[ Introtur motorfly - seilfly | Teorikurs motorfly | Funksjonshemmede | Nabokontakt ]


Nyheter 2007, 3. kvartal

Oppsummering fra medlemsmøtet DFK/S 27/9

Ca. 25 medlemmer møtte opp på torsdagens møte, som innholdt mange informative innslag. Vi fikk en kort gjennomgang om gruppens økonomi og oversikt over gjennomførte aktiviteter så langt i 2007. Formannen i NLF/Seilflyseksjonen, Tom Erik Hole, informerte litt om status på forslaget til nye bestemmelser om "motorisert utferdsel i utmark", og om status på luftrommet over Østlandet. Det er ikke bare lystige takter. Så fikk vi litt status om arbeidet i SUK med vekt på hendelser og havarier i 2007 med Tore Kavli. Anders B. informerte om Vågå Wavecamp 2008, og viste noen flotte filmer fra området. Han skal også en tur til Østerrike å holde et foredrag om vår flotte bølgeleir på en samling arrangert av forbundet der nede. Tore Kvarme og Anders Hamre viste bilder fra det svenske junior mesterskapet (se også siste nr. av seilflysport). Til slutt fikk vi se en film fra det første Grand Prix mesterskapet i seilflyging fra Omarama i New Zealand. En virkelig seerverdig seilflyfilm.

(30. sept 2007, /EØ/AB)

Ny værside

I forbindelse med at yr.no har tilgjengeliggjort nye tjenester har vi laget en egen side med tekstlig værmelding for Hokksund. Vi får overført teksten fra yr.no en gang pr. time. I tillegg er det samlet liker til andre prognoser og webkameraer som kan være nyttig ifbm. planlegging av flyging. Du finner siden under Hokksund flyplass - været i menyen.

(26. sept 2007, /AB)

Høsten er også en fin tid

Selv om termikksesongen stort sett er over kan det ble fine dager med seilflyging, bølger og hang har vi jo hele året. Fra Vegard Stillingen har vi mottatt noen bilder og følgende notis: Lørdag var en veldig effektiv dag med 23 starter, og mange timers turer også. Og til det må vi takke slepekusken Jan Herbro som ga noen gode tips til og spare tid, og takk til instruktørene som stiller opp. Og takk alle sammen for en flott lørdag!

(24. sept 2007, /VS/AB)

Medlemsmøte motorgruppa 18. september 2007

Det kom om lag 15 medlemmer på medlemsmøtet/teknisk kurs på LN-DFM og Garmin G1000. Teknisk leder Torgeir Pedersen holdt en fin gjennomgang av bruken av G1000 i den nye Cessna'n, og fikk forhåpentligvis fram at G1000 ikke er noen heksekunst.

Da er det bare å praie en instruktør og få tatt utsjekk så fort som mulig!

(19. sept 2007, /KS)

Medlemsmøte/teknisk kurs i motorgruppa

Medlemsmøte/teknisk kurs i motorgruppa den 18.september kl 18.30 på ENHS.

Tema er LN-DFM.
Det er forsatt en del motorflygere som ikke har sjekket ut på ny Cessna, mens andre begynner å få en del erfaring med flyet. Det vil bli en innføring i bruk av G1000 cockpit, autopilot og litt generelt om flyet. Alle er velkommen uansett erfaringsnivå.

G1000 er ikke vanskelig og man behøver ikke være ekspert for å kunne fly DFM!

(12. sept 2007, /TP/KS)

Medlemsmøte DFK/S

Seilflystyret ønsker velkommen til medlemsmøte i seilflygruppa 27. september kl. 1830 på Sanden hotel (Hokksund):

 • Status seilflygruppa, økonomi, organisering m.m. v/Erik Ø
 • Klubbutvikling og organisering v/Tor Einar
 • (Hva kan vi lære av skader og hendelser? v/Tore Kavli)
 • Vågå Wavecamp - noe for meg? v/Anders B
 • Bilder fra Svensk Jr. mesterskap v/Tore Kvarme og Anders H
 • Film: New Zealand Grand Prix
 • Eventuelt

Møtet er åpent for alle medlemmer i DFK, men det blir fokus på seilflyging.

(7. sept 2007, /EØ/AB)

Vinn en seilflytur

I forbindelse med at Block Watne skal ha visning på et nytt boligfelt på Loesmoen/Hokksund 8. og 9. september kl. 12-14 blir det loddet ut en introduksjonstur med seilfly. Betingelser for å være med på trekningen får du under visningen på Bakketunet.

(4. sept 2007, /AB)

NM Seilfly-acro

Klassene A og A1 ble slått sammen til A1 under helgens Acro-NM på Starmoen. Norgesmester ble Anders Håkensen. Best av våre egne folk ble Odd-Gunnar på fjerde plass, etterfulgt av Ingar P, med Steinar J på 7. plass. (Sakset fra S/NLF)

(3. september 2007, /AB)

Benytt mulighetene

Været glimter til innimellom med klar fin luft, og det er fremdeles lenge lyst så benytt anledningen til å ta deg en lang dagstur du også! DFM var nylig i Haugesund og en tur til Kjevik på åpen dag. Flyet og særlig instrumenteringen blir lagt merke til av flyinteresserte.

(24. august 2007, /TP/AB)

Diverse seilfly-gratulasjoner

Roger Skoglund er nybakt IK4 etter å ha fløyet opp med Maria i helgen. For litt siden fikk han også A1 i papirene, så nå kan han snurre rundt på himmelen ganske trygt. I tillegg fløy Rune Haugen første solo i helgen, og han ble ganske våt (til tross for at det var opphold...) Se hvorfor

(21. august 2007, /MHH/AB)

Oljefylling på DFL

Vi fyller for mye olje på LN-DFL, årsaken til dette er at oljen i tanken renner tilbake til motoren når flyet står stille. Ikke fyll olje hvis flyet har stått natten over eller lenger, da må man først starte opp og kjøre motoren i 30 sekunder, før man får riktig nivå i oljetanken.

(20. august 2007, /TP/AB)

Booking av motorfly

Minner om at folk tenker litt på bookingkultur nå når dagene er kortere og våtere:

 • Dersom du skal ut å fly, så booker du selvføleglig flyet til turen din pluss litt til (ikke 3 timer ekstra).
 • Dersom du allikevel ikke skal fly så kanseller bookingen din MED EN GANG, så andre kan få brukt flyet.
 • Dersom du ønsker å fly, men flyet er booket, så sett deg opp på venteliste allikevel. Blir den opprinnelige bookingen slettet får du automatisk prioritet, og samtidig en SMS med beskjed om det (forutsatt at mobilnummer er registrert korrekt i MelWin)

Hvis alle er flinke med dette, får vi utnyttet flyparken godt, og vi slipper å innføre mer administrasjon for å følge opp de som slurver.

(17. august 2007, /KW/AB)

Acro-NM seil

Acro-NM i seilfly (A og A1) avholdes på Starmoen 31. augst og 1. september. Meld deg på nå så det blir gyldig konkurranse! Linker: Påmelding, program A, program A1, invitasjon

(17. august 2007, /AB)

Juniorsamling for seilflygere

S/NLF ønsker alle piloter født i 1982 eller senere velkommen til Juniorsamling på Starmoen 28.-30. september, uansett om du har elevbevis eller flygebevis. Du betaler selv for reise og slep, men overnatting, mat og samlingen er gratis! Gå videre til SNLF for innbydelse og påmelding.

(16. august 2007, /AH/AB)

Norgescup 4 i gang

Norgescupen på Frye er i gang, og fra DFK/S stiller Per Osen, Per Rosdahl og Anders Skifjeld. Oppgaver og resultater finner du her

(10. august 2007, /AB)

Nordisk mesterskap i akroflyging og Flyin på Tynset

Nordisk mesterskap i akroflyging arrangeres på Jarlsberg 10. og 11. august, 11. og 12. arrangeres det flyin på Tynset. Så vet man hvor man kan legge helgeturen. Se NLF-Motor for mer info.

(9. august 2007, /FG/AB)

Seilflyging hele neste uke

Minner om at det i uke 32 (6-10. august) blir sleping og mulighet for skoling hver dag, og med helgene er det 9 dager i strekk! Vaktlisten er oppdatert med instruktører og slepeflygere. Det blir flyging fra kl. 10 eller 17 (avhengig av dagene), se vaktlisten.

7. august blir det teorikurs Grunnleggende meteorologi, 9. august blir det Videregående meteorologi. Begge dager ca. kl. 19 avhengig av når flygingen er ferdig.

Meld deg på i forumet!

(2. august 2007, /AB)

Gratulerer, Andreas!

Andreas Mohr fløy opp til flygebevis på seil i går, og stod med glans. Dagens IK1 var Tore Kavli. Forøvrig var det meget bra forhold søndag med skygater og 3-4 m/s stig, langt bedre enn svenskenes pessimistiske anslag. Les mer...

(30. juli 2007, /JV/AB)

Notiser

Det er sommerferie i redaksjonen så (agurk-)nyhetene kommer litt i rykk og napp - her er et knippe med siste ukers notiser:

 • Norgescup 5 arrangeres på Notodden 18.-19. august. Påmelding via SNLF. Samtidig arrangerer OSFK landingskonkurranse.
 • Invitasjon til GAP-samling i Troms 3.-5. august - se NLF-weben
 • Siste del av Hans' berettelser fra I-kurset er på plass - gratulerer til solistene der oppe, Olaf og Vegard

(30. juli 2007, /AB)

Gratulerer!

En rekke gratulasjonsmeldinger strømmet nylig inn, og vi bringer videre:

 • Erling Magnus Gerhardsen fløy opp til seilflybevis i går, og bestod med glans.
 • Andreas Mohr flø skolesjekk med Maria, og det gikk også veldig greit.
 • Hans Borge ble nylig oppgradert fra IK4 til IK3 (se artikkel lenger ned).
 • Og utenfor rullebanen har Tor-Einar Lund blitt pappa. Karianne og Tore-Einar har vært i Henan i Kina og kommet hjem med en gutt på to år.

Vi gratulerer alle sammen!

(18. juli 2007, /IFP/MH/AB)

Seilflyskoling 9 dager sammenhengende samt teorikurs

I uke 32 (6-10. august) blir intensivuke, dvs. sleping og mulighet for skoling hver dag, og med helgene er det 9 dager i strekk! Vaktlisten blir oppdatert med instruktører og slepeflygere snart. Det blir ettermiddagsflyging fra kl. 17 mandag, torsdag, fredag, og dagflyging fra kl. 10 tirsdag og onsdag. (Mulig det kan bli dagflyging flere dager også) Meld deg på i forumet!

7. august blir det teorikurs Grunnleggende meteorologi, 9. august blir det Videregående meteorologi. Begge dager ca. kl. 19 avhengig av når flygingen er ferdig. Påmelding i forumet.

(13. juli 2007, /MHH/AB)

N11765 cleared for ILS RW07

I juni dro John A. Johansen og Andreas Mohr til Paris, ikke for å dra på flyshowet, men for å ferge en Cessna 206 til Le Bourget. Det ble litt IFR, grillet lam, litt VFR, og mye radiobruk - les alt her

(11. juli 2007, /AM/AB)

Invitasjoner

Følgende invitasjoner er mottatt og observert siste tiden:

(11. juli 2007, /HMB/AB)

Rapport fra I-kurs

Hans Borge er på I-kurs på Starmoen og holder oss selvfølgelig underrettet om fremdriften der oppe. Les mer her...

(11. juli 2007, /HMB/AB)

Rapport fra Tynset

Erik Baadstø har vært med på Gauldal Flyklubbs sommerleir på Tynset og instruert samt fått utsjekk på DG-505. Les alt her...

(11. juli 2007, /EB/AB)

Det er vått i Eiker-bygdene

Oppdatert 10/7: Banen er stenges med kryss tirsdag kveld. Åpning avhengig av været fremover.

Som mange kanskje har erfart eller sett i nyhetene, Eikerbygdene har fått mye nedbør i det siste. Bakken tar ikke unna vannet og det kan ta litt tid før det tørker opp (når bare regnet gir seg). Vis hensyn - ikke bruk rullebanen hvis det er bløtere enn normalt så vi slipper gjørmetilstander på linje med Hove-festivalen.

(10. juli 2007, /POH/AB)

Vi er over på ny server

Vi har byttet til ny server i kveld/natt og håper vi har fått på plass alt. Dersom det skulle dukke opp vedvarende feil så send oss en mail på web@dfk.no

Takk til Espen Dahl for hans bidrag med stabil drifting av den gamle serveren gjennom mange år. Espen har også bidratt med en pent brukt server som vi nå kjører på. (På motorspråket: en twin med dobbelt tenningssystem og mye gangtid igjen) Driftingen er flyttet til Roger Skoglund og DATAESS, og vi håper på like god oppetid som tidligere, men det er muligh det blir litt tregere nedlastinger.

(2. juli 2007, /AB)

Etter regn kommer sol

Etter et par lørdager med betydelige nedbørmengder og standing water på rullebanen ble det hvertfall en god start på det nye halvåret. Hans har sendt oss en skildring fra sødagens seilflyging - les alt her

(2. juli 2007, /HMB/AB)

Vedlikehold på websider, timeregistrering, mail etc.

Vi vil ila. kommende uke skifte ut maskinen som websidene våre kjører på. Ikke vær ute i siste liten med å sjekke ting du er avhengig av de nærmeste dagene da det kan forekomme nedetid i perioden vi skifter. I tillegg til at det kan dukke opp snag på den nye maskinen.

(1. juli 2007, /AB)

 


Opp

[ Hokksund Flyplass ENHS | PPR | Kontakt oss ]


Bilder og video fra dfk.no må ikke gjengis eller brukes kommersielt uten fotografens samtykke