[ Introtur motorfly - seilfly | Teorikurs motorfly | Funksjonshemmede | Nabokontakt ]


Nyheter 2008, 3. kvartal

Husk vask av motorfly

Det har vært en del kommentarer i det siste om litt slett vask av DFL og DFM. Det er ikke trivelig å komme til møkkete fly når høstdagene er så fine som de har vært nå. Klubbens høvding (også kjent som "phormand med flydilla") har vært observert i sportsbutikken på jakt etter balltre eller golfkølle, men redaksjonen antar at en evt. heving av timepris for å leie inn vaskehjelp kommer før sportsutstyret taes i bruk som tvangsmiddel. Minner også om vasketips.

(29. sept -08 /KW/AB)

En aktiv seilflyhelg og en solist

Det ble en aktiv helg på Hokksund, og ifølge diverse rapporter og rykter har det vært over 40 slep i helgen og flere høydepunkt. Det ene høydepunktet var Anders Ranheims første solo, og han var nok glad at det endelig ble noe av turen (og at det ikke er vinter i været enda). Vi gratulerer, Anders! Ellers var det flere som nådde et høydepunkt på rundt 3000 meter i dag, og brøt av i 2 m/s stig. Bølgene lå stablet vestover og gav opp mot 4 m/s enkelte plasser.

(28. sept -08 /UZ/AB)

Viktig - sjekk for gyldig LDB før du flyr

Oppdatert 29/9: DFK, DFL og DFM har fått nytt LDB. For seilflyene er LDB i posten iflg. LT

Som de fleste sikert vet er de fleste luftdyktighetsbevis her i landet gyldig til 28.9.2008. Dette ble innført pga. nye regler som skulle trå i kraft fra denne datoen. NLF har vært i løpende kontakt med LT for å få utstedt nye LDB og andre papirer, og LT lovet at dette skulle bli sendt ut "i god tid før fristen". De nye reglene er utsatt, men datoen på LDBene gjelder allike vel. I dag kom beskjeden fra NLF : "Luftfartstilsynet har i dag bekreftet at de ikke er i stand til å sende ut nye Luftdyktighetsbevis til alle, innen utløpet av det gamle. Vi ber derfor om at du forsikrer deg om at det luftfartøyet du har til intensjon å fly, har fått det nye beviset."

Så til tross for at LT i flere år har vært klar over problemet, har de ikke greid å skrive ut papirene i tide, og resultatet er at store deler av landets privat-/klubbfly står på bakken fra mandag morgen.

Hans Borge m.fl. har jobbet mot LT i denne saken, og Kolbjørn er daglig i postboksen for å sjekke om det er papirer der. Inntil alt er på plass så må du huske på å dobbeltsjekke dato på LDB. Vi skal som vanlig forsøke å holde status-lysene på weben oppdatert, men her kan det skje mye i løpet av kort tid.

NB! Helgens flyging er ikke berørt av dette

(27. sept -08 /NLF/AB)

Flykonto

Det er sendt ut kontoutskrift pr. mail, vær oppmerksom på at loggene for seilflyturer ikke er helt ajour. Vi har byttet person som kvalitetssikrer loggen, og vi ligger derfor litt etter skjemaet.

(25. sept -08 /AB)

Hittegods i LN-DFK

Det er funnet et smykke (kjede) i LN-DFK, kontakt Kolbjørn W pr. tlf. hvis du savner det.

(16. sept -08 /KW/AB)

LN-DFL er ledig på lørdag

DFL var i utgangspunktet booket til landingskonkurranse på lørdag, men har blitt ledig, primært til skoling.

NB! Det framstår fortsatt som booket i Melwin, da vi ikke har fått slettet den opprinnelige bookingen, men book deg inn sekundært og fly!

(12. sept -08 /TP/KS)

Landingskonkurranse for motor 13. september 2008

Vi har blitt utfordret av Notodden Flyklubb til å delta i en felles landingskonkurranse lørdag den 13. september 2008 på Notodden flyplass.

Motor- eller mikroflygere som ønsker å melde seg på kan gjøre dette i forumet.

(12. sept -08 /FG/KS)

LN-DFL er tilbake

Skoleflyet Katana DA-20 er tilbake etter bytte til ny propeller og er klart for skoling.

Elevene må ta kontakt med instruktørene for å avtale skoleturer.

NB! For å unngå nye skader og unødig slitasje på propeller, er det viktig at man tenker seg om ved taxing med flyet, spesielt på ujevnt underlag. Taxing på grus skal ikke forekomme.

(9. sept -08 /TP/KS)

Nordisk og norsk mesterskap, seilflyacro

Været var en utfordring så vidt vi har lest, men de fikk fløyet nok til at de fikk kåret mestere. Fra DFK deltok Odd Gunnar Flatebø og Tom Arne Melbostad på Starmoen i helgen. Vi gratulerer Odd Gunnar med 2. plass i norsk mesterskap og 4. plass i nordisk, og Tom Arne med 4. og 6. plass. Resultater her og noen bilder her.

(7. sept -08 /IB/AB)

Gratulerer med solo, Arnfinn

Lørdag var det grått og trist vær, og det var meldt regn utpå dagen. Men vi lar oss ikke stoppe av slik - etter noen introturer og annen seilflyging tok Svein Frodahl og Arnfinn Olsen en tur for å sjekke formen. Neste seilflytur ble foretatt solo av Arnfinn, hans første tur alene i seilfly. Deretter kom regnet og flydagen ble kort, men smilet ble ikke vasket bort. Gratulerer!

(7. sept -08 /IB/AB)

Junior og seilflyger?

Er du født i 1983 eller senere, innehaver av elev eller flygebevis? Da kan du melde deg på juniorsamling på Starmoen 10.-12. oktober. Se invitasjon og påmelding. Det blir landingskonkurranse med ASK21 og mulighet for å prøve Duo Discus. Samlingen (overnatting, mat og seilflyging) er gratis for deltagerene.

(29. aug -08 /AB)

Høsten kommer - siste onsdagsflyging

Høstmørket faller snart på - det er siste onsdag med organisert seilflyging 27. august. Deretter gjelder det å bruke helgene fremover.

(25. aug -08 /AB)

Gratulerer, Olav

Olav Monsson har sluppet gjennom nåløyet, som han selv beskriver det, og er innehaver av ferskt flygebevis for seilfly med flyslep som startmetode. Han takker mange for hjelpen, og vi stiller oss i gratulantenes rekker! Les mer her...

(20. aug -08 /AB)

Landingsavgift for besøkende fly

Det er nå mulig for besøkende fly å betale landingsavgift med kredittkort via Internett. Beløpet er pr. august 2008 kr. 100. Husk også at det er PPR. Mer informasjon her.

(14. aug -08 /AB)

Minner om Seilflyacro - NM og Nordisk mesterskap

NGAC 2008 sin hjemmeside. Arrangementet avholdes 4.-7. september.

(14. aug -08 /AB)

Gutta på tur!

Klikk for større bildeArne Fladby og Jørn R. Sterling har vært på langtur med LN-DFM til fly-in i Hattfjelldal. I utgangspunktet er det en tur på om lag 800-900 nautiske mil tur-retur, men den ble betydelig lengre da turen bl.a. gikk via Kemi, Oulu, Kokkola og Vaasa i Finland på returen! I alt ble turen på ca. 1500 nautiske mil, med en rute omtrent som vist her.

Siden de la turen innom mange flyplasser på vei opp og ned, leder de nå flyplasskonkurransen i motorgruppa med klar margin!

Turistene lovet å komme med rapport og bilder, og det har de gjort her.

(29. juli 2008, /KS) (Oppdatert 31. juli og 11. august 2008 /KS)

Det er ikke langt til syden

Det er deilig å være norsk i Danmark, heter det i reklamen. Kolbjørn har sjekket om det stemmer, og i godt sommervær ser det ut som det faktisk er deilig på Læsø om sommeren. Les hele rapporten her

(27. juli 2008, /AB)

Det er meldt bra seilflyvær fremover

Lørdag vil Ingar P ta en liten strekktur med litt instruksjon for sert.piloter. Det vil også være mulighet for slep dagtid i begynnelsen av neste uke. Se forumet for info.

(23. juli 2008, /AB)

Seilflyintensiv uke 32

Vi forsøker å stable en instruktør på beina (i baksetet) i hele uke 32. Briefing er til vanlig tid dersom ikke noe annet er nevnt i vaktlisten/forumet (dvs. kl. 17 hverdager)

(20. juli 2008, /AB)

GAP Bardufoss

22-24 august er det GAP-samling på Bardufoss, se http://www.bardufossfly.com/ for mer informasjon.

(16. juli 2008, /FG/AB)

Nye seilflyinstruktører

Tidligere i sommer fikk Ingar Brenna sine IK4-papirer. Den siste tiden har Roger Skoglund vært på Starmoen og fløyet I-kurs. Kurset er ferdig og Roger har nå papirer som IK3. Gratulerer begge to, vi får nok god bruk for dere fremover.

(16. juli 2008, /MHH/AB)

Vi gratulerer Vegard

Fredag 12/7 fløy Vegard Stillingen opp med kontrollant Tore Kavli. Når Vegard først skjønte at han skulle lande i nærheten av det oransje merket på banen gikk det riktig bra, og Tore hadde ingen betenkeligheter med å godkjenne ham som selvstendig seilflyger.

(13. juli 2008, /JV/AB)

Ledig stilling hos NAK

NAK søker etter kombinert avdelingssjef og fagsjef for Motorflyseksjonen. Les mer her

(12. juli 2008, /KW/AB)

Mesteren i avisen

Og juniormesteren har også kommet i avisen i hjemfylket, se Fredrikstad Blad

(11. juli 2008, /TK/AB)

Vi har en seilflymester!

Vi gratulerer årets junior-norgesmester, Anders Hamre i GCM. Tore Kvarme fløy inn til en 4. plass og Erling Magnus Gerhardsen til 7. plass. Juniorene stiller også i sportsklasse-NM, som ble vunnet av Kenneth Karlsen (SSFK). Anders H fikk sølvmedaljen i denne klassen, Ingar Pedersen (LN-GGM) kom på tredjeplass, Tore 13. plass og Erling 16. plass. En medalje av hver valør er bra - takk for innsatsen og gratulerer team DFK. Oppdatert: DFKs lag kom på 2.plass i lagkonkurransen

(6. juli 2008, /AB)

Forskriftsnytt

AIC-N 27/08 forteller at det er gjort vedtak om at ny BSL-D 4-8 om flyging med mikrolette luftfartø ikke trer i kraft før LT bestemmer det. Se her

Høring fra EASA vedr nye sertifikatkrav m.m. er ute påhøring. Last ned

(4. juli 2008, /AB)

 


Opp

[ Hokksund Flyplass ENHS | PPR | Kontakt oss ]


Bilder og video fra dfk.no må ikke gjengis eller brukes kommersielt uten fotografens samtykke