[ Introtur motorfly - seilfly | Teorikurs motorfly | Funksjonshemmede | Nabokontakt ]


Nyheter 2008, 2. kvartal

NM er i gang, Sportsklasse og junior

Andre runde av seilfly-NM er i gang på Starmoen, Sportsklasse og Junior. DFK/S er representert ved Anders Hamre (GCM), Tore Kvarme (GBH), Erling M Gerhardsen (GID) og Ingar Pedersen (GGM). De tre første stiller i begge klasser, Ingar kun i sportsklasse. Ingar og Erling har også vært med på strekkleiren som ble arrangert i forrige uke. Lykke til!

Oppdatert 1/7: Anders Hamre fløy best 1. dag, Ingar fløy inn til 4. plass. Følg med på resultatene.

(29. juni 2008, /AB)

Kiosken er sommerstengt

Flyplass-kiosken er sommerstengt uke 27, 28 og 29. Karoline er tilbake med et smil og god service i uke 30 (26. juli).

(27. juni 2008, /AB)

Litt norsk flyhistorie i radioen

NRK Gull har samlet gamle radioprogrammer om flyging. Disse kan høres på nettet. Les og hør mer...

(25. juni 2008, /AB)

Vi gratulerer

William Solberg fløy opp med Tore Kavli i dag, og kan nå hente ut sitt flygebevis for seilfly. Våre tystere i området rapporterte dette i kveld, dfk.no er først med det siste og redaksjonen gratulerer!

(23. juni 2008, /AB)

Nytt fra LT

Norske luftdyktighetspåbud fra 1946 til 2004 er scannet og lagt ut på LTs websider. Se her. Det er også en høring ute om språkferdigheter ifbm. flytelefonisertifikat for de som liker slike skriv, kan leses her

(21. juni 2008, /AB)

2008 VFR-guide Norway

Luftfartstilsynet har kommet med 2008 VFR-guide Norway, og det som er ekstra hyggelig er at forsiden er preget av et av våre fly, utsikt fra LN-GCM, fotgrafert av Anders Hamre. Last ned

(19. juni 2008, /AB)

Insektsesongen har kommet!

Som vanlig på sommersesongen så har insektene begynt å interessere seg for flyene våre. De har en lei tendens til å klistre seg til windshields, canopies, vingeframkanter, vingestag, hjulkåper, propeller og alt annet som stikker ut på flyene. Disse insektene, samt gress og søle som spruter opp på flykropp og vinger, har det til felles at det er lett å vaske bort mens det er ferskt, og vanskelig å vaske når det har tørket.

Hvis flygerne tar seg tid til å vaske av insekter og annet søl rett etter å ha fløyet, går det ganske raskt å få gjort renholdet, og det vil bli mye triveligere for nestemann å overta flyet. Det er selvsagt unødvendig å minne om at rengjøring av flyene etter bruk er en del av forutsetningene for å leie fly i klubben. Se her for litt info om vask av fly. Hvis man er usikker på noe, ta en prat med Torgeir Pedersen.

(18. juni 2008, /TL/KS)

GAP-samling på Starmoen

Husk GAP på Starmoen fra 18. til 22. juni 2008. Arrangementet er både for seil, mikro og motorflygere.
Program  Påmelding

(17. juni 2008, /KS)

LN-DFM til Berlin Tempelhof

Torgeir Pedersen og Kåre Smith tok LN-DFM til Berlin Tempelhof - EDDI fredag 6. juni med retur søndag 8. juni. 2008. Turen var på omlag 950 nautiske mil og 10 flytimer. Tur ned via Roskilde, Danmark og retur via Ängelholm i Sverige. De har laget en lengre artikkel om turen.

Mikroflygerne til Barkarby

Mikroflygerne i klubben reiste på dagstur til EAA-treffet på Barkarby i Sverige. Se bilder i arkivet.

(15. juni 2008, /TP/KS)

Første solo eller oppflyging på seil snart?

Nærmer du deg første soloflyging? Husk at legesjekk og prøve i lover og bestemmelser må avlegges. Husk også at det er andre teoripøver som må avlegges ikke lenge etter solo og før oppflyging. Sjekk også dato på elevbevis, at prøvene er gyldige o.l. før skolesjekk og oppflyging. Teoriprøver kan normalt avlegges når det er instruktør til stede, men avtal direkte med instruktør i god tid slik at vedkommende rekker å få tak i prøveeksemplar.

(14. juni -08 /AB)

Konkurranse med LN-DFM

Motorflystyret har vedtatt å lage en enkel konkurranse for flyging med LN-DFM.

Reglene er enkle: Den som har vært på flest fremmede flyplasser med DFM i løpet av 2008 vinner en gratis flytime. Avgang eller landing teller likt, men kun full-stopp landinger teller. Les reglene her...

(13. juni -08 /KS)

Informasjon fra seilflystyret

Det ser ut som det kan bli litt dedikert acro-skoling til høsten, i tillegg satser vi på en uke med ettermiddagsflyging i august. Det er en diskusjon rundt organisering av de lange dagene med skoling, som styret også har tatt tak i. Fra 1. juli vil slepeprisen bli 38 kr /100m pga. økte priser på bl.a. 100LL (bensin). Vi oppfordrer også folk til å ta godt vare på flyene våre, så vi slipper unødvendige utgifter til vedlikehold. Les detaljene her...

(11. juni -08 /CH/AB)

Brukerundersøkelse - flyværtjenesten

Meteorologisk Institutt, Flyværtjenesten skal gjennomføre en undersøkelse om hvor tilfreds "kundene" er med den tjenesten de leverer. Norges Luftsportforbund (NLF) har påtatt seg oppgaven å informere om undersøkelsen til sine medlemmer, samle inn svarene og sende disse samlet til instituttet.

NLFs oppfordrer alle medlemmer som er brukere av flyværtjenestens tjenester om å besvare spørreskjemaet. Undersøkelsen tar maksimalt tre minutter å besvare. Skjemaet er vedlagt.

Når skjemaet er utfylt må du lagre det på din pc og deretter sende det som vedlegg til en epost som sendes: einar.bjornebekk@nlf.no. Har du spørsmål om undersøkelsen ring Einar Bjørnebekk på; 971 23 448

Frist for besvarelse er 25. juni 2008.

(10. juni -08 /NLF/KS)

Hatten av for Ingar Sørensen

Ingar Sørensen har utvidet beholdningen av sertifikater med et PPL/A etter at han igår kveld besto skill test for Luftfartstilsynets kontrollant Kjell Meum. Han har som mange sikkert kjenner til også seilflysertifikat, og fløy en PFT for ikke lenge siden, i tillegg til at han avla fornyet prøve i seilflyteori. Ingar er en meget opptatt herre og har derfor brukt lang tid på sitt PPL/A. Det er ikke så mange som arbeider i Romania og fly fra ENHS, men nå er altså PPL/A sertifikatet i boks. Fornyede seilflypapirer er også på plass. Hatten av, vi gratulerer!

(2. juni -08 /AB)

Norgesmesterskap - seilfly

Årets norgesmesterskap er i gang på Starmoen, og fra DFK stiller Per Rosdahl i åpen-klasse med LN-GRR. Følg med på resultatweben til SNLF

(2. juni -08 /AB)

Medlemsmøte, motor torsdag 12. juni, kl 1830

Vi satser på å få til litt sosialt samvær og litt faglig utbytte på et medlemsmøte i motorgruppa på Hokksund den 12. juni kl. 18:30.

Saker:

 1. Teorigjennomgang til utsjekk på DFM
 2. Demonstrere Garmins egen G1000 simulator til hjemmebruk
 3. Kiosken blir åpnet! Grilling utgår pga. dårlig værmelding

(2. juni -08 /FG/KS)

Seilflyacro - NM og Nordisk mesterskap

Hjemmeside og informasjon om arrangementet er publisert og det er åpnet for på melding på NGAC 2008 sin hjemmeside. Arrangementet avholdes 4.-7. september.

(30. mai -08 /AB)

Flotte turdager

Det er meldt flott vær fremover, og det blir sikkert fint turvær for både seil, motor og mikro. Motor er i gang med turplanlegging på forumet, og nå følger mikro opp med dagstur til Barkaby. Seilflygjengen er som vanlig aktive onsdag ettermiddag og i helgene.

Om man flyr det ene eller det andre så oppfordrer vi alle som kunne tenke seg en tur om å følge med og hive seg på. Vi tipper at det ikke er noe sertifikatkrav for å være med å spleise på en tur. Man kan jo benytte muligheten til å være med en flykategori man vanlig vis ikke flyr.

(2. mai -08 /KT/AB)

Flott dugnadsgjeng vasket og polerte LN-DFL og LN-DFM!

Dessverre har vi ikke noe bilde av dugnadsgjengen, men 11-12 stykker møtte opp og vasket og polerte DFL og DFM i kveld. I tillegg til arbeidet ble det også god tid til hyggelig flyprat og planlegging av flyturer.

Tusen takk til alle som møtte opp!

(20. mai -08 /KS)

Været

Som noen har sett har vi lagt inn en kort-versjon av aktuell værmelding fra yr.no til høyre på forsiden (nei, ikke illustrasjonen til artikkelen, men under flystatus). Under Flyplassen i menyen til venstre finnes det også en værlink med oppdatert tekstvarsel for Buskerud, link til webkameraer i området, termikkprognose, metar/taf m.m. Men det gjelder også å forstå hva som ligger bak varslene - ta en kikk på disse artiklene med undersider på yr.no i stedenfor å stole på tegneserievarslene: Slik forstår du varslene og Om langtidsvarselet. God tur!

(19. mai -08 /AB)

GAP og unge ørner

GAP Starmoen for mikro-, motor- og seilfly arrangeres 18.-22. juni, og påmelding er i gang på gap.no, og DFM er allerede på listen. Unge Ørner arrangeres 15-17 august - følg med på http://www.ungdomsutvalget.net/ dersom du er i rett aldersklasse. Begge disse arrangementene er NLF-arrangementer som dekker alle våre tre grupper.

(19. mai -08 /NLF/AB)

Reisebrev fra Arlanda- og Bergenstur, samt statistikk LN-DFM

Reisebrev fra Arlanda- og Bergenstur har kommet inn fra Oscar Florian, som har vært på tur med Ahsen Gilani og Bjørn Anders Horne.

Statistikk for hvor LN-DFM har satt sine hjulspor er også laget!

(16. mai -08 /OF/KS)

Vask av LN-DFM og LN-DFL 20. mai 08!

Vi skal gjøre LN-DFM og LN-DFL rene og pene til sommersesongen, så alle som har tenkt til å bruke damene i sommer oppfordres til å komme og gjøre sin plikt :-)

Meld deg på dugnaden her. Dugnad er en fin måte å bli kjent med andre flygere på!

(14. mai -08 /TP+AG/KS)

Aktivitetskalender for motorflygere!

Det er laget en aktivitetskalender for motorflygere. Der vil vi legge ut invitasjoner til dugnader, fellesturer og medlemsmøter.

Sjekk med en gang, det ligger allerede en del informasjon der!

(14. mai -08 /KS)

Turkveld for motorflygere!

Første turkveld settes opp torsdag 22. mai. Vi møtes på Hokksund ca. klokken 17-17:30 og satser på avgang klokken 18-18:30.

For første kveld har vi satt opp Torsby i Sverige som mål, med Fyresdal som reserve.

Vi har booket både DFM, DFK og DFL, slik at vi bør har plass til 8-9 personer. Private fly og mikroflygere er selvsagt også hjertelig velkomne til å delta.

Påmelding skjer på forumet, etter førstemann til mølla prinsippet.

(13. mai -08 /TP/KS)

Skal du fly til/i utlandet?

Det kom for en tid siden ut AIC vedr. flytelefonisertifikat - redaksjonen la denne ut med ledetekst ihht det vi fikk pr. e-post. Det har kommet en tilbakemelding på det, samt at NAK har skrevet AIC'en kunne misforståes når det gjelder hvem som trenger å få utstedt vedlegg til sertifikatet. Kort oppsummert: de som har ATPL/CPL skal ha fått dette allerede, andre (PPL, seil, mikro) må bestille dette for at flytelefonisertifikatet skal være gyldig i utlandet. (Kostnadsfritt, kan bestilles pr. e-post) Les mer hos NAK og LT

(13. mai -08 /AB)

Forumet

På grunn av stor mengde unøskede innlegg (automatisk generert reklame m.m.) må man være registrert bruker for å poste innlegg. Registreringen krever ikke at du er klubbmedlem el.l.

(13. mai -08 /AB)

Norgescup-helg

Seilflygernes Norgescup II arrangeres på Hokksund i helgen. Lørdag var første dagen med vanskelige forhold, og en del utelandinger. Anders Hamre fløy inn til 2. plass lørdag. Søndag var det helligdag i Øvre Eiker og ingen flyging. I dag, mandag, er det igjen konkurranse, se SNLFs resultatweb for oppdaterte lister og oppgaver.

(12. mai -08 /AB)

Medlemsmøte DFK/Mikro

DFK/Mikro inviterer til gruppas første medlemsmøte på Hokksund flyplass onsdag 28.mai kl. 19.00, hvor vi i tillegg til hyggelig samvær og flyprat orienterer om status i forbindelse med etableringen av gruppa, diskuterer mulige felles flyaktiviteter og turer i sommer og går gjennom prosedyrer for inn- og utflyving på Hokksund samt bruk av radio i området rundt plassen.

Vi satser på fint vær og fyrer opp grillen utenfor "flighten". Blir det dårlig vær starter vi vaffelpressa inne. Det blir et enklet lotteri med sponsede premier. Vil du fly inn til Hokksund for å delta på møtet må du huske på at tid for siste avgang er kl. 22.00.

Vel møtt.

(08. mai -08 /KT/KS)

Fellesturer i motorgruppa

Teknisk leder i motorgruppa, Torgeir Pedersen, drar i gang en fast turdag hver uke, hvor motorflygere og kanskje også mikroflygere kan dra på felles turer. Foreløpig er ikke ukedag valgt, men tirsdag eller torsdag er vel gode alternativer.
Les mer på forumet.

(08. mai -08 /TP/KS)

Åpen kiosk!

Caroline vil åpne kiosken på Hokksund flyplass fra førstkommende lørdag.

(07. mai -08 /TP/KS)

Trening til Norgescup

Det vil være mulig å få slep på ENHS torsdag 8. mai og fredag 9. mai. Gi beskjed i forumet hvis du ønsker å fly. Gå til forumet

(05. mai -08 /AS/AB)

Elverum open

Elverum open er i gang, og Per Rosdahl stiller for DFK/S. Følg med her

(29. april -08 /AB)

Oppstart på ENHS

Flyplassen åpner til helgen, mer presist fredag kveld/lørdag morgen, og vi er i gang med seilflyging samme dag etter en værmessig trøblete vinter for rullebanen vår. Motorskolen har også flyttet over, og både DFM og DFL ble fløyet over fredag.

(23. april -08 /POH/AB, 26. april -08 /KS)

Vi gratulerer med nytt PPL/A i DFK/M

Vi gratulerer Vegar Nyfløt som idag har gjennomført og bestått skill test for PPL/A med meget gode karakterer. Luftfartsverkets kontrollant var Kjell Meum. Skill testen ble foretatt med LN-DFL med flyginger på Notodden og Torp. Vegar håper å ta utsjekk på LN-DFM før han i slutten av mai setter kursen for solrike Florida for videreutdannelse til trafikkflyger og instruktør. Lykke til, Vegar !

(16. april -08 /ET/AB)

Nytt fra LT: Radiotelefoni og språk

Har du radiotelefonisertifikat med begrensning til norsk språk? Les AIC-N 17/08 fra LT.

(16. april -08 /AB)

Oppdatert flykonto - info om årskort

Oppdatert flykonto pr. mars 2008 finnes under menyvalget Medlemsinfo. Årskort fornyes automatisk, og legges inn i systemet av regnskapsfører. Normalt forsøker han å legge inn nytt årskort før det gamle går ut, men med korrekt dato (dvs. bokført dato frem i tid). Det gir deg mulighet til å oppdage at en fornyelse er under veis og evt. gi beskjed før gyldighetsperioden starter dersom du vil si opp årskortet. Renteberegning skjer på grunnlag av datoen i systemet, ikke når det legges inn, så det har ingen betydning at det ligger inne fremover i tid. For alle medlemmer ligger det i flykonto på weben inne gyldighetsdato for siste årskort (uavhengig av om du har et gyldig årkort nå)

(13. april -08 /KW/AB)

Invitasjon til Norgescup II - 10-12/5

Tradisjonen tro inviteres det til NC-II på Hokksund i mai. Les mer om NC-II. Samtidig minner vi om NC1/Elverum Open (se SNLF) og frist 18/4 for søknad om flyleie i DFK/S.

(13. april -08 /IFP/AB)

Innkalling til ekstraordinært årsmøte i DFK

Det innkalles til ekstraordinært årsmøte i Drammen flyklubb tirsdag 29. april 2008 kl 19.00 på Sanden Hotell (Hokksund)

Saksliste:

 1. Revisjon av Lov for Drammen flyklubb (se lovforslag oppdatert 22.4.2008, saksframlegg fra styret og kommentar fra BIK )
 2. Valg av ny leder for hovedstyret
 3. Valg av ny leder for seilflygruppa

Se forøvrig fullstendig innkalling som pdf-dokument og brev fra BIK.

(11. april -08 /KL/AB, oppdatert 22. april -08 /RS+KL/KS, 27 april -08 /KL/AB)

Landingskonkurranse for motor 13. september 2008

Vi har blitt utfordret av Notodden Flyklubb til å delta i en felles landingskonkurranse lørdag den 13. september 2008 på Notodden flyplass. Denne utfordringen måtte vi selvsagt slå til på!

Det er en stund til, men sett av datoen allerede nå! Nærmere detaljer vil komme senere.

(9. april -08 /FG/KS)

DFK/S på Starmoen kommende helger

Hokksund flyplass er stengt, og vi flyr seilfly på Starmoen kommende helg. Maria og Gaute instruerer, og det er ledige plasser på internatet. Påmelding til flyging og koordinering av transport i forumet. Overnatting booker du direkte hos Tore Kvarme (tlf 41920995). Det er også møte i modellflyseksjonen, som skal lufte modellene sine både utendørs og innendørs.

Helgen 19/20 april blir det også mulighet for Starmoen-flyging, og så sleper vi GCJ hjem 20/4. Bruk forumet for koordinering.

(9. april -08 /RS/AB)

Flyleie DFK/S sommersesongen 2008

Søknad om seilflyleie til konkurranser/strekkleir for sommersesongen sendes på e-post til seilflystyret senest 18. april. Betingelser for å få innvilget en slik søknad er gyldig medlemsskap, gyldig flygebevis, utsjekk på flytypen, tilfredsstille klubbens krav til timer, osv og betalt årskort. Dersom det er flere søkere vil styret tildele etter en skjønnsom vurdering som blant annet baserer seg på aktivitet, innsatsvilje og lojalitet.

(6. april -08 /RS/AB)

Mikroflygruppe

Det meste rundt mikroflygruppa i DFK er på plass, Kai Lyche er leder av gruppa, med Kristen Thorrud som styrmann. resten av styresammensetningen kan sees under Kontakt oss - Mikroflystyret i menyen. Samtidig kan vi melde at NLFD/Mikro arrangerer omvisning med norsk guide på flymuseet på Säve (ESGP) 19. april. Finn frem bil eller fly og ta turen nedover. Les mer..

(2. apr -08 /KL/AB)

EASA - svarene

Ikke alt er like opplagt når det gjelder lover og regler fra EU. Alle punktene burde kanskje vært fleip, og alle kunne vært riktige. Les svarene nederst....

(2. apr -08 /AB)

Nye timepriser på klubbens motorfly

Pga. økte priser på 100LL, høyere renter og generell prisøkning er det satt nye timepriser for motorflyging.

 • LN-DFK: kr. 1080 (kr. 1620)
 • LN-DFL: kr. 840 (kr. 1620)
 • LN-DFM: kr. 1080 (kr. 2160)
 • LN-TAU: kr. 1500 (kr. 1500)*

Prisene gjelder for årskortinnehavere, priser i parantes for de som ikke har årskort. Prisene er gyldige fom. 1.4.2008 (* TAU er ikke tilgjengelig for generell utleie, men prise er satt ifht. utsjekk og evt. for de slepepiloter som ønsker noen landinger for å holde seg current.)

(1. apr -08 /KW/AB)

Ny PPL-A innehaver i klubben

Vi gratulerer Sigbjørn Stedje fra Spikkestad med vel gjennomført skill test 31.mars 2008.

Sigbjørn har stått på mellom lavtrykkene i det siste for å bli ferdig med sitt PPL/A. Også skill testen ble gjennomført i en kort periode med VFR-forhold, og delvis on top sammen med Luftfartstilsynets meget rutinerte kontrollant Kjell Meum fra Asker.

Neste mål for Sigbjørn er utsjekk på LN-DFM og glass-cockpit.

(1. apr -08 /ET/KS)

Nytt fra EASA

På Vågå hadde vi besøk av David Roberts fra England, som jobber mye med de nye reglene som EASA kommer med, og som vi må følge etter hvert. Her er noen høydepunkter av EASAs forslag:

 1. Alle luftfartøy (inkl seilfly) må ha brannslukker ombord
 2. Det blir påbudt med kalibrert airspeed indicator (knots eller kilometer i timen) i alle luftfartøy, også luftballong
 3. Alle luftfartøy må ha redningvest, redningsflåte etc. ved flyging over vann
 4. Utvendig montert air flow indicator (les: ulltråd) skal være i en lett synlig farge. Fargekoden er ikke beskrevet da det skal harmoniseres med fargebruk for instrumenter til bruk i luftfartøy.
 5. Slepeliner skal værere lett synlige og ifht. bakken, fortrinnsvis hvite
 6. Minimumskravet til seilflysertifikat blir 6 timer/20 starter

Les mer om saken...

(1. apr -08 /AB)

 


Opp

[ Hokksund Flyplass ENHS | PPR | Kontakt oss ]


Bilder og video fra dfk.no må ikke gjengis eller brukes kommersielt uten fotografens samtykke