[ Introtur motorfly - seilfly | Teorikurs motorfly | Funksjonshemmede | Nabokontakt ]


Nyhetsarkiv

Englandstur 2010 - minirapport!

De meget bereiste flygerne Arne F og Sigbjørn Stedje har denne sommeren lagt turen til England via Frankrike. Et delmål var å fly inn på historiske Duxford for å overvære et av de største Warbird-stevnene i Europa: Flying Legends.

Arne F og Sigbjørn foran tårnet på DuxfordTorgeir Pedersen (teknisk leder) og Kåre Smith (leder motor) møtte dem i Cambridge sammen med Jo E Nilsen fra Malt Flyer Society.

DFM ble fløyet fra Duxford til en liten flyplass Peterborough-Conington, ca 4 mil lenger nord etter stevnet på lørdag, hvor flyverne så reiste tilbake til Cambridge med drosje, siden de ikke fikk overnatting. Løsningen ble å dele rom med Torgeir og Kåre, slik at det ble felles middag på legendariske the Eagle Pub (åpnet 1667) i Cambridge, som var stampub for flyvende personell under WWII. Her ble også en stor gjeng fra Klanten observert!

DFM på Old Warden - EGTHSom takk for overnatting, fikk Kåre og Torgeir låne DFM for en liten tur til Old Warden, en annen plass med historisk sus. Ikke på grunn av selve plassen, men på grunn av den meget gamle samlingen med operative fly: Shuttleworth Collection. Der kan man regelmessig se en 1909 Bleriot modell XI fly!

Arne og Sigbjørn har lovet å sette opp en rapport når de kommer tilbake, så gled dere til rapport og bilder fra dem!

(2010.07.13, KS)

 


Opp

[ Hokksund Flyplass ENHS | PPR | Kontakt oss ]


Bilder og video fra dfk.no må ikke gjengis eller brukes kommersielt uten fotografens samtykke