[ Introtur motorfly - seilfly | Teorikurs motorfly | Funksjonshemmede | Nabokontakt ]


Norgescup III, Hokksund 28. og 29. mai

Lørdag: Helt grått og tildels kraftige regnbyger preget dagen, så det ble kansellering allerede på briefing kl. 10.

Søndag var det meldt bedre vær, men termikkprognosen viste ikke noe kanonforhold i det hele tatt. Kun et par grønne flekker og ellers lav skybas og mindre enn 1 m stig.Briefing ble utsatt fra kl. 10 til 1230. Etter en rekognoseringstur med LN-DFK ble dagens oppgave satt, speed task Hokksund-Noresund (10 km) - Holtefjell (500 m) - Krøderen (10 km) - Hokksund.

Skybas var ved start (kl. 13) på ca 1100 meter, og med heftig cross-wind på bakken var det mange som var tvilende til hvordan dagen skulle utvikle seg. Slepingen startet litt over kl. 13.

Vå utsendte journalist i LN-GAO kan fortelle følgende: Slep til 1000 m rett i en bølge. Siden det var lenge til startlinjen skulle åpne bestemte vi oss for å sjekke forholdene. Vi satt raskt kursen ut av TMAen da det steg godt. Med vind fra SW fulgte vi bølgekanten og var til tider opp mot red-line, før vi snudde på Sigdal i 2000 m og 3m/s stig. Tilbake til Hokksund for å ta start, det ble i ca 1000 m, deretter opp til Skotselvhanget, et par runder der og bølgekontakt igjen. Kurs rett mot Sigdal i bølge-/rotorgrums som gjorde at vi kunne fly på ca 150 km/t og allikevel holde omtrent samme høyde. På Sigdal tok vi et par 8-tall i forkant av en sky opp til 1500 m, og så bar det mot Noresund. Vendte ca. 6 km før vi kom til vendepunktet, deretter tilbake på forkant av skyene til Holtefjell, opp mot Sigdal og vending ca. 8 km fra Krøderen og direkte tilbake til Hokksund. Total brukte vi 1:27 på turen som er estimert til ca. 140-145 km. Mer nøyaktig resultat har vi ikke for flyet nektet plent å utlevere loggen uansett hvaslags PC vi brukte eller hvem som forsøkte.......

Norgescup III ble vunnet av Stig Solheim (med co-pilot Steinar Skaar), Øyvind Moe fulgte på 2. plass, Ole Baartvedt på tredje og Per Rosdahl på fjerdeplass. LN-GAO fikk 0 poeng (pga. manglende logg)

Etter en kjapp samtale med de andre deltagerene så har en del fløyet både litt bølger og termikk, mens et par ikke fikk skikkelig høyde og dermed ikke bølgekontakt.

Detaljert resultatliste
Resultatliste totalt

 

 


Opp
Bilder og video fra dfk.no må ikke gjengis eller brukes kommersielt uten fotografens samtykke