Bilder kan sendes
redaksjonen.

 

Powered by
Gallery

[ Bilder | Bilder 2002 og 2003 | Videoarkiv | Wavecamp bildegalleri ]


 Sommeren 2013  
Svein Frodahl første solo

Svein Frodahl første solo

Beskrivelse : Den 5. juli 1963 ble jeg sjekket ut på min første solotur i seilfly. Det var i LN-GBR, en SGU 1-19, og stedet var OFK’s sommerleir på Notodden. Sist fredag, 5. juli 2013, fløy jeg en tur med LN-GCM for å markere 50 års jubileet mitt.

Studerer du bildet av meg fra den første turen i «lillebalja», ser du piloten sitter med venstre armen utenfor cockpit. Dette var viktig, for den største utfordringen med disse første soloturene var ikke å gjennomføre selve flygingen, men å få til å vinke uanstrengt og nonsjalant til bomvaktene ved den kryssende veien over stripa under avgangen. Det må nok innrømmes at det ble observert ganske mange krevende slenger i slepet og paniske armbevegelser av ABC elevene på dette kurset fordi dette «karstykket» måtte gjennomføres ved hver avgang. Når bommen og bomvaktene var passert, var resten av flyturene bare «piece of cake».

Så ble det så langt 50 år med seilflyging som hobby hvorav 45 år som instruktør og 30 av disse årene i DFK. Når jeg ser tilbake på denne tiden, er det med mange gode minner – selvsagt om de flotte opplevelsene under skyene – men kanskje viktigst: vennskapet og alle de hyggelige seilflykollegaene jeg har møtt og samarbeidet med. Vi som driver med denne hobbyen på ulike nivåer, vet jo at det medgår adskillig med bakketid for hver flytime. Det er nok ikke få timer, dager eller årsverk jeg har brukt på ulike seilflyplaser i løpet av disse 50 årene, men moro og givende har det vært. Da jeg landet CM etter min jubileumstur sist fredag, ble jeg overrakt en flaske champagne og gratulasjoner fra DFK. Det satte jeg pris på – tusen takk alle sammen!

- Svein Frodahl

 


Opp
Bilder og video fra dfk.no må ikke gjengis eller brukes kommersielt uten fotografens samtykke