[ Introtur motorfly - seilfly | Teorikurs motorfly | Funksjonshemmede | Nabokontakt ]


Nyhetsarkiv

Med seilfly t/r Vestlandet

Søndag 7. juli var Hokksund flyplass stengt, og Arne Martin tok med seg et seilfly over til Notodden for å fly litt strekk, og det ble en lang tur med både fjord og fjell. Les om turen nedenfor og se bilder fra turen i arkivet.

På søndag 7. juli, når ENHS var stengt, fikk jeg lov av styret til å ta med et fly til Notodden og fly der. Jeg hadde ikke all verden av forventninger  til dagen, da dagen før hadde vært for stabil med dårlig termikk til  maks 1000 m, og det var ikke noe betydelig endring i været.

Men da jeg kom opp til skybas fant jeg en bølge, og det skulle vise seg  å være bølger over så godt som hele Sør-Norge denne dagen! Sammen med  Per Morten Løvsland og Øystein Bjørklund fra Sandefjord satte vi kursen fra bølge til bølge mot nordvest. Bølgene var utrolig pålitelige og så  lenge vi bare fløy mot vinden kom vi alltid til en ny bølge som løftet  oss opp til FL 95/115 igjen. Så vi fløy og fløy til vi til slutt ankom  fjordene på vestlandet!

Vi skulle gjerne fortsatt enda lenger, men vi hadde da allerede flydd i 7 timer, så vi vendte nesten hjem ved Aurlandsfjorden. Men med 3500 m og god medvind gikk hjemturen fort, og vi kunne begynne en 130 km finaleglid allerede før Geilo.

Dette er definitivt en av de mest fantastiske seilflyturene jeg har vært  med på så langt!

Se kart oevr turen her: https://www.skylines-project.org/flights/18333/

(2013.07.19, AB/AMG)

 


Opp

[ Hokksund Flyplass ENHS | PPR | Kontakt oss ]


Bilder og video fra dfk.no må ikke gjengis eller brukes kommersielt uten fotografens samtykke