[ Introtur motorfly - seilfly | Teorikurs motorfly | Funksjonshemmede | Nabokontakt ]


Sommerlørdag på Hokksund

Mens eliten – de store gutta – Ingar P, Stian og Tore kjemper om edle trofeer i Østerdalen må man ikke glemme at det skjer ting hjemme rundt tunet – Hokksund Lufthavn! Vi hadde registrert flere gjerne ville lære seilflyging å kjenne. Sakens viktighet tilsa at vår ex-president tok denne jobben. Men han forlangte – korrekt nok – at logistikken var på plass. Altså at hans introelever skulle leveres ”gryteferdige i cockpit. Det vil si behørig briefet, documenter signert, og at det finansielle var på plass.

Jon Vedum er en velviljens mann-. Etter å ha montert CM ville han se forholdene litt an og overlot den velvillig til vår kasserer – som takket for velviljen ved å bli borte i noen timer. Pengefolk skal man ikke stole på! Vi klarte å passivisere Jon litt med å sette ham i baksetet på en K21. Omsider fant Finansdirektøren det forgott å komme ned slik at Jon fikk den turen han egentlig var kommet til Hokksund for. Det begynte ikke helt bra: I første slepet klinket han i lav høyde i noe han trodde var en fin boble. Det var det ikke! Klok av skade slepte han mer konservativt – fikk en fin tur til Noresund og returnerte i fin stil med ”10km” og målpassering. Man følte seg nesten tilbake til VM på Ekeby.

Herrene Storsven og Rosdahl hadde store planer om en tur ut i det ukjente – i Nansen og Amundsens ånd. GAM le refusert – på grunn av påstått dårlige bremser. Dette var en ekspedisjon hvor menneskeliv – og gelcoat – sto på spill. De kom seg av gårde med GCJ men det ble en kort tur – noen hadde skrudd av termikken!

For oss andre ble de det også en fin dag. Der oppe kunne vi ”spise kirsebær med de store” som det heter. NM-gutta brukte nemlig vår frekvens. Da noen viste interesse for et jorde nær Rena gjorde vi det høflig, men bestemt klart at noen luxus-henting(av Teknisk Chef og hans nyinnkjøpte metallic-Wilhelmsen-blå – 4 motion - Passat ) ikke kunne påregnes!

(02.07.2006 17:33, HMB)

 


Opp

[ Hokksund Flyplass ENHS | PPR | Kontakt oss ]


Bilder og video fra dfk.no må ikke gjengis eller brukes kommersielt uten fotografens samtykke