[ Introtur motorfly - seilfly | Teorikurs motorfly | Funksjonshemmede | Nabokontakt ]


Nyhetsarkiv 2009

All tekst | Kun overskrifter | Kort-versjon

Selvassuranse DFK/M

Snart er det 2010 og på tide å fornye selvassuransen for medlemmer av Motorgruppen.

Premien er kr 200 (kr 300 for nye medlemmer i fondet) og skal være betalt inn til konto 2200.53.39905 før du flyr som fartøysjef. NB: Fondet dekker ikke LN-DFK. Dersom du skal fly LN-DFK som medlem i Motorgruppa, må du huske på å betale inn egen premie på kr 400 til konto 1638.08.74095 før flygning. Alle innbetalinger må merkes med navn og medlemsnummer.

Fortsatt God Jul og et Riktig Godt Nytt År med mange fine flyopplevelser, ønskes dere alle.

2009.12.30, KW/AB

God jul!

Redaksjonen ønsker alle en riktig god jul og et godt nytt år!

2009.12.24, AB

Teorikurs PPL/A

Motorflyskolen starter nytt PPL teorikurs i januar 2010.

Informasjonsmøte avholdes mandag 11.januar kl 1800 på Hokksund Flyplass.

Som tidligere organiseres forelesningene som støtteundervisning for elever av Luftfartsskolen (elever ved andre nettbaserte skoler kan også delta, selv om forelesningene er basert på Luftfartsskolens materiell).

Motorflyskolen har i mange år kjørt teorikursene over et vanlig skoleår med eksamen i juni. Luftfartstilsynet har for 2010 imidlertid redusert antall eksamener fra 6 til 4 for å spare penger, og junieksamen er strøket. Ordinær eksamen for dette teorikurset blir derfor i august 2010. Skolen har justert forelesningsplanen slik at man blir ferdig før sommerferien starter i juni.

2009.12.24, KS/ET

Mørkeutsjekk PPL/A

Motorflyskolen ønsker å tilby medlemmer med PPL/A mørkeutsjekk også denne sesongen.

Potensielle kandidater må gjennomgå Luftfartsskolens kurs i mørkeflyging.

Motorflyskolen vil avholde to kurskvelder for å repetere teori og forberede den praktiske mørkeflygingen. Kurskveldene blir torsdag 28. januar og torsdag 4. februar. Kursavgift 200 kroner betales inn til DFK/Motor. Thomas Flunes vil kjøre disse kurskveldene.

Benytt anledningen til å lære mer Garmin G1000 fra vår mest erfarne G1000-instruktør.

2009.12.24, KS/ET

Sikringer til motorvarmere

Det har vært rapportert at sikringen har gått på den kursen som motorvarmeren til DFM er tilkoblet. Piloter som skal ut og fly må sjekke at sikringen ikke har gått og at motoren er tilstrekkelig varm før oppstart.

Jørn har kjøpt inn nattlys av den typen man bruker for mørkeredsel, og satt den i det ene stikket på kabeltrommelen. Det er dermed enkelt å se om det er strøm i kabeltrommelen.

Det er fint om de som flyr, sjekker at det er lys i lampen også etter at de har koblet til motorvarmeren igjen. Da slipper neste pilot å komme til kald motor!

2009.12.08, JRS/KS

Bensinfylling på andre flyplasser

Det blir endringer både for Shell og Statoil når det gjelder bensinfylling på andre flyplasser.

Shell Aviation har meddelt at våre Shell Aviation-kort ikke vil være gyldige f.o.m. 1. mars 2010. Ved kjøp av drivstoff vil VISA og Mastercard kunne brukes på de fleste flyplasser. Sjekk hvilke kort som kan brukes hvor på www.ppp.shell.com. Dette betyr at hver enkelt pilot som skal på tur, selv må betale for drivstoff og få utlegget refundert ved å sende kvittering til kasserer. Servicenivået går stadig nedover, men til gjengjeld går prisene opp, så det henger vel sammen sett fra leverandørens ståsted.

Forøvrig er Statoil Aviation godt i gang med å skifte ut sine gamle Baldwin-automater. De gamle "Statoil-nøklene" er derfor erstattet med nye magnetstripekort. Kortene er på plass i veskene til LN-DFM og LN-DFK. LN-DFL får nytt kort når hun kommer tilbake etter motorbytte i Danmark.

2009.12.08, KW/AB

Luftrommet over Hokksund stengt 9-12 desember

Restriksjonsområde EN R180, med radius 40nm Oslo sentrum, opprettes ifbm. fredsprisutdelingen. Det er ikke tillatt med VFR-trafikk fra ENHS, ENEG, ENRY , ENKJ m.fl. i disse dagene da luftrommet er stengt for VFR-trafikk 9/12 kl. 12 - 12/12 kl. 14. ENNO og ENTO ligger på utsiden, men innunder EN R 181 som har krav til reiseplan. Detaljer kommer i form av AIC (www.luftfartstilsynet.no) og muligens NOTAM (www.ippc.no) senere. Se også NLF-informasjon.

Merk at inntil AIC er publisert kan det bli justeringer i tidspunkter. Slik det ser ut nå vil det være vanskelig å drive mye flyging lørdagen.

2009.12.01, ET/KW/AB

Begrenset bruk av flyplassen noen dager

På grunn av store nedbørmengder i det siste, har bakken lite kapasitet til drenering. Banen er veldig bløt, så fra i dag og til over helgen er det kun tillatt med enkeltavganger fra Hokksund. Landingsrunder, touch and go og seilflyslep m.v. skal ikke forekomme da det vil ødelegge banedekket unødvendig. Se også forumet.

2009.11.26, POH/KW/AB

Julemøte 2009 - torsdag 3. desember - Sanden Hotell

Hovedstyret har gleden av å invitere alle medlemmer til Julemøte med en hyggelig julemiddag på Sanden Hotell i Hokksund, torsdag den 3. desember 2009 kl 1830. Mer informasjon og påmelding finner du i forumet, og fristen er lørdag den 28. november 2009, kl. 12:00.


Velkommen til en hyggelig avslutning på sesongen.
 
Vennlig hilsen
Hovedstyret i DFK

2009.11.24, IB/AB

Medlemsmøte motorflygruppa

Motorgruppa har gleden av å kalle inn til uformelt medlemsmøte torsdag 26. november 2009 klokken 18. Møtet holdes på Tools, tidligere Fadum, i Drammen.

Tema for kvelden er turflyging, hvor de bereiste herrene Arne Fladby, Sigbjørn Stedje og Jørn Sterling vil fortelle om sine turer og planleggingen av dem, samt vise bilder.

Vi spleiser på pizza og tenkte også å vise utdrag fra en 2,5 timers film med Cub-landinger i Alaska.

Meld dere på ved å svare i forumet, ved å sende e-post til kaare@sysint.no eller SMS til 92266210 innen mandag 23. november.

2009.11.22, KS

DFL er levert i Herning

Til alt hell ble det et lite opphold mellom frontene på lørdag 21. nov, slik at DFL kunne flys til verkstedet.

Det var skyfritt i Norge og Danmark, men spredt skydekke og disig på formiddagen i Danmark, så fine flyforhold. Vestavinden var også sterk, slik at til tross for flyging på 1500 fot i Danmark gikk sakte framover.

Arbeidet med å bytte motor kommer i gang til uken.

2009.11.22, KS

DFL til Danmark

DFL skal som kjent få ny motor og nå er ny motor sendt fra Rotax-fabrikken til flyverkstedet i Danmark.

På denne årstiden er det mye dårlig vær, så det vil forhåpentligvis ikke skape så mye forsinkelser for skoleaktiviteten.

Konsekvensen av sesongværet er også at vi på kort varsel vil måtte kansellere bookinger både for DFL og DFM for å foreta overflyvning og hjemhenting av pilot. Dette er beklagelig, men nødvendig.

Styret i motorgruppa

2009.11.19, KS

Påmelding Wavecamp 2010

Påmeldingen til Vågå-påsken 2010 har åpnet. Vet du at du skal til Vågå meld deg på nå! Tror du at du skal til Vågå, meld deg på og skriv i kommentarfeltet at du er usikker. Vi vil gjerne ha oversikt over hvor mange som kommer fra klubben, og håper selvøflgelig at mange blir med.

Deltageravgift for aktive medlemmer er kr. 400 med årskort (kr. 600 uten årskort inkl. seilflyging til årskortpris på Vågå). Hotellpriser som inkluderr frokost, nistepakke til lunsj og middagsbuffet finner du også på websidene. Det er også gode barnerabatter.

2009.11.18, AB

Medlemsmøte motorflygruppa

Motorgruppa har gleden av å kalle inn til uformelt medlemsmøte torsdag 26. november 2009 klokken 18.

Tema for kvelden er turflyging, hvor de bereiste herrene Arne Fladby, Sigbjørn Stedje og Jørn Sterling vil fortelle om sine turer og planleggingen av dem, samt vise bilder.

Vi spleiser på pizza og tenkte også å vise utdrag fra en 2,5 timers film med Cub-landinger i Alaska.

Sted er ikke avklart enda, siden det vil avhenge litt av hvor mange som melder interesse for å komme.

Meld dere på ved å svare i forumet, ved å sende e-post til kaare@sysint.no eller SMS til 92266210 innen mandag 23. november.

2009.11.16, KS

Gratulerer med dagen, Jan

Vi gratulerer Jan Herbro med 70-års dagen i dag.

Jan HerbroJan er oftest å se bak spakene på slepeflyet LN-TAU, men har en lang historie bak seg innen luftfart, både som hobby og som yrke. I tillegg til jobbing med kvalitetssystemer innenfor luftfart har Jan også vært engasjert i forskjellige verv og prosjekter i NLF og i DFK opp gjennom årene. Jan har logget mange flytyper og timer i seil- og motorfly. Han gikk solo på motorfly (Fairchild Cornell) for 50 år siden på Rygge, og har drevet med seilflyslep i snart 45 år. ...and is still going strong...Gratulerer med dagen!

2009.11.11, AB/KW

Husk Vågå-påske til vinteren

Drammen flyklubbs 20. seilflyarrangementet på Vågå går av stabelen påsken 2010. Vi har fått gode priser fra hotellet, noe som burde gjøre det interessant å ta med familien et par dager også. Påmelding starter midt i november, og vi håper på god deltagelse fra klubben slik at vi greier å gjennomføre dette. Kan du bistå før eller under arrangementet, ta kontakt. Spørsmål kan man ta pr. mail (adresse på forsiden av http://www.wavecamp.no ) eller i forumet. Se http://www.wavecamp.no for hotellpriser o.l. (klubbmedlemmer har egen pris på leiravgift)

2009.11.10, AB

Begresent adkomst til P-plass lørdag

Det skal legges ned et rør tvers over veien, mellom privat-hangar og klubbhus på lørdag 7. november. Arbeidet starter om morgenen, og veien vil derfor være stengt ved p-plassen noen timer ifbm. dette.

2009.11.04, AB/KW

Uvedkommende på flyplasen

Det ble i går observert uvedkommende på flyplassen, som flyplassjefen og Politiet sørget for å fjerne. Vi ber om at medlemmer som er innom/kjører forbi holder øye med unormal aktivitet og melder fra om det.

Eiere av private fly stasjonert på ENHS bør sjekke om noe er borte/skadet etter helgen, og evt. melde fra til styret. Siden vi er inne i en periode med mindre aktivitet enn på sommerstid kan det være greit for flyeiere å stikke innom periodisk for å sjekke eget materiell, både pga. hendelser som dette, men også pga. vær og vind.

2009.11.02, KW/AB

Nye priser i seil fra 1. november

Nye priser i DFK/S fra 1. november: Slep kr.. 42/100m, årskort kr 4500 (fra neste forfall). Ved landingsrunder (slep til downwind, maks 300m), betales ikke startavgift. Flyleie uten årskort, kr. 300 for første 30 min, deretter kr. 10/min.

2009.10.27, HMB/AB

Nye åpningstider Skien Lufthavn Geiteryggen

Fra og med 2. november gjelder følgende åpningstider:
Mandag - torsdag 06:30 - 20:15
Fredag 08:00 - 20:15
Lørdag stengt
Søndag 14:00 - 20:15

Det vil ikke lenger være mulig å benytte flyplassen utenom åpningstid.

2009.10.19,

LN-DFL beholdes og motor byttes!

Motorstyret har etter nøye overveielser funnet det mest fornuftig å beholde Katana LN-DFL. Nødvendig motorbytte vil bli foretatt om ca 1 måneds tid, og ny motor er allerede i bestilling.

De fleste elevene er nå tilbake på DFL og bookingregler for DFM er nå tilbake til normalen. Flyskolen har som før prioritet på DFL. Når motorbyttet kommer, vil vi midlertidig innføre restriksjoner på DFM, igjen.

Begrunnelsen for å beholde flyet: 

 • Klubben har fått tilgang på friske midler, slik at motorbyttet kan gjøres uten ekstra låneopptak.
 • Det har vært få interessenter til å kjøpe flyet og dermed lave bud.
 • Eurokursen har sunket, slik at salgssum har sunket mot et uforsvarlig nivå, mens motorbytte har blitt tilsvarende billigere.
 • Det er lavere kostnader med DFL enn med en innleid C172.

Motorstyret må om to til tre år på nytt vurdere om man skal selge flyet, før gangtid på motor igjen går hardt ut over salgssum. Innen da kan markedet også ha tatt seg opp.

2009.10.16, KS

Ny instruktør i motorflygruppa

Det er ikke lenger en fersk nyhet at Thomas Flunes, tidligere kjent som seilflyger i klubben, har begynt som PPL-A instruktør i motorflygruppa, men vi drister oss til å vise bildet av han!

Thomas FlunesThomas er på vei til å bli yrkespilot og trenger så mange flytimer han kan få. Dette passer ideelt sammen med klubben og elevenes behov for øket instruktørkapasitet.

Thomas er fleksibel og kan også fly på dagtid.2009.10.06, KS

Påskeflyging på Vågå for 20. gang!

Påsken er på passe tidspunkt i forhold til å fly på Vågå, så det blir en god dammeldags seilflypåske i 2010.Vågå Wavecamp har siden starten vokst fra en klubbleir til en verdenskjent seilflybegivenhet - "flying from the frozen lake".

Vi er i oppstartfasen med planleggingen, og informasjon kommer på http://www.wavecamp.no/ utover høsten. Hvis noen er veldig interessert i å delta i forberedelser kan Tor-Einar Lund eller ingar Pedersen kontaktes. Vi håper så mange som mulig kan delta hele påsken for å få til et vellykket arrangement, som også gir gode penger i klubbkassa.

2009 hadde vi over 200 slep, makshøyden 7000m og 27 diamanthøyder (5000m høydegevinst). 2009 ble av de erfarne deltagerene regnet inn på topp tre lista av gode arrangementer på Vågå.

2009.10.05, AB

Nytt PPL på en sommer!

Tormod Thorvaldsen gjennomførte en overbevisende skill test for PPL på søndag 4. oktober med Luftfartstilsynets kontrollant Kjell Meum i høyresetet.

Tormod begynte å fly på LN-DFM i våres. Til tross for stort arbeidspress i yrket, har han gitt flygingen høy prioritet og inkludert endel flyging på ukedager.

Takk til instruktørene Bjørn Horne og Thomas Flunes, og gratulasjoner til Tormod!

2009.10.05, /ET/KS

Rapport fra Elverum Open Air Rally 2009

Ole Herman Fjelltun og Torgeir Pedersen deltok på et svært trivelig og morsomt arrangement på Starmoen i august 2009.

Les rapporten fra Torgeir og se bilder her.

2009.09.30, /TP/KS

Økte priser i mtorflygruppa

Dessverre har motorstyret sett seg nødt til å øke prisene på flyene igjen. Fra 1. oktober er prisen på LN-DFM 1260,- pr time og LN-DFL 1080,- pr time.  Pris på årskort beholdes uforandret.

Styret DFK/Motor

2009.09.29, KS

Nytt PPL sertifikat i DFK/M !

Einar Aaser fullførte skill test for PPL lørdag 19.september, med Kjell Meum som Luftfartstilsynets kontrollant.

Sertifikatprøven ble avholdt på LN-DFL, og Einar besto med et meget godt resultat.
Einar er forøvrig siste elev på dette flyet i denne omgang, da de øvrige elevene nå flyr på LN-DFM.

Vi gratulerer !  

2009.09.22, ET (KS)

Juniorsamling - seilflygere

Det arrangeres nasjonal juniorsamling for seilflygere på Starmoen 9-11. oktober. Er du født i 1984 eller senere er du velkommen.

Arrangementet er gratis med hensyn på overnatting, mat og flyging. Det blir bl.a. landingskonkurranse med ASK21, acroflyging og mye sosialt. Mer informasjon og invitasjon og påmelding på SNLF-weben.

2009.09.18, AB

Midlertidige bookingregler i motorflygruppa

Bookingregler endres midlertidig med virkning fra mandag 14. september til nytt skolefly er på plass: I helgen og mandager tillattes booking kun i opptil 4 timer i strekk og på hverdager etter 16 kun i opptil 2 timer i strekk, med unntak av skole navturer. Skolen oppfordres til å starte flyging fra 08 på lørdager.

Motorstyret

2009.09.11, KS

Øvelse Bold Avenger 09

Luftforsvarsøvelsen går over Sør-Norge, Danmark og England i tidsrommet 13.-24 september, og det er etablert en del restriksjonsområder. Mer info her.

2009.09.11, KS/NLF

Påminnelse: Medlemsmøte motorflygruppa 10. september

Vi minner om medlemsmøtet i motorflygruppa i DFK, torsdag 10. september 2009 kl. 19:00.

Saksliste:

Behandle forslag om salg av LN-DFL

Kåre Smith, Leder DFK/Motor

2009.09.08, KS

Medlemsmøte i DFK/Mikro

DFK/Mikro holder medlemsmøte i Flighten på Hokksund torsdag 17.september kl. 18.30.

På programmes står bla. orientering om teorikurs, skoling, leie av klubbflyet, egenandelsfond mm.
Vi viser også fram flyet og tar en gjennomgang av utstyr og prosedyrer for bruk.
Vel møtt!

2009.09.08, KS/KT

Seilflysolist

Bare en drøy måned etter sin 15-årsdag fløy Anders Devik solo i K-21 lørdag 5/9. Trass i betydelig sidevind demonstrerte han en nydelig landing. Storebror Christian fylte forøvrig 18 denne dagen, og sørget for at lillebror fikk sin velfortjente dåp. Gratulerer til begge to!

2009.09.06, JV/AB

Midlertidig restr.område i Telemark

Øvelsen ”Bold Avenger 09” gjennomføres i perioden fra 15. september til og med 24. september 2009. I den forbindelse er det opprettet et (ganske stort) midlertidig restriksjonsområde i Sør-Norge. Skal du på tur sør-vestover så ta en kikk på AIC-I 06/09

2009.09.03, AB

Et par nye flybøker

Det har kommet mail om et par nye flyrelatertebøker som er i handel nå. Bøkene er (normalt) ikke tilgjengelig i vanlig bokhandel.

Per Julius Helweg har i sommer gitt ut ”læreboken” i Fjellflyging. Boken er skrevet Norsk Aero Forlag/Luftfartsbrevskolentar for seg flyging i fjellområder – både for småfly, sjøfly, mikro og helikopter og gir gode innblikk i mange aspekter ved fjellflyging. Kan kjøpes via http://www.nakshop.no

Gladiator - Finn Thorsager - Fra jagerpilot til flykaptein er beretningen om Finn Thorsagers liv som flyver, og beskriver et langt liv i cockpit. Kan kjøpes via http://www.finnthorsager.com/

2009.09.03, AB/KW

NKFK foredrag med Anders Sæter - Scandinavian Historic Flight - torsdag 24. september

Notodden og Kongsberg Flyklubb har invitert oss til å høre et foredrag som holdes av Anders Sæter som vil fortelle om Scandinavian Historic Flight, samt historer fra sine mange lange turer med Cessna 185, bl.a til Afrika.
Dette er en så pass sjelden begivenhet at NKFK ønsker å dele den med flest mulig.

Klokkeslettet og nøyaktig sted er ikke kjent, så sjekk på hjemmesiden deres: www.nkfk.no.

Det er påmelding, kontakt John Bjørn Fossdal i NKFK.

Tusen takk til NKFK!

2009.09.01, JBF/KS

NKFK Landingskonkurranse og grillparty

Vi er i år igjen utfordret av Notodden og Kongsberg Flyklubb til landingskonkurranse, lørdag 12. september

Dette er en meget uhøytidlig dyst, hvor det viktigste er å ha en hyggelig dag på flyplassen!

Man pådrar seg straffepoeng jo lengre man lander fra merket, og færrest poeng på til sammen tre landinger vinner. Når man ikke flyr, er man linjedommer og måler avstander, og har det gøy sammen med de andre på stripa.

Etter konkurranse fyrer vi opp grillen og har det hyggelig i hangaren, deler ut premier, skrøner, og ljuger og koser oss.

Det er påmelding, kontakt John Bjørn Fossdal i NKFK.

Tusen takk til NKFK!

2009.09.01, JBF/KS

Medlemsmøte motorflygruppa 10. september

Det kalles med dette inn til medlemsmøte i motorflygruppa i DFK, torsdag 10. september 2009 kl. 19:00.

Saksliste:

Behandle forslag om salg av LN-DFL

Kåre Smith, Leder DFK/Motor

2009.08.28, KS

God plassering i Elverum Open 2009

DFK's Torgeir Pedersen og Ole Herman Fjelltun tok en meget respektabel 6. plass i sitt første Elverum Open, hvor de slo flere etablerte piloter og fikk med seg litt lommepenger hjem. 

Pen flyging, kombinert med at kartprepareringen til Ole Herman var på nivå med hva man ser fra erfarne konkurransepiloter, ga det gode resultatet.

Motorgruppa stiller seg i køen av gratulanter, og regner med at vi kan klare å stille flere lag i neste års konkurranse!

2009.08.24, EN / KS

En liten bønn vedr. fuel-logging

For å lette kassererens arbeid, ber han pent om at samtlige som skriver i fyllingsloggene skriver slik at kråketærne er lesbare i ettertid. Dvs. at f. eks. et 5 tall ser ut som et 5-tall og ikke som et 8-tall eller 6-tall. Det blir mye feil av slikt. Dessuten er det også en ubetinget fordel at flyets kjennetegn er nogenlunde leselig. Vi forlanger ikke sirlig skjønnskrift, men bare at prosaen er i lesbare blokkbokstaver og tydelige tall.

2009.08.10, KW/AB

Selvassuransefond for LN-DFK

Selvassuransefondet i motorgruppa dekker ikke lenger LN-DFK. Fartøysjefer som skal fly LN-DFK må derfor være medlem av selvassuransefondet i seilflygruppa (gjelder ikke ved sleping).

Selvassuranse for seilflygruppa betales (kr. 400 pr. år) til vanlig flykontonummer (1638.08.74095), men merkes "selvassuranse". Har du penger på flykonto så gi beskjed til kasserer om innmelding.  Se forøvrig utfyllende informasjon om flyet.

2009.08.08, KW/AB

Gratulerer med jubileet, Jan

Lørdag 8. august er det 50 år siden Jan Herbro fløy sin første solotur med motorfly. Jan har også vært slepeflyger i nesten 45 år.

Jan HerbroFørste solo ble gjennomført med Fairchild Cornell på Rygge, og i årene etterpå har Jan logget mange flytimer og flyyper. Ikke minst har han opplevd mye bak stikka, noe alle historiene hans vitner om. Vi gratulerer jubilanten! Og han blir selvfølgelig å finne som slepeflyger i favorittflyet LN-TAU på selve dagen.

2009.08.07, AS/AB

ELVERUM OPEN AIR RALLY 2009

ELVERUM OPEN AIR RALLY er et familierally med stor sosial profil og laget for at man
skal ta med familie og venner til en hyggelig FLY-weekend. Det konkurreres bare i en klasse.

Overnatting skjer på ORS (Seilflysenteret) på Starmoen. Se invitasjonen.

Ta kontakt med Torgeir Pedersen om du ønsker å delta med LN-DFM, enten som passasjer eller flyger. Flyet kan benyttes til to turer i konkurransen. Les også i forumet.

BONUS: Deltagere får slot-tid til å fly inn på Rygge airshow på søndag!

2009.08.04, KS

Fly-in hos Tynset flyklubb

Også Tynset flyklubb skal ha Fly-in nå i august, nærmere bestemt søndag 16. august. 2009. Les invitasjonen.

2009.08.04, KS

Unge ørner 14-16 august

Vi minner om Unge Ørner på Starmoen  14-16 august - meld deg på og møt andre flyinteresserte ungdommer. Kun få plasser igjen. Gratis overnatting og mat for medlemmer, og mulighet for å prøve forskjellige aktiviteter for en egenandel. Les mer her

2009.08.02, AB

Midlertidig restr.området ved Rygge 21-23 aug.

Luftfartstilsynet har utstedt AIC-I 05/09 som omhandler midlertidig restriksjonsområde ved Rygge ifbm. Rygge Airshow 21-23 august. Området strekker seg ut over kontrollsonen på Rygge. Les AIC-I 05/09 her

2009.07.28, AB

Fly-in hos Os Aeroklubb

Os Aeroklubb inviterer til fly-in helgen 15.-16. august 2009, med hangarfest på lørdagskvelden. Les mer her.

2009.07.28, KS

Røros Flyklubb åpner Brekken flyplass

Røros Flyklubb åpner ny flyplass på Brekken ved Borgosen lørdag 29. august 2009.

Brekken flyplassBrekkens nye flyplass ved Borgosen er klar for høytidelig åpning kl 11:00 med snorklipping og hornmusikk, servering av lokal mat og mange fly.
Om kvelden er det fest på lokalet Bjørkli i Brekken kl 21:00 med countryrockebandet ToFarGone.

Les mer her.

2009.07.28, KS

Nytt PPL-sertifikat

Vi gratulerer Vegard Stjerna Lindrup som besto sertifikatprøven for PPL/A søndag. Luftfartstilsynets kontrollant var igjen Kjell Meum.
 

Vegard har gjennom hele PPL-utdannelsen hatt nytte av  sin seilflyerfaring, og Luftfartstilsynets kontrollant var da også meget fornøyd med kandidatens kunnskaper og ferdigheter. Vegard ifører seg kongens klær førstkommende onsdag, og har i de siste ukene måttet konkurrere med towering cumulus og cumulonibus om tilgang til luftrommet for å bli ferdig i tide.

Gratulerer og lykke til med flygingen fremover!

2009.07.27, ET/AB

Gratulerer med nytt seilflybevis (til jul!)

Jan Sondre Orlien fløy opp med Tore Kavli på mandag, men må vente på papirene frem til juletider når han fyller 17 år. Grunnet skolegang i utlandet var det greit å få gjort unna oppflygingen nå, så er han klar med ferske papirer til våren. Vi gratulerer.

2009.07.22, JV/AB

Skjermene i DFM og rengjøring, klut savnet

LN-DFM har mange fine skjermer som gir nyttig informasjon. Disse skjermene er ikke touch-screen, dvs. du behøver ikke bruke finger eller håndflate for å endre informasjon. Normalt skal man også kunne se hva som står på dem uten å ta på dem. Skulle man alikevel sette avtrykk finnes det en mikrofiberklut i flyet for å rengjøre skjemene. Denne kluten er nå savnet. Kan de som har fløyet DFM i det siste sjekke om de har fått den med og evt. returnere den?

2009.07.21, KW/AB

Ny seilflyinstruktør

Terje Arntzen er ferig med sentralt I-kurs på Starmoen og er nå IK3 på seilfly. En etterlengtet kapasitetsøkning på instruktørfronten. Vi gratulerer!

2009.07.21, AB

56 timer og 3700 km på noen få uker

Med 56 timer og 3700 km i loggboka kom Anders Hamre tilbake fra Jr-VM i Finland for en liten stund siden. Anders takker for lånet ac GCM, og en liten oppsummering i tekst og bilder kan leses her

2009.07.13, AH/AB

Vaktliste - seil

Vaktliste for instruksjon resten av sommeren er nå klar. Til tross for ferier har vi klart å dekke opp de aller fleste dagene. Slepeflygere blir lagt til lista fortløpende.

2009.07.10, AB

Svette ungdommer på sommertur

Ungdomsgruppas seilflyleir på Starmoen ble både varm og vellykket. Ni ungdommer i alderen 15-21 år + instruktør fløy tilsammen 52 starter og over 52 timer i løpet av fem dager. I tillegg fikk alle prøvd vinsjstart takket være god hjelp fra våre venner i Elverum flyklubb. Elverum stilte også med badebasseng, noe som var kjempepopulært når temperaturen flere dager passerte 30 grader. Stor takk til Jan Arild & co!

StarmoenDe helt lange strekkturene ble det ikke for noen av oss, men forholdene var bra med skybas gjerne over 2000 meter. De fleste besøkte Gjesås kirke eller Nordhue, med eller uten instruktør. Og Wilhelm fikk godkjent 5-timer'n før sin 10. solostart. Jan Sondre var ikke like happy da termikken døde et kvarter for tidlig. Christian, yngste deltaker som akkurat rakk å fylle 15 før turen, imponerte ved å lære seg både slep og skygateflyging og er godt på vei mot første solo. I tillegg til våre egne fly, CJ og DW, disponerte vi en K-21 fra Rikssenteret.

Å dra avgårde som eneste instruktør med såpass mange ungdommer er selvsagt en utfordring. Men alle var positive og bidro der det trengtes, vi har en utrolig flott gjeng unge piloter! Folk vi møtte fra andre klubber lurte på hva slags NLF-arrangement som pågikk, mange fikk hakeslipp da vi fortalte at det bare var DFKs ungdomsgruppe på tur.

2009.07.07, AB/JV

Forsinkelse på dfk.no-mail

Det er fortiden forsinkelse på mail-lister via dfk.no (instruktører, slepeflygere m,.m.) pga. feil hos en underleverandør. Mail kommer frem, men det kan ta noe tid.

2009.07.04, AB

LN-DFL reservet til skoling

Inntil LN-DFL's skjebne er avgjort, er flyet reservert til bruk i flyskolen.

Grunnen til dette er for å spare på de gjenstående timene på motoren.

2009.07.03, KS

Gratulerer med NM-tittel

Ingar F Pedersen stakk av med årets norgesmestertittel i sportsklasse-NM. Ingar må sies å være en veteran i den klassen nå, mens en litt ferskere Roger Skoglund kom på 6. plass totalt. Forsinkede gratulasjoner med innsatsen!

2009.06.30, AB

Restriksjonsområde ved Arendal 17.-19. juli

Luftfartstilsynet har publisert AIC-I 04/09 som gjelder restriksjoner ifbm. Norwegian Grad Prix 17-19, juli. Sjekk AIC dersom du skal på Sørlandstur den helgen.

2009.06.28, AB

dfk.no har blitt flyttet

Vi har flyttet websidene over på ny maskin. Det kan lugge litt i oppstarten nå. Oppdages det ting som er feil eller ikke virker så send oss en mail - adresse står til venstre på forsiden her.

2009.06.25, AB

Unge ørner 2009

Unge Ørner er et arrangement for flyinteressert ungdom. NLF står som arrangør, og medlemmer får dekket overnatting og mat. Det er også mulighet for å ta med seg en venn/veninne. Arrangementet holdes på Starmoen (Elverum) 14-16. august.

I løpet av arrangementet vil det bli mulighet for å prøve tandemhopp med fallskjerm, modellflyging, akroflyging, seilfly, motorfly, mikrofly, hang- og paraglider. Er du i kategori junior/ungdom (15-25 år) og har lyst til å være med så meld deg på i dag! Påmeldingsfrist er 1. august, og påmelding samt mer informasjon finner du på http://www.ungdomsutvalget.net/

2009.06.25, TK/AB

Vedlikehold på dfk.no

Vi kommer til å utføre en del nødvendig vedlikehold fremover. Websidene kan derfor periodevis være utilgjengelige ut juni. Booking av motorfly vil ikke være berørt, finnes på http://booking.melwin.no 

2009.06.24, AB

Junior VM med DFKere

Junior-VM går av stabelen i Finland 21/6 - 5/7. Norge stiller i år lag, og DFK stiller med to mann og et fly.

Anders Hamre og LN-GCM skal fly konkurranse mens Hans Borge er lagleder for det norske laget. Både arrangør og det norske laget oppdaterer websider med tekst  og bilder så følg med.

Sportsklasse-NM går på Starmoen 22/6 - 27/6, deltagere fra DFK er Roger Skoglund (GDW), Ingar Pedersen (GGM) og Are Storsveen (GRR) med Ulricka Zotterman som mannskap.

Linker:

Lykke til alle sammen

2009.06.21, AB

Klubbens første instruktør på mikrofly

Klubben har fått sin første instruktør på mikrofly, Kai Lyche.

KaiKai mottok i dag sitt instruktørbevis klasse 3 for mikrofly, så vi regner med at han er klar for mange utfordringer utover sommeren når skoleflyet kommer på vingene, og at vi vil se enda mer til ham på flyplassen enn før (hvis mulig). Vi gratulerer Kai med instruktørpapirer og enda et verv i klubben.

2009.06.19, KL/AB

Nok en motor-solist!

Skolesjef Egil Thon har informert Web-redaksjonen om at Einar Aaser fløy sin første solotur på lørdag 13. juni 2009, og vi regner med at Einar nok var nokså spent før og under soloturen.

Vi gratulerer!

2009.06.17, ET (KS)

Grasrotandelen

Vi minner om at du og andre kan støtte DFK gjennom Norsk Tipping. Du kan laste ned og skrive ut små lapper til utdeling, eventuelt lese mer om Grasrotandelen her.

2009.06.15, AB

Økte priser i motorflygruppa

Styret i motorflygruppa besluttet i siste styremøte å sette opp prisene på LN-DFL og LN-DFM fra 15. juni 2009. Prisøkning skyldes etterslep av rentekostnader og vedlikeholdsutgifter.

Se prisene her.

2009.06.14, KS

Ny motor-solist

Vegard Stjerne Lindrup fløy solo på LN-DFL på torsdag. Dette var ikke Vegards første solo-tur i fly, men hans første solo i motorfly. Vegard har seilflybevis med startmetode flyslep og motor (selvstart/motorglider) fra før. Vi gratulerer med motorsoloturen.

2009.06.12, IFP

Gratulerer med første solo

En del sniker seg unna publisitet, men denne fikk vi gerei på: WIlhelm Munthe fløy første solo på seilfly mandag (etter at været søndag satte en stopper for solodebuten) - vi gratulerer og håper han får mange fine turer både alene og med instruktør utover sommeren.

2009.06.09, IFP/AB

Nytt PPL/A sertifikat i motorgruppa!

Mahmood Akbar gjennomførte skill test for PPL/A lørdag 6. juni, med utmerket resultat etter en flytur til Torp med Luftfartsverkets kontrollant Kjell Meum.

Mahmood har allerede påbegynt sin utsjekk på LN-DFM, og kommer sikkert meget snart til å ta skrittet ut i G1000's vidundelige og fasinerende verden!

Motorflygruppa gratulerer den nye sertifikatinnehaveren!

2009.06.07, ET (KS)

Omvisningen hos Norwegian i tekst og bilder

I april var en gjeng fra flyklubben på omvisning hos Norwegian teknisk avdeling på Gardermoen. Det var informasjon om arbeidet de driver med og omvisning på delelager, i hangar og utenfor og inni fly. Første del er lagt ut nå, i tillegg kommer det en artikkel i Flynytt i august 2009.

NorwegianEn lørdag morgen med strålende sol troppet en gjeng fra flyklubben opp på Gardermoen for å være med på omvisning hos Norwegian. Vår omviser for dagen var Kim Delmark og Øistein Rødberg. Kim har jobbet som teknisk innkjøper i Norwegian i flere år, han er også seilflyinstruktør i Drammen flyklubb og inviterte en gjeng med ivrige klubbmedlemmer til en informasjonsdag om Norwegian Teknisk Avdeling med omvisning i lokalene på OSL. Les resten her.

2009.06.07, AB

Besøk med fly? Husk PPR!

Vi minner om at det for fly som ikke er stasjoner på Hokksund er PPR. PPR er en del av konsesjonen, og dermed et myndighetskrav. Flyplassjef/assisterende flyplassjef jobber på frivillig basis, og man kan derfor ikke regne med å få PPR på kort varsel. Det at man ikke oppnår kontakt gir ikke automatisk tillatelse til å lande på ENHS. Se forøvrig flyplassdata for mer informasjon.

2009.06.05, KW/AB

NM i seilflyging

Norgesmesterskapet (minus sportsklasse) er i gang på Starmoen, og vi har tre deltagere med i år. Første gyldige dag ble i dag, og så langt ser det ut som Anders Hamre har fått fart på flyet og vant sin klasse i dag.

Anders Hamre (LN-GCM) flyr i junior-klassen, og skal også representere Norge i junior-VM senere i år. Per Rosdahl (LN-GRR) flyr sin egen Ventus og Arild Solbakken (LN-GJA)  stiller med ASH26E. Vi ønsker lykke til. Følg NM på http://resultatweb.nak.no

2009.06.01, AB

Minner om landingskonkurranse 28. mai 2009

Motorflygruppa minner om uhøytidelig landingskonkurranse på ENHS torsdag 28. mai 2009. Vi tenker å begynne kl 18 - 18:30.

Alle som kan lande kan delta, her er det kun normale merkelandinger med eller uten motor som gjelder!

Vel møtt til uhøytidelig og sosial treff. Vi fyrer opp i grillen, slik at det går an å grille medbragt mat.

Meld deg på i forumet

2009.05.25, KS

Norgescup - 3. og siste dag

Siste dag av norgescup'en er avsluttet. Selv om været ikke ble helt som forventet så fikk vi faktisk en gyldig dag også i dag, men vi måtte til med en C oppgave før vi kunne sette i gang. Til slutt var det Stig Solheim (OSFK) som tok både dagsseieren og sammenlagtseieren i NC2 - gratulerer!

Av våre egne kom Per Rosdahl på 2. plass og Anders Hamre på 4. plass - samtlige oppgaver og resultater finnes på resultatweben. Noen bilder er på plass i arkivet, flere er på vei inn til redaksjonen, så sjekk innom her senere

Takk til alle som var med og hjalp til og gjorde det til et vellykket arrangement.

2009.05.25, IFP/AB

Norgescup dag 2 (lørdag)

Dag 2 i Norges Cup'en bød på flere utfordringer enn dag 1. Det ble til slutt 4 som kom rundt oppgaven, 2 tekniske utelandinger, samt 3 reelle utelandinger. Alt gikk bra med både piloter og fly i alle utelandingene. De fleste meldte om slitsomme forhold rund Seljord, så desto mer imponerende av de som kom rundt å klare rundt 95 km/t i snitt over oppgaven. (Fredag ble kansellert pga været)

2009.05.23, IFP/AB

Norgescup dag 1

Norgescupens dag 1 er ferdig, under kyndig ledelse av Ingar Pedersen. Ulrica troppet opp med kake som redaksjonens utsendte fotograf godkjente med klar margin.

Norgescup 1Været var veldig ustablit, så oppgavesettingen var ikke så lett. Konklusjonen ble en AAT oppgave med to vendepunkter, begge med 40 km radius. Flere rapporterte om forhold som gjorde det vanskelig å holde seg under skyene før start, og totalt fravær av stig i lengre periode rett etter start. Kato gjorde en god jobb i IW og vant dagen. For flere resultater se resultatweb'en.

2009.05.22, IFP/KW/AB

Stor takk til Shell og Dagfinn

Vi takker Shell og Dagfinn Frydenlund for særdeles god service i forbindelse med levering av 100 LL til Hokksund førstkommende lørdag. Dagfinn stiller opp på fritiden sin, og vi er selvsagt svært takknemlige for dette.
 

2009.05.22, KW/AB

Norgescup på Hokksund

Seilflygruppen arrangerer Norges cup i seilflyging torsdag til søndag. Det er foreløpig 9 påmeldte deltagere. Kontinuerlige oppdateringer og resultater legges ut på http://resultatweb.nak.no/

I de periodene hvor deltagerne slepes opp må det forventes tett trafikk med seilfly og slepefly på banen. Det er muligheter for annen seilflyging torsdag og fredag, men norgescup deltagerne vil bli prioritert når konkurransen starter. Konkurransen starter med hovedbriefing torsdag kl 10.00. Briefing fredag er kl 10.00, lørdag og søndag er vanlige tider (10.00 og 11.00). På torsdag vil det ikke bli slept opp deltagere før etter 12.30 da dette er en helligdag med kirketid. Konkurransen avsluttes når resultatene er klare på søndag ettermiddag. For mer informasjon kontakt konkurranseleder Ingar Pedersen (930 85 512)

LN-GCM er leid ut til Anders Hamre, men de tre andre klubbflyene er tilgjengelige så det er bare å komme og fly før, under og etter konkurransen.

2009.05.19, AB

Ungdomsleir i sommer

Det planlegges sommerleir for ungdommer/juniorer i klubben. Det blir på Elverum/Starmoen, der også Elverum og Gardermoen SFK planlegger aktivitet samtidig. Oppdateringer kommer i forumet.

2009.05.19, AB

En fin 17. mai

Tradisjonen tro var det flyging og grilling på flyplassen 17. mai. Seks seilfly stod for størsteparten av flygingen, i tillegg benyttet folk det fine været til noen turer i motorfly.

17 maiPå seilflysiden var det bra forhold med varierende skybas fra 1700 til 2500 m. Det ble fløyet over 1000 km og 20 timer fordelt på åtte starter. Både Gaustadtoppen, Dagali, Dokka og Moss i fikk seilflybesøk på nasjonaldagen.

2009.05.18, AB

Kiosken

Minner om at Kiosken på Hokksund er åpen på lørdager (og kanskje noen søndager). Salg av is, brus, pølser, nystekte vafler m.m. Åpner ved "briefing-tid", dvs. ca kl. 10 lørdag og er åpen noen timer.

2009.05.15, AB

DFL og DFM er nå nyvasket

Stor takk til Ole Herman Fjelltun, Per Einar Fredheim, Jørn R Sterling, Torgeir Pedersen og Anders Forseth som sammen med undertegnede vasket og polerte både Katana og Cessna i går kveld.

Begge flyene er altså vasket og polert, og det er fint om alle som flyr dem prøver å holde dem rene og pene. Vær nøye med å fjerne insekter, og rengjør canopy/ruter kun med masse vann og rent pusseskinn eller ren håndflate!

2009.05.15, KS

GAP Starmoen 2009 - Avlyst

Vi har fått følgende melding fra NLF:

"Det er besluttet å ikke gjennomføre GAP Starmoen 20 - 24. mai 2009. 
GAP arrangementet vil bli gjennomført i Hattfelldal 9. - 12. juli 2009. Mer informasjon kommer!"

2009.05.13, KS

Husk sikring av fly ved parkering

Selv om det er sommer og været ser fint ut, så kan det skje saker og ting. Søndag 10. mai feide en liten lokal skypumpe over plassen (nærmere bestemt huset ved flyplassen) og tok med seg dukkestue og trampoline til værs, for så å spre det utover jordet og skogen 100-200 meter fra huset. Se bilder

Husk alltid å parkere fly så de er sikret mot plutselig endring i vind!

2009.05.12, KL/AB

GAP Starmoen 2009

GAP Starmoen går av stabelen onsdag 20. - søndag 24. mai. Det blir mange forskjellige aktiviteter, både for flygere og flyinteresserte. Både motor- og mikroflygere kan delta.

GAP er kjempegøy og en voldsom inspirasjon for flygning. DFM er booket slik at medlemmene kan bruke flyet til/på Starmoen.  Flygerne må selv melde seg på www.gap.no og ordne med overnatting. I tillegg må flygere melde seg på i forumet innen fredag 15. mai. Ved for få påmeldte vil klubben booke av flyet.

På GAP kan du melde deg på kurs, være med på landingskonkurranse, langturer og rundturer til utvalgte flyplasser. Det blir utstillinger og flyoppvisninger, og hele tiden fly som lander og tar av.

2009.05.11, KS

Minner om dugnad på LN-DFL og LN-DFM

Minner om at det er vaskedugnad på LN-DFL og LN-DFM 14. mai. Et rent og pent fly gjør seg i de fine vårdagene fremover. Mer informasjon og påmelding i forumet

2009.05.11, AB

Newton med seilflyging

NRK Newton har vært på Oppdal og filmet flymiljøet der, så følg med på NRK 1 søndag 10. mai kl. 18.30

2009.05.07, AB

Gratulerer med dagen!

Vi gratulerer 100 åringen med dagen. I dag, 5. mai, er det 100 år siden Norges Luftsportforbund ble stiftet, og dagen markeres med arrangementer i Oslo sentrum.

NLF 100 årFra kl. 12 i dag er det utstilling på Rådhusplassen og i kveld skal det være litt mer luftige aktiviteter (hvis været holder). Fra kl. 1930 blir det ballongoppstigning fra Kontraskjæret (som for nøyaktig 100 år siden), para-/hanglidere med båtslep og fallskjermhopping. Det står ikke i programmet, men det har også vært planlagt med dobbeltslep med seilfly (bl.a. LN-GRR med Per Rosdahl) over utstillingen i dag.

Les mer på NLFs jubileumsside

2009.05.05, AB

NB! Medlemsmøte i mikro flyttet

På grunn av kollisjoner med andre aktiviteter innen mikromiljøet er medlemsmøtet i mikro flyttet - ny dato er 13. mai kl. 19 på Hokksund.

2009.05.03, KL/AB

DFK/Mikro medlemsmøte

DFK/Mikro holder medlemsmøte i Flighten på Hokksund torsdag 7.mai kl. 19.00. 
På programmet står bl.a. orientering om skoling, nytt klubbfly og ordninger rundt utleie av dette. Flyet er under sluttmontering på flyplassen og vil vises fram. 
Vi snakker også om turer og aktiviteter utover sommeren.

Velkommen til en hyggelig kveld!

2009.04.30, /KT

Oppstart Hokksund

Våren er her og vi starter endelig med organisert seilflyging på vår hjemmebase.

ENHSLørdag 2. mai er første organiserte seilflydag. Onsdag 13. mai starter vi med organisert onsdagsflyging og vi har organisert seilflyging med slepeflyger og instruktør alle lørdager, søndager og onsdager (minus 17. mai og 1. pinsedag) utover våren og sommeren. 

GCJ står montert i henger, så oppmøte litt tidlig for montering er sikkert ikke dumt. Ellers er det bare å melde seg på i forumet og fly mye, høyt og langt.

 

2009.04.30, AB

Ny dugnad på ENHS

Flyplassjef Per Olav vil takke alle de seks som møtte opp på dugnad i dag.

Arbeidet med å klargjøre plassen for sesongen kom godt i gang, og det blir mulighet til å hjelpe til på neste dugnad som er onsdag 29. april kl. 16 og utover. Klubben trenger all den hjelp den kan få for og få åpnet banen til 1. mai.

Ta med hageutstyr som river, raker, trillebår, spader, etc. Hvis noen kunne stille med tilhenger hadde det vært kjempefint!

2009.04.26, /POH/KS

Seilflystatus

Det ble flyging på Eggemoen i helgen, og på søndag ettermiddag ble flyene flyttet tilbake til Hokksund så alt er klart til flyging på hjemmebasen neste helg.

Vi takker de ansvarlige på ENEG for at vi fikk fly der, mens banen på ENHS tørket opp. Status seilfly: GAM er montert i hangar, GDW og GCJ står i henger og GCM er i byggelokalet for litt vedlikehold. TAU er klar til slep fremover.

2009.04.26, AB

Dugnad på ENHS

Dugnad søndag 26. april kl 12:00. 

Ta med river, trillebår og eventuelt tilhenger.

2009.04.23, Per Olav

Medlemsmøte motorflygruppa

Temaet er "Framtidig flystruktur i motorflygruppa".

Tid for møtet: Tirsdag 28. april 2009 klokken 19:00 (nytt klokkeslett) på Hokksund flyplass.

DFL er nær et kostbart motorbytte, og styret vurderer om man bør selge flyet og erstatte det med en innleid Cessna i stedet.
Medlemmene inviteres for å si sin mening.

2009.04.23, KS

Oppgradert seilflyinstruktør

Vi gratulerer Ingar Pedersen med utnevnelse til IK-1. Ingar instruerer så mye på Hokksund at han normalt ikke kommer til å ta oppflygingene vi har, men skal bistå de andre klubbene i "Oslo-vestregionen" med oppflyginger og annet.

2009.04.23, AB

Seilflyging på Eggemoen

Hokksund flyplass er tradisjonen tro stengt, og vi må fly andre steder. I år flyr vi på Eggemoen til banen på ENHS er klar til bruk.

Alle seilfly og et slepefly er parkert på Eggemoen. Briefing er til vanlig tid kl. 10 lørdag og kl 11 søndag. Alt utsyr til flyene ligger også på Eggemoen. Eggemoen har asfaltdekke og det er bedre plass en vi er vant med så det meste burde gå greit. Benytt muligheten til å fly fra en annen flyplass en Hokksund de neste helgene. Under normale omstendigheter er vi i gang på Hokksund igjen fra 1. mai.

2009.04.14, CH/AB

En ungdommelig påske på Frya

Da er Ungdomsutvalgets første arrangement vel i havn. Totalt 17 personer, hvorav 11 juniorer, sørget for 90 slep og omkring 70 timer flytid. De helt store høydene uteble dessverre, maks ca 1600 meter.

FryapåskeDet hele startet litt trasig med tåke på Hokksund lørdag. Men da vi nesten hadde gitt opp, dukket solen frem. Pawnee'en ble salet opp, og endene(!) jaget fra banen før Jan og Stian plasket avgårde. En gjeng var allerede klar på Frya, så aktiviteten der startet umiddelbart.

Les resten og se bilder her.

2009.04.12, JV/AB

Status flyplassen

Snøsmeltingen pågår for fullt på Hokksund, og med 16 grader og litt vind i dag kunne man høre snøen smelte.

Ingar FP og Anders B sådde langs senterlinjen i dag, to store sekker gressfrø gikk med. Banen begynner å tørke opp enkelte steder, men det er meget vått i bakken andre steder. Bakken er mettet med vann, og det er ingen tele så gressområder og taxeveien vest for private hangarer må ikke brukes hverken med fly eller bil. Beveger man seg der blir det store skader. Se også forumet for informasjon fremover,

2009.04.11, AB

Påsken på Frya

Seilflygingen på Frya i påsken gikk meget bra. De fleste fikk fløyet mye, og totalen ble 90 slep. Redaksjonen kommer tilbake med mer informasjon dersom vi får bilder og tekst tilsendt.

2009.04.11, JH/AB

Medlemsmøte motorflygruppa

Temaet er "Framtidig flystruktur i motorflygruppa".

Tid for møtet: Tirsdag 28. april 2009 klokken 18:30 på Hokksund flyplass

DFL er nær et kostbart motorbytte, og styret vurderer om man bør selge flyet og erstatte det med en innleid Cessna i stedet.
Medlemmene inviteres for å si sin mening!

2009.04.03, KS

LN-DFM - utsjekk på ENNO i påsken

Instruktørene har tenkt til å skole på Notodden de fleste dagene i påskeuken, og dette vil være en fin sjanse til å ta utsjekk på LN-DFM.

Egil Thon koordinerer bookingen av elever, og medlemmer som er interessert i utsjekk på DFM kan ringe ham.

2009.03.31, /ET/KS

Litt historie - G-BFBX

Tre bilder av sprøyteflyet G-BFBX dukket opp på nettet. Flyet er i dag bedre kjent som LN-TAU. Se bildene her

2009.03.31, AB

Besøk hos Norwegian 25. april

Norwegian og Kim Delmark inviterer medlemmer i DFK til omvisning i hangaren/teknisk base på Gardermoen lørdag 25. april. Det er begrenset antall plasser - førstemann til mølla (medl. i seilflygruppa vil ha prioritet).

NorwegianEksakt tidspunkt vet vi ikke før torsdagen i forveien (morgen/dagtid/ettermiddag) for Kim ønsker selvfølgelig at det skal være minst et fly tilstede i hangaren når vi er der. Vi starter med klasseromsundervisning, dvs. informasjon og litt å bite i ca. 1.5 t, deretter omvisning in hangaren ca 1 time. Les om påmeling og viktig informasjon her

2009.03.29, AB

Rorlåsen til LN-DFM savnes

Hvis du har fløyet LN-DFM i løpet av de siste ukene: 
Sjekk fly-bagen din og se om rorlåsen til DFM ligger der!

Før rorlåsen er tilbake, må man bruke setebeltet til å sikre rorene når flyet står under åpen himmel.

2009.03.23, /KS/KW

Flytur i finværet?

LN-DFM står på Notodden med fin asfaltbane, slik at alt ligger til rette for å bruke det fine været som er meldt framover til noen nydelige flyturer.

VFR dag strekker seg også til etter klokken 19 lokaltid, slik at det er også tid til å fly en tur etter jobben. Om en drøy uke er det sommertid, og da har vi plutselig fått enda en time med dagslys!

Sogndal

Som turforslag kan nevnes Flesland, Sogndal, Tisleia, Vermundsjøen.

2009.03.20, KS

Årets store seilflyarrangement

Lørdag ettermiddag starter Vågå Wavecamp 2009, den 19. seilflysamlingen på Vågåvatn - Vågå Wavecamp 2009. Arrangementet  er et av de store årlige arrangementene i Norden og er organisert av DFK. I tillegg til flygere fra Norden kommer det også gjester fra Belgia, Nederland, Portugal og Frankrike.

Vågå WavecampDet er lagt ned diverse dugnadstimer for å få slepefly og seilfly klare, både polish og kulepenn har vært flittig i bruk. Brøyting av baner er noe vi sjelden har behov for, men i år har John Deer tilbragt en del timer på Vågåvatn allerede. Arrangementskomiteen har lagt siste finpuss på programmet og alt ligger til rette for  en flott uke. Vi håper værgudene er med oss der oppe, og at alle årene med erfaring gjør at alt stort sett går knirkefritt. Følg oppdateringer og bilder på www.wavecamp.no utover i neste uke.

2009.03.12, AB

Årsmøte i Selvassuransefondet (Motor) 10. mars 2009

Det minnes om at årsmøtet i motorgruppas selvassuransefond er 10. mars 2009 klokken 18:00 på ENHS.

Fullstendig saksliste finnes i statuttene til fondet.

Innkomne forslag:
a) Paragraf 9 i statuttene endrer overskrift til "§9 Egenandel og utbetaling" og det legges til følgende setning: "Fondets ansvar vil maksimum kunne være det som er lavest av innestående beløp i fondet og 25000 kroner."
b) Årlig premie settes til 250 kroner.
c) LN-TAU og LN-DFK er ikke lenger med i Selvassuransefondet da flyene ikke er tilgjengelige for andre enn slepeflygere.
d) Selvassuransefondet bidrar med midler til innkjøp og installasjon av nødutstyr i de flyene som er dekket av fondet: LN-DFL, LN-DFM og LN-ACF.

2009.03.08, KS

Påsken på Frya

Får du ikke med deg flyging på Vågå, så kan Frya være et godt alternativ. Klubbens seilfly og slepefly blir tilgjengelig på Frya i påsken.

Ungdomsgruppa organiserer arrangementet, påmelding skjer til Tom-Roger Stensberg eller Jon Vedum. Mer informasjon i forumet:

2009.03.08, AB

Nye timespriser på LN-DFL og LN-DFM

På grunn av høye rentekostnader, drivstoffkostnader og generelt trang økonomi i motorflygruppa, er prisene satt opp. Se prislisten.

Oppdatert: Prisene ble opprinnelig justert i midten av februar, men virkningsdato er justert til 1. mars 2009.

2009.03.06, KS

Støtt Drammen Flyklubb med Grasrotandelen

Grasrotandelen er en ordning fra Norsk Tipping, hvor du som registrert spiller kan velge ett lag eller én forening som du ønsker å støtte - din Grasrotmottaker. Vi oppfordrer deg til å støtte Drammen Flyklubb!

Se hvordan du gjør det her.

Spre gjerne budskapet videre til dine venner og bekjente, slik at de også kan få gleden av å støtte oss!

2009.03.02, KS

Høringer fra LT - Part M

For de spesiellt interesserte: Luftfartstilsynet har sendt ut høring på endringer i Part M, høringsfrist 8. april (midt i påske-uka!)

De vedtatte endringene er i hovedsak gjort for å tilpasse vedlikeholdsforordningen (Part M) til bruk også for luftfartøy som ikke er involvert i kommersiell lufttransport.

I tråd med reglene for endring av EØS-avtalen, sender Luftfartstilsynet de to endringsforordningene ut på høring.

Les alt på LTs nettsider

2009.03.02, AB

Leie av seilfly sesongen 2009

Søknadsfrist for å leie seilfly til konkurranser og arrangementer i 2009 er 10. mars. Søknad sende seilflystyret pr. mail.

Fra informasjonssiden om leie av fly: Klubbens medlemmer kan søke styret om leie av klubbens fly til konkurranser. Betingelser for å få innvilget en slik søknad er gyldig medlemsskap, gyldig flygebevis, utsjekk på flytypen, tilfredsstille klubbens krav til timer, osv og betalt årskort. Dersom det er flere søkere vil styret tildele etter en skjønnsom vurdering som blant annet baserer seg på aktivitet, innsatsvilje og loyalitet.

2009.03.01, AB/CH

Endelig en bra flydag

Lørdag lå forholdene godt til rette for flyging, med fint vær, brøytet bane og noen kuldegrader, og flyaktivitet ble det.

DFL var ute på flere skoleturer, deriblant soloflyging. Det var skiflyging med ACFen og 14 starter med seilfly. Dugnadsjobbing på GAM ble utført (ferdig vasket og polert), i tillegg til en hard fysisk økt med å grave frem alle seilflyhengerene. Værmeldingen (som har variert litt), lovet snø i løpet av dagen. Snøen var det ingen som så noe til. Er vi heldige så blir det lite av den og mulighet for å fly på søndag også.

2009.02.28, AB

Spørreundersøkelse for seilflygere

FAI (Fédération Aéronautique Internationale) kjører en spørreundersøkelse for seilflygere.

Undersøkelsen er anonym og gjøres for å se på bl.a. utfordringer ifht. seilflyging i forskjellige land. Du kan også gi ditt bidrag på http://igc-survey.fai.org/ Det tar bar enoen minutter å fylle ut de syv sidene undersøkelsen består av.

2009.02.27, AB

Søk på websidene

Vi tester søkemuligheter for innholdet på www.drammenflyklubb.no ved hjelp av google som søkemotor.

Du finner søkesiden ved å klikke her. Søket vil gi resultater slik du kjenner fra google, med annonser på høyre siden. Tilbakemeldinger kan du evt. gi i forumet. Annonsene kan gi noen kroner i inntekt litt avhengig av volum og hvor godt de treffer. Vi har ikke kontroll på hvilke annonser som dukker opp, men kan blokkere annonser vi mener ikke passer. 

2009.02.26, AB

En liten seilflydugnad

Det er ønske om en liten dugnadsinnsats førstkommende helg.

GAM har gjennomgått litt "sparkling og sminking" og teknikker-Ingar ønsker hjelp til å bli ferdig med flyet. Vi oppfordrer aktive piloter og elever til å stille opp lørdag eller søndag (tre personer hver dag) for litt fellesinnsats for vår kjære GAM og GDW. Se forumet og meld deg på så har du god samvittighet når flygingen starter opp for fullt.

2009.02.24, AB

Dokumenter fra årsmøtet

Dokumenter fra årsmøtet inkl. referatet er tilgjengelig under Arkiv -> Referater

2009.02.23, AB

Årsmøte i Selvassuransefondet (Motor) 10. mars 2009

Det innkalles med dette til årsmøte i motorgruppas selvassuransefond 10. mars 2009 klokken 18:00 på ENHS.

Saksliste:
1. Godkjenne innkallingen
2. Valg av dirigent
3. Valg av referent
4. Valg av representant til å skrive under referatet
5. Styrets årsberetning
6. Revidert regnskap
7. Fastsettelse av årspremie
8. Valg av styre og revisor
9. Styrets forslag til valgkomite
10. Eventuelle endringsforslag til statuttene
11. Eventuelle andre forslag

Forslag må sendes fondets leder på forhånd: leder@motor.dfk.no

2009.02.18, /KS

Medlemsmøte DFK/Mikro torsdag 19. februar

Mikroflygruppa inviterer til medlemsmøte førstkommende torsdag kl. 19.00 hos Albjerk Bil (Audi), Ingeniør Rybergsgate på Åssiden. 

På agendaen står:
- Informasjon fra årsmøtet.
- Orientering om nytt klubbfly og skoleaktivitet fra sommeren
- Vi diskuterer også turer og aktiviteter til sommeren.

Enkel servering.  Vel møtt! 
 

Styret DFK/mikro

2009.02.16, /KT/KS

Ut på tur?

NLF melder på sine sider om at vinterflyplassene Vermundsjøen og Oset/Tisleia er åpne og tilgjengelige. Hvorfor ikke ta en tur hvis det blir flere fine vinterdager?

Tisleia ligger heller ikke langt fra Klanten og Fagernes så det er  fine muligheter til å få seg en fin runde i fjellhiemen hvis man er flere som vil fly hvert sitt legg. Oset Høyfjellshotell ligger i noen minutters gangavstand fra flystripa så det er nok mulighet for å få seg både kaffe og kake på fjellet.

2009.02.15, AB

Kort fra årsmøtet

Årsmøtet gikk i år greit uten de store diskusjonen, ingen forslag til saker hadde kommet inn, ei heller hadde vi mottatt noe fra NLF som skulle behandles.

Kolbjørn sitter ved roret et år til, Christian styrer seil, Kåre motor og Kai mikro. Mye er med andre ord som det har vært. Valgkomiteen hadde fått ryddet opp i organisasjon og verv ifht. overgangen fra gamle til nye lover. Alt vil fremgå av referatet og korrigerte dokumenter som blir oppdatert på weben løpende. Litt utenom programmet ble det foretatt en utlodding av et gavekort på £10 fra Amazon.co.uk. Det var kun de som holdt ut til avslutningen som fikk være med, og Jørn Sterling var den heldige vinner denne gangen.

 

2009.02.11, AB

Dokumenter til årsmøtet

Dokumenter til årsmøtet er publisert under de forskjellige gruppene under  Arkiv > Referater i menyen.

Styret oppfordrer medlemmene til å kikke gjennom dokumentene på forhånd, og evt. ta med seg egen utskrift hvis det er behov. Regnskap, budsjett m.v. blir presentert på storskjerm.

2009.02.10, AB

Innlogging

Ved innlogging på dfk.no er det kode for 2009 som gjelder! Den står på medlemskortet ditt.

2009.02.10, AB

Innkalling til Årsmøte i Drammen Flyklubb

Styret innkaller til årsmøte i Drammen flyklubb, onsdag 11. februar kl. 19 på Sanden hotell (Hokksund)

Saksliste:

 1. Godkjenne de stemmeberettigede.
 2. Godkjenne innkallingen
 3. Valg av dirigent, 2 referenter og 2 til å undertegne protokollen.
 4. Hovedstyrets og gruppenes årsberetninger.
 5. Hovedstyrets og gruppenes regnskaper, revisjonsberetninger.
 6. Fastsette neste års kontingent.
 7. Hovedstyrets og gruppenes budsjett.
 8. Behandle klubbens organisasjonsplan.
 9. Innkomne forslag.
 10. Valg
 11. Behandle NLF's årsberetning og regnskap.
 12. Eventuelle saker som skal frem på NLF seksjonenes årsmøter, NLF's Representantskapsmøte, eller NLF's Ting

Styret har ikke mottatt saker som skal behandles på årsmøtet. Regnskap, årsberetninger, budsjetter vil om mulig bli publisert i forkant av møtet.

Klubbens medlemmer har adgang på årsmøtet, dvs.de som har betalt kontingent for 2009.

Vel møtt! Styret, Drammen Flyklubb

2009.02.04, AB

Klubbkalender

Lurer du på hva som skjer når og hvor i klubben? Nå kan du se det i din egen kalender (Outlook, Thunderbird m.fl.) eller RSS-leser. Kalenderen er også synlig under Medlemsinfo i menyen.

Vi forsøker å holde kalenderen oppdatert med klubbaktiviteter, merkedager og viktige flyrelaterte arrangementer utenfor klubben.

Har du en iCal-kompatibel kalender så bruker du: http://www.google.com/calendar/ical/web%40dfk.no/public/basic.ics

Har du rss-leser bruker du: http://www.google.com/calendar/feeds/web%40dfk.no/public/basic

 

2009.02.02, AB

Krav om ny ELT for motorfly er utsatt

Luftfartstilsynet melder at fordi at lovhjemmel ikke er ferdig utarbeidet og det er leveranseproblemer med nye sendere så utsettes ELT 406 MHz-kravet til 1. juli 2009.

Fra LTs websiderLuftfartstilsynet har også mottatt tilbakemelding fra verkstedene at produsentene har gått tomme for 406 MHz nødpeilesendere. Dette umuliggjør for enkelte å skaffe seg utrustningen innen 1. februar 2009. Siden lovhjemmel ikke er ferdig utarbeidet og på bakgrunn av leveringsproblemer fra leverandører vil kravet til ny nødpeilesender ikke få umiddelbar betydning for luftdyktigheten for hvert enkelt luftfartøy.

2009.01.29, AB

Skadefond i seil

Skadefondet (tidligere selvassuranse) i seil blir automatisk for nyet på linje med årskortet. Premien er pt. kr 400. Du må selv si opp medlemskap i fondet  før forfall.

Ved skade skal fartøysjefen dekke kr 4.500,- av forsikringens egenandel. Fondet dekker de resterende av egenandelen overfor forsikringsselskapet. Hvis fartøysjefen ikke er medlem av fondet skal vedkommende betale i sin helhet skader på inntil kr 50.000,- Fondet gjelder alle fartøysjefer (dvs. elever som flyr solo og andre, dog ikke instruktører under instruksjon)

Statuttene for fondet finner her

2009.01.27, AB

Presentasjon av Rallyflyging med "Bobbo" Hjulstad

Vi har vært så heldige og få mulighet til å få besøk av Bror-Eric "Bobbo" Hjulstad fredag 30. januar kl 18:00 på ENHS. Bobbo er primus motor for Rally-flyging i Norge.

Det er kort frist, så vi vil ha påmeldinger i forumet. Møtet vil kunne bli avlyst ved for få påmeldte.

Bobbo har mange meritter fra internasjonal Rally-flyging, og har skrevet flere artikler om temaet i Flynytt. Han er også pådriver for arrangementet Elverum Open, som er en "light" utgave av en Rally/presisjonsflygingskonkurranse. Denne konkurransen skal arrangeres på nytt i august i år.

Rally/presisjonsflyging er en konkurranseform hvor man kombinerer navigasjon med flyging på idealtid, observasjon og landinger. Light-utgaven som arrangeres på Eleverum er anlagt med en meget sosial profil og konkurranseformen som sådan er veldig nyttig for alle PPL-piloter.

Her er et par lenker hvor man kan lese litt om gamle arrangementer: GAP 2008 Flynytt 4/2001

2009.01.26, /KS

Flyplasskonkurranse motorgruppa

Vinner av flyplasskonkurransen i motorflygruppa ble Arne Fladby som har vært på alt 27 fremmede flyplasser med LN-DFM i 2008. Han har dermed vunnet en gratis flytime!

En meget god nummer to, ble Jørn R Sterling som var på 24 flyplasser.

Konkurransen videreføres også i 2009, så det er bare å planlegge turer. Med nytt år stiller alle med blanke ark, så alle kan forsøke seg mot Arne og Jørn i år!

Hvordan resten av lista ser ut kan du se her.

2009.01.23, /KS

Innkalling til årsmøte i Cubgruppa DFK

Onsdag 4. februar 2009 klokken 1830 på Hokksund flyplass

Cubgruppa DFK innkaller til ordinært årsmøte i følge vedtektene.

Dagsorden:

 • Godkjennelse av innkalling. 
 • Valg av ordstyrer, referent og to medlemmer til å underskrive protokollen. 
 • Fastsettelse av stemmetall og godkjennelse av fullmakter. 
 • Cubgruppas årsberetning. 
 • Cubgruppas regnskap og budsjett. 
 • Styret meddeles ansvarsfrihet. 
 • Fastsettelse av retningslinjer for neste års virksomhet. 
 • Behandling av innkomne saker. 
 • Valg.

Saker som ønskes fremmet må fremlegges minst en uke før årsmøtet.

For Cubgruppa, Terje Svein Kristiansen.
 

2009.01.20, /TSK/KS

Teorikurs seil - meld deg på!

Seilflygruppa arrangerer teorikurs i for medlemmer og ikke-medlemmer. Lurer du på om seilflyging er noe for deg kan du kjøpe en kombinasjonspakke med teorikurs, bøker og tre flyturer.

Kurset går over 9 kvelder og starter 28. januar. De to første kveldene er på Drammen vgs skole, resterende på Hokksund. Les mer om kurset og meld deg på her.

 

 

2009.01.15, MHH/AB

Medlemsmøte i seil 21. januar

Sett av kvelden 21.januar til hyggelig samvær og spennende temaer. Medlemsmøtet avholdes på Drammen Videregående skole kl. 18-21, påmelding i forumet.

Herrene Ingar Pedersen og Tor Einar Lund vil fortelle om Vågå Wavecamp, hvordan leiren organiseres, hva den har å by på, og hvorfor du bør bli med til nest års leir.

Bernt Bøckmann har vært på skyflygingskurs og vil gi oss spennende innblikk i hvordan en Cumulus (eller kanskje en Altocumulus Lenticularis?) ser ut fra innsiden.

Møtet arrangeres av seilflygruppa, men alle medlemmer er velkommen.

2009.01.13, AB

Oppdatert: Innbydelse til Garmin G1000 kurs i motorgruppa

Kurset er flyttet til tirsdag 20. januar, pga konflikt med medlemsmøte i seilflygruppa.
Det innbys til Garmin G1000 kurs i motorgruppa tirsdag 20. januar 2009 kl 18:00 på ENHS.

Kurset er for de som ønsker å sjekke ut på LN-DFM, eller som eventuelt har spørsmål til bruken av G1000.Det vil bli en innføring i bruk av G1000 cockpit, autopilot og litt generelt om flyet. Alle er hjertelig velkommen!

Det er viktig at deltakere som ønsker utsjekk på G1000, skriver ut Garmin G1000 Questionaire, og tar denne med på kurset.

For å forberede seg litt, kan det være lurt å se på Cockpit Reference Guide, håndbok for flyet, samt Garmin G1000 simulator, som man finner her. Men, husk at man ikke behøver å kunne alle funksjoner for å fly VFR!

2009.01.12, /TP/KS

Innkalling til Årsmøte i Drammen Flyklubb

Styret innkaller til årsmøte i Drammen flyklubb, onsdag 11. februar kl. 19 på Sanden hotell (Hokksund)

Den foreløpige sakslisten er litt lenger enn tidligere pga. at klubbens lover er endret ihht. Idrettsforbundets rettningslinjer. Fullstendig saksliste blir publisert før årsmøtet ihht. klubbens lov.

 1. Godkjenne de stemmeberettigede.
 2. Godkjenne innkallingen
 3. Valg av dirigent, 2 referenter og 2 til å undertegne protokollen.
 4. Hovedstyrets og gruppenes årsberetninger.
 5. Hovedstyrets og gruppenes regnskaper, revisjonsberetninger.
 6. Fastsette neste års kontingent.
 7. Hovedstyrets og gruppenes budsjett.
 8. Behandle klubbens organisasjonsplan.
 9. Innkomne forslag.
 10. Valg
 11. Behandle NLF's årsberetning og regnskap.
 12. Eventuelle saker som skal frem på NLF seksjonenes årsmøter, NLF's Representantskapsmøte, eller NLF's Ting

Forslag som ønskes behandlet på årsmøtet, må være sendt til styret senest 2 uker før årsmøtet.

Vel møtt! Styret, Drammen Flyklubb

2009.01.09, KW/AB

Vi fortsetter med litt web-endringer

Vi jobber med restrukturering av menyer og innhold, så hvis du plutselig savner noe så sjekk litt i menyen til venstre. Nå er det valget "medlemsinfo" som har fått en opprydiing.

Endringer i menyvalget nå:

 • Medlemsinfo (endret): Inneholder kalender med de fleste klubbaktiviteter, noen NLF arrangementer o.l.
 • Motorfly (ny): Planlegging, booking, priser, timeføring, skolen m.v.
 • Seilfly (ny): Vaktliste og priser. Skolen m.m. kommer inn her etter hvert

 

2009.01.09, AB

Selvassuransefond motorfly

Motorstyret minner om at flygerne må fornye medlemskapet i selvassuransefondet før flyging i det nye året. 

Årskort må også være gyldig før flyging, om man ønsker årskortpris. Årskort fornyes løpende hver 12. måned ift. kjøpsdato, så man må passe på og ha de nødvendige kroner på flykonto når det er aktuelt.

Les priser og kontonumre her og leieregler her

2009.01.06, KS

Minner om Julemøte 9. januar

Vi minner om Julemøtet på Sanden Hotell fredag 9. januar 2009 kl 1900.

Hvis noen ønsker å etteranmelde seg til møtet så skal vi klare å få det til, dersom det gjøres innen onsdag 7. januar på telefon til Kolbjørn på 47 63 43 84.

Det blir mest mat og sosialt, men også litt historier fra gamledager og litt informasjon om ungdoms-/juniorsatsingen i klubben. Velkommen til en hyggelig avslutning på sesongen

2009.01.06, /KW/KS

Nyttårs PPL i DFK!

Gratulerer til Per Fredheim med sitt PPL-A, som ble fullført 2. januar 2009.

I forbindelse med årets første PPL-A utstedelse i motorgruppen har web-redaksjonen fått følgende positive melding fra flyskolen:

"Årets nyttårs PPL-er i motorgruppen heter Per Fredheim. Han besto sertifikatprøven 2. januar 2009. Høyden er ca 1,70 og vekten er godt innenfor standard for PAX iht. IATA standard. 
Fødselshjelper var Kjell Meum, som Luftfartstilsynets kontrollant. Det står bra til både med den nybakte PPL-er og kontrollant."

Web-redaksjonen antar det også står bra til med "foreldrene" (instruktørene) i motorflyskolen, som på kort tid har "født" tre nye PPL-A sertifikater.

2009.01.05, /ET/KS

Klubbeffekter

Skal du på medlemsmøte 9. eller 21. januar? Ønsker du deg t-skjorte med DFK-logo eller andre klubbrelaterte produkter? Bestill før 9. januar, så får du det utlevert på et av møtene.

WebshopHistorieboken er fortsatt på tilbud til halv pris (nå kr 150), klubb-t-skjorter har vi i de fleste størrelser og et klistremerke er obligatorisk for de fleste. Sjekk utvalget i DFK-Shop, og send bestilling til webshop@drammenflyklubb.no senest 9. januar kl. 15. Gi evt. beskjed om størrelse og hvilket møte du skal på. Kjøp blir belastet flykontoen din.

2009.01.04, AB

Seilflystart 10. januar

Vi starter opp med organisert seilflyging lørdag 10. januar. Instruktørnavn begynner å komme på plass på vaktlisten, og slepeflygere stiller også så det er bare å melde seg på.

2009.01.03, AB

Godt nytt år og noen små justeringer

Redaksjonen ønsker alle leser et riktig godt nytt år Vi jobber litt i det stille, og i romjulen har noen endringer bak kulissene dukket opp. Dette gjelder i store trekk nyhetene på weben.

 • Er nyhetene lange så må man gå til en egen side for å lese dem.
 • Vi begrenser antall nyheter på førstesiden til fem, resten ligger i arkivet.
 • RSS-feed av nyheten er på trappene når vi får tid

Og siden endringene medfører mer automatikk, kan det dukke opp småfeil her og der. Oppdager vi ikke feilene så send oss gjerne en mail.

2009.01.01, AB

 


Opp

[ Hokksund Flyplass ENHS | PPR | Kontakt oss ]


Bilder og video fra dfk.no må ikke gjengis eller brukes kommersielt uten fotografens samtykke