(25. juni -17 ED)

[ Introtur motorfly | Seilflyging for funksjonshemmede | Nabokontakt ]

DFK/Motor - Booking, flystatus og planlegging

Regler for leie av klubbfly

• Gyldig medlemskap i NLF og Drammen Flyklubb – Motor eller seilflygruppa
  • Medlem av selvassuransefondet (må være gyldig før flyging)
  • Utsjekk på klasse, type og modell
  • Gyldig LPT
  • Klubb-utsjekk
  • Booket fly (husk å avbestille hvis du ikke skal fly)
  • Betalt forrige flytur innen fristen på 3 dager. (Ikke betalt flytur er å anse som flyforbud)
  • Dersom det ikke innleveres reiseplan skal skjemaet ”Informasjon om flyturen” henges opp på tavlen.
  • Leie av fly utover en dag krever godkjennelse fra Motorflystyret. Slike turer krever normalt minimum 2 flytimer pr døgn i snitt.
  • Landings og startavgifter for andre flyplasser enn ENTO og ENNO betales av medlemmet selv.
  • Husk å sjekke Vær, Notam, ytelser, vekt og balanse, og at du har nok fuel og olje for turen.
  • Er det noen tvil - er det ingen tvil! Husk ”better safe than sorry”.
  • LN-DFL er klubbens skolefly og Flyskolen har prioritet på booking av flyet foran øvrige medlemmer. Medlemmer kan likevel fritt booke flyet, men kan risikere at skolen inntil 24 timer før gjør om på bookingen. Skolen vil være fleksibel så sant det er mulig. Book Stand-By selv om flyet er skole-booket, dermed kan instruktørene planlegge inn dette i sitt program hvis mulig. Instruktørene booker inn seg selv og fly (DFL). Elevene melder interesse til instruktør. Senest dagen før flyging skal instruktør booke av tidsrom som ikke er dekket av elever.
  • Fly skal tilbakeleveres i rengjort stand og forlates forsvarlig fortøyd.
  • Turen skal registreres i myWebLog rett etter turen. Dersom turen ikke er registrert innen tre dager fra turdato, belastes din flykonto med kr 100,- i gebyr. Evt tekniske problemer med registrering skal meldes web@drammenflyklubb.no
  • Presisering av regler ifm. nødlandingstrening og minstehøyder: AIC-N 17/04

GOD TUR