oppgaven. Se NM-sidene

Hele NM-historien: Her....

(24. mai -05 /AS/AB)

Diverse oppdateringer

Lover for DFK er endret ihht. vedtak på årsmøtet, denne endringen er nå synlig i webversjonen. I tillegg er det gjort justeringer i statutter for DFK/S selvassuranse/skadefond. Alle lover og instrukser finnes under menyvakget Medlemsinfo - Lover..

(24. mai -05 /AB)

ABC-kurset 2021 begynner å fylles opp

Fra Vannposten 2 er vår societetsredaksjon blitt informert om at Fru Tangen - vår alles (men mest Josteins) Ragnhild - nedkom med en pike i går ettermiddag. Alt gikk veldig bra og mor og barn befinner seg vel, forteller en stolt far til DFK.NO. Vi gratulerer og gleder oss med dem.

(23. mai -05 /HMB/AB)

Åpen dag med åpne sluser

Det var proklamert ”åpen dag” på Hokksund. Det var i hvert fall åpne sluser. Tiltross for det hadde det møtt opp en hard kjerne for å ta imot massene av flyinteresserte. Nå ble det ikke helt bortkastet – det kom flere som var interessert i å lære både med og uten motor. Pressen var tilsted i form av Drammens Tidende og Eiker Avis. Eiker Avis var frempå og sikret seg et eksklusivt intervju med Teknisk Chef. Det var lite man kunne gjøre med værgudene så det ble orientering ved Jon Vedum samt vafler og kaffe. Vår kafé-vertinne var nemlig på plass med smil og nystekte vafler. Man ønsket derfor velkommen tilbake f.eks. på torsdag -Kr.himmelfartsdag. For som vi presiserte – på Hokksund er det alltid ”åpen dag”. Alle flyintereserte er velkommen når som helst.

(21. mai -05 /HMB/AB)

Vi gratulerer Kai Lyche

Søndag 21. mai fyller Kai 60 år, og vi gratulerer så mye. Kai har fløyet mye forskjellig i klubben opp gjennom årene, men det siste året er han mest observert i LN-YKE. Mye kan sies om Kai, og noen kan si det bedre enn andre:

Det finnes de blant oss som liker å fly, det finnes flyentusiaster - og det finnes ”Kai og gjengen”. Les mer her....

(18. mai -05 /HSL/AB)

Jubileums- og konkurransehelgen

Endelig har vår utsendte journalist dukket opp og fått tilbake hukommelsen etter jubileumsfeiringen. En utførlig rapport er mottatt og bør nytes i sin helhet her. (Flere bilder fra jubileumsfesten mottas gjerne av redaksjonen)

(16. mai -05 /HMB/AB)

Åpen dag

Velkommen til åpen dag på Hokksund søndag 21. mai kl. 13-17. Det er instruktører tilgjengelig som kan svare på spørsmål og det er mulighet for introduksjonsturer i motor-/ seilfly.

(16. mai -05 /EØ/AB)

Dugnad motorfly torsdag 18. mai

Tiden er inne for vask og polering av ASF og DFL. Vi håper alle som har planer om å benytte motorgruppas fly i sommer tar seg en tur. Nye og gamle elever er spesielt velkomne. Vi starter kl 18:00.

(15. mai -06 /TP)

Norgescup

Resultater og oppgaver finnes her.

(13. mai -06 /IFP/AB)

Kiosken åpen fra lørdag 13. mai

Årets innehaver heter Caroline, hun tar sikte på å holde åpent på lørdager mellom 10.00 og 16.00 og søndager mellom 11.00 og 16.00. Det blir salg av pølser, is, vafler, kaffe og brus.

(12. mai -06 /TP/ED)

Informasjon om Lunde (ENLU)

Vi har mottatt informasjon fra Nome flyklubb vedr. bruk av Lunde flyplass. Last ned dokumentet her hvis du har tenkt deg en tur til ENLU.

(9. mai -06 /FG/AB)

Jubileumsfering til helgen

Tidligere og nåværende medlemmer av Drammen Flyklubb inviteres herved til jubileumsfeiring på Hokksund flyplass den 13. mai kl 1500, for å markere at klubben fyller 70 år. Les programmet.

(7. mai -06 /AB)

Vi er i gang på Hokksund

Helgen har vært en disig opplevelse, seilflyforholdene har vært bra, men rufsete og vanskelig i enkelte områder.

Litt over kl. 15 på lørdag tikket det inn melding om at et jorde på Nesbyen egnet seg godt for seilfly. I den anledning valgte det erfarne mannskap, representert ved Teknisk Chef og hans nyervervede kjøretøy med trekk på alle fire hjul, å forlate flyplassen for å kjøpe nytt verktøy og annen rekvisita (det ble selvfølghelig ikke en tur til Biltema i Mjøndalen!). Anders, Anders og Vegard måtte derfor dra til Nesbyen for å hente Tore, som tilbragte ventetiden på gatekjøkken med penger lånt av bonden.

Det ble totalt 38 slep i helgen, 877 strekkilometer og 254 kilometer med tilhenger. Alle seilfly og motorfly er tilbake på Hokksund og sommerseongen er skikkelig i gang (bare den siste snøen forsvinner)

(7. mai -06 /AB)

AIP Norge på nettet

Avinor har nå lagt ut AIP Norge på IPPC, så nå har alle tilgang til oppdatert informasjon. Du finner AIP Norway i menyen til venstre på IPPC.

(5. mai -06 /NAK/AB)

Påskereferat

Totalt 11 deltakere, av disse 6 elever. I tillegg kom Tom-Roger opp et par dager. 7 av deltakerne var 21 år eller yngre! Offisielt varte leiren fra lørdag til onsdag, men Stian A. og Tore K. ble over til fredag. Trass i at været på østlandet generelt var temmelig dårlig, fløy vi alle 5 dagene (+fredag for Tore & Stian). Forholdene var turbulente, med rotor, bølger og termikk. Vi bodde i hytter på Heimtun camping, sammen med noen piloter fra seilflyklubben Mjøsa. Totalt fløy vi 49 starter og ca 67,5 timer fordelt på K-21, LS-4 og Mistral C. I tillegg dessuten en time på innleid Blanik. Det ble logget ca 650 km strekk, og en utelanding.

Ungdomsgruppa dominerte påskeleiren 2006 sterkt, Tore Kvarme, Stian Angelsen og Birger Rasmussen har skildret opplevelsen i tekst og bilder. Les alt her....

(29. apr -06 /JV/AB)

Medlemsmøte i DFK/S

Det blir medlemsmøte i seilflygruppa torsdag 4. mai kl. 1830 på Hokksund Hotel. Vi skal prate litt om sesongen 2006. Det blir presentasjon av Silent Wings og litt fra Vågå. Tore Kavli vil også komme og fortelle litt om arbeidet i SUK. Velkommen!

(26. apr -06 /ECØ/ED)

Invitasjon til jubileumsfeiring

Tidligere og nåværende medlemmer av Drammen Flyklubb inviteres herved til jubileumsfeiring på Hokksund flyplass den 13. mai kl 1500, for å markere at klubben fyller 70 år. Les programmet.

(24. apr -06 /ECØ/AB)

Dugnad på flystripa lørdag 22. april

Flyplassjefen innkaller til dugnad lørdag 22. april fra kl 10:00 og utover. Jordlass har ankommet og tungt materiell bistår oss på lørdag med å kjøre på jord. Møt opp med passende redskap og forbered ENHS på en ny sesong!

(20. apr -06 /POH/ED)

Klubbtur i pinsen

Planleggingsmøte holdes på Hokksund 25. april kl 18:00. Reisemål er ikke bestemt, men EAA-treffet på Barkarby kan være et fint alternativ.

(18. april -06 /TP/ED)

LN-ASF og LN-DFL er på Notodden

Flyene opereres ut fra Notodden fram til det tørker opp på Hokksund. Kom ut av vinterdvalen - og ta gjerne første tur sammen med en instruktør hvis du er "rusten". Vi har eget nøkkelskap på ENNO. Kontakt teknisk leder ved spørsmål.

(16. april -06 /TP/ED)

Begrensninger på Skien lufthavn, Geiteryggen

Det tillates ikke trafikk på ENSN når lufttrafikktjenesten er ubemannet. Se pressemelding fra LT og NOTAM.

(13. april -06 /ED)

Seilflyging i påsken her og der....

Det blir seiflying på Notodden med instruktør enkelte dager og noen faste/noen on request slepevakter (se forumet). På Frya blir det en gjeng med TAU, GCJ og GCM frem til onsdag, deretter TAU/GCM (ikke instruksjon) ut påsken. Så det er ingen unnskyldning for ikke fly om man er på skiferie i de trakter - bruk forumet og ta en tur i luften på ENNO eller ENRI. Det er også slepekapasitet på Frya for private fly fra DFK eller andre klubber. Kontakt Jon Vedum eller Jan Herbro ved spørsmål vedr. Frya-flyging.

(5. april -06 /JH/AB)

 


Opp

[ Hokksund Flyplass ENHS | PPR | Kontakt oss ]


Bilder og video fra dfk.no må ikke gjengis eller brukes kommersielt uten fotografens samtykke