[ Introtur motorfly - seilfly | Teorikurs motorfly | Funksjonshemmede | Nabokontakt ]


Nyhetsarkiv 2013

All tekst | Kun overskrifter | Kort-versjon

God jul!

Skal du ut å fly i julen? Husk å ta med ajourført kart for sesongen, last ned her.

Vi ønsker alle en riktig god jul!

2013.12.22, AB

Teorikurs seilfly

Seilflygruppa ønsker velkommen til teorikurs med start torsdag 23. januar kl. 18.30 – 21.30. Kurset avholdes i Idrettens hus i Drammen, rett bak Drammenshallen (Møterom A, 3. etasje). Kurset går over 7-8 torsdagskvelder, se http://www.drammenflyklubb.no/skolen/seil/teorikurs.shtml for detaljert timeplan, oversikt over bøker etc. Kurset er egnet både for elever som allerede er i gang med flyging, og interesserte som vurderer å starte. Pris ikke-medlemmer 600,-, medlemmer 400,-. Spørsmål og påmelding til skolesjef.seil@drammenflyklubb.no så snart som mulig.

2013.12.18, JV/AB

Juleflyging 28/12, og LN-GAM er klar

Ellers blir det juleflyging lørdag 28., satser på mye folk og stor stemning.
Nisselue obligatorisk

Takket være bra innsats i helgen ble årskontrollen av GAM ferdig, og flyet montert. GDW ble satt i byggelokalet, og stort sett  polert i løpet av søndagen. Men det trengs fortsatt innsats fra mange medlemmer skal alle flyene bli klare til Vågå! Bare å melde seg på seilflyaktivitetskalenderen.

2013.12.17, JV/AB

Vedlikehold av seilfly

Vågå Wavecamp nærmer seg og flyene våre trenger årskontroll og vedlikehold. Fly som ikke har gjennomgått nødvendig vedlikehold vil ikke bli transportert til Vågå. Det betyr mindre flytid og mer istid på deltagere fra Drammen Flyklubb.Vi oppfordrer alle medlemmer til å melde seg på forumet for dugnad de neste helgene.

2013.12.12, LT/AB

Vågå Wavecamp 2014

Det blir Vågå-arrangement for seilflygere (og alle andre interesserte) i mars 2014. Sjekk www.wavecamp.no for datoer og informasjon. Det er viktig at medlemmer i DFK/S stiller opp om arrangementet. Det trengs mye hjelp for å få dette til å gli greit for 23. gang! Lars Thorenfeldt er kontaktperson for organiseringen i år.

2013.12.04, AB

Sjekk flysaldoen på nett

Det er nå mulighet for å sjekke flysaldoen på nett ved å bruke medlemsnummer og pin-kode, Du finner det under meyvalget "Medlemsinfo", og du vil bli videresendt til regnskapssystemet.

Pga. måten regnskapssystemet er laget på vil medlemsnummer og PIN vil være synlig i adresselinjen i nettleseren, og dermed også i historikken. Ikke bruk denne funksjonen fra en delt PC/dings med mindre du synes det er greit å eksponere den informasjonen.

2013.12.04, ØM/AB

NLF fagseminar 2013

NLF's fagseminar for skolesjefer og tekniske og operative ledere ble arrangert på Gardermoen 9-10 november. En rekke foredrag ga nyttig informasjon om nytt regelverk på mange områder og om temaer som hendelsesrapportering, drift av klubber og skoler, operative prosedyrer, teknisk vedlikehold og instrumentrettigheter.

Her er en link til dokumenter som NLF har lagt ut for nedlasting: http://nlf.no/motorfly/presentasjoner-fra-fagseminaret-2013

2013.11.29, OHF/KS

Medlemsmøte 27. november avlyst

Medlemsmøtet må dessverre avlyses på grunn av for få påmeldte.

2013.11.13, ØM/AB

Medlemsmøte onsdag 27. november, kl 1900

Hovedstyret inviterer alle medlemmer til medlemsmøte og julemiddag på Sanden hotell. Ta gjerne med din ektefelle/samboer/venn/venninne. Det blir litt orientering og et kåseri og vi er klare til å spise kl 2000. Kr 265 pr kuvert + drikke. Bindende påmelding til hovedstyret eller på forum. Frist for påmelding 13. november.

2013.11.04, ØM/AB

MOGAS-pumpen og korrekt påfylt volum

MOGAS-pumpen er ikke kalibrert i det siste og gir for høy avlesning; i størrelsesorden 10%. Tellerstand derimot er korrekt og man må derfor bruke tellerstand til å regne ut riktig påfylt volum. 
Informasjon om dette er tapet opp ved siden av startknappen til MOGAS.

 Når det gjelder AVGAS er tellerstand og pumpeavlesninger konsistente.

2013.10.21, MA/KS

Nye instruktørkandidater seilfly

Christopher Kjendlie og Vegard Stillingen er nå i gang med O-kurs, første del av instruktørutdannelsen. Etter oppstartsamling i helgen er disse ungdommene allerede godkjent som IK-4. De har et tøft program frem til I-kurset til sommeren, så de kan få behov for prioritet på skolefly av og til. Flott at de tar utfordringen, uten instruktører stopper klubben! Og i år er faktisk 2/3 av alle nye O-kurselever i landet fra Drammen.

2013.10.16, JV/AB

Hermann Sunde Franer besto oppflyving på seilfly lørdag

Vi gratulerer hermann med ”lappen” og ønsker lykke til videre med flygingen. Flygingen ble bestått med glans og merkelandingene satt, så her var det ingen tvil om resultatet. Vi har også fått reaktivert instruktøren Inge Gundersen og vi ønsker han velkommen tilbake. Ellers var det en dag med mye god høstflyving. Hele 22 starter ble det.

2013.10.13, AB/KG

Bjorli-videoen i Aftenposten også

Bjorli-videoen som er omtalt nedenfor ble også fanget opp av Aftenposten.

2013.10.13, AB/ØM

Bjorli-videoen i amerikansk presse

Arne Martins video fra høstleiren på Bjorli ble fanget opp av amerikansk presse, The Atlantic. Videoen har passer 4500 visninger i skrivende stund. Fantastisk publisitet laget av en av våre medlemmer! Les avisartikkelen her.

2013.10.06, AB/ØM

Fra høstleir på Bjorli

Arne Martin deltok på NTNUs høstleir på Bjorli i forrige uke. Selvom de store bølgeforholdene uteble, så var det bra høstermikk flere av dagene, og de andre dagene var det nok hang, eller svake bølger til at man fikk flydd da også. Flybart alle dager i en hel uke er ikke dårlig i slutten av september! (Se bilder her)

Videre skriver Arne Martin: Flere av dagene fikk jeg flydd bra strekk østover mot Dovrefjell og Rondane. Men høydepunktet var de to dagene hvor jeg fikk fløyet nedover Romsdalen, inkludert besøkt til Trollveggen. Det var en vanvittig opplevelse, og det ble spektakulære bilder og video! Har lagt ut en video fra opplevelsen på http://www.youtube.com/watch?v=giJdNLORNwA

Forøvrig fikk jeg forsvart DFKs ledelse i klubbmesterskapet på OLC foran NTNU. Vi hadde omtrent 1200 poengs ledelse når høstleiren startet, og på tross av at det var NTNUs egen høstleir så beholdt vi en like stor ledelsen også etter leiren, og Drammen ligger nå godt ann til å vinne sammenlagt i år :-)

http://www.onlinecontest.org/olc-2.0/gliding/clubRanking.html?st=olc&rt=olc&c=NO&sc=&sp=2013

2013.10.06, AB/AMG

Sør-vestre hjørn av Flighten sikret!

Formanden melder at Flyplassjef Per Olav med god hjelp av sin far, Nils Håre, i går gjorde en stor innsats for å sikre det sør-vestre hjørnet av Flighten!

Det ble gravd ut, byttet fundament og fylt tilbake masse.

Nils jobberDet jobbes!Snart ferdig!

2013.10.04, ØM/KS

Seilflygruppa inn på motorveien

Medlemsmøtet 25 september samlet 18 medlemmer. Temaet var som kjent hvorvidt klubben bør satse på en selvstartende høyverdig 2-seter. Det er ingen tvil om at utviklingen går i denne retningen. Det kan også føre til en revitalisering av seilflysporten i verden – og derfor også i Norge.

Møtet startet med en gjennomgang av økonomien for et slikt fly. Deretter var det en presentasjon av 3 aktuelle typer: ASG 32, ARCUS og DG 1001M.


Det var enstemmighet på møtet om at vi skal gå videre med dette prosjektet. Samtidig ble det pekt på de utfordringene man får med dyrere og mer komliserte fly. Vedlikehold ble også nevnt. Styret ble gitt i oppdrag å komme med en vurdering av hvilket fly man skulle kjøpe. Derfor vil styret sette ned en arbeidsgruppe for å komme frem med det rette alternativet.
 

Styret ser frem til en spennende prosess i det som kan bli en ny vei for DFK/s. Man inviterer til innspill på forumet og mer direkte.
 

2013.10.02, HMB/AB

Pilotmøte i regi av SNLF UKK

Hvis du vil være med på å si din mening og bidra til å forme norsk konkurranseflyging innen seilflyging fremover, så bli med på ett av pilotmøtene uttak- og konkurransekomiteen (UKK) arrangerer i høst. Her inviteres alle til en hyggelig kveld med diskusjon rundt hvor vi ønsker å gå de neste årene. Les mer på nlf.no

2013.10.01, AB/NLF

Gratulerer

Vegard Halden bestod oppflyvning 18/9 på Mikro. Kontrollant Hermod Trana. Gratulerer!

2013.09.22, AB/TH

Medlemsmøte i seil 25. september (NB! Dato korrigert!)

Hvor går seilflygruppa videre? Styret vil gjerne få invitere til en diskusjon om hvordan fremtidens seilflygruppe skal se ut.  Spørsmålet er om vi skal bevege oss inn i motor-alderen. Det synes å være tendensen i de fleste land. Det gir en del fordeler – men også noen utfordringer. Eller er det best å fortsette som nå – med slep. Saken er blitt aktuell fordi klubben kan kjøpe en opsjon på en ASG 32 for levering 2015.

Vi vil gjerne høre medlemmenes meninger om dette. Derfor inviterer seilflygruppa til medlemsmøte onsdag 25 september kl 19:00 i Idrettens Hus i Drammen (tid og sted kan bli justert) Her vil vi legge frem argumentene for begge alternativer samt presentere noen alternativer på selvstartende fly i tillegg til ASG 32.

2013.09.14, HMB/AB

Mogas-pumpe reparert

Pumpen er nå reparert og hengelåsen er fjernet.

Hvis pumpen ikke fungerer tilfredsstillende, vennligst informer Teknisk Leder/motor på tlf. 97 78 76 22 eller e-post: mahmood.akbar@agr.com.

2013.09.11, MA/KS

Juniorsamlingen

Årets juniorsamlng for seilflygere på Starmoen i helgen ble meget vellykket, bra vær ga masse flyging med alt fra DuoDiscus til "ekte åpenklasse", Slingsby T-31 (bildet). Som vanlig var DFK største klubb, med 8 av 19 deltakere. Anders Devik sikret klubben seier i landingskonkurransen, gratulerer!

2013.09.09, JV/AB

VFR trafikk i luftrom klasse G over Oslo

Luftfartstilsynet har kommet fram til at det er en stor sikkerhetsgevinst dersom VFR- trafikk nytter en felles frekvens over Oslo og omliggende områder.

Luftfartstilsynet tilrår alle som flyr VFR i nevnte området å nytte bruke frekvensen 122.00 MHz for å informere om sine bevegelser (sende blindt).

Det holdes lyttevakt på samme frekvens. 

Se AIC-N 21/13,  som gir anbefalinger med bakgrunn i beste praksis, samt BSL F 1-1 §§ 2-12 og 2-13 om forebygging av sammenstøt. Den er utarbeidet i samråd med aktuelle brukergrupper med erfaring fra VFR- flygning over Oslo området.

2013.09.08, NLF

Det kreves litt for å drive flyklubb...

Formannen ønsker ved hjelp av fotodokumentasjon å understreke hva som skal til for å drive en middels stor flyklubb. Her er han i aksjon med LN-DFK under årlig på Rakkestad.

2013.08.25, AS/AB

Gratulerer med flygebevis

Gratulasjoner til Nicolay Jansen som bestod oppflygingen på mikro med glans 24/8.

2013.08.25, AB/TH

Cuben er tilbake

For de som er i tvil - ACF er tilbake på Hokksund

2013.08.12, TK/AB

Til Tyskland med mikrofly

Thomas H har vært i Tyskland med mikrofly, les reisebrevet her: http://nlf.no/phpBB3/viewtopic.php?f=52&t=142

2013.08.12, AB/ØM

Gratulerer med seieren

Vi gratulerer Arne Martin Güettler som årets vinner av Norgescupen i seilflyging. Se resultatlisten på http://booking.seilfly.no/nctotal.aspx?Show=2013

2013.08.12, AB/ØM

Cuben er tilbake

Cuben er (snart) tilbake på Hokksund. Priser er justert: Timepris kr. 1 020,- for andelshavere og kr. 1 200,- for andre. Årskort gjelder pr. kalenderår. Kr. 1 000,- for resten av 2013.

2013.08.09, AB/TK

Seilflyging i sommervarmen

Søndag 21. juli fikk Jørund Martinsen sin første solo og det ble feiret på tradisjonelt vis. Vi gratulerer og ønsker lykke til videre på vei til sertifikatet!

Onsdag 24. juli var det en del seilflyaktivitet fra kl. 12 til kl. 20. Det var litt varierende forhold, og litt overtrekk av skyer, men noen fikk logget både tre og fire timer i lufta. Morten fløy utsjekk på GCM, og det ble totalt 15 slep.

Dessverre har vi fått en liten skade på både GCJ og GDW som gjør at de pt. ikke kan brukes. Vi håper flyene snart er luftdyktige igjen, og minner om at alle må huske på å ta godt vare på materiellet hele tiden. Småslurv fører til unødvendig slitasje, som igjen fører til at flyene plutselig står på bakken.

2013.07.24, AB/KG

50 år under skyene

Den 5. juli 1963 ble jeg sjekket ut på min første solotur i seilfly. Det var i LN-GBR, en SGU 1-19, og stedet var OFK’s sommerleir på Notodden. Sist fredag, 5. juli 2013, fløy jeg en tur med LN-GCM for å markere 50 års jubileet mitt.

Studerer du bildet av meg fra den første turen i «lillebalja», ser du piloten sitter med venstre armen utenfor cockpit. Dette var viktig, for den største utfordringen med disse første soloturene var ikke å gjennomføre selve flygingen, men å få til å vinke uanstrengt og nonsjalant til bomvaktene ved den kryssende veien over stripa under avgangen. Det må nok innrømmes at det ble observert ganske mange krevende slenger i slepet og paniske armbevegelser av ABC elevene på dette kurset fordi dette «karstykket» måtte gjennomføres ved hver avgang. Når bommen og bomvaktene var passert, var resten av flyturene bare «piece of cake».

Så ble det så langt 50 år med seilflyging som hobby hvorav 45 år som instruktør og 30 av disse årene i DFK. Når jeg ser tilbake på denne tiden, er det med mange gode minner – selvsagt om de flotte opplevelsene under skyene – men kanskje viktigst: vennskapet og alle de hyggelige seilflykollegaene jeg har møtt og samarbeidet med. Vi som driver med denne hobbyen på ulike nivåer, vet jo at det medgår adskillig med bakketid for hver flytime. Det er nok ikke få timer, dager eller årsverk jeg har brukt på ulike seilflyplaser i løpet av disse 50 årene, men moro og givende har det vært. Da jeg landet CM etter min jubileumstur sist fredag, ble jeg overrakt en flaske champagne og gratulasjoner fra DFK. Det satte jeg pris på – tusen takk alle sammen!

- Svein Frodahl

2013.07.19, AB/SF

Med seilfly t/r Vestlandet

Søndag 7. juli var Hokksund flyplass stengt, og Arne Martin tok med seg et seilfly over til Notodden for å fly litt strekk, og det ble en lang tur med både fjord og fjell. Les om turen nedenfor og se bilder fra turen i arkivet.

På søndag 7. juli, når ENHS var stengt, fikk jeg lov av styret til å ta med et fly til Notodden og fly der. Jeg hadde ikke all verden av forventninger  til dagen, da dagen før hadde vært for stabil med dårlig termikk til  maks 1000 m, og det var ikke noe betydelig endring i været.

Men da jeg kom opp til skybas fant jeg en bølge, og det skulle vise seg  å være bølger over så godt som hele Sør-Norge denne dagen! Sammen med  Per Morten Løvsland og Øystein Bjørklund fra Sandefjord satte vi kursen fra bølge til bølge mot nordvest. Bølgene var utrolig pålitelige og så  lenge vi bare fløy mot vinden kom vi alltid til en ny bølge som løftet  oss opp til FL 95/115 igjen. Så vi fløy og fløy til vi til slutt ankom  fjordene på vestlandet!

Vi skulle gjerne fortsatt enda lenger, men vi hadde da allerede flydd i 7 timer, så vi vendte nesten hjem ved Aurlandsfjorden. Men med 3500 m og god medvind gikk hjemturen fort, og vi kunne begynne en 130 km finaleglid allerede før Geilo.

Dette er definitivt en av de mest fantastiske seilflyturene jeg har vært  med på så langt!

Se kart fra turen her: https://www.skylines-project.org/flights/18333/ og video fra Youtube

2013.07.19, AB/AMG

Flere gratulasjoner

Wilhelm M fløy opp med Steinar Ø forleden dag - vi gratulerer med "lappen". Vi gratulerer også Svein F med sin 50-årsdag, dvs. 50 år siden han fløy solo første gang. Han feiret turen med å fly en tur i GCM. (Redaksjonen sender også en takk til tipsere og fotografer i sakens anledning.)

2013.07.07, AB/WS

Vi gratulerer Tobias

Da er junioruka på Starmoen godt i gang, som vanlig dominert av Drammens-ungdom. Hittil har det blitt både strekkflyging med Duo-Discus og flyging med "åpenklasse" veteranfly Slingsby T-31 (glidetall 17). I dag, tirsdag, fløy Tobias Hagstadius opp til seilflybevis med Steinar Øksenholt som kontrollant. Selv om oppflygingen gikk utmerket, får ikke Tobias "Lappen" før han fyller 17 utpå høsten, masse gratulasjoner likevel!

2013.07.03, AB/JV

Vi gratulerer!

Abeera hadde oppflyging på seilfly med Tore Kavli i går, og bestod med glans. Kontrollant Tore K var som vanlig meget førnøyd med kandidaten. Nicolay fløy første solo på mikro samme dag, også det gikk meget fint. Vi gratulerer begge to.

2013.06.21, AB

Vestlandstur med LN-DFM 15. juni

Redaksjonen har fått følgende rapport fra Steinar Sveen:

Arne og jeg var på vestlandstur med DFM lørdag 15 juni. Første leg var fra Hokksund til Dagali. Greit sted å sjekke været videre over fjellet. Deretter fra Dagali til Førde lufthavn, Bringeland. Her ble vi mottatt av den lokale flyklubben, og de bøy på en kaffe.

Neste leg var fra Bringeland til Kvernberget. Kvernberget har fortsatt 100LL, så da ble tankene fylt opp. Arne har landet mange plasser for å si det forsiktig, men ikke på Frøya utenfor Ørlandet. Derfor var det påkrevd en tur dit for full stop landing på neste leg. Derfra gikk turen til Bjorli for siste pilotbytte. Her pågikk det fallskjermhopping,  men med kommunikasjon med Fallskjermpiloten gikk dette knirkefritt.

Siste leg var fra Bjorli og hjem. Hele runden var i et utrolig fint vær, som kan sees på bildene (flere bilder her).

2013.06.21,

Åpningstider på Hokksund justert

Ved å ta i bruk grønne landinger kan vi nå lande etter kl. 20 noe som gjør at vi får utnyttet fly og instruktører mer effektivt. Det er fremdeles ikke anledning til å ta av etter kl. 20. Les brev fra LT her.

2013.06.15, AB/ØM

Stick & Rudder på Hokksund - en stor suksess!

Mandag, 3. juni kom Stick & Rudder, representert av Anders Håkensen og Finn Hugo Zahl, på besøk til Hokksund. De hadde med seg motorglider Stemme S6 og motorfly Tecnam.

I alt 6 piloter fikk prøve Stemme mens 9 fløy Tecnam. Flyturene varte ca. 20-30 minutter og mange syntes at det var interessant å prøve nye fly. Ennå mer viktig var kanskje diskusjonene vi hadde om flysikkerhet. Parallelt med Stick & Rudder foregikk seilflyging. Dette sammen med flott sommervær gjorde at dagen ble meget vellykket!
Finn Hugo med flere... Klikk for stort bilde Anders med flere... Klikk for stort bilde Ivrige flygere... Klikk for stort bilde
Finn Hugo poserer med sort skjorte og bukse, mens Anders har på seg hvit T-skjorte. 
(klikk på bildene for større utgave)

2013.06.14, KS/MA

Norgescup II - oppsummert

Norgescupen fikk 2 av 2 gyldige dager. Det var vanskelig forhold dag 2 pga mer overutvikling enn man håpet på. 2 utelandinger, hvorav 1 teknisk (PS), og 1 reell (DW). DW landet på et jordet ved tinnsjøen inn mot Rjukan. Landingen gikk veldig fint, og Michael Mix ble tatt godt i mot av de lokale (ref avis). Etter over 4000km strekk så langt i år var dette Michaels første utelanding noen gang. I tillegg valgte CG å avbryte oppgaven da han ikke klarte å få til en god start.
 

Det var fem deltagere og rekkefølgen ble:

 1. Øvind Moe
 2. Per Rosdahl
 3. Arne Martin Güttler
 4. Michael Mix
 5. Arnfinn Snekvik

Detaljerte resultater hos SNLF

2013.06.13, AB/IFP

Norgesrekord i pressen og annen aktivitet

Rekorden til Øyvind har blitt omtalt i media. Han har vært i radioen i NRK Buskerud og det kom også artikkel og video i Budstikka etter at webredaksjonen varslet lokalpressen om prestasjonen hans.

Det er stadig noen som benytter finværet på hverdager til å fly seilfly. Mandag fløy WIlliam og Anders H i flotte forhold, William logget 6 timer og 449 kilometer. Bilder i arkivet

2013.06.12, AB

Formannen setter norgesrekord

Tidligere i uka fløy Øyvind til Danmark med flyet sitt, LN-GOM ASH-31Mi. Hjemturen til Hokksund gikk ikke i rett linje, den gikk via Namsos. Onsdag startet Øyvind turen fra øya Anholt ved hjelp av motoren i flyet. Etter å ha fått nok høyde til å skli over til Sverige stoppet han den og fløy mot Varberg, og deretter nordover. Han landet på flyplassen i Namsos 908,2 km og 11 timer senere.

Den forrige rekorden på 553 km ble satt av Arne Kvaale (fetter til Øyvinds svigerfar), og ble grundig slått denne gangen. I tillegg var Øyvind førstemann på Anholt med seilfly, og førstemann til å krysse Skagerak i seilfly. Øyvind overnattet i Namsos og fly hjem på torsdag. Øyvind har logget nesten 32timer i flyet de siste dagene og har tilbakelagt 2064 kilometer seilflyging (uten motor). Selv sier han at han er opplagt og stiller til start på Norgescup på Hokksund lørdag morgen.

Papirarbeid for å få rekorden godkjent er i gang, vi regner med at det går i orden og gratulerer piloten!

2013.06.07, AB

Hverdagsaktiviteter

Mandag var Stick and Rudder på besøk på Hokksund, redaksjonen har ikke fått mye informasjon om oppmøtet, men noen bilder finnes i galleriet.

Tirsdag tok en gjeng seilflygere seg selv i nakken og la ut på strekktur. Willian har oversendt bilder, han var en tur med GCM til Gaustadtoppen og Uvdal. ingar, Michael og Thomas fløy også innlandsturer. Øyvind fløy til Arnborg (i Danmark) og videre til Anholt for overnatting (med litt hjelp av motor). Onsdag startet han seilflygingen ved Varberg i Sverige og har i ettermiddag rapportert bølgeflyging nord for Steinkjer. Se OLC for logger

2013.06.05, AB/WS

En 500-kilometerstur fra Hokksund

Lørdag 25. mai ble det logget en tur på 290 km fra Hokksund, mens den lengste turen kom på søndag. Arne Martin Güettler fikk sett både Valle i Setesdal og Hemsedal i løpet av søndagen.

Med god margin fløy Arne Martin den lengste flygningen han har gjort (i seilfly). Turen gikk da først til Setesdal, og så via Gaustatoppen og helt nord til Hemsedal: http://skylines-project.org/flights/16806/

Termikken var ikke spesielt kraftig, men den gikk høyt, over 3000 meter noen steder, noe som gjorde det komfortabelt selv å fly over fjellterreng. På kartet som ligger sammen med bildene er turen markert med blå heltrukket linje, mens den nest lengste turen han har fløyet er rød heltrukket linje.

2013.05.30, AMG/AB

Vellykket åpen dag på Hokksund

Nesten alt syntes å lykkes for de som arrangerte åpen flydag på søndag 26 mai. Været viste seg fra sin aller beste side og med 2 dagers opphold var banen brukbar tørket opp.

Åpne dager synes å tiltrekke seg en sverm av mikrofly. Den ene fantasifulle konstruksjonen etter den andre dumpet ned på banen. Tidvis litt kaotisk i luften – men alle ble loset trygt ned. Selv om noen kanskje måtte vente vel lenge på downwind holding.

Mange fikk seg sin første tur i seilfly, mikrofly og motorfly. Totalt var det 7 introturer på seilfly. For de andre har vi ikke oversikt i øyeblikket.

Kiosken ble administrert av Batool Akbar med Hr. og Fru Akbar som støtte. Det var så vellykket at de gikk tom for pølser. Situasjonen ble reddet ved en rask ekspedisjon til nærmeste Brustad-bu.

Og nesten ”som normalt” stakk hr Güettler av på formiddagen med sin nyervervede LN-GPS fore å komme tilbake sent på ettermiddagen. Og LN-GAW ble observert i friluft med snurrende propell. Noe gjenstår før hun er formelt luftdyktig –men det lover godt for de som ønsker å utvide sine papirer.

2013.05.30, HMB/AB

Medlemsmøte 30. mai kl. 19

Husk medlemsmøte torsdag 30.05 klokken 1900 Sanden Hotell, Hokksund

Agenda

 • Velkommen og orientering fra styrene.
  • Grønne landinger
  • Naboutvalg og støyproblematikk
  • Økonomi
  • Operasjoner
 • Kaffepause
 • Tom Brien fra NLF kommer og holder et temaforedrag
  • Luftsportsuka
  • Hva skjer i forbundet
  • Klubbutvikling
  • Hva kan vi gjøre?
 • Gruppearbeid (hva tiden tillater)
  • Operasjoner
  • Materiell
  • Sosialt

 

2013.05.28, ØM/AB

DFK/S inviterer til Norgescup II 8. og 9. juni

Tradisjonen tro inviterer DFK/S til Norgescup i seilflyging. I år er datoene 8. og 9. juni. Det er normalt litt hektisk rundt starten, men utover det pleier det ikke å være noe problem ifht. vanlig flyging på Hokksund same helg. Les invitasjon og mer informasjon.

2013.05.24, IFP/AB

Fine seilflyforhold i helgen

Følgende rapport fra helgen tikket inn fra Arne Martin: Søndag 19. mai ble sesong start på Hokksund for min del. Viste seg å bli en flott start, og fikk flydd meg en tur til Gaustatoppen i utrolig vakre forhold! Og selvom ingen andre fløy langtur, så var det mye lokalflyging med omtrent 20 starter totalt, og de fleste av de holdt seg greit oppe.

2013.05.22, AMG/AB

Vasking og polering av motorflyene fullført!

Klikk for større bildeDisse fotomodellene lot seg ikke stoppe av dårlig vær og kort varsel og stilte sportslig opp (20. og 21. mai) for å gjøre LN-DFL og LN-DFM skinnende klare for sommeren.

En stor takk til Karsten, Kolbjørn og Torgeir.

Mahmood (Teknisk leder)

2013.05.22, MA/KS

Michael til tops i Norgescup 1

DFKs nye danske medlem av året, Michael Mix deltok i Norges Cup 1 på Starmoen i helgen med vår kjære GDW, og gjorde det ikke dårligere enn at han vant hele konkurransen, og det første gang han har vært på Starmoen! Han ble nummer fire dag 1, hvor det var veldig jevnt i toppen, og gikk så videre til å vinne dag 2. Dag 3 var ikke gyldig, da alle utelandet, men han fløy lengst da.

Vinneren er også omtalt i danske seilflymedier - les mer om konkurransen og omtalen her

Vi gratulerer, og ønsker lykke til i resten av Norges Cupen

2013.05.21, AMG/AB

Vågå Wavecamp-artikkel

Vågå Wavecamp 2013 fikk god omtale i Nordic Gliding, det fellesnordiske seilflymagasinet. Last ned artikkelen her

2013.05.21, ØM/AB

Åpen dag - søndag 26. mai 2013

Drammen flyklubb ønsker velkommen til åpen dag på Hokksund flyplass søndag 26. mai

Ta turen til Hokksund flyplass denne dagen og opplev Norges beste flyklubb! Gratis adgang til flyplassen hvor vi presenterer vår flypark bestående av både seil-, mikro- og motorfly.
Kanskje dette blir dagen du går videre fra drømmestadiet til å begynne å fly? Vi har instruktører og skolefly på plass og det blir arrangert introduksjonsturer i flyene.
Andre flyinteresserte er naturligvis også hjertelig velkommen innom for å se på våre fine fly eller for å få informasjon om flyklubben vår.

Alle flyene våre vil stå på utstilling. Vi starter kl 11:30 og holder på fram til kl 16:00.

Hokksund flyplass ligger bare 15 minutter i fra Drammen og Kongsberg, og 50 minutter i fra Oslo. Dette gjør den til den nærmeste seilflyplassen til Oslo-vest-regionen. Se veibeskrivelse.

2013.05.20, TP/KS

Vask og polering av motorflyene

Det er usikkert vær framover, og planlegging av en dugnad lang tid i forveien er vanskelig.

Vi begynner med å vaske flyene i dag, mandag 20. mai kl. 14:00.

Polering blir i morgen, tirsdag 21. mai kl. 18:00.

VI håper mange kan delta.

Teknisk leder, Mahmood Akbar, vil ha beskjed om hvem som kommer. Send SMS til 97 78 76 22 eller e-post til Mahmood.Akbar(krøllalfa)agr.com.

2013.05.20, MA/KS

STICK & RUDDER 2013 - meld deg på!

Prosjektet "Stick & and Rudder 2013" kommer til Hokksund flyplass 3. juni. Prosjektet tilbyr mengdetrening for flygere av alle kategorier, både mikro-, motor- og seilflygere. I praksis betyr det flyging med instruktører fra NLF til sterkt reduserte priser. 

Påmelding til Torgeir Pedersen, nestleder.motor@drammenflyklubb.no.

 Les mer hos NLF.

2013.05.15, TP/KS

Innbetalinger til flykonto

Vi har fått opprettet OCR-avtale med banken. Dette letter arbeidet for kassereren med regnskapsførselen. Derfor er det ønskelig at alle bruker KID ved betaling av regninger. Alle har en fast KID som består av medlemsnummer med ledende 0 til 7 siffer og kontrollsiffer; 8 siffer totalt. Denne KID kan alltid brukes, siden den ikke endres for hvert enkelt medlem. KID opplyses på eFakturaen som tilsendes regelmessig. Spørsmål kan rettes til kasserer@drammenflyklubb.no

2013.05.15, ØM/AB

Vask og polering av motorflyene utsatt!

 Vask og polering av motorflyene er utsatt pga. dårlig vær. Ny innkalling vil komme senere!

2013.05.15, MA/KS

Bronse til Moe

Da var seilfly-NM i 18-meter over, og Øyvind Moe tok bronseplassen. Vi gratulerer.

2013.05.12, AH/AB

Vask og polering av motorflyene onsdag 15. mai, kl. 1800

Våren har endelig kommet sammen med behovet for å vaske og polere motorflyene!

Det arrangeres vaskedugnad på Hokksund flyplass onsdag 15. mai kl. 18.00.

Både gamle og nye medlemmer, samt elever inviteres. Dette er en fin anledning til å bli litt bedre kjent med andre i klubben og ikke minst flyene!

Ta gjerne med bøtter og gardintrapper; de som har mulighet til det.

Teknisk leder, Mahmood Akbar, vil ha beskjed om hvem som kommer. Send SMS til 977 87 622 eller e-post til Mahmood.Akbar(krøllalfa)agr.com.

2013.05.09, MA/KS

Luftsportsuka 2013

Luftsportsuka går av stabelen 12-16 juni. Les mer på NLFs sider

2013.05.07, NLF/AB

NM i seilflyging

Alltid optimistiske Per og den noe mer skeptiske Øyvind representerer DFK/s i Norglide på Elverum som også er NM i 18m-klassen. Les mer på konkurransesidene

2013.05.07, AS/AB

Flyplassen er åpen

Flyplassen er nå åpen. Det er fremdeles noe telehiv og ujevnt dekke, minner om at fartøysjefen skal gjøre seg kjent med banens beskaffenhet før bruk. Det er også PPR for alle gjestende fly.

Flyplassjefen oppfordrer alle til å begrense landingsrunder nå i starten inntil gresset får skikkelig feste på ullebanen.

2013.05.06, POH/AB

Dugnaden er over

Stor takk til all som møtte opp på søndag, og fikk gjort en kjempeinnsats før en ny sesong. Over 15 personer bidro til å få plassen i stand.

2013.05.06, POH/AB

Dugnad søndag 5. mai

Det blir dugnad på flyplassen søndag 5. mai kl. 11 (dette er uansett en søndag da flyplassen er stengt ihht konsesjonen). Rullebanen trenger sårt litt pleie før sesongstart, så flyplassjefen ser gjerne at du stiller opp. Har du trillebår, rive, spade el.l. så ta med dette. Velkommen!

2013.05.02, POH/AB

Grønne landinger og oppdaterte instrukser

Som første flyklubb i landet har Drammen Flyklubb en målsetting om å endre innflygingsrutinene til GRØNNE LANDINGER. Det innebærer i praksis at vi i minst mulig grad bruker motor ved nedstigning under 1000 fot. Dette vil føre til mindre drivstoff-forbruk, mindre støy og mindre sjenanse overfor naboene. Vi skal bli en miljøvennlig flyklubb. Hovedstyre besluttet på styremøte 23. april å endre instruksene slik at dette kommer tydeligere frem.

Alle oppfordres til å gå gjennom instruksene og de endringene som er gjort der:

 

2013.04.26, ØM/AB

Medlemsmøte torsdag 30. mai

Hovedstyret innkaller til medlemsmøte torsdag 30. mai kl 1900 på Sanden hotell. Agenda blir informasjon fra klubbens styre, et temaforedrag og sosialt samvær.

2013.04.26, ØM/AB

Åpen flydag søndag 26. mai

Drammen flyklubb inviterer alle flyinteresserte til en åpen flydag søndag 26.mai

2013.04.26, ØM/AB

Vågå Wavecamp 2014

Hovedstyret har besluttet at Drammen Flyklubb gjennomfører Vågå Wave Camp neste år. Dette blir det 22. Arrangementet.

2013.04.26, ØM/AB

Rune Eggum avslutter sin praksis som flylege fra 1. mai 2013

Rune Eggum har valgt å si opp sin oppnevnelse som flylege/AME- class 1. Årsaken er pålegg (gebyrer, datautstyr, kontorlokaler) som kommer som følge av Part-MED-regelverket. Dette regelverket (nasjonal forskrift og senere forskrift i EØS-prosessen) ble satt i gang primo april 2013 med en overgangsordning for flylegene frem til 1. mai 2013.

2013.04.25, AB

Sikkerhetsmøte i mikrogruppa

Mikrogruppa i DFK avholder det årlige obligatoriske sikkerhetsmøtet i samarbeid med Lier MFK tirsdag 30. april 2013 kl. 18:00 (mer info i forumet)

2013.04.16, AB/LE

Seilflysesongen er definitivt i gang

Det var fantastiske forhold på Notodden i påsken, 10 dager på rad med seilflyvær! Slikt er veldig sjeldent uansett hvor man er, og spesielt i Norge i mars. Var både termikk, hang og bølger, og til sammen over 1100 km strekk ble registrert av DFKs medlemmer på OLC i løpet av påsken. Vi fortsetter flyging på Notodden i april, så det er bare å melde seg på i forumet.

2013.04.02, AMG/AB

Våren er her - flyplassen stenges midlertidig

Våren kommer, og derfor stenges flyplassen midlertidig. Det er stengt for all trafikk f.o.m. lørdag 30. mars og inntil videre.

2013.03.28, POH/AB

Bruk av LN-YHL

Informasjon om mikrogruppas fly LN-YHL, samt avtale og regler for bruk av flyet finnes under menyvalg Mikrofly.

2013.03.17, AB/LE

LN-YHL har ankommet

Et knippe fornøyde mikroflygere foran gruppas nyervervelse, en Rans S6 Coyote II. Flyet er et av de mest brukte mikrofly i dag, og skal være godt egnet til skoling samt annen flyging. Fotografen forsøker å ytre sin skepsis, men Kai presiserer raskt at dette er en mk-II versjon, med Rotax 912 80hk samt både beveglige rorflater og stram duk.

2013.03.07, AS/AB

Seilflybokser over Hokksund

Den nye avtalen som kom for et par år siden, samt veileder og kart er publisert her. Husk at du må sette deg inn i regelverket om du skal benytte boksene til seilflyging.

2013.03.07, AB/ØM

Leie av seilfly sommersesongen 2013

Klubbens medlemmer kan søke om leie av klubbens fly til konkurranser og andre arrangement. Søknad sendes til seilflystyret per e-post og fristen er 1. april.

Betingelser for å få innvilget en slik søknad er gyldig medlemsskap, gyldig flygebevis, utsjekk på flytypen, tilfredsstille klubbens krav til timer, årskort osv. Dersom det er flere søkere vil styret tildele etter en skjønnsom vurdering som blant annet baserer seg på aktivitet, innsatsvilje (spesielt på dugnad og vedlikehold) og lojalitet.

Det vil være mulig å søke om leie også etter 1. april om ikke flyet allerede er leid ut, eller på annet vis reservert. Det er fortrinnsvis GDW som leies ut. Pris er kr 400/dag for hverdager, og kr 1000/dag for helgedager.

2013.03.06, AB/AMG

Godkjenning av (mikro)timer til LAPL-A

Det er en del usikkerhet rundt kredtitering av flygetid som fartøysjef på mikro ifht. LAPL-A-sertifikat. Beskjeden vi har fått nå er at det er ingen ting som tyder på at flygetid på mikro ikke vil gjelde som krediteringsgrunnlag for de som vil ta LAPL-A. Dersom dette medfører riktighet vil det bli mulig å overføre inntil 15 timer. Kai Lyche kan evt kontaktes for mer informasjon.

2013.03.06, AB/KL

Nye styrer på plass

Da er sammensetningen på nye styrer publisert her. I tillegg er referat fra årsmøtet publisert i arkivet. Vi ønsker de nye styrene velkommen i jobben og lykke til med jobben fremover.

2013.02.18, AB

Motorflyskolen søker instruktører

Vår motorflyskole søker instruktører for å drive PPL grunnutdanning med teori og praktisk flyging, klubbutsjekker, etc. Skolen gir også halehjulsutsjekker og skiutsjekker.

Les mer på denne siden.

2013.02.18, ET/KS

Seilflysesongen er i gang

Seilflygruppa trosset lett snøfall og gråvær på søndag. Totalt 7 seilflyslep, hvor bl. a. plassutsjekk, introtur, O-kurs og acro ble gjennomført. Sesongen er i gang!

2013.02.11, AB/AS

Saksliste og dokumenter til årsmøtet

Dokumenter til Årsmøtet er nå tilgjengelige. Budsjettarbeidet tar noe lenger tid enn forventet og øvrige budsjetter vil bli publisert så fort de er klare. Sakslite og dokumenter finnes under Arkiv - Referater

2013.02.06, FG/AB

Motorflygruppa vil med dette ønske medlemmene Godt Nyttår!

Mens vi arbeider videre for å bedre økonomien, vil vi oppfordre medlemmene til å benytte flyene så mye som mulig. Vi trenger aktivitet i form av flytimer for å dekke kostnader til drift av flyene og flyplassen.

Vi vil også benytte anledningen til å presisere reglene for avgang mot øst (bane 10). Det er to alternativer som man må prøve å fly så nøyaktig som mulig. Første alternativ (primærvalget) er å fly rett frem i banens lengderetning og mellom gårdene 1500 meter fra enden av flystripa. Andre alternativ (sleperuta) kan benyttes av flyvere med plassutsjekk på Hokksund og består i  å fly rett frem til veien over jordene i avstand 500 meter fra enden av flystripa. Deretter høyresving og over jordene mot SSØ mens man unngår å fly over gårdene. Unngå å kutte denne svingen slik at man kommer nær gårdene på høyre side. Ved landingsrunder kan man veksle mellom disse rutene.

Vi minner også om at DFL primært er skolefly og DFM primært er turfly. Hvis man planlegger tur med DFM og denne er booket til skoleflyving, bør man ringe vedkommende elev/instruktør som ofte vil kunne endre tidspunktet for skoling.

Motorflygruppa
 

2013.01.22,

Teorikurs seil 2013

Teorikurs for seilflygere starter opp 7. februar - les mer informasjon her.

2013.01.16, JV/AB

Årsmøte DFK

Medlemmene innkalles herved til ordinært årsmøte på Sanden Hotell, Hokksund, onsdag 13. februar kl 19:00. Hovedstyret viser til klubbens lover §12 angående faste saker for årsmøtet. Saker og forslag ønskes tatt opp på årsmøtet må være styret i hende innen onsdag 30. januar. Fullstendig saksliste med tilhørende nødvendige saksdokumenter vil bli kunngjort på klubbens nettsider senest onsdag 6. februar.

2013.01.14, FG/AB

Vågå Wave Camp 2013 - The Extreme Altitude Challenge

Drammen Flyklubb is pleased to invite you to the 22th Extreme Altitude Challenge in March 2013.

The camp is one of the most significant mountain and wave-camps in Scandinavia for gliders, and will be held on Vågå, in the heart of the Norwegian mountains. Vågå can offer extreme soaring conditions and fabulous waves with almost all wind directions. During the camp in 2002 we had more than 60 diamond heights and 100 gold heights. In addition we had a Nordic altitude record - 10 349 m (FL 350).

You can find more information and also register online at http://www.wavecamp.no

 

2013.01.11, IB/AB

Flyplasstatus

Flyplassjefen melder om at det er meldt fint flyvær i helgen. Flyplassen er brøytet og det er fine forhold, så det er bare å booke seg et fly og ta seg en tur og se på vinterlandskapet.

2013.01.11, POH/AB

Ny NLF-kode

Minner om ny NLF-kode nå, dvs. det er også ny kode for å logge på dfk.no. Ny kode får du ved å gå til http://melwin.nak.no/ og velge "Medlemsdata"

2013.01.04, AB

Husk selvassuransefond for motorfly!

Nå viser kalenderen 2013, og det nye året betyr at man må betale inn til selvassuransefondet før første flyging i det nye året foretas.

Selvassuransefondets kontonummer er 2200.53.39905, og satsene for hhv. innmelding og fornyelse er kr 300 og kr 200. Det er ikke tillatt å leie motorfly som fartøysjef uten at selvassuranse er betalt på forhånd.

2013.01.01, KS

 


Opp

[ Hokksund Flyplass ENHS | PPR | Kontakt oss ]


Bilder og video fra dfk.no må ikke gjengis eller brukes kommersielt uten fotografens samtykke