[ Introtur motorfly - seilfly | Teorikurs motorfly | Funksjonshemmede | Nabokontakt ]


Nyhetsarkiv 2010

All tekst | Kun overskrifter | Kort-versjon

Romjulsflyging

Initiativrike ungdommer opprettholder tradisjonen med romjulsflyging på Hokksund.

Tredje juledag var en stor del av ungdommen samlet på Hokksund til juleflyging. Tore Kvarme slepte og Jon  var ASL/Instruktør, og det ble 13 slep på denne korte dagen. Dagen ble avsluttet med pizza i Drammen. En flott seilflyavslutning på 2010, og mange kjekke ungdommer står klare med loggboka i 2011.

2010.12.30, AB/JV

Tomt for 100LL på flyplassen

Det er tomt for 100LL på ENHS. Det er bestilt drivstoff for to måneder siden, men Shell har problemer med å levere.

 

 Vi har blitt lovet levering straks etter nyttår, men inntil videre må flyverne passe på å fylle på Notodden, Torp eller andre flyplasser.

Sørg for at det alltid er nok drivstoff på tankene til at man i hvertfall kan fly til Notodden eller Torp

2010.12.30, KS/TP

Hans M. Borge 70 år

Utrolig men sant, Hans Borge fyller 70 år søndag 19/12.

Hans begynte med seilflyging som godt voksen for drøyt 10 år siden, riktignok med noe motorflybakgrunn. På disse årene har han bidratt i DFK både som seilflyinstruktør, tekniker og i en rekke verv; for tiden er han nestleder seilfly. I tillegg er han sterkt engasjert sentralt i S/NLF, både med CAMO og juniorlandslag. Og ikke få fly-eiere har Hans sin underskrift på vedlikeholdsrapportene. Ved siden av fly er han også engasjert både i politikk og menighetsråd. Og ikke minst er han person som bidrar med engasjement og humor enten han sitter bak i GAM, skrur på et møkkete fly eller koser seg med et glass vin i peisestuen på Vågå.

GRATULERER MED DAGEN, HANS!
 

 

2010.12.19, OAK/AB

Vinterflyging - nyttige tips fra Luftfartstilsynet

Luftfartstilsynet har laget en artikkel om vinterflyging. Artikkelen inneholder mange nyttige tips og påminnelser om hva man bør tenke spesielt på ved flyging om vinteren.

Les denne, og ha mange fine flyturer i tykk og god vinterluft!

2010.12.14, ET/KS

Seil: Strekkgruppemøte 9. desember

Strekkgruppemøte på Hokksund flyplass 9. desember kl. 1830.

Som noen har sett på forumet prøver strekkgruppa seg igjen. Dersom alt klaffer får vi besøk av Martin Bjørnebekk som går på toppidrettsgymnas med seilflyging som fag. Han vil fortelle litt om sin inntreden i strekkflygernes rekker. Vi snakker litt om strekkflyging generelt og hva vi skal gjøre utover vinteren. Alle er velkomne, uansett nivå.
 

2010.12.08, IFP/AB

Påminnelse fra teknisk sjef: Bruk motorvarmer!

Da har vi kommet til den kalde årstiden, og det er ikke overraskende nødvendig å bruke motorvarmer før man starter opp.

Bruk av motorvarmer sparer motorene for mye slitasje, og sparer også batteri og starter. Startforsøk uten forvarming skal ikke gjøres!

2010.11.24, TP/KS

Ny assisterende flyplassjef

Ny assisterende flyplassjef er Kai Lyche. Han overtar etter Jan Herbro som har hatt vervet i flere år. Vi takker jan for innsatsen og ønsker Kai lykke til.

2010.11.22, OSM/AB

Vedlikehold på GCM

GCM er inne til årskontroll og vedlikehold. Ingar P ønsker en hjelpende hånd med litt småplukk denne uka og i helgen. Les mer i forumet.

2010.11.22, AB

Utvidet frist for julemøtet 26. november 2010

På møtet vil Dag Myhre vil fortelle fra sin tid som pilot i F-104G Starfighter!

Påmeldingsfristen er utvidet til søndag 21. november. Bindende påmelding i forumet.

2010.11.19, OSM/KS

En aktiv seilflyhelg og en solist

Strålende sol og masse aktivitet både lørdag og søndag. De korte dagene ble utnyttet maksimalt, 3-4 seilfly og motorglideren i lufta begge dager og en fersk solist.

I perioder var det mulig å henge oppe i noe bølge-greier, Anders Devik fløy i hvert fall over en time med CM på søndag. Men det bredeste gliset hadde nok likevel Sjur Mollestad (16) som fløy første solo søndag. Det er ikke mer enn litt over en måned siden første gang han satt i et seilfly, bra jobbet! Hvordan turen gikk kan sees her
 

2010.11.09, JV/AB

Velkommen til julemøte 26. november

Hovedstyret har gleden av å invitere til et hyggelig julemøte på Sanden hotell i Hokksund fredag den 26. november 2010 kl. 1830.

Menyen er slik:

 • Tradisjonelt julebord med varme og kalde retter samt dessert og kaffe kr. 490,- Dette er en stor buffè med varme og kalde retter. Her er også alt som er på juletallerken og pinnekjøtt på, samt mange desserter.
 • Sandens Juletallerken kr 245,- med to ribbebiter, medisterkake, jule-pølse og tilbehør.
 • Pinnekjøtt med tilbehør kr 280,-
 • Okse ytrefilet kr 258,- med grønnsaker og peppersaussaus
 • Karamellpudding med krem kr 88,-

Bindende påmelding i forumet senest fredag den 12. november 2010 kl 1200.

Nærmere opplysninger om øvrig program for kvelden kommer etterhvert. Velkommen til en hyggelig avslutning på sesongen.

2010.11.05, OSM/AB

På tur Down Under

Klubbens tidligere leder og nå økonomiansvarlig, Kolbjørn, har opplevd mye spennende flyging på andre siden av kloden. Fra en klubb med 40 fly og 25.000 timer/år har det tikket inn et reisebrev på telexen.

Under et Australia-besøk i år var jeg så heldig å bli kjent med Keith Bentley, og han inviterte meg med på en flytur fra Jandacot Airport, Vest-Australias store GA-lufthavn. Jandacot har tårntjeneste, tre rullebaner, verksteder, restaurant, lekkert klubbhus, pilot-shop mm. og forholdene er lagt svært godt til rette for  både piloter og passasjerer. Foruten Royal Aero Club of Western Australia, er det mye kommersiell trafikk på plassen. Les resten her

2010.10.28, AB/KW

En aktiv seilflyhelg

Sist helg var det stor seilflyaktivitet på Hokksund og mange brede glis.

Lørdag var været fint, og Ulrica Zotterman og Kenneth Nor fløy sine første solostarter på seilfly, og Vegard Stillingen fløy solo på motorglider (gratulerer!). Det ble også fløyet PFT/I og PFTer i tillegg til mye annen flyging. Søndag var det tilløp til bølgeforhold tidlig på dagen, og det ble fløyet 12 starter, inkludert oppstart for en ny elev.

2010.10.25, AB

Mail til styrene og lederene

Det er noen småproblemer med mailroutingen ifht. styreverv i DFK om dagen. Problemet vil være løst senest ila. mandag. Inntil ting er løst vil kopi av "dfk.no"-mail til gruppestyrene og gruppeledere bli sendt til leder i hovedstyret så ting ikke går tapt.

2010.10.22, AB

Startmøte Klubbutvikling i motorgruppa avholdt

En stor takk til alle medlemmene som møtte opp, 23 stykker i alt, og til vår guide for kvelden, Tom Brien fra NLF!

Det ble utvist stort engasjement blant de som møtte opp, og dette lover godt for framtiden i motorflygruppa. Håpet er at dette møtet skal være starten på noe som også resten av medlemmene skal dras med i.

2010.10.20, Motorstyret/KS

Gratulerer med flygebevis, Vetle

Vetle Nordtorp (18) fløy opp til flygebevis seilfly i strålende sol søndag 17. oktober. Kontrollant var Tore Kavli, som etter sigende var godt fornøyd med kandidatens prestasjoner. Vetle tok grunnkurs på Starmoen i fjor sommer, og fortsatte der også et par uker i sommer før han kom over til Drammen. Vi gratulerer, og ønsker ham lykke til videre som F-pilot!

2010.10.19, AB/JV

Inn. og utflyging

Det er publisert en oppdatert skisse av inn- og utflygingstraseer (inkl. områder som ikke skal overflys i lav høyde) under menyvalg Flyplassen - Illustrasjoner.

2010.10.19, AB/OSM

Teorikurs PPL/A 2010-2011

Drammen Flyklubb starter opp nytt teorikurs til privatflygersertifikat - PPL/A, mandag 18. oktober 2010.

Alle er hjertelig velkomne til å møte opp. Det vil framover også være mulig å henge seg på, selv om man har gått glipp av noen kurskvelder.

Ungdom fra 16 til 18 år er spesielt velkomne, og klubben vil tilby økonomisk støtte for et antall ungdommer.

Mer info her.

2010.10.14, Motorflyskolen/KS

Utvikling av motorflygruppa - Påmelding

Vi minner om klubbutviklingsprosessen som motorflygruppa setter i gang tirsdag 19. oktober kl 18 til 22 på flyplassen. Mer info lenger ned på web-siden.

For å få en indikasjon på hvor mye kaker og kaffe vi må ordne med, samt at det for Tom Brien sin del er greit å vite hvor mange som kommer, så vil vi ha inn påmelding fra dere innen fredag klokken 12:00. Påmelding kan sendes på e-post eller SMS til 9226 6210.

2010.10.13, Motorstyret/KS

Kurs - flytelefoni

For mikro og seilflygere er ikke flytelefonikurs inkludert i utdannelsen til flygebevis. Flygebeviset utstedes av NLF, mens flytelefonisertifikat utstedes av Luftfartstilsynet.

Det kommer nå to anledninger til å få med seg teoriundervisning:

1: Delta på motorgruppas teorikurs på Hokkksund mandagene 29.11, 06.12 og 13.12. Dette er kun støtteundervisning til Luftfartsskolens brevkurs, så man må melde seg på dette også. Pris for de tre kveldene 450 kr. Luftfartsskolens kurs, inkl. CD og retting, 1085,00 kr. Luftfartsskolen melder opp til eksamen. Totalpris 1535.

2: Flytelefoni på Røyken 25-26/10 samt 1-2/11. med Pål Erik Stolpnes, se forumet for informasjon. Pris 1000 kr + teoribok 295 kr. Inkluderer ikke CD med muntlige eksempler, denne koster 115 kr i tillegg. Totalpris 1410 inkl. CD.

Skolesjefen (seil) minner om at dette kun er teoridelen av kurset. For en del vil det praktiske dekkes av boken+CD, mens andre vil trenge praktisk trening. Praktisk eksamen må også avlegges for LT. Ta kontakt med skolesjef i seil eller mikro hvis du lurer på noe.

2010.10.11, AB/JV

Utvikling av motorflygruppa

Motorflygruppa i DFK setter i gang en klubbutviklingsprosess for å forbedre gruppa. Til dette får vi hjelp av aktivitetskonsulent Tom Brien fra Norges Luftsportsforbund.

Oppstartsmøtet er tirsdag 19. oktober kl 18 til 22 på flyplassen.

Møtet er for alle som er interessert i å forbedre motorflygruppa og gruppas aktivitetstilbud. Har du behov og ønsker som ikke dekkes i dag (akroflyging, presisjonsflyging, flytyper, etc) eller er misfornøyd med noe, så er dette møtet å komme på!

Alle motorflygere i klubben er hjertelig velkommen!

I Flynytt stod det tidligere en artikkel om Kjevik Flyklubb sin gjennomføring av tilsvarende møte. Les innbydelsen til møtet vårt den 19. oktober.

Tom Brien er svært inspirerende, så det er en grunn i seg selv til å komme!

2010.09.30, Styret i motorflygruppa/KS

Vågå 2011

Vinteren 2011 nærmer seg med stormskritt, og oppstart av "prosjektet" Vågå 2011 skal snart i gang. Styret ønsker å få en liten indikasjon på interessen for å være med å organisere, samt bare være med som "menig medlem" til vinteren.

Kunne du tenke deg å sitte sentralt i organiseringen av arrangementet? Ta kontakt med Ole André (leder i seilflystyret)  pr. e-post så raskt om mulig: leder@seil.dfk.no. Vi ønsker uansett at du gir en indikasjon på om du kommer til å være med - send det pr. e-mail tol Ole André eller legg in svar i forumet.  Det er viktig at vi får oversikt så raskt som mulig over omtrentlig deltagerantall fra klubben.

2010.09.23, OAK/AB

Presisering av regler om minstehøyder under VFR-flyging

Klubben vil presisere reglene som gjelder for minstehøyder under VFR-flyging. Luftfartstilsynets sirkulære AIC-N 17/04 presiserer hvordan reglene i BSL F skal forstås.

Brudd på reglene med klubbens fly, vil medføre disiplinærreaksjoner som midlertidig flyforbud og krav om klubb-PFT. Gjentas regelbruddene vil man kunne vente seg permanent flyforbud i klubben.

2010.09.22, KS

Gratulerer med flygebevis.

Arne Martin Güettler bestod velfortjent prøven til flygebevis seilfly lørdag 18/9. Kontrollant var Tommy Kristiansen. Arne Martin begynte å fly i vår, og han har jobbet systematisk og bra for å komme gjennom på såpass kort tid.

Gratulerer så mye!

2010.09.21, JV/AB

Teorikurs PPL/A 2010-2011

Drammen Flyklubb starter opp nytt teorikurs til privatflygersertifikat - PPL/A, som starter med et informasjonsmøte 11. oktober 2010. Informasjonsmøtet er åpent for alle som kan tenke seg å ta motorflysertifikat, og er helt uforpliktende. Ungdom fra 16 til 18 år er spesielt velkomne, og klubben vil tilby økonomisk støtte for et antall ungdommer.

Les mer informasjon her.

NB! Informasjonsmøtet er tidligere annonsert til å være 27.09.2010/04.10.2010, men er altså flyttet.

2010.09.28, ET/KS

PDA-navigasjon i GDW

Som noen kanskje har oppdaget, det er investert i PDA-navigasjon til Discusen. Manual kan lastes ned fra GDW-sidene.

Oudie er en PNA (personal navigation assistant), som ligner på en bil-gps bare at den har seilflysoftware istedet. Det er Naviter som står bak denne, de samme som lager SeeYou.
 

2010.09.16, AH/AB

Seiflykonferansen

Minner om Seilflykonferansen 2010, som arrangeres på Storefjell i begynnelsen av oktober. Påmeldingsfristen er utsatt til 15/9, og det er spesialpris for juniorer. Se mer på NLF websider.

2010.09.13, AB

dfk.no ustabil

Pga. linjeproblemer i området der dfk.no er plassert er det ustabilitet i driften for tiden. Leverandør er varslet og jobber med feilretting.

2010.09.06, AB

Minner om omvisning Røyken Kontrollsentral 2. september 2010

Klikk for større kartDet er fortsatt mange plasser ledig på omvisning hos Avinor på Røyken Kontrollsentral 2. september 2010 kl 18:30.

Vi møtes utenfor inngangen ca. kl 18:20.

Det er et tak på 30 deltagere, og man melder seg på ved å besvare meldingen i forumet, eventuelt ved å sende e-post til leder@motor.dfk.no.

 

2010.08.31, AKR/KS

Englandstur 2010 med LN-DFM

Arne og Sigbjørn reiste til England med LN-DFM i perioden 7. til 14. juli, og vi har fått inn en rapport fra Arne, som ligger her.

2010.08.29, AF/KS

Høsten og bølgene er på vei

Sommeren har vært preget av høstvær, og med høst får vi bølger og andre muligheter for fine seilflyturer.

Lørdag fløy Thomas Spatsheck en fin bølgetur på 432 kilometer - se hele turen på OLC: www.onlinecontest.org/olc-2.0/gliding/flightinfo.html Det er på tide å skru tankene fra termikk til vind og bølger når man skal vurdere hvordan dagene blir hvis høstværet fortsetter.

2010.08.25, AH/AS

Seilflyging i Finansavisen

I Finansavisens fredagsbilag (Sport og Fritid) var det to helsider om seilflyging på Hokksund. Stor takk til de som var med og bidro.

Medlemmer kan lese artikkelen under presseklipp, andre må løpe i kiosken og kjøpe den.

2010.08.21, AH/AB

Unngå Oscarsborg festning i august!

Det arrangeres utendørs opera på Oscarsborg festning på følgende datoer i august 2010:  10, 12, 14, 15, 17, 18, 20 og 21.

For ikke å forstyrre konserten henstiller Norges Luftsportsforbund alle om å unngå overflyging (i god lyd-avstand) av Oscarsborg festning nevnte dager i tidsrommet 1900 – 2300.

2010.08.12, NLF/KS

Bøker til DFM mangler!

Noen har lånt med seg Owners Handbook og Cockpit Reference Guide G1000 fra LN-DFM. Dette må returneres snarest!

2010.08.11, TP/KS

QBE Air Rally 2010 - 20.-22. august

QBE AIR RALLY er et familierally med stor sosial profil og er laget for at man skal ta med familie og venner til en hyggelig fly-weekend. Det konkurreres bare i en klasse, valgfritt med motorfly, mikrofly og helikopter.

Overnatting skjer på Seilflysenteret på Starmoen. Se invitasjonen.

Ta kontakt med Torgeir Pedersen om du ønsker å delta med LN-DFM eller LN-DFL, enten som passasjer eller flyger. Flyene kan benyttes til to turer i konkurransen.

Se denne rapporten fra fjorårets DFK-deltagere.

2010.08.09, NLF/KS

To nye instruktører på seil

Anders Hamre og Ingar Brenna er ferdig utdannet som IK3 på seil.

Anders er i gang med instruksjon, for Ingars del er det litt papirarbeid som må ferdigstilles før han blir oppgradert fra IK4 til IK3. Gratulerer begge to!

2010.08.08, JV/AB

Enda en motorsolist

Trond Magne Elsås gikk første solo på motor torsdag 5.august . Han og flyet sto klare i hangaren da en regnbyge hadde passert, og de 3 obligatoriske landingsrundene ble gjennomført på en glimrende måte før neste regnbyge ankom. Gratulerer!


 

2010.08.08, ET/AB

Første solo på motor

Johnny Amir Ahmad gikk 1.solo 10.07.2010 og er nå igang med navigasjonstrening med instruktør før han også skal fly solo navigasjon. Johnny vurderer flyging som yrke. Vi gratulerer med solo og ønsker lykke til med videre flyging.

2010.08.04, AB/ET

Notodden stengt 13.-29. august

Notodden flyplass er stengt 13. - 29 august pga. reasfaltering av rullebanen.

Eventuelle endring i dette blir annonsert på flyplassens websider: www.notodden-flyplass.no

2010.08.03, AB

Første solo på seil

Vi gratulerer Thomas Larsen med første solo på seilfly 1. august.

Her kan du se hvordan det gikk:

2010.08.03, AB/UZ

Omvisning Røyken Kontrollsentral 2. september 2010

Det inviteres til omvisning hos Avinor på Røyken Kontrollsentral 2. september 2010 kl 18:30.

Medlemmer i alle grupper i Drammen flyklubb er velkomne, spesielt de som deltok på presentasjonen fra Avinor på Maxbo Lier tidligere i år.

Det er et tak på 30 deltagere, og man melder seg på ved å besvare meldingen i forumet, eventuelt ved å sende e-post til leder@motor.dfk.no.

2010.07.29, AKR/KS

En bønn fra økonomiansvarlig

Økonomiansvarlig ber om at folk husker å skrive tydelig i bensinloggen når man fueler på Hokksund - det går med en god del tid til skrifttyding og etterforsking av manglende/feil tall. Oppfordrer spesielt de som flyr LN-DFM til å være mer nøyaktig, der har de tvært størst utfordring.

2010.07.25, KW/AB

GAP-samling og åpning av Engeløy flyplass

Det inviteres til GAP og åpning av Engeløy flyplass 29 Juli - 1 August;

http://www.gap.no/aktiviteter/engeloy.html

2010.07.16,

Akro NM 2010

Akro NM arrangeres fra 30. juli til 1. august 2010 på Starmoen. Kongepokal deles ut i Advanced-klassen. Tilskuere er hjertelig velkommen på lørdag og søndag!

2010.07.16, NLF/KS

Englandstur 2010 - minirapport!

De meget bereiste flygerne Arne F og Sigbjørn Stedje har denne sommeren lagt turen til England via Frankrike. Et delmål var å fly inn på historiske Duxford for å overvære et av de største Warbird-stevnene i Europa: Flying Legends.

Arne F og Sigbjørn foran tårnet på DuxfordTorgeir Pedersen (teknisk leder) og Kåre Smith (leder motor) møtte dem i Cambridge sammen med Jo E Nilsen fra Malt Flyer Society.

DFM ble fløyet fra Duxford til en liten flyplass Peterborough-Conington, ca 4 mil lenger nord etter stevnet på lørdag, hvor flyverne så reiste tilbake til Cambridge med drosje, siden de ikke fikk overnatting. Løsningen ble å dele rom med Torgeir og Kåre, slik at det ble felles middag på legendariske the Eagle Pub (åpnet 1667) i Cambridge, som var stampub for flyvende personell under WWII. Her ble også en stor gjeng fra Klanten observert!

DFM på Old Warden - EGTHSom takk for overnatting, fikk Kåre og Torgeir låne DFM for en liten tur til Old Warden, en annen plass med historisk sus. Ikke på grunn av selve plassen, men på grunn av den meget gamle samlingen med operative fly: Shuttleworth Collection. Der kan man regelmessig se en 1909 Bleriot modell XI fly!

Arne og Sigbjørn har lovet å sette opp en rapport når de kommer tilbake, så gled dere til rapport og bilder fra dem!

2010.07.13, KS

Restriksjonsområde Arendal

Det er opprettet et restriksjonsområde ved Arendal 16-18. juli ifbm. Norwegian Grand Prix. Området gjelder vertikalt SFC-3000ft AMSL så det burde ikke skape problemer. Sjekk AIC-I 3/10 hvis du skal på tur langs Sørlandskysten.

2010.07.12, AB

Vi minner om ARC og LDB

Flere er nok usikre på hva som gjelder av datoer og papirer på flyene ifbm. overgang fra "det gamle systemet" til nytt CAMO-regime.

Teknisk personale og instruktører får innimellom spørsmål om hva som er korrekt ifht. papirer som skal være gyldige av LDB og ARC og her kommer en liten oppsummering:

 • Luftdyktighetsbeviset (LDB) er evigvarende og er ikke tilstrekkelig bevis for at flyet er luftdyktig.
 • Flyet er bare luftdyktig når det i tillegg har et gyldig Airwothines Review Certicifate(ARC).

Begge dokumenter skal finnes i flyet dokumentmappe, sjekk at de er på plass før du flyr. Sjekk også at ARC ikke har gått ut på dato. Ta kontakt med tekniker eller flyets eier dersom du er i tvil, det har vært tilfeller der flyets eier ikke har fått på plass papirene ved utleie av fly.

2010.07.12, AB

Ungdomsleiren avsluttet med en førstesolist

DFK/S sin ungdomsleir på Starmoen ble avholdt forrige uke, og resulterte i åtte unge piloter fikk rundt 70 starter og 40 timer i loggbøkene de seks dagene de fløy.

Det ble fløyet både flyslep og vinsj, og alle skal ha vært fornøyd med både vær og flyging. Høydepunktet var nok bading av Christopher Kjendlie (15), etter at han fløy sin første solotur tirsdag. Stor takk til Elverum FK for vinsjing og hyggelig samarbeid.

2010.07.05, AB

DFK på TV Buskerud

Ole Eivind Moen var ute og fløy mikrofly forleden dag, og det ble et fint innslag i TV Buskerud med god reklame for klubben. Se innslaget her.

2010.07.03, AB/OEM

Flere seilflyresultater

Nordisk mesterskap for juniorer har vært avholdt på Elverum - vi gratulerer Anders Hamre (og LN-GDW) med sølvmedalje i konkurransen.

Resultater fra Jr. Nordisk kan leses her.

Samtidig så kan vi ta med et resultat fra sportsklasse som gikk tidligere - DFK kom på 2 plass som lag. Sølvmedaljen skal være fysisk sikret og er på vei til klubblokalet.

2010.07.03, AB

Nettforbindelsen på ENHS i orden

Internettforbindelsen på Hokksund er igjen operativ, på en trådløs løsning.

Vi har måttet bytte leverandør, fra trådbasert til trådløst. Avstanden til telefonsentral og lang linjeføring gjorde en trådbasert løsning vanskelig. Bruk nettvett og bruk PCen med måte - det er volumbegrensninger på nettet, og forbindelsen strupes ved for mye bruk. Begrens derfor bruken til flyrelaterte aktiviteter som trengs på plassen. WLAN-oppsett er beskrevet her.

2010.06.29, AB/OSM

Sportsklasse-NM (seil)

Sportsklasse-NM er avsluttet og vi fikk våre deltagere på 4., 5. og 6. plass. Se resultatweben for fullstendig liste.

2010.06.25, AB

Wings & Wheels på Lunde Flyplass

Wings & Wheels arrangeres for 11 gang 25 - 27. juni 2010 og er Norges største Fly, Bil og MC treff med flere tusen besøkende.

Mer info: http://www.wingsandwheels.no/

Lørdag den 26. juni arrangeres det blant annet et meget underholdende flyshow med oppvisning innen alt fra jetfly, veteranfly, motorfly, mikrofly, seilfly og fallskjermhopping, Nytt av året er Fly In med egen flycamp, flyoppstilling og egen ”crew” servering for deltagere som kommer med fly.

For mer info til dere som kommer luftveien eller skal delta i flyshowet bes det om at følgende informasjon studeres: http://www.nomeflyklubb.no/article.php?Id=143

2010.06.23, KS

Fri som fuglen (2)

Enda en fin artikkel om det å fly seilfly på Hokksund, et stille og miljøvennlig alternativ.

Eiker avis har fløyet en tur med Ingar P og er helt klart fornøyd med turen. De har skrevet en god artikkel og skriver bl.a. under et bilde av K21 "Eiker Avis ble med i et slikt  og fikk seg bakoversveis og slappe kjaker." Les hele artikkelen her.

2010.06.11, AB

Gratulerer med flygebevis, Christian

Det var en fornøyd Christian Devik (18) som velfortjent mottok F-bevis seilfly etter oppflyging på Starmoen onsdag 9/6. Kontrollant var John Eirik Laupsa. De som har tenkt å slå Christian i landingskonkurranser bør forøvrig begynne å trene, han demonstrerte et par meget nøyaktige merkelandinger.

2010.06.10, JV/AB

Priser på LN-DFK er justert

Timesprisen på LN-DFK er justert med virkning fra 3. juni 2010 til kroner 1260 pr time.

2010.06.04, KS/OAK

Fri som fuglen

"Fri om fuglen" skiver DT i en artikkel i dag, god reklame for klubben og fritidsflyging.

2010.05.27, EØ/AB

Sommersamling motorflygruppa

Motorflystyret inviterer til sommersamling torsdag 10. juni kl 18:00 på Hokksund flyplass.

Det blir nokså uformelt. Vi tenner grillen, hvor medbragt grillmat kan svis.

Det vil også bli gitt opplæring i bruk av motorsleperen på DFM og rutiner for ut- og innplassering i hangar. DFM er booket for dette, samt eventuelt uformelle merkelandinger.

2010.05.26, KS

Turleder i motorflygruppa

Motorflygruppa etterlyser en eller flere flygere som vil ta på seg å arrangere turkvelder med felles flyturer, med motorflygruppas fly, nå i sommerhalvåret.

Den eller de som tar ansvaret må stå for booking av flyene, utlegging av invitasjon i motorflyforumet, og eventuelt valg av turmål. Kort sagt: Stå for opplegget. Selve planleggingen av turene kan eventuelt tas i samarbeid med de pilotene som blir deltagere.

Interesserte personer bes ta kontakt med leder i motorflygruppa på leder@motor.dfk.no eller 92266210.

2010.05.26, KS

ENHS stengt for vanlig flyging 1. pinsedag

23. mai er 1. pinsedag og flyplassen er da stengt for vanlig flygning.

Det kan gjøres unntak for enkeltavganger, slik at det er mulig å reise på tur. Koordiner dette med flyplassjef eller en av hans assistenter.

Vi minner samtidig om at det er krav til PPR for å benytte Hokksund flyplass for fly som ikke er stasjonert på ENHS, og at dette ikke kan påregnes å få innvilget denne dagen.

2010.05.21, KS

Gassgrill ønskes i gave!

Hvis noen i klubben har en gassgrill stående ubrukt, som de kunne tenkt seg å donere til klubben, så hadde det blitt satt stor pris på!

Tanken er å ha den tilgjengelig for bruk for medlemmene, slik at det blir litt enklere å grille seg noen pølser mens man er på flyplassen.

Ta kontakt med en i hovedstyret eller via styret@drammenflyklubb.no, om du har noe å tilby!

2010.05.21, KS

Noen småting

Det har lenge vært kabelbrudd ifbm. internett på Hokksund, dette har vist seg at det ikke er reparerbart - styret jobber med annen løsning.

Det blir forhåpentlig vis mye flyging fremover og mye trafikk ut og inn av hanger. Husk å sikre hangardørene når de står åpne slik at vinden ikke tar tak og skader noe.

2010.05.20, OSM/OM/AB

Vask av LN-DFL og LN-DFM

Styret har gleden av å invitere til dugnad for å vaske DFM og DFL onsdag 26. mai kl 18:00 på Hokksund flyplass.

Det er hyggelig om nye og gamle medlemmer, samt elever, møter opp for å vaske, støvsuge og polere flyene.

Teknisk leder, Torgeir, sørger for at nødvendige såper og poleringsmidler blir tilgjengelig.

Vel møtt!

2010.05.20, KS

3 x 500 km fra Hokksund

Tirsdag 11. mai ble det fløyet 3 x 500 km FAI-trekant fra Hokksund, i tillegg til en mer "vanlig" strekktur. Totalt fløy Thomas, Anders, Anders og William 1904 kilometer.

Oppgaven som ble satt var Hokksund - Skoger - Fyresdal - Fagernes - Hokksund, totalt 509 km, og Thomas og 2 x Anders kom seg rundt. En FAI-trekant består av tre vendepunkt, og ingen av beina i trekanten skal være mindre enn 28% av totalen. Det er ikke ofte det flys 500 km FAI-trekant i Norge, og utfordringen ligger i at den spenner over et stort geografisk område. Dette er utfordrene både ifht. vær og luftrom. Pilotene har meldt om bra forhold, men at der var kaldt å fly, -13C i skybas. Turene kan du se på OLC:

2010.05.12, AB/AS

Norgescup på Hokksund i helgen

Tradisjonen tro arrangeres det Norgescup i seilflyging på Hokksund i helgen. Det er pt. påmeldt syv deltagere og konkurransen vil pågå torsdag-søndag.

Torsdag og søndag starter slepingen kl. 1230, fredag og lørdag starter slepingen normalt mellom kl. 11 og 12, alt selvfølgelig avhengig av været. Det vil ta 30-40 minutter å få alle i luft, og konkurranseleder Ingar P håper at annen trafikk kan vise hensyn i perioden oppslepingen pågår.

2010.05.12, AB/IFP

Første solo for seilflyformannen

Vi gratulerer formannen i seilflygruppa, Ole Andre, med første solo i dag. Det er ikke seilfly vi snakker om, men solo på LN-DFL.

2010.05.09, AB

Vårklargjøring

Oppdatert: Det blir også arbeid i helgen, sen ettermiddag og kveld. Avtal evt. flyging med flyplassjefen.

Flyplassjefen fortsetter med vårklargjøring av området i dag, fredag. Banen kan periodevis bli stengt.

Torsdag ble mye gjort, og arbeidet med forbedring fortsetter fredag. Flyging burde ikke være noe problem dersom man ikke planlegger å fly landingsrunder i timevis. Husk PPR for besøkende fly.

2010.05.07, AB/OSM

Hokksund åpnet!

Hokksund ble åpnet for trafikk 27. april.

Unngå helst å bruke midten av banen, da stripa fortsatt bærer preg av brøytingen i vinter.

Flyplassjef Per Olav Håre med medhjelpere har gjort et godt stykke arbeid for å gjøre stripa klar til bruk. Det er fortsatt behov for å gjøre ytterligere arbeid og det vil bli kalt inn til dugnad senere. Medlemmer som er interessert i å bidra kan kontakte Per Olav for å få tildelt oppgaver.

2010.04.28, POH/KS

GAP Starmoen 2010 13.-16. mai

GAP 2010 på Starmoen nærmer seg og er aktuelt både for mikro- og motorflygere. For motorflygere som skal konvertere til JAR-sertifikat er det mulig å ta kurs i MYB under treffet.

Det er forøvrig også et rikholdig og variert program. Treffet anbefales på det varmeste! Påmelding og mer info på www.gap.no.

2010.04.25, KS

Nytt fra LT vedr aske

Som de fleste sikker har fått med seg har Luftfartstilsynet endret regler/prosedyrer ifht. vulkansk aske. Endringen åpner for mer bruk av luftrom, men legger større ansvar over på brukere. Les egen artikkel hos LT om GA og luftsport

2010.04.21, AB

Luftrommet

Stengingen av luftrommet gjelder som de fleste har lest all aktivitet, også VFR. NLF er av den oppfatning at dette er for strengt, men LT har opprettholdt avgjørelsen med begrunnelse i at SAR-tjenesten er satt på bakken. Følg med på NOTAM, NLF websider og diskusjonen på SNLF-sidene.

2010.04.17, AB

Norgescup II på Hokksund

Seilflygruppa inviterer tradisjonen tro til Norgescup II på Hokksund 13.-16. mai - les fullstendig invitasjon

2010.04.14, IFB/AB

Teori - videregående flylære

Videregående flylære, som inngår i teorikveldene for seilflyteori, avholdes mandag 26. april kl. 18:30 hos SINTEF, Forskningsveien 1 (Oslo). Se også forumet

2010.04.13, AH/AB

Våren er godt i gang

I helgen var det godt vårvær, og flysesongen er definitivt i gang. Omtrent samtlige fly (seil+motor) står nå på Notodden, og de var ute og luftet seg i helgen.

Det var seilflyging på Notodden hele søndag sammen med SSFK og OSFK, og slepene gikk unna mens DFL drev skoling i nærområdet. DFM var også ute og luftet seg og dagen ble for mange av oss avsluttet tradisjonelt på Oasen med en middag. Vi får håpe at det blir fint vær neste helg også så flere får logget timer og banket rust.

2010.04.11, AB

Seilflyging etter påsken

Etter påsken flyr vi på Notodden en periode pga. bløt bane på Hokksund. Mer konkret informasjon om oppmøte de forskjellige dagene kommer i forumet.

2010.03.25, OAK/AB

Motorflyene på Notodden

DFL og DFM er begge operative og står på Notodden, klar til bruk.

DFL har fått ny motor, ny propeller, ny interkom, samt fått montert 406 MHz ELT. Gummilist rundt canopy er også skiftet.

På DFM er autopilot dessverre ikke i funksjon, men det arbeides med å få en løsning på det.

Så nå er det bare å skole og fly så lenge det er dagslys og bra værforhold!

2010.03.21, KS

Leie av seilfly

Seilflystyret behandler søknader om seilflyleie på førstkommende styremøte, 23. mars. Søknad om leie til konkurranser og arrangementer sendes styret pr. e-mail

2010.03.18, AB/AH

Seilflyteorikurset er i gang

Ni elever i alle aldre stillte opp hos SINTEF i Oslo for å høre Anders Hamre fortelle om seilflymetereologi sist tirsdag. Dette lover bra for aktiviteten utover våren. Førstkommende tirsdag (16/3) blir det Aerodynamikk og flylære, og fredag 19/3 Instrumenter og utstyr. Begge dager på Hokksund kl. 18.30, med Ingar Brenna som instruktør. Kurset avsluttes etter påske med videregående flylære ved Anders H., dagen er foreløpig ikke bestemt.


 

2010.03.12, AB/JV

Tilgang til medlemsliste

Du må nå bruke medlemsnummer og kode for å få tilgang til medlemslisten. Du finner koden på medlemskortet. Medlemslisten ligger under menyvalget Medlemsinfo.

2010.03.11, AB

Landingsavgift på ENHA betales kontant

Klubben har fått en påminnelse fra hamar Lufthavn Stafsberg om at landingsavgift skal betales ved å fylle ut en betalingspose og legge denne i betalingskassen. Unnlatelse av dette kan medføre tilleggsavgift.

2010.03.10, KW/KS

Vågå-påske - siste mulighet

Påmeldingene til påske-leiren på Vågå har strømmet inn, og det er tidvis fullbooket på hotellet. Har du planer om å komme en tur så er det på tide å melde seg på, eller gi beskjed om planene. Bruk registreringsskjema på http://www.wavecamp.no eller mailadressen på forsiden der.

DFM på VågåFørste del av påsken (lørd-torsd) er det stort sett fullboket på hotellet, kan være noen ledige netter i enkeltrom Tordag-søndag er det ledige rom (familierom, dobbeltrom, enkeltrom). Skal du ikke fly seilfly får du allikevel gode priser på hotellet - kr. 600 i dbl/familierom, kr. 710 for enkeltrom. Dette inkluderer frokost, matpakke og middag. Barnerabatt har vi også. Seilflygere betaler vanlig pris pluss et engangstillegg for å dekke ferry og transport av alt utstyret samt annen nødvendig infrastruktur.

2010.03.08, AB

GAP Starmoen 2010

Sett av langhelga 13. til 16. mai 2010 til å delta på GAP Starmoen. Det fortelles om intensivkurs i MYB med eksamen, samt R/T-kurs med eksamen for mikroflygere.

MYB-kurset er høyaktuelt for dem som ønsker å konvertere fra norsk til europeisk PPL.

Meld dere på på www.gap.no.

2010.03.04, NLF/KS

DFL er på Kjeller

En stor takk til Thomas Flunes som hentet DFL i dag. Flyet står nå på Kjeller for montering av ny ELT og interkom.

2010.03.04, KS

ENHS er brøytet og klar til bruk

Flyplassjef Per Olav Håre melder at flyplassen er brøytet og klar til bruk!

2010.03.04, POH/KS

Møte i ungdomsgruppa

Ungdomsgruppa i DFK møtes 10. mars kl. 1830 i Drammen (dette gjelder alle ungdommer i seil/motor/mikro)

Det blir møte på Jonas B Gundersen i Drammen med servering av pizza. På agendaen står planlegging av våren og sommerens aktiviteter, flyprat m.m. Les mer i forumet

2010.03.03, JV/AB

ENHS trolig stengt til fredag

Kommunen tar flyplassen så raskt de kan, men denne gangen kom det nytt, kraftig snøfall før flyplassen ble brøytet. Sentrum og de trafikkerte gatene prioriteres høyest, men så raskt det er ferdig blir flyplassen brøytet, noe som altså trolig skjer på fredag.

2010.03.02, POH/KS

LN-GCM trenger litt hjelp

LN-GCM trenger litt stell, den står i byggelokalet og trenger noen person som kan ta en liten vask og litt polering på søndag 28. feb kl. 11. Har du fløyet den, eller ha planer om å gjøre det? Sjekk samvittigheten og les/meld deg på i forumet.

2010.02.26, ØM/AB

Status for DFL og DFM

DFL

Status pr nå er at flyet teknisk sett er klart og kan hentes straks Luftfartstilsynet har godkjent papirene og det blir flybart vær.
Etter henting flys DFL til Kjeller for montering av 406 MHz ELT, en operasjon som ikke skal ta lang tid.

DFM

Flyet skal på 1000-timer service og årlig kontroll så snart det blir flybart på Hokksund. Luftdyktigheten går ut 28. februar. Etter at kontroll og vedlikehold er utført, sendes papirene inn til Tilsynet for fornyelse av N-ARC.

Flygere som kan tenke seg å bidra ved henting av DFL kan sende en e-post til styret@motor.dfk.no. Slik det ser ut nå er det to muligheter: Rutefly til Karup eller bil og ferja mellom Larvik og Hirtshals.

2010.02.26, KS/TP

Motorisert tauestag er kjøpt inn til LN-DFM!

Motorgruppa har gått til innkjøp av et motorisert tauestag av typen Powertow 40EZ for å lette bruken av DFM når man flyr alene.

Powertow 40EZStyret regner med at dette vil gjøre det vesentlig enklere å få flyet ut og inn av hangar, samt til fuel og ut på gresset.

Det er også kjøpt inn kjettinger, samt overføringer slik at hjulkåpe fortsatt kan benyttes.

Det vil bli gitt opplæring og være en slags utsjekksordning for å ta sleperen i bruk.

2010.02.26, KS

"Oksygenkurs" for seilflygere

SNLF arrangerer "Flymedisinsk kurs for seilflygere", påmelding senest 1. mars. Les mer på http://www.nak.no/seilfly/Kurs/oksygen/O2.asp

2010.02.18, AB

Teorikurs, seil

Seilflygruppa kjører teorikurs over fem kvelder med oppstart 4. mars. Les mer her

2010.02.16, AB/MHH

Rabattavtale hos MAXBO Stormarked Lier

Drammen Flyklubb har inngått rabattavtale med MAXBO Stormarked Lier. Dette gir rabatterte priser på sortimentet, tilsvarende hva en mellomstor selvbygger får.

Avtalen gjelder ved kontant betaling, og ved fremvisning av legitimasjon og betalt medlemskap i Drammen Flyklubb for gjeldende år (medlemskortet fra NLF), ved kassapunktet.

Avtalen har ett års varighet i første omgang, og MAXBO vurderer deretter fornyelse neste år.

MAXBO Stormarked Lier er en av distriktets absolutt største forretninger innen byggevarer, verktøy og interiør!

2010.02.14, AKR/KS

Presentasjon fra fagmøte om luftrom

Omlag 50 personer tok turen til MAXBO Stormarked Lier for å høre Roe Nerem's foredrag. Tusen takk til Roe og Avinor for interessant og lærerikt foredrag!
 

For de som ikke var tilstede, kan foredraget lastes ned her. Det anbefales også å ta en titt på webstedet hvor Roe Nerem legger ut sine foredrag. Der vil det komme mer stoff etter hvert.

2010.02.14, AKR/KS

Innkalling til årsmøte i Cub-gruppa

Cub-gruppa i DFK innkaller, ihht vedtektene, til årsmøte  17. februar 2010 kl. 1830 på Hokksund Flyplass. Saker som ønskes fremmet må fremlegges minst en uke før årsmøtet.

Dagsorden:

 • Godkjennelse av innkalling.
 • Valg av ordstyrer, referent og to medlemmer til å underskrive protokollen.
 • Fastsettelse av stemmetall og godkjennelse av fullmakter.
 • Cubgruppas årsberetning.
 • Cubgruppas regnskap og budsjett.
 • Styret meddeles ansvarsfrihet.
 • Fastsettelse av retningslinjer for neste års virksomhet.
 • Behandling av innkomne saker.
 • Valg.

For Cubgruppa
Terje Svein Kristiansen
 

 

2010.02.10, TK/AB

Besøk hos Norwegian - del 2

Ved påsketider i fjor var DFK på besøk hos Norwegian Teknisk avdeling på Gardermoen. Det var meningen at det skulle komme en artikkel om det i Flynytt, men siden den ikke dukket opp kan du lese del 2 fra vårt besøk her .

2010.02.08, AB

Banen er brøyta - ut og fly i helga!

Flyplassjef Per Olav Håre melder fornøyd at banen er brøytet og klar til bruk. Yr.no melder samtidig om bra værutsikter. Dra derfor fram flyverutrustningen og gjør deg klar til flyving denne helga!

2010.02.05, POH/KS

Har du gamle vinterbilder av seilfly?

Det er i år 20. gang DFK arrangerer påskeleir på Vågå. I den forbindelse ønsker Vågå-arrangørene at det settes sammen et arkiv med bilder som viser frem denne flotte tradisjonen. I tillegg hadde det vært artig med bilder fra
påske- og vinterleirer fra tidligere år enn Vågå også. Arkivet skal være offentlig og vil legges ut på http://www.wavecamp.no/

På våre sider ligger det bilder fra og med leiren i 2003. Vi er derfor ute etter eldre bilder enn dette. Hvis du har noen bilder du kan tenke deg å bidra med - kontakt Anders Hamre for å avtale levering pr. mail eller annet format.

Ut av arkivet som opprettes kommer det til plukkes ut et knippe bilder som vil brukes til å lage en fotokavalkade. Trond Bjerknes har sagt seg villig til å sette sammen denne "kavalkaden" med musikk, og den er tenkt for framvisning på briefingrommet i Vågå.
 

2010.02.02, AH/AB

Vinner flyplasskonkurransen 2009

Arne Fladby, vår eminente regnskapsfører og flyger, har vunnet flyplasskonkurransen for 2009 med klar margin!

Landing på i alt 26 fremmede flyplasser ble resultatet!

Slik så resultatlista ut:

Flyger Antall flyplasser
Arne Fladby 26
Jørn R. Sterling 16
Sigbjørn Stedje 14

 

Se hele lista her.

2010.02.01, KS

Skiflyging

LN-ACF har nå ski på beina, så det er mulig å fly med ski. Kontakt en instruktør hvis du trenger du utsjekk eller har behov for å banke rust.

2010.01.28, TK/AB

Innkalling til Årsmøte i Drammen Flyklubb

Styret innkaller til årsmøte i Drammen flyklubb, onsdag 3. mars kl. 19 på Sanden hotell (Hokksund).
 NB! Dato er oppdatert!

Den foreløpige sakslisten er litt lenger enn tidligere pga. at klubbens lover er endret ihht. Idrettsforbundets rettningslinjer. Fullstendig saksliste blir publisert før årsmøtet ihht. klubbens lov.

 1. Godkjenne de stemmeberettigede.
 2. Godkjenne innkallingen
 3. Valg av dirigent, 2 referenter og 2 til å undertegne protokollen.
 4. Hovedstyrets og gruppenes årsberetninger.
 5. Hovedstyrets og gruppenes regnskaper, revisjonsberetninger.
 6. Fastsette neste års kontingent.
 7. Hovedstyrets og gruppenes budsjett.
 8. Behandle klubbens organisasjonsplan.
 9. Innkomne forslag.
 10. Valg
 11. Behandle NLF's årsberetning og regnskap.
 12. Eventuelle saker som skal frem på NLF seksjonenes årsmøter, NLF's Representantskapsmøte, eller NLF's Ting
   

Forslag som ønskes behandlet på årsmøtet, må være sendt til styret senest 2 uker før årsmøtet.

Vel møtt! Styret, Drammen Flyklubb

2010.01.27, KW/KS

Sikkehetsseminar mikro (oppdatert)

Seminaret er flyttet til torsdag 18. februar kl. 18. Se forumet

2010.01.25, KL/AB

Innlogging på dfk.no

Det er nå PIN-kode for 2010 som gjelder. Sjekk medlemskortet eller epost fra NLF for riktig kode.

2010.01.20, AB

Sikkerhetsseminar - mikrofly

NLF pålegger klubbene å gjennomføre et sikkerhets seminar i året, og DFK/Mikro kjører sitt 10. februar. på kveldstid.

Sted blir motormuseet til Hans Erik Fuglerud, Lier. Vi kommer tilbake med eksakt tidspunkt (se forumet). Gjør også oppmerksom på at ny revisjon 6.1 av Mikroflyhånsboken nå er lagt ut, og det er endel endringer på det operative planet. Når det gjelder fornyelse av flygebevis, kreves det at innehaver har gjennomført et sikkerhetskurs i løpet av perioden. Dessuten skal det avlegges en teoretisk prøve ved PFT.

2010.01.19, KL/AB

Fagmøte om luftrom, klareringer og kommunikasjon

Det avholdes fagmøte om temaet kontrollerte flyplasser, luftromsklasser, hvordan entre og forlate TMA og CTR, med tilhørende radiokommunikasjon, tirsdag 9. februar kl 17:30 til 19 på Maxbo Stormarked i Lier. Alle medlemmer ønskes velkommen, spesielt motor- og mikroflygere.

Bakgrunnen for møtet er at Avinor ved Oslo Kontrollsentral har startet et informasjonsprosjekt for å redusere antall Airspace infringements.

Foredragsholder er Roe Nerem som i tillegg til arbeidet ved Oslo Kontrollsentral, er flygesjef i Sandefjord Motorflyklubb og PPL-A innehaver.

Foredraget avholdes i kursrommet på Maxbo Stormarked Lier. Gå inn hovedinngangen til butikken og opp trappa til mesaninen.

Takk til Avinor og Maxbo Stormarked Lier !

2010.01.19, KS/AKR

Oppdaterte forskrifter

Luftfartstilsynet informerer om at flytelefonistforskriften og gebyrforskriften er oppdatert.

Forskrift om flytelefonistsertifikat
Forskrift om gebyr til Luftfartstilsynet mv.

2010.01.14, LT/AB

Hva skjer?

Minner om at du finner klubbkalenderen under menyvalget Medlemsinfo, den ajourføres med regelmessige og sporadiske aktiviteter i klubben og viktige NLF-arrangementer.

Ønsker du å importere kalenderen i din egen private kalender kan du benytte iCal-format: http://www.google.com/calendar/ical/web%40dfk.no/public/basic.ics

Ønsker du å lese kalenderen som en rss-feed kan du benytte: http://www.google.com/calendar/feeds/web%40dfk.no/public/basic

2010.01.13, AB

Kandidater til styre og stell

Da nærmer tiden seg for årsmøte og styrevalg. I år står bl.a. ledere av alle gruppestyrene på valg i tillegg til leder av Hovedstyret. Hvis noen har forslag til kandidater er det fint om valgkomiteen får et tips snarest mulig,

Valgkomiteen består av Jon Vedum, Thomas Haukelien, Geir Støvern og Oscar Florian. Vi håper også på positiv respons fra de som etter hvert blir spurt av valgkomiteen, uten styrer ingen klubb!

2010.01.11, JV/AB

Organisert seilflyging - første dag 16. januar

Første planlagte dag med organisert  seilflyging i 2010 blir lørdag 16. januar. Gaute og Maria har vakt begge dagene. Oppdatert vaktliste kommer snart.

2010.01.10, IFP/AB

Startavgift - Skien lufthavn

Skien Lufthavn minner om at det er endring i prosedyre for betaling av startavgift.

Startavgift skal betales på lufthavnens hjemmeside http://www.skienlufthavn.no/ hvis man vil unngå faktura med ekstra gebyr.

2010.01.06, ENSN/AB

Spørreundersøkelse - seil

Det kjøres for tiden et lite klubbfornyelsesprosjekt i seilflygruppa. I den forbindelse blir det sendt ut en email med en link til en spørreundersøkelse til alle i seil onsdag 6. januar. Vi håper alle tar seg tid til å svare på denne undersøkelsen. Det er lagt inn flere felter for egne kommentarer, så bruk disse flittig, det er sikkert momenter vi ikke har tenkt på.

Dersom du ikke har fått en email med link til denne undersøkelsen eller har problemer med den, ta kontakt med web-redaksjonen.

2010.01.06, IFP/AB

 


Opp

[ Hokksund Flyplass ENHS | PPR | Kontakt oss ]


Bilder og video fra dfk.no må ikke gjengis eller brukes kommersielt uten fotografens samtykke