[ Introtur motorfly - seilfly | Teorikurs motorfly | Funksjonshemmede | Nabokontakt ]


Nyheter 2008, 4. kvartal

Feirer nyttår med ferskt PPL-A!

Jonas Mindt-Soot fra Sylling kan feire nyttår med ferskt PPL/A etter å ha bestått sertifikatprøven 30.desember med utmerket resultat. Luftfartsverkets kontrollant var Kjell Meum.

Neste skritt er utsjekk på LN-DFM. Vi gratulerer!

(31. des -08 /ET/KS)

Booking av motorfly

Menyen for medlemsinfo er bygget litt om. Største endringen er booking av motorfly, skal du booke motorfly velg meny valg Medlemsinfo og deretter Booking. Du kan også lage favoritt/bokmerke direkte til http://booking.melwin.no/4daction/wDirekte/011. (Vi har for tiden ikke mulighet for å tilby direkte innlogging i bookingsystemet fra vårt timeregistreringssystem.)

(23. des -08 /AB)

Ny PPL-A innehaver!

Foto: Arnfinn Christensen
Klikk for større utgave Vi gratulerer Ole Herman Fjelltun med vel overstått PPL sertifikatprøve på ENHS 20.desember 2008. Luftfartsverkets kontrollant var Kjell Meum. Den praktiske delen ble foretatt under litt ugunstige værforhold, men kandidaten besto med glans, noe de brede smilene på bildet er et bevis på.

Sertifikatprøven ble også dekket av Flynytt. Arnfinn Christensen tiltrådte som ny redaktør 1.desember, og vil i sitt første nummer bl.a. portrettere Kjell Meum. Sistnevnte har opplevd utrolig mye som flyger i forsvaret, SAS og flyklubber. Dekningen av sertifikatprøven var et ledd i denne portretteringen. Det blir helt sikkert spennende lesning. Arnfinn Christensen vil gjerne komme tilbake en fin vårdag neste år når solen skinner og gresset spirer for å lage en artikkel om Drammen Flyklubb, og han er selvsagt hjertelig velkommen.

Motorflyskolen håper forøvrig å få gjennomført ytterligere to sertifikatprøver før nyttår.

(21. des -08 /ET/KS, foto: Arnfinn Christensen, Flynytt)

Ny seilflytekniker

Endelig har papirene kommet i posten, og de beviser at Ingar Pedersen nå er opplært, sjekket og godkjent til å bruke både verktøy og kulepenn for å få seilflyene i luften. Gratulerer!

(20. des -08 /AB)

Minner om Julemøte 9. januar

Hovedstyret har gleden av å invitere alle medlemmer til en forsinket, men hyggelig julemiddag på Sanden Hotell i Hokksund, fredag 9. januar 2009 kl 1900. Dersom noen ikke ønsker mat så meld deg på og gi beskjed om dette samtidig. Det blir mest mat og sosialt, men også litt historier fra gamledager og litt informasjon om ungdoms-/juniorsatsingen i klubben. Påmelding gjøres i forumet, og fristen er 19. desember. Velkommen til en hyggelig avslutning på sesongen.

(18. des -08 /KW/KS)

Internett på flyplassen

Teknologien har kranglet litt med oss i det siste, men etter litt prøving og feiling, triksing og fiksing har nå den ene delen av teknisk IT-stab (representert ved Kåre) funnet problemet og antagelig fått løst det. Send mail til webredaksjonen dersom problemene dukker opp igjen.

(12. des -08 /AB)

Siste seilflyhelg 2008

Siste helg med organisert seilflyging 13. og 14. desember. Tidligere så værmeldingen ikke helt lovende ut, men det ser ut som det blir bedre jo nærmere vi kommer. Se også forumet Oppstart i 2009 er 10. januar.

(12. des -08 /AB)

LTs sikkerhetstrofé

Luftfartstilsynet og NLF opptar utdelingen av sikkerhetstroffé til personer eller organisasjoner som har utmerket seg positivt ifht. sikkerhetsarbeid innenfor allmenflyging eller luftsport. Les og nominer kandidater her

(12. des -08 /AB)

Bakkestrøm og vinsj til DFM

Teknisk leder, Torgeir Pedersen, har med sedvanlig tjenesteiver framskaffet bakkestrøm til LN-DFM. Det er to 90Ah batterier på tilsammen 24Volt som kan kobles til flyet om batteriet skulle bli flatt.

Det er laget en instruks som ligger sammen med batteriene, men ta kontakt med Torgeir Pedersen før du tar det i bruk.

Nå på vinteren kan det være spesielt vanskelig å få DFM inn i hangaren om man er alene, men det er montert en manuell vinsj a'la båthenger inne i hangaren, som man enten kan huke på ringen bak i halen, eller eventuelt i tauestaget. Hvis vaier er for kort kan man skjøte med tau som ligger i flyet.
NB! Vær spesielt oppmerksom når man trekker det etter halen, så man ikke drar halen ned i bakken og skader høyderor!

(5. des -08 /TP/KS)

Julemøte 9. januar

Hovedstyret har gleden av å invitere alle medlemmer til en forsinket, men hyggelig julemiddag på Sanden Hotell i Hokksund, fredag 9. januar 2009 kl 1900. Påmelding gjøres i forumet, og fristen er 19. desember. Velkommen til en hyggelig avslutning på sesongen.

(2. des -08 /KW/KS)

Julesalg

Her kommer første julegavetips: Vi selger nå restopplaget av historieboken Drammen flyklubb, Historien gjennom 70 år 1936-2006. Prisen er kr. 150 ved kontant betaling og henting på Hokksund. Hvis du vil ha den tilsendt så koster det kr. 275. (Vi sender ut samlet før 16/12) Les mer...

(1. des. 08, /AB)

Gutta på høst-tur i Sverige med LN-DFM!

Arne Fladby og Jørn R Sterling hadde et par travle dager med landing på en mengde flyplasser i Sverige over to dager i oktober.

Formålet var nok todelt: Ta seg noen fine turer og samtidig være sikre på seier i flyplasskonkurransen!

Les mer her.

(25. nov-08, /AF+JS/KS)

Vågå Wavecamp 2009

Vinterens Wavecamp vil gå av stabelen 14-21 mars. Påsken er litt for sen til at vi kan regne med god is på Vågå, derfor blir det flyging i fjellheimen før påske. Vi håper mange klubbmedlememr blir med oppover. Det blir grundig informasjon og forhåndsbriefing på medlemsmøtet 21. januar. Gå til www.wavecamp.no for påmelding og oppdateringer. (NB! Rabattert leiravgift for aktive klubbmedlemmer samt egen årskortpris)

Oppdatert: SveDaNor-kurset kjøres som vanlig, og påmelding der starter 1. desember. Norge har to plasser på kurset, og det er førstemann til mølla som gjelder. Mer informasjon kommer snart på http://www.nordic-gliding.org/

(24. nov -08 /AB)

Strekkflyging

Ingar P har trommet sammen til et lite strekk-møte på ENHS 6. desember kl. 16. Les mer og kom med innspill (Siste nytt: Landskonkurransen går nå 365 dager og ikke bare i sommerhalvåret)

(23. nov -08 /IPF/AB)

Besøk hos ATC

En gjeng DFKere var i dag hos Avinor i Røyken, og fikk en møteromspresentasjon av hva de driver med, der det også var god mulighet for å komme med spørsmål. Deretter var vi inne i selve kontrollsentralen og oppmerksomheten var stort sett samlet rundt Farris TMA der vi kunne se og høre LN-DFL som var på tur og Kenneth som passerte ENHS med Vampiren på vei til Rygge. Vi fikk tilbragt mye tid med å se andre siden av radioen. Det var mye VFR-trafikk i det fine høstværet noe som gjorde det ekstra spennende å følge med. Takk til Petter Jørgensen for omvisning, og vi satser på at det ikke er siste gang vi arrangerer en tur dit.

(23. nov -08 /AB)

Kryss av 21. januar i seilflykalenderen

Det blir medlemsmøte i seilflygruppa onsdag 21.januar. Herrene Ingar Pedersen og Tor Einar Lund vil fortelle om Vågå Wavecamp, hvordan leiren organiseres, hva den har å by på, og hvorfor du bør bli med til nest års leir. Bernt Bøckmann har vært på skyflygingskurs og vil gi oss spennende innblikk i hvordan en Cumulus (eller kanskje en Altocumulus Lenticularis?) ser ut fra innsiden. Vi kommer tilbake med nærmere lokasjon og tidspunkt, men sett av kvelden 21.januar til hyggelig samvær og spennende temaer. Møtet arrangeres av seilflygruppa, men alle medlemmer er velkommen.

(19. nov -08 /TRS/AB)

Et solid og synlig juniormiljø

Seilflygruppa har de siste årene jobbet målrettet og strukturert med rekruttering i alle aldersgrupper, og vi har fått mange nye medlemmer, med overvekt av seniorer. Gruppa har hatt en stabil og fin gjeng med elever og piloter i juniorkategorien i flere år. En del av de yngre har etterhvert funnet seg utdanning og jobb i flyrelaterte miljøer, som teknikker, flygere etc. og vi håper at de kan bli fine forbilder for de yngre i klubben. Ungdom i dag har mange valgmuligheter i fritiden, og vi som klubb ønsker å styrke rekruttering, organisering og tilrettelegging for unge piloter. En arbeidsgruppe under hovedstyret jobber nå med dette på tvers av gruppene, og målet er at et mer synlig ungdomsmiljø i klubben skal være på plass ila. første kvartal 2009. Søndag var det syv seilflygere i juniorkategorien på flyplassen og sjekket bølgeforholdene, og vi håper det kan bli et vanlig syn i 2009.

(17. nov -08 /KW/AB)

Gratulerer med lappen!

Denne gangen var det Ole Andre Knutsen sin tur til å fly opp på seilfly. Så da er han, som det korrekt heter, innehaver av flygebevis med flyslep som startmetode. Siden redaksjonen kun sitter på løse rykter og et bilde så antar vi at det var Tore Kavli som stod for kontrollen, og at eleven utførte alle øvelser med god margin. Vi gratulerer!

(16. nov -08 /AB)

Politiattest kreves for arbeid med barn/unge

Norges Idrettsforbund har kommet med krav om at alle som jobber jevnlig med barn/ungdom under 18 år må ha politiattest fra 1. januar 2009. Klubben må føre lister over disse personen. Stort sett vil dette gjelde instruktører i motor/seil/mikro. Ordningen ble vedtatt i mars 2008, men vi fikk først nylig beskjed av vårt særforbund om saken. Det er en del formelle krav rundt papirarbeidet, og dette vil bli en sak på førsnevnte hovedstyremøte. De berørte vil få informasjon om prosedyrene nå det er klart. Informasjon fra NLF her

(16. nov -08 /AB)

Oksygen-kurs hos FMI?

Er det aktuelt for deg å være med på O2-kurs med lavtrykkskammer til vinteren? SNLF vurderer kurs i 2009 også, dersom interessen er stor nok. Gi svar her

(12. nov -08 /AB)

Ustabilt internett på ENHS!

Internettlinjen på Hokksund flyplass er ustabil og veldig treg for tiden, dette skyldes at internettleverandøren vår, RingNett, har driftsproblemer i distriktet for tiden.

Sjekk derfor vær og NOTAM før du reiser hjemmefra, og før timer når du har kommet hjem.

(07. nov -08 /KS)

Klar ledelse i flyplasskonkurransen!

Flyverne Arne Fladby og Jørn R Sterling leder klart i flyplasskonkurransen med LN-DFM.

Etter noen svært aktive turdager er de oppe i henholdsvis 26 og 24 fremmede flyplasser i 2008 (så langt...). De har i tillegg skrevet seg inn i historien til LN-DFM for all framtid, som de første som landet flyet på en rekke flyplasser i Norge, Sverige og Finland.

Helt klart et eksempel til etterfølgelse!

(02. nov -08 /KS)

Seilflylogger

Pga. sykdom er det for tiden problemer med å komme ajour med seilflyloggene i regnskapet, vi beklager dette.

(26. okt -08 /AB)

Påminnelse - teorikurs motorfly - PPL-A

Det minnes på at informasjonsmøtet om teorikurs til PPL-A er på Hokksund flyplass mandag 27. oktober 2008 klokken 18.00.

Mer informasjon finner du her.

(26. okt -08 /ET/KS)

Bølgedag med kake!

Lørdag var det cross-wind på Hokksund, men vindpølsa kunne ikke helt bestemme seg for hvilken vei den ville peke så innimellom tok den seg noen runder. Maria og Ole Andre fløy skolesjekk på ASK21 - begge smilte så da gikk det vel greit. Det ble en foto-tur med Cuben for å knipse seilfly i bølge NØ av plassen. Jan stillte opp med gamle og nye(?) historier og kompetanseoverføring til yngre generasjoner som smilte. Ingar fløy med elevene og alle smilte. Da redaksjonen kom ned i baneenden så smilte den også - Ulrica hadde tatt med hjemmelaget kake. Mye fin flyging og god stemning på ENHS i dag, vi håper styggværet fyker forbi i natt og at søndag blir like fin.

(25. okt -08 /AB)

Nytt fra LT: Gebyrforskriften 2009

Gebyrforskriften for 2009 er ute på høring, og det er vel også grunn til å regne med at forslaget blir vedtatt. Forskriften og nye priser kan leses her

(23. okt -08 /AB)

LN-DFM behandlet med kjærlighet

Klikk for større bilde

Denne fornøyde dugnadsgjengen ga i dag DFM sitt høyst fortjente høststell. Ingar Sørensen var ikke tilstede da bildet ble tatt.

(19. okt -08 /KW/KS)

GPS i flyene er oppdatert

LN-DFM har fått oppdatert terreng- og hinderdatabase for G1000, slik at den nå starter uten feilmeldinger.

LN-DFL har fått oppdatert kart og navigasjonsdatabase, bl.a. med nye kontrollsoner.

(19. okt -08 /KS)

Ny solist i motorfly

Vi gratulerer Anne Kristin Reinsve for første solo på LN-DFL fredag 17.oktober 2008.

Anne Kristin har hatt flere avbrudd i PPL-utdannelsen bl.a. grunnet driftsavbrudd på Katanaen, men endelig var dagen der. Anne Kristin er også styremedlem i motorflygruppen.

(19. okt -08 (/ET/KS)

Vask og polering av DFL og DFM på søndag

Møt opp klokken 12 søndag 19. oktober for et forfriskende møte med LN-DFL og LN-DFM!
Alle brukere av flyene bør møte opp for å vaske og polere!
Spesielt elever bør komme for å ta seg av DFL.
Dugnader er en fin anledning til og bli kjent med andre piloter!
Gardintrapp for C172-vinger og liggebrett for Katana-vinger kan være lurt og ta med.

(16. okt -08 /TP/KS) (oppdatert 17. okt /TP/KS)

ENHS teknisk godkjent for fem nye år

Luftfartstilsynet har fornyet vår tekniske godkjenning for 5 nye år, fram til høsten 2013.

(16. okt -08 /KW/KS)

Teorikurs motorfly - PPL-A

Det inviteres til informasjonsmøte om teorikurs til PPL-A på Hokksund flyplass mandag 27. oktober 2008 (NB! Dato endret).

Mer informasjon finner du her.

(14. okt -08 /ET/KS)

Besøk på Avinors kontrollsentral i Røyken

Avinor vil gjerne ta i mot oss søndag den 23. november klokken 13:30.

NB! Denne invitasjonen gjelder alle medlemmer i DFK, d.v.s både motorflygere, seilflygere og mikroflygere!

Maks antall personer i gruppen er 12.

Dette er en glimrende anledning til å bli litt kjent med stemmene fra Farris Approach og Oslo Control.

Folk må melde seg på innen tirsdag 18. november. Påmelding kan gjøres i forumet eller ved å sende e-post.

Her gjelder prinsippet om at førstemann til mølla får først malt. Hvis interessen blir overveldende, vil vi forsøke å få til en tur til på en senere dato.

(14. okt -08 /KW/KS)

Vi gratulerer med nye papirer

Lørdag var Tore Kavli og Stig Wokholt i sving på Hokksund. For den oppegående leser ligger det da i kortene at det var Tore Kavli som skulle evaluere Stig Woxholts ferdigheter i seilfly. Da dagen var over kunne Tore gratulere Stig med bestått prøve og mulighet for å hente sine ferske seilflypapirer hos SNLF ved første anledning. Vi gratulerer Stig med oppflygingen!

(13. okt -08 /RS/AB)

 


Opp

[ Hokksund Flyplass ENHS | PPR | Kontakt oss ]


Bilder og video fra dfk.no må ikke gjengis eller brukes kommersielt uten fotografens samtykke