[ Introtur motorfly - seilfly | Teorikurs motorfly | Funksjonshemmede | Nabokontakt ]


Nyheter 2007, 2. kvartal

Mye flyging

Det har vært mye flyging på Tore Kvarme denne våren. Han har fløyet 2088 km i landskonkurransen, tatt høydediamant med seilfly (5000m høydegevnist), deltatt i Norgescup på Hokksund, klubbklasse NM på Starmoen og innimellom alt dette har han tatt mesteparten av skoling på motor inklusiv mørkeutsjekk. Denne uken hadde han skolesjekk og fløy opp til PPL-sertifikat og bestod selvføleglig det - vi gratulerer! Neste uke deltar han i svensk juniormesterskap nord for Stockholm sammen med Anders Hamre, mens Ingar Pedersen og Roger Skoglund stiller i sportsklasse-NM på Starmoen. Hvis infrastrukturen er med oss kommet vi tilbake med rapporter fra NM og SM-jr utover i neste uke. Se linker på toppen av websidene.

(29. juni 2007, /AB)

Minidugnaden er over

Da er Andreas & Co ferdige med å lappe hullene i asfalten i seilflyhangaren, så man kan trygt besøke flyplassen uten å bli satt i gang med asfaltarbeid. Takk til NCC for bistand til jobben.

(26. juni 2007, /AM/AB)

Vi gratulerer med NM-plasseringer

Tore Kvarme med 2. plass i klubbklasse, Svein Erik Kristiansen med 5. plass i 15m/standard og Per Rosdahl med 5. plass i åpenklasse. Bra innsats i et NM hvor det ble en del flyging, og de siste dagene regnet bort. (Alt om NM)

Neste som står på terminlisten er strekkleir som starter i morgen etterfulgt av NM Sportsklasse. Fra DFK stiller Are Storsveen (GRR) og Gaute Andersen (GII) på strekkleir, Roger Skoglund på sportsklasse (GDW) mens Ingar Pedersen (GGM) stiller begge ukene.

(24. juni 2007, /AB)

Seilfly: Kurs - Lover og bestemmelser

Det blir avholdt teorikurs for seilflyelever/-piloter på Hokksund torsdag 28/6 kl. 1830. Husk - skal du fly solo trenger du bestått eksamen i dette faget! Påmelding her

(21. juni -07 /MH/AB)

En liten hangardugnad

Andreas planlegger en mini-dugnad mandag eller tirsdag ettermiddag. Det skal legges litt mykasfalt i hullene i seilflyhangaren. Med litt innsats og 2-3 mann så blir det lettere å trille seilfly ut og inn av hangaren. Meld deg til tjeneste!

(20. juni -07 /AM/AB)

NM på Starmoen er i gang med bred DFK-deltagelse

Dagsrapport sist oppdatert 24.06 20:21 : les her

DFK stiller med tre mann i NM som startet lørdag, Tore Kvarme (klubbklasse), Per Rosdahl (åpenklasse) og Svein Erik Krisitiansen (standard/15m). Les mer om de som deltar fra DFK og den første dagen der Tore gjorde det best i sin klasse. Dersom våre utskremte piloter og mannskap få tid kommer det oppdateringer ila. uka her. SNLF har også egne NM-sider.

(17. juni -07 /AB)

Mulig Norgesrekord på Per og GRR

8. juni fløy Per Rosdahl LN-GRR fra Starmoen via Gausdal til Fyresdal og tilbake. Total 581 km, med oppgave Gausdal-Fyresdal 500 km t/r og snitt på ca 107 km/t er det ny hastighetsrekord 500 km t/r (den gamle var på 89 km/t). Rekorden er enda ikke godkjent, men uansett gratulerer vi med en flott tur! Per varmet forøvrig opp med Starmoen-Alvdal-Bjorli-Starmoen (509 km distansediamant) og Starmoen-Tronfjell-Starmoen (307 km) dagene i forveien. I tillegg har det blitt fløyet mellom 1000 og 1500 km strekk fra Hokksund siste dagene.

(11. juni -07 /AS/AB)

Dugnad motorfly - vask og polering (oppdatert)

LN-DFL tas tirsdag 12. juni kl. 18:00.
Flyets fadder, Ahsen Gilani, leder an i arbeidet, men alle som benytter DFL er hjertelig velkomne til å hjelpe til. Spesielt er elevene velkomne.
Oppdatert: LN-DFM tas senere p.g.a. at flyet er til 100-timer service.Fadder John A. Johansen leder an på LN-DFM, som tas torsdag 14. juni kl 18:00. Alle er selvsagt hjertelig velkomne også til denne dugnaden!

(9. juni -07 /TP/KS)

Vask og stell av fly

Nå legger insektene seg på vingeforkanter og canopys. Hvis flyene vaskes hver gang de er brukt, blir det mye lettere å fjerne insekter og skitt. Vingeforkanten på seilflyene skal minimum poleres med flytende hardvoks (ikke polish!) etter bruk. NB: Bruk kun pusseskinn og ikke svamper på canopy/windshield.

Ny støvsuger for bruk i motorfly står i motorhangaren, så da er det ikke noen unnskyldning for å ikke ta flyene innvendig også. Les om motorflyvask her...

(4. juni -07 /KW/AB)

Åpen dag

Velkommen til åpen dag på Hokksund søndag 17. juni kl. 13-17. Det er instruktører tilgjengelig som kan svare på spørsmål og det er mulighet for introduksjonsturer i motor-/ seilfly.

(29. mai -07 /FG/KS)

Ny rekord på hanget

Kim O sin gamle rekord på 6 timer på hanget nord for plassen ble slått 19. mai. Tore Kvarme og Anders H ville fly til tross for kansellert konkurransedag og Tore fløy 506 kilometer (hastighet 108 km/t) fordelt på, 7.5 timer (og over 30 vendepunkter) mellom Hokksund og Drammen. Tore leder forøvrig landskonkurransen for tiden.

(22. mai -07 /AB)

I-kursopptak

Hans Borge har vært på Ikursopptak i helgen og har oversendt denne rapporten

(22. mai -07 /HMB/AB)

Gyldighet for flygebevis - seil

En påminnelse fra vår IK-1er, Tore Kavli: Har du sjekket gyldigheten på ditt flygebevis/elevbevis/sertifikat/legeattest? Husk også at du skal ha med flyge-/elevbevis under flyging. (Husk at radiotelefonisertifikatet har egen gyldighet og må fornyes separat)

(21. mai -07 /TK/AB)

Norgescup 2 - 18.-20. mai

Vi gratulerer Ragnar Stenersen (OSFK) med seieren. Svein Larssen (TSFK) kom som nr 2, Tore Kvarme (DFK/S) nr 3, 4. plass ble delt av Anders Hamre (DFK/S) og Jon Marthins (TSFK). Per Rosdahl /DFK/S) fikk teknisk utelanding og ble nr 6, mens Kim Larsson (OSFK) valgte å ikke stille. Se egen side for mer informasjon.

(20. mai -07 /AB)

LN-GBQ er solgt

Som siste tre- og dukfly forlot LN-GBQ Hokksund for siste gang 19. mai. Flyet er solgt til en flyklubb i Tyskland som skal pusse det opp og bruke det i skoling. Sammen med flyet solgte vi også den gamle blå hengeren. GBQ ble kjøpt og registrert 6/11-1969 og har vært i klubbens eie siden. De siste årene har flyet blitt fløyet lite, og har stort sett fungert som reservefly. Tore Kvarme pushet annonser på diverse nettsteder, deretter tok Andreas Mohr og Erik Østerud seg resten av jobben ifbm. salget.

LN-GBR ble tidligere solgt til en privatperson, og LN-GTI er overlatt til Seilflyhistorisk forening, så da er seilfly i tre og duk historie i klubben.

(20. mai -07 /AB)

Sertifikatprøve

Ahsen Gilani besto praktisk prøve for PPL/A 16.mai. Luftfartstilsynets kontrollant Kjell Meum var meget fornøyd med Ahsens prestasjoner. Vi gratulerer!

(18. mai -07 /ET/AB)

17. mai og "luftfartsdagen"

Tradisjonen tro ble det seilflyging på 17. mai, og termikkprognosen meldte om relativt bra forhold. Dagen begynte helt skyfritt, men plutselig var himmelen full av cumuluser og det ble travelt på bakken. Stig Solheim uttalte at ved å sette seg et mål så hadde man noe konkret å gjøre og dagens oppgave var FAI-trekant Holtefjell-Dokka-Dagali-Holtefjell. Dages fasit ble at termikkprognosen var pessimistisk, boblene gav normalt 4-5 m/s i snitt, det ble 8 slep derav en som kom helt til Gol (og hjem igjen), og ikke minst Stig kom rundt FAI-trekanten med 115,27 km/t i snitthastighet, noe som er ca 10 km/t bedre enn gjeldende norgesrekord. Gratulerer Stig, vi håper at herrene i rekordkomiteen godkjenner rekorden!

(17. mai -07 /AB)

Flykonto på weben

Flykontoen er nå tilgjengelig på nett. Den oppdateres og tilgjengeliggjøres på nett av regnskapsfører (1-4 ganger pr. mnd). (Se dato øverst på oversikten for siste oppdatering) Gå inn under Medlemsinfo eller klikk her

(16. mai -07 /AB)

Avgang på bane 10

Minner om prosedyrer for avgang på bane 10: For alle fly (untatt slepefly) gjelder at man skal fly rett frem inntil 500ft før man evt. svinger. Overflyging av gårdene til høre etter skal heller ikke skje selv om man har mer enn 500ft etter avgang. (Slepeflyene har egen utflygingsprosedyre) Se illustrasjon her hvis du er i tvil.

(14. mai -07 /FG/AB)

DFM skal til ENNO 26. mai, skal du?

Flyteknisk inviterer til åpen Fly-in på ENNO 26. og 27. mai med demonstrasjon av C172 SP m/G1000 og C206 Turbo m/G1000. Cessna Chief Pilot Kirby Ortega holder gratis Garmin 1000 kurs kl 11:00 og kl 14:00 både lørdag og søndag. Stor grillfest med gratis mat og drikke lørdag 26. mai.

(14. mai -07 /FG/AB)

Internettilgang på Hokksund

ADSL-linjen vi har testet en stund er stabil og rask. Nå har vi utvidet med trådløst nett også, som er tilgjengelig for medlemmer. For tilgang til trådløst nett - se under medlemsinfo.

(12. mai -07 /AB)

NorgesCup 2 på Hokksund 18-20 mai

Det arrangeres Norgescup i seilflyging på Hokksund 18.-20. mai, i tillegg er det vanlig aktivitet. Det blir med andre ord mye flyging å følge med på. Bakkestasjonen vil være bemannet, og det er viktig å følge godt med på radio i området. Hovedbrieing for konkurransen er kl. 10 fredag. Andre som skal fly og som ikke er på brifing en av dagene bør ta kontakt med konkurranseleder (Ingar Pedersen) eller bakkesjef for oppdatert informasjon.

Det er en slepeflyger tilstede fredag, to slepeflygere lørdag og søndag. GCM og GDW er utleid til konkurransen, men GCJ og GAM er ledige alle dagene.

(10. mai -07 /AB)

Videregående seilflyging

Fått seilflylappen, og hva så.....?

Fra man har flygebevis til man kan begynne på strekkurs, fjellflygingskurs eller acrokurs er det et tomt rom som hittil har vært opp til den enkelte å fylle. DFK har nå laget et program for den delen av Videregående Seilflyging som ikke allerede finnes i SNLF-regi.

Om du satser på strekk, acro eller fjellflyging. Bruk de nye progresjonskortene og sett deg mål for sesongen! Les mer...

(8. mai -07 /MH/AB)

Oppfordring fra AIS/NOTAM-kontoret

Sommeren og turflyging står for døren. NOTAM-kontoret minner om hva de kan bistå med og oppfordrer til forberedelser og innsending av flightplan. Les mer...

(7. mai -07 /FG/AB)

Velkommen til GAP-Starmoen 6-10. juni

En faglig og sosial samling for motorflygere, mikroflygere og seilflygere.. Dagene 6. til 10. juni samles luftsportsutøvere på Starmoen flyplass ved Elverum for faglig påfyll, trening av ferdigheter og ikke minst for å treffe likesinnede. Les mer på www.gap.no

(5. mai -07 /FG/AB)

Lørdag 5. mai - en vindfull dag

Det ble en del flyging lørdag, noe motorflyaktivitet tidlig på dagen, men etter hvert ble det kun seilflyging igjen. Det blåste 12-15 kts fra øst, solen viste seg frem og det var stort sett istykkerblåst termikk å spore i lav høyde. Det ble 29 starter med skoling, rustbanking, introkurs etc.

(5. mai -07 /AB)

Norges Cup 1 / Elverum Open

Konkurransen er i gang på Starmoen - fra DFK stiller Per Rosdahl i GRR. Les mer...

(2. mai -07 /AB)

Klubbtur 27. mai

Motorstyret ønsker å dra i gang litt mer fellesaktiviteter og inviterer herved til klubbtur søndag 27. mai. For mer informasjon og påmelding se under Motors seksjon på forumet. Antall plasser er begrenset, så meld deg på raskt hvis du vil være med!

(1. mai -07 /FG/AB)

Sesongåpning i kiosken

Kiosken har sesongåpning lørdag 5. mai!

(1. mai -07 /TP/AB)

Oppdater kontaktinformasjonen din

Oppdater postadresse og mailadresse i medlemsregisteret ved å gå til melwin.nak.no, velg Medlemsdata. (Medlemsnummer og kode du trenger står på medlemskortet.) Kasserer jobber med flykonto/bilagsregistrering men så lenge han har problemer med å få tak i folk går det ikke fort. Først når han har kommet ajour vil flykontoen være tilgjengelig på nettet.

(28. april -07 /AF/AB)

Det blide Sørland

Rune Eggum har vært i kontakt med personer i miljøet ved Gullknapp Flyplass, Arendal. Banen er forlenget fra 500m til 1100m (asfalt), og er klar til bruk. Asfalten er knapt kald, så Jeppesen (og websidene) ser ikke ut til å være oppdatert enda. Plassen er ubemannet. Det kan være endel modellfly aktivitet på plassen, men det er bare å finne en parkeringsplass og nyde det blide sørland! lyder beskjeden.

(26. april -07 /RE/AB)

Ny assisterende flyplassjef

Ole Marus Langlo jobber som flyger i vårt langstrakte land og har overlatt vervet som assisterende flyplassjef til Jan Herbro. Per Olav fortsetter som flyplassjef, så da har vi nok god faglig tyngde på dette området. Takk til Ole Marius for den perioden han bekledde stillingen.

(25. april -07 /POH/AB)

Oslo-området stengt 25-27/4

Ifbm. NATO-møtet i Oslo 25-27 april er det etablert midlertidig restriksjonsområde ENR186 i ukontrollert luftrom. Området strekker seg 13NM fra Oslo sentrum, dvs. til godt ut i Asker. Så skal du østover må du fly i TMA/CTR eller rundt. Se AIC-I 02/07 for fullstendig beskrivelse.

(23. april -07 /lt/AB)

Endelig på Hokksund!

Nå er endelig den nye Cessnaen LN-DFM på Hokksund, og nå må alle bruke sjansen til å ta seg utsjekk og reise på tur!

(21. april -07 /KS)

Takk til mikrogutta!

På fredag støpte representanter fra Mikroflymiljøet på ENHS med Jon Roger Fossen i spissen, på en meter med armert betong foran porten på motorhangaren, så nå slipper vi å få grus inn på gulvet og ned i rørene hvor vi skal forankre porten.
Husk å bruke planker under hjulene når fly skal tas ut av hangaren de neste dagene!

(21. april -07 /TP/KS)

Unge Ørner

Nytt treff planlegges til høsten (17-19 august), og ungdomsutvalget er også på plass med egen webside, www.ungdomsutvalget.net. Så er du mellmom 13 og 25 år og driver med eller er interessert i luftsport så sett av datoene med en gang før tante og onkel inviterer til familetreff samme helgen.

(19. april -07 /JMS/AB)

Støping foran hangarporter

Det vil støpes betong foran porten på motorflyhangaren fredag 20. april. Tusen takk til Jon Roger Fossen for å ha skaffet betongen!
Fredag vil det ikke være mulig å få ut flyene av hangaren. For å unngå skader på betongen skal man legge på plank eller plater for å fordele trykket når man tar ut og inn fly. Det skal gjøres fram til onsdag. Det er lagt fram planker for dette.

(19. april -07 /TP/KS)

Flykonto

Ihht. årsmøtevedtak jobbes det med etablering av ny bokføringsordning. Oppdatert oversikt over konto vil komme på weben ila. kort tid. Minner om at folk selv må passe på å betale inn for flyging, det blir ikke sendt ut fakturaer. Skylder man penger så belastes man 15% pa. på beløpet, har man penger tilgode får man 5% pa. godskrevet.

(19. april -07 /AB)

Dugnad på hangar

Det skal støpes betong ved porten til hangaren på Hokksund, slik at det blir lettere og få flyene ut og inn.
Grusen foran porten må fjernes i noen centimeters dybde og bredde slik at det blir plass til betongen.
Møt opp med krafse og spade torsdag 19. april kl. 18:30 !

(18. april -07 /TP/KS)

Oppstart til helgen

Det blir seilflyging på Hokksund fra lørdag 21. april. Instruktører er på plass lørdager og søndager (onsdager fra midt i mai), og påmelding skjer som vanlig i forumet.

Minner også om at det er et par værstasjoner i området, samt at det er kamera på Drammen havn i retning Hokksund. Se linker

(17. april -07 /AB)

Seilflykurs

Priser for 2007 og informasjon er på plass for prøveturer og kurs i seilfly. Nytt i år er at vi kjører introduksjonskurs med tre starter slik at man får tatt kurset på en dag. Det blir fast introkurs første søndag i hver mnd, med teori før flyging. Se oversikt her.

(16. april -07 /AB)

Hokksund er sommerklar

Det ble en del som deltok på dugnad i helgen: Banen er gått over og det er sådd litt, ryddet kratt i banenendene, opprydding ute, seilflyhangar er ryddet og spylt innvendig, flighten er vasket, GAM er montert, rundt de private hangarene er det gjort en del utearbeid, DFK har fått en skikkelig vask, GCM er ferdigpusset på nesen, tankanlegg sjekket m.m. Takk til alle som deltok - nå er det bare å la banen få litt tid på seg så kan vi starte sommersesongen.

(15. april -07 /AB)

Dugnad på flyplassen

Våren kom raskt i år, og vi tar en dugnad lørdag 14. og søndag 15. april. Vi starter kl. 11 begge dagene, og noe av det som skal gjøres er:

  • rydde kratt i baneendene
  • tromle rullebanen samt spre litt gressfrø
  • rydde utearealer
  • rydde/feie i hangarer
  • rydde og vaske innendørs
  • ....

Fint om folk tar med det de måtte ha av redskap til dugnaden, slik som jernriver, trillebår, motorsag/ryddesag, tilhenger (til å kjøre bort avfall) etc. Tar du med redskap, gi lyd i forumet her

Sett av en av dagene og gi ditt bidrag til at kan flytte hjem snart.

(12. april -07 /POH/AB)

Medlemsmøte i Cubgruppa DFK

Cubgruppa vil avholde medlemsmøte på ENHS tirsdag 17.4. kl. 1900.
Hovedtema for møtet vil være en teknisk gjennomgang av flyet ved Tor Wattum.
Møtet er også åpent for andre som er interessert i Cuben.

(12. april -07 /TSK/KS)

Seilflykonkurranser

Det er åpnet for påmelding til diverse konkurranser og program til Acro-NM er klart. Se SNLF-weben for mer informasjon. Minner også om fristen for å søke om seilflyleie i sommer er 23. april. Søknad sendes seilflystyret pr. e-mail.

(11. april -07 /AB)

Flyplassen er stengt

Minner om at pga. teleløsning er banen merket med kryss og flyplassen er stengt enda en liten periode. Våren har kommet tidlig i år, men banen trenger enda litt tid før den er brukbar. DFL og DFM står på Notodden. Det blir ikke seilflyging til helgen, det blir i steden opprydding og litt vedlikehold etter påsken. Vi håper vi kan starte opp med seilflyging på Hokksund tidligere enn normalt, beskjed vil komme på weben nå vi får sett banestatus den nærmeste uka.

(10. april -07 /AB)

Påsken og Wavecamp oppsummert

Det ble slept nesten 450 høydekilometer i år fordelt på 317 starter. Det ble fire diamanthøyder (5000 m høydegevinst), med makshøyde 8000 meter, og flyging på Frya. Det var piloter med fra Norge, Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, Belgia, Nederland (+Malta), Frankrike (+Portugal) og Israel. Bilder og video er også på plass for påsken og Wavecamp

(10. april -07 /AB)

PPR på ENNO utenom AFIS åpningstid

Notodden Flyplass har innført PPR for alle fly utenom AFIS åpningstid. Dette gjelder også for DFK fom i år. (Vi har tidligere hatt permanent PPR, men dette vil ikke bli videreført og har sammenheng med pålegg fra ifm inspeksjoner fra LT.) Flyplassen ønsker at flygere som kommer utenom AFIS åpningstid skal være kjent på plassen, dvs. ha vært der enten i åpningstid eller med ”kjentmann” før man kommer alene utenom åpningstid. Får å få PPR ringer man tårnet på ENNO på telefon 350 11 666, telefonen er viderekoblet til 24 timers vakttelefon, så det vil alltid være mulig å få tak i folk.

(8. april -07 /FG/AB)

Vågå-påske

Wavecamp-uka ble ganske rolig, lite vind på bakken og mye solkrem. Til tross for dette ble det en del lange og høye turer, og de fleste opplevde både 3 og 4000 meter. Med en gang gjestene hadde dratt hjem slo vinden til, og mandag var makshøyden 8000 meter. Onsdag fløy Tore Kvarme til 7000 meter og fikk en høydediamant, mens vi flyttet operasjonene til Frya. Torsdag ble det ingen flyging da både fly og hustak truet med å fly på egenhånd. Les daglige rapporter her

(5. april -07 /AB)

 


Opp

[ Hokksund Flyplass ENHS | PPR | Kontakt oss ]


Bilder og video fra dfk.no må ikke gjengis eller brukes kommersielt uten fotografens samtykke