[ Introtur motorfly - seilfly | Teorikurs motorfly | Funksjonshemmede | Nabokontakt ]


Nyhetsarkiv

Svette ungdommer på sommertur

Ungdomsgruppas seilflyleir på Starmoen ble både varm og vellykket. Ni ungdommer i alderen 15-21 år + instruktør fløy tilsammen 52 starter og over 52 timer i løpet av fem dager. I tillegg fikk alle prøvd vinsjstart takket være god hjelp fra våre venner i Elverum flyklubb. Elverum stilte også med badebasseng, noe som var kjempepopulært når temperaturen flere dager passerte 30 grader. Stor takk til Jan Arild & co!

StarmoenDe helt lange strekkturene ble det ikke for noen av oss, men forholdene var bra med skybas gjerne over 2000 meter. De fleste besøkte Gjesås kirke eller Nordhue, med eller uten instruktør. Og Wilhelm fikk godkjent 5-timer'n før sin 10. solostart. Jan Sondre var ikke like happy da termikken døde et kvarter for tidlig. Christian, yngste deltaker som akkurat rakk å fylle 15 før turen, imponerte ved å lære seg både slep og skygateflyging og er godt på vei mot første solo. I tillegg til våre egne fly, CJ og DW, disponerte vi en K-21 fra Rikssenteret.

Å dra avgårde som eneste instruktør med såpass mange ungdommer er selvsagt en utfordring. Men alle var positive og bidro der det trengtes, vi har en utrolig flott gjeng unge piloter! Folk vi møtte fra andre klubber lurte på hva slags NLF-arrangement som pågikk, mange fikk hakeslipp da vi fortalte at det bare var DFKs ungdomsgruppe på tur.

(2009.07.07, AB/JV)

 


Opp

[ Hokksund Flyplass ENHS | PPR | Kontakt oss ]


Bilder og video fra dfk.no må ikke gjengis eller brukes kommersielt uten fotografens samtykke