[ Introtur motorfly - seilfly | Teorikurs motorfly | Funksjonshemmede | Nabokontakt ]


Nyheter 2006, 3. kvartal

Hokksund Acro Open og Landingskonkurranse

Lørdag 14.oktober arrangerer vi en uformell seilfly acro- og landingskonkurranse på Hokksund. Alle som har startet å skole acro, samt de med A1 og A i sertifikatet, er kvalifisert til å delta i acro konkurransen. De som ikke har gyldig kompetanse har mulighet for å delta med safety-pilot (Acro Instruktør) i baksetet. I tillegg til Acro konkurransen vil det også arrangeres en landingskonkurranse. Her vil alt som kan krype og gå av seilflygere ha mulighet for å delta. Elever uten solosjekk vil ha mulighet for å delta med instruktør i baksetet. Les mer om arrangementet og påmelding her...

(1. oct -06 /EØ/AB)

Medlemsmøte seilflygruppa

Det blir medlemsmøte i seilflygruppa onsdag 4. oktober kl. 1830 på Hokksund/Sanden Hotell. Det blir en rikholdig agenda med bl.a, status ved formannen. Bilder og fortellinger fra NM og nordisk med Tore Kvarme. Til slutt en presentasjon av forskjellige ensetere som kan være aktuelle for klubben. Aller viktigst, sosialt samvær.
Vel møtt!

(28. sept -06 /EØ/AB)

Nytt fly til Motorgruppa

Dere har sikkert fått med dere at det er innkalt til ekstraordinært årsmøte 18 oktober der saken som skal behandles er kjøp av nytt fly. LN-ASF begynner å bli en gammel dame og vedlikeholdskostnadene er økende. Damens alder har også medført driftsavbrudd de siste par årene som har vært gitt oss dårlig regularitet og inntektssvikt. Kort sagt, så er tiden kommet for å gi ASF avløsning etter lang og tro tjeneste. Motorstyret har derfor jobbet med alternativer til ASF siden årsmøtet tidligere i år. Styrets forslag er at vi anskaffer en fabrikkny Cessna 172S 2006 modell med Garmin G1000 glasscockpit, fullt IFR utstyrt. Dette flyet representerer noe av det ypperste man kan få i småflyklassen i dag og dette vil gi klubbens medlemmer et særdeles godt tilbud fremover. Klubben er også i den heldige økonomiske situasjon at vi har råd til å kjøpe fabrikknytt fly. Det er opprettet en egen sak på dette i forumet på websiden (saken ligger under motorgruppa) og medlemene inviteres til å gi innspill og kommentarer der.

(28. sept -06 /EG/AB)

Mørkeflyging

Flyskolen vurderer å kjøre utdanning i mørkeflyging i høst/vinter. Notodden flyplass kommer til å holde åpent osndager og søndager på kveldstid i den forbindelse. Det er lagt ut en sak på forumet der du kan melde evt. interesse. Krav til mørkeflyging er gjennomført teorikurs til mørkeflyging (ca 1 kveld med undervisning), etter det skal da minimum 5 timer mørkeflyging gjennomføres, hvorav NAV og sololandinger inngår. Før man begynner å fly mørke skal også 5 timer IFR-trening under hette være gjennomført. (De som har JAR-FCL PPL har allerede disse 5 IFR timene som en del av sin grunnutdanning).

(28. sept -06 /EG/AB)

Ekstraordinært årsmøte onsdag 18. oktober

Det innkalles til ekstraordinært årsmøte onsdag den 18. oktober kl.18:00 på Hokksund Hotell. Sak: Flykjøp.

(28. sept -06 /KW/ED)

Helgens bravader

Gratulere til Terje Holden som gikk solo på seilfly lørdag. Tradisjonen tro gikk det ikke upåaktet, og resultatet ble foreviget. Terjes kommentar etter skyllebøtten var Dette leste jeg om for to dager siden, men allikevel hadda han glemt å utstyre seg med Bergans vanntette kolleksjon.

I helgen var det også Juniorsamling på Starmoen, der bl.a. Tore Kvarme deltok. Lørdag fortalte Tom Brian (aktivitetskonsulent i NAK) om ungdomsarbeid og om hva han jobber med. Resten av dagen gikk med til flyging, og alle fikk prøve Duo Discus og landingskonkurranse med Blanik. Tore Kvarme stakk av med seiren i landingskonkurransen, og premien var gratis deltagelse på et SveDaNor-kurs i Norge. Vi gratulerer! På søndag fortalte Steinar om SveDaNor-kursene og hva de innebærer, og Tore fortalte om Junior Nordisk mesterskap i Danmark.

(23. sept -06 /TRS/TK/AB)

GAM skal pusses opp

GAM skal som mange kjenner til pusses opp nå i høst/vinter. Det blir ny finish på hele flyet, oppussing innvendig og halehjul. I den anledning trenger Teknisk Chef en stødig pilot, eller nærmere beskrevet en sjåfør, som kan kjøre til Sverige (Stockholm eller deromkring) med flyet. Transporten kommer til å skje ila. kort tid, men kan du kjøre så er du med og bestemmer avreisetidspunkt. Kjøringen vil bli godtgjort i gangbar valuta. Kontakt Hans M Borge hvis du kan ta en Harry-tur

(23. sept -06 /AB)

Medlemsmøte DFK/S 4. oktober

Det blir høstmøte i seilflygruppa onsdag 4. oktober på Hokksund hotel. Sett av kvelden - mer info følger senere. Sett også av 14. oktober, for da blir det acro-konkurranse på Hokksund.

(22. sept -06 /AB)

Ny teknisk chef i seil fra 2007

Lars Helge Stølen har sagt seg villig til å overta etter Hans M Borge som teknisk sjef i seil. Planlagt oppstart er 1/1-2007 under forutsetning av at han blir godkjent av de som skal godkjenne slik. Hans vil fortsette som teknikker, og har allerede kjøpt inn skrutrekker og kulepenn for neste sesong.

(21. sept -06 /EØ/AB)

Teorikurs (motor) starter 3. oktober

3. oktober kl 18:00 avholdes informasjonsmøte på Hokksund flyplass om motorflysertifikat - og høstens teorikurs. Deltakelse på informasjonsmøtet er gratis og helt uforpliktende. Se foreløpig forelesningsplan. Elever som følger forelesningsplanen oppfordres til å ta en introduksjonstime i luften i løpet av høsten hvilket vil bedre forståelsen av teoridelen.
(19. sept -06 /ET/ED)

Nytt PPL/A

Vi gratulerer Eirik Gannestad med bestått sertifikatprøve lørdag 16. september. Kontrollant var Kjell Meum og flyet var LN-ASF. Klubben og flyskolen vil berømme Eirik for innsatsvilje utover det vanlige, ettersom han har måttet ta flere opphold pga andre gjøremål - men likevel kommet i mål på en utmerket måte!

(16. sept -06 /KAØ/ED)

Filminnspilling

Lørdag hadde vi besøk av Oddrun M. Hyttedalen, mange barn og den artige dukken Pleddrik, kjent fra barneteaterforestillinger. Oddrun laget en musikkvideo med tema barn og reiseglede, og vi gleder oss til å se resultatet når det foreligger, vi ble nemlig lovet et eksemplar. Fra vår side deltok LN-ASF og Kolbjørn. Oddvar arrangerte det hele, og han er derfor avbildet sammen med Oddrun og Pleddrik.

(10. sept -06 /KW/AB)

Serveren vår trenger nytt fosterhjem

Espen Dahl og Aftenposten/Schibsted har i lang tid tatt vare på serveren vår (www.drammenflyklubb.no), men pga. trange lokaler og omorgansiering må vi se oss om etter en ny plass. Har du ledig plass i et server-rom el.l, eller kjenner du noen som har det så ta en titt her....

(8. sept -06 /AB)

Første solo!

Jakob Jakobsen fra siste teorikurs gikk første solo på LN-DFL lørdag 2.sept.

(4. sept -06 /ET/ED)

Motorgruppa - automatisk fornyelse av årskort

Motorstyret har vedtatt at årskort fra og med dags dato vil bli fornyet automatisk. Hensikten med dette vedtaket er å forenkle administrasjonsoppgavene for både medlemmer og kasserere. Medlemmer som har gyldig årskort pr i dag får dette automatisk fornyet og beløpet for nytt årskort belastes medlemmets flykonto. Dersom medlemmet IKKE ønsker fornyet årskort må det meldes fra til klubbens kasserer. Medlemmer som ikke har årskort pr i dag og kjøper nytt årskort får dette automatisk fornyet ved utløp. Årskort i DFK/M løper i 12 måneder fra kjøpsdato.

(1. sept -06 /FG/AB)

Juniorsamling seilfly

SNLF inviterer alle juniorer (født 1981 eller senere) til juniorsamling på Starmoen 22.-24. september. Samlingen er åpen for elever og sertifikatpiloter, les invitasjon her. Opphold, mat og flyleie er gratis, du betaler kun for slep hvis du skal fly. Påmeldingsfrist er 14. september, meld deg på nå!

(1. sept -06 /SNLF/AB)

Prisjustering DFK/S

På sist styremøte ble det vedtatt å justere enkelte priser i seilflygruppa pr. 1. oktober pga. generell prisstigning. Slepeprisen blir kr 35/100 m, og prisene for introturer/-kurs justeres opp. Pris på årskort og flyleie beholdes på samme nivå som i dag.

(1. sept -06 /AB)

Unge Ørner

NAKs ungdomsarrangement gikk av stabelen tidligere i august. Tore Kvarme var eneste deltager fra DFK, men han blir forhåpentlig vis ikke alene neste år hvis man ser på hva han fikk oppleve. Se video....

(26. august -06 /TK/AB)

LN-DFL – Presisering av bookingregler

Motorstyret har fått noen henvendelser den siste tiden som tilsier at det er behov for å klargjøre hvilke bookingregler som gjelder for LN-DFL. LN-DFL er klubbens skolefly og Flyskolen har prioritet på booking av flyet foran øvrige medlemmer.Dersom flyet er ledig 24 timer (i praksis dagen før) før du skal fly kan du fritt booke flyet. Book Stand By selv om flyet er skole-booket dermed kan instruktørene planlegge inn dette i sitt program hvis mulig. Instruktørene booker inn seg selv og fly (DFL). Elevene melder interesse til instruktør. Senest dagen før flyging skal instruktør booke av tidsrom som ikke er dekket av elever.

(24. august -06 /FG/ED)

Avgang på bane 10

Unngå å fly over bebyggelse på de nærmeste gårdene når du tar av på bane 10. De to første gårdene til høyre etter avgang ligger utsatt til. Er du i tvil, kontakt en som er lokalkjent. Beskjeden ligger også i flyplassforumet.

(21. august -06 /ØM/AB)

Åpen dag 27. august

Velkommen til åpen dag på Hokksund søndag 27. august kl. 13-17. Vurderer du å starte med flyging? Det vil være instruktører tilgjengelig som kan svare på spørsmål og det vil bli mulighet for introduksjonsturer.

(21. august -06 /ØM/AB)

Intensiv- og videregåendekurs seilfly

Intensivkurset (grunnkurs) starter mandag 21. august, påmeldingsfrist er torsdag 17. august. Påmelding og informasjon her

Vi kjører videregående kurs (F-kurs) samme periode siden vi her ledig kapasitet på fly og instruktører. Dette er en glimrende anledning for eksisterende elever til å samle solotimer og få finpusset på flygingen. Bindende påmelding to dager før aktuell flydag i forumet (gjelder mandager., tirsdager. og torsdager, start kl. 17).

Andre som ønsker å fly disse dagene må også gi beskjed da vi planlegger slep ut fra de påmeldte.

(15. aug -06 /MHH/AB)

Jubileumsboken

Det er fortsatt mulighet for å kjøpe jubileumsboken. Du kan hente den på Hokksund eller i Bærum, eller vi kan sende den med Norgespakken. Vi har også laget en klubbpakke for deg som vil ha boken tilsendt, den inneholder jubileumsbok, t-skjorte og klubbklistremerke. Mer informasjon og bestilling her...

(15. aug -06 /EØ/AB)

NC2006 avsluttet

Norgescup 5 på Frya er avsluttet og Per Rosdahl ble vinneren. Uoffisielt kan det også se ut som Per har vunnet NC totalt i 2006. Vi gratulerer!

(13. aug -06 /AS/AB)

Kjevik flyklubb og Førde, Bringeland

Kjevik flyklubb inviterer til hangarfest 19. august. Les mer her. Søndag 20. august inviterer Førde Lufthavn, Bringeland til Open Dag kl. 12, mer info på www.nak.no/motor.

(13. aug -06 /FG/AB)

I den syvende himmel?

Om leder i motogruppa, Fredrik Glette, er i den syvende himmel eller svever rundt på noen skydotter vites ikke i skrivende stund, men at har fått klarering fra høyeste hold vet vi. I går kveld gjennomførte han skill test på motor under Luftfartstilsynets skarpe oppsyn, og bestod med glans. Vi gratulerer selvfølgelig!

(9. aug -06 /ET/AB)

Ny seilflyinstruktør

Erik Baadstø har bestått I-kurset med etterfølegnde papirarbeid, og vi har fått en ny seilflyinstruktør i stallen. Første vakt er 19. august, hvis det ikke kribler så mye at han dukker opp for en start eller to tidligere. Gratulerer!

(8. aug -06 /MH/AB)

Sommer-solo

Første elev, Jørn R. Sterling, fra årets teorikurs gikk solo på motorfly fredag 4.august etter å ha avlagt teorieksamen første uken i juni. Søndag gikk Klaus Sørensen solo på seilfly. Vi gratulerer begge to, og ønsker dem lykke til frem mot oppflyging.

(8. aug -06 /JV/ET/AB)

Gratulerer, Tore

Tores Kvarmes første konkurransesesong, og det ble 12. plass i Jr Nordisk mesterskap etter en bra innsats i NM tidligere i sommer. Vi gratulerer!

(6. aug -06 /AB)

Invitasjon til Acro-NM

Acro-NM går av stabelen 1.-3. september på Eggemoen. DFK/S har tradisjon for å høste hjem noen medaljer. Invitasjon og på melding skjer her. Bilder fra mesterskapet i 2005 kan du se her

(3. aug -06 /NAK/AB)

Jr. Nordisk Mesterskap

31.7: Rapport fra de første dagene foreligger her.

Tore Kvarme og CM er i Danmark på Jr. Nordisk Mesterskap. Vi ønsker dem begge lykke til. Mesterskapet går parallelt med SunAirCup, og vi håper det blir oppdateringer fra mesterskapet her eller her etterhvert.

Søndag ble en liten tur med slep til 400m (som er vanlig i Danmark). 45 henger har kommet og 16 ventes. Har blitt meget godt mottatt av det svenske laget og gleder meg til de neste to ukene. Hilsen Tore.

(31. juli -06 /AS/AB)

Fuel på LN-ASF

Det fylles en del 100 LL på LN-ASF, så lenge det ikke er tomt for mogas, eller man må fylle andre steder enn på Hokksund, så er det mogas som skal brukes på LN-ASF.

(23. juli -06 /TP/AB)

Så ble det sommerleir

Sommerleir ble det, ikke på så mange DFKere, men Jan og TAUen representerte oss på Nome flyklubbs arrangement på Lunde. Slepeflyet til Nome fikk snag midt i uka, og Jan brettet opp ermene i sommervarmen og tøffet ned med TAU. Bilder finnes i arkivet, og sammen med bildene vi fikk fra Ole Vidar Homleid, kom en stor takk til Jan som kunne hive seg rundt og klubben som kunne stille med slepefly.

(19. juli -06 /AB)

Med DFK "on top"

Vi har fått inn en melding fra to herrer som rapporterer om en nydelig tur i området Klanten - Dagali. Deler av flygingen foregikk on top og beskrives som en "rå opplevelse" av skipper Egil Kløften og styrmann Robert Ege.

(14. juli -06 /ED)

En kjapp vask av fly

En henstilling fra motorflygere til motorflygere: Det er mye flyging og mye insekter om dagen, vennligst vask forkant av vinge og hale, samt canopy etter bruk. Hvis man tar det med en gang så holder det med svamp og varmt vann på vingeforkant, samt pusseskinn og varm vann på canopy (pusseskinn ligger i fly/flyveske). Det må ikke brukes svamp eller børste på canopy, da blir den ripete! Informasjon om vasking kan leses her, merk at det normalt ikke er nødvendig å bruke børste. (Børsten skal IKKE brukes på LN-DFK)

Hvis alle tar sin tørn etter flyging så blir det ikke så mye for den enkelte. Det står også i leiebetingelsene at Fly skal tilbakeleveres i rengjort stand og forlates forsvarlig fortøyd. Det tar deg ca. 10 minutter + bæring av vann, så kommer kanskje du også til rent fly neste gang.

(13. juli -06 /AB)

Notodden og Kongsberg flyklubb 50 år

NKFK fyller 50 år, vi gratulerer! I den forbindelse er alle DFK-medlemmer invitert til markering på ENNO 26. august, der bl.a. blir mulighet til å prøve seg i Harvard. Les mer her...

(07. juli -06 /FG/AB)

Gratulerer med plasseringene!

Sportsklasse-NM er ferdig og våre tre gjorde det bra. Ingar (den gamle ørn) kom på 3. plass, og de to unge ørner og NM-debutanter Tore og Stian kom på hhv. 5. og 12. plass. Beklagelig vis var det ikke nok juniorer med til at det ble Junior NM i år, men Tore var junioren med best plassering i konkurransen. Vi gratulerer!

(03. juli -06 /AB)

Sommerlørdag

Mens eliten – de store gutta – Ingar P, Stian og Tore kjemper om edle trofeer i Østerdalen må man ikke glemme at det skjer ting hjemme rundt tunet – Hokksund Lufthavn! Les mer

(01. juli -06 /HM/AB)

 


Opp

[ Hokksund Flyplass ENHS | PPR | Kontakt oss ]


Bilder og video fra dfk.no må ikke gjengis eller brukes kommersielt uten fotografens samtykke