[ Introtur motorfly - seilfly | Teorikurs motorfly | Funksjonshemmede | Nabokontakt ]


Nyheter 2007, 4. kvartal

2007 snart slutt

På årets nest siste dag var det en del aktivitet på flyplassen, både seil, motor og mikrofly var i bevegelse. Banen er glatt (isete) på midten, men fullt brukbar som det fremgår av dagens bilder. Redaksjonen takker for i år og vil være like operative i 2008 som tidligere.

(31. des 2007 /AB)

Nytt år - gamle priser

Det blir ingen prisjusteringer for motor eller seil pr. 1. januar 2008 (og CO2-avgiften er inkludert). Medlemskontingenten (NLF-delen) justeres sentralt, klubbdelen forblir den samme som tidligere.

(28. des 2007 /AB)

Invitasjon til NM og Nordisk acro 2008 (seil)

Norge og S/NLF står som arrangør av Nordisk Acromesterskap for seilfly i 2008, og mesterskapet vil gå parallelt med NM i september 2008. Invitasjon er tilgjengelig her

(16. des 2007 /SNLF/AB)

Startavgift Moss lufthavn, Rygge

Forskrift om avgift ved Moss lufthavn, Rygge gyldig fra 27/11 er publisert hos Lovdata. Startavgift er kr 162 (0-1000kg), kr 198 (1001-1500 kg) og kr 271 (1501-2000 kg) eksl. mva.

(7. des 2007 /AB)

Ferry-flyging i motorgruppa

Styret i motorflygruppa har formalisert reglene for ferry-flyging til og fra vedlikehold.

Flygere som vil stille seg til disposisjon som ferry-flygere inviteres til å melde seg på ordningen.

(7. des 2007 /KS)

SveDaNor fjell- og bølgeflygingskurs 2008

Påmelding til SveDaNor-kurset som kjøres sammen med Vågå Wavecamp åpner 10. desember kl. 20. Norge har to plasser på kurset, og kurset har enklte år blitt fulltegnet ila. kort tid. Les mer...

(6. des 2007 /SNLF/AB)

Julegavetips (3) - dropp drill og parfyme!

Siste del av julegavetipsene for i år kommer tradisjonen tro med undertittel Dropp drill og parfyme - legg en flytur under juletreet.

Det er flere måter å legge en flytur under juletreet på. For de som vil fly langt, så kan vel en tur-returbillett med Norwegian være en fin gave? Vil man holde seg hjemme i sitt eget hus, så kan Flightsimulator X Deluxe være tingen for den som ikke har det allerede. Vil man forsøke selv bak spakene så er det mulig å kjøpe seilflykurs. Har man alt og ønsker seg penger for å fly mer, så legg denne linken til på ønskelisten eller send den til tanter og onkler.

(4. des 2007 /AB)

Teorikurs seil 2008 og krav til motorflygere

Det blir avholdt teorikurs i de fem fagene man trenger for flygebevis på seilfly. Kurset holdes på kveldstid i januar/februar, og alle datoer er straks klare. Les mer om kurset og påmelding her.

Vi får jevnlig spørsmål om sertifikatkrav for de som allerede har PPL. Utdrag fra seilflyhåndbokens sertifikatregler kan lastes ned her. Utstedelse av flygebevis til motorflygere står omtalt i kap. 2.5.

(4. des 2007 /AB)

Årsslutt

Det går mot jul og nytt år. Minner om at de tillitsvalgte/oppnevnte i klubben som har hatt utlegg i 2007, leverer bilag til kasserer så rakst som mulig.

(3. des 2007 /AB)

Motorisert ferdsel i utmark

Direktoratet jobber med lovforslaget, men vi har registrert at det er mange som ikke ønsker den nye loven velkommen. I modellflymiljøet sirkulerer det en e-mail med link til underskiftskampanje mot loven

(3. des 2007 /KS/AB)

Julemiddag - frist for påmelding 1. desember

Vi minner om julemiddagen 14. desember, mer informasjon og påmelding i forumet

(29. nov 2007 /EØ/AB)

Vi gratulerer!

Vi gratulerer Jørn Sterling med sitt nyervervede PPL-A. Han fløy opp med kontrollant Kjell Meum i dag, og det ryktes at skill-testen ble utført til kontrollantens fulle tilfredsstillelse. Nå regner vi med å se Jørn enda oftere på flyplassen i tiden som kommer. Det er jo tross alt når man slipper å ha med instruktøren i høyresetet at pilotlivet virkelig starter.

(27. nov 2007 /KW/AB)

Julegavetips (del 2)

Gunnar Støltun (klubbmedlem) har skrevet boken De var The Untouchables, de gjorde sin plikt, slik de så det, en skildring om de flygere og personell som deltok i den andre verdenkrig.

Norsk Luftambulanse har vært på vingene i 30 år. I den forbindelse har det kommet ut en bok som forteller historien fra september 1977 da lege Jens Moe startet det hele og frem til i dag.

Hvis man heller vil putte noe i DVD-spilleren så kan man for en meget rimelig penge få med seg historen om Gimli Glider, Air Canadas 767 som gikk tom for fuel og ble et gedigent seilfly som nødlandet på en nedlagt flybase. Litt om historen kan du lese her, og filmen finner du link til under våre julegavetipssider.

(26. nov 2007 /AB)

Norgesrekorden til Per

Per Rosdahl (LN-GRR) fløy 500 km ut og retur med 107.81 km/t i juni. Redaksjonen har tidligere fanget opp dette, men ikke at den var endelig godkjent. Nå figurerer hvertfall rekorden på SNLFs rekordoversikt. Gratulerer, Per!

(25. nov 2007 /AB)

Julegavetips

Vi kommer fremover med noen julegavetips for flyinteressert ungdom i alle aldere. Vi anbefaler selvfølgelig anbefale Jubileumsboken Drammen flyklubb Historien gjennom 70 år, for de som ikke allerede har den. Boken gir et bra innblikk i 70 års flyklubbhistorie, og bør finnes i enhver pilots bokhylle.

For den som har boken i bokhyllen, så har vi en anbefaling for veggen også: Kunstneren Øivind S. Jorfald har laget litografiet Oppdrift, som du kan se detaljer av i galleriet hans i Vollen eller på nettet. (NB! Egen medlemspris)

Flere gavetips kommer, og mer informasjon samt alle tipsene finner du etter hvert på våre julegavetipssider.

(21. nov 2007 /AB)

Utkast til nye forskrifter for luftsport

Utkast til nye forskrifter for flyging med slepefly (BSL D 4-4) og seilfly (BSL D 4-6) m.fl., er sendt ut på høring fra LT, med svarfrist 1. mars 2008. Lesestoffet finnes her. Skulle noen ha store innsigelser så send gjerne en mail til seilflystyret og/eller S/NLF i god tid før fristen.

(21. nov 2007 /AB)

Påsken 2008

Det er på tide å tenke på påsken 2008, og påfølgende Wavecamp-uka på Vågå. Påmeldingen er straks i gang, les mer her

(18. nov 2007 /AB)

 

Minner om julemøtet

Vi minner om julemiddagen 14. desember, mer informasjon og påmelding i forumet

(15. nov 2007 /AB)

Teorikurs motorlære for TMG/SL

Det avholdes teorikurs i motorlære på Eggemoen onsdag 28. november i regi av Ringerikes Seilflyklubb, se forumet for mer informasjon.

(15. nov 2007 /AB)

En aktiv helg

Det ble mye seilflyging i helgen. Dagene er korte, småkjølige og forholdene variable. Til tross for dette har en del funnet ut at det er fint å fly, og total 26 seilflystarter i helgen står det respekt av. Lørdag ble det tur(er) på rundt en time, mens sødag var en fin dag for terping på merkelandinger og gleden av å få logget noen soloturer som preget plassen. I tillegg hadde Torgeir organisert ferry av DFL til Kjeller, mens Anders S startet dagen med utelanding snaue 50 meter fra rullebanen rett etter take-off. Dette viser at det er viktig med DI og positiv rorkontroll før første tur. Hjemhentingen gikk raskt og etter en rask reparasjon med lim var både Anders S og Tore i lufta igjen.

(11. nov 2007 /AB)

Har du PPL, men ikke fløyet opp ned enda?

Til klubbmedlemmer med PPL, eller som holder på med PPL-utdanning: Vil du ha en flytur der du flyr i uvanlige flystillinger, opp ned, roll, loop m.m.? Kjenne på litt G-krefter? Fly i km/t i stedenfor knop og meter i stedenfor fot? Høre at flyet jobber i stedenfor motordur?

Erik Østerud (acro-instruktør i seil og slepeflyger) stiller opp lørdag 1. desember og demonstrere dette med deg i forsetet. Forutsetningen er at du flyr den delen av turen dere har normal flystilling. Turen belastes flykonto med kr. 590 og inkluderer acroinstruktør, slep til 1000 meter og 30 min. flyleie (ihht standard prisliste). Hvis du ikke vil henge i beltene så kan Erik (og de andre instruktørene på vakt) faktisk fly en vanlig tur også.

Briefing er lørdag kl. 10, husk varme klær! Påmelding i forumet senest 28. november kl. 12 (NB! Maks seks personer)

(11. nov 2007 /EØ/AB)

Føring av loggbøker

Etter gjennomgang av loggbøkene for LN-DFM og LN-DFL er det et par momenter som Motorflygruppa vil minne på:

  • Flyturer skal føres inn på web innen tre dager etter at turen er gjennomført.
  • Ved føring i loggboken, vær nøyaktig og skriv pent.

Stort sett går begge deler bra, men innimellom er det små eller store feil.
Ved siste gjennomgang av LN-DFM ble det oppdaget feilsummering på 100 timer! Dette skaper masse bryderi og her kan også nestemann hjelpe til, ved å sjekke forrige linje i loggboken.
Web-registreringen er grunnlag både for fakturering og for opplysningene om gangtid på status-siden til flyet. Det er derfor nyttig for alle at det blir ført riktig. Det minnes også på at manglende føring gir 100,- kr i gebyr!

(5. nov 2007 /KS)

Frem fra glemselen

Hva passer det vel bedre å trekke frem fra glemselen enn et minnefond, opprettet til minne om Erik Hessling og Kjell Thoresen? Fondet ble opprettet i 1994, og skal deles ut til yngre medlemmer som har utmerket seg i klubben. Logg inn og les

(5. nov 2007 /EØ/AB)

Julemøte 14. desember

Hovedstyret har gleden av nok en gang å invitere alle medlemmer til en hyggelig julemiddag på Sanden Hotell i Hokksund, fredag 14. desember kl 1900. Påmelding gjøres i forumet, og fristen er 1. desember. Velkommen til en hyggelig avslutning på sesongen.

(1. nov 2007 /EØ/AB)

Spam i forumet og på mail

Vi jobber aktivt for å forhindre spam på dfk-adresser og vi stoppet siste 30 dager ca. 14000 mail vha spamfiltere. Forumet er også plaget med spam, og vi har implementert noen filtere der. Vår politikk er å kjøre en åpen linje i forumet. I det siste har vi vært plaget med en del spam som slipper gjennom til tross for filtrering, og vi har måttet slette opp til 50 meldinger om gangen. De forum som blir mest plaget blir stengt for gjestebrukere for å komme dette til livs, og man må registrere seg som bruker får å poste meldinger. Både klubbmedlemmer og andre kan registere seg. Pt. er ENHS og Kjøp og salg stengt for gjestebrukere.

(27. okt 2007 /AB)

Vaktliste - seilfly

Vaktlista er oppdatert med både instruktører og slepeflygere ut 2007. Enkelte dager har vi bare en instruktør, men melder det seg på mange kan det hende en velvillig sjel har tid til å stille opp. Husk - alt er basert på frivillig gratis arbeid! (Evt. vaktendringer kan meldes i forumet/til webredaksjonen)

(23. okt 2007 /AB)

Gratulerer med solo

Søndag var det ikke det beste været for seilflyging, men til tross for regn ble det ble allikevel 14 starter og ikke minst en ny solist. Gratulerer Christian Devik!

(23. okt 2007 /AS/AB)

Harrytur med LN-DFM

DI på DFM i Arvika Oscar Florian, Ashen Gilani og Torgeir Pedersen hadde en fin tur til Arvika Westlanda lørdag 20. oktober 2007.
Westlanda er en trivelig flyplass ca. 2 kilometer fra Arvika sentrum.
Torgeir har følgende beretning:

"Vi spaserte inn til sentrum, hvor vi først besøkte Systembolaget og deretter spiste lunsj, før vi tok en taxi tilbake til flyplassen.
Arvika kan virkelig anbefales! Trivelig plass, ingen landingsavgift og turen tar kun ca. 50 minutter fra Hokksund."

(22. okt 2007, /TP/KS)

Nytt fra LT: AIC I-10/07

Etablering av permanent restriksjonsområde EN R102 over sentrum av Oslo, utstrekning 1 Nautisk Mil Radius, rundt posisjon 595500N0104400E. All flyging er forbudt i restriksjonsområdet, som er aktivt fra 1. november 2007. Les alt her

(18. okt 2007, /AB)

Avinors kunde- og serviceundersøkelse

Avinor lurer på hvor godt fornøyd du som pilot er med deres tjenester (flyplasser, lufttrafikktjeneste og organisering av luftrom). Les mer og legg inn ditt bidrag her

(18. okt 2007, /AB)

Seilflyteori - Videregående flylære (7. nov)

Ingar P arrangerer en teorikveld i Videregående flyære onsdag 7. november kl. 1830 på Hokksund. Har du ikke eksamen i dette faget så benytt muligheten! Har du lyst på oppfrisking er du også hjertlig velkommen. Påmelding i forumet

(16. okt 2007, /IFP/AB)

Bok eller videoanmeldelser

Har du lest noen flybøker eller sett noen flyrelaterte filmer du vil fortelle om. Det er sikkert mange her som vil ha hjelp med ønskelisten til jul, så send en kort oppsummering til redaksjonen så legger vi det ut (gi beskjed om du vil være anonym).

(15. okt 2007, /AB)

Abonnement på regelendringer

Det er mulig å tegne e-postabonnement hos Luftfartstilsynet på endringer av regelverk (BSL, AIC, JAR etc) Gå til http://www.luftfartstilsynet.no/abonnement/ og registrer deg med e-postadresse så får du tilsendt passord. Det kan være lurt å logge seg inn etter at du har fått passordet og sjekke at opplysningene og abonnementsvalgene ble registrert (for det gjør det ikke bestandig)

(11. okt 2007, /AB)

En hektisk tirsdag ettermiddag

Vi fikk for en tid tilbake spørsmål om vi kunne kjøre et intensivt introkurs for noen elever tre ettermiddager, så da ble det til det: Tirsdag var siste dagen og med to seilfly, et slepefly og syv slep til 1000m ila. en time og 15 min må det kunne kategoriseres som intensivkurs. Jan, Erik Ø, Steinar J og Anders B organiserte og fløy siste dagen, og elevene var fornøyde.

(10. okt 2007, /AB)

Seilflysimulatorkveld

NTHF inviterer til uoffisielt norsk condormesterskap i standardklassen på onsdag kl 19. Termikksesongen er på hell, men det garanteres bra vær og så gode forhold at vanntankene bør fylles. Se forumet og logg deg på.

(9. okt 2007, /AB)

Slutt på motorferdsel i utmark?

Forslag til nytt regelverk for motorferdsel i utmark og vassdrag er ute på høring nå (høringsfrist 15. oktober) Forslaget går i grove trekk ut på å stanse all motorisert ferdsel i utmark (og til dels innmark), bl.a. flyging på islagte vann, flyging med ski på andre steder enn flyplasser, sjøflyging i innlandet etc. NLF sammen Idrettsforbundet og profesjonelle jobber med svar. DFK ved Vågå-komiteen har observert at Vågå kommune har engasjert seg i saken. For de som har privat fly/landingsstripe, driver med sjøflyging/skiflyging m.m. kan det være verdt å lese gjennom forslaget og evt. sende privat svar på høringen. Link...

(8. okt 2007, /AB)

Gratulerer

Bjørn Sponås fløy første solo i K21 lørdag, etter en lang ventetid i tåka som forsøkte å ta knekken på dagen. Ubekreftede rykter sier også at Stig Woxholt har kommet seg solo, noe redaksjonen ikke har fanget opp tidligere. Mulig andre solister også har sneket seg forbi våre utskremte feltreportere. Uansett - gratulerer alle sammen!

(6. okt 2007, /AB)

Juniorsamlingen i helgen

Det ble arrangert juniorsamling på Starmoen i helgen. Det var fem deltagere fra DFK. Lørdag vant vår egen Erling Magnus Gerhardsen landingskonkurransen i L23 Blanik etter at Steinar-fagsjef hadde summert poengene. Nytt i år var at man fikk prøve seg på acro med Kjell Thunhold som instruktør i seksjonens ASK-21. Søndag var været for dårlig for flyging, men delegasjonen dro fornøyde hjem.

(3. okt 2007, /AH/AB)

Nye instruktører i seil

17. november debuterer Øivind Thomassen (IK2) som instruktør i DFK. Øivind flyr til vanlig i Jeløy, men ønsker litt luft under instruktørvingene i vinter og stiller opp på Hokksund. Roger Skoglund (IK4) er i gang med O-kurs, så han havner på instruktørlisten etter hvert.

(2. okt 2007, /MHH/AB)

Endringer i luftrommet rundt ENRY og ENTO

27. september ble det innført endringer i luftrommet rundt ENRY og ENTO: Utforming av kontrollsonene (CTR) rundt både ENTO og ENRY er endret og det er nye rapporteringspunkter og nye VFR-ruter i ENTO og ENRY CTR. Standard landingsrundehøyde på Torp heves til 1500ft AMSL. Transiterende VFR-trafikk (som ikke skal lande på Torp, Jarlsberg eller Rygge) vil bli anbefalt å legge ruten utenfor Torp og Rygge CTR. Detaljene finner du i AIP Norge.

(1. okt 2007, /TK/AB)

Fra flydagen på Eggemoen

8. september var det flydag på Eggemoen, og Torgeir Pedersen fløy opp LN-DFM for å vise den frem. Vi har mottatt følgende pr. mail fra RMFK v/Jan Arvid Dolve: Takker så meget til....Flyteknisk Notodden som bidro til demonstrasjon av glasscocpit gjennom Drammen flyklubb sin nye C 172 , Drammen flyklubb som bidro med sin nye maskin og til piloten som fløy maskinen opp til oss og Tor Wattum som bidro med sin LN KLW....

(1. okt 2007, /FG/AB)

 


Opp

[ Hokksund Flyplass ENHS | PPR | Kontakt oss ]


Bilder og video fra dfk.no må ikke gjengis eller brukes kommersielt uten fotografens samtykke