[ Introtur motorfly - seilfly | Teorikurs motorfly | Funksjonshemmede | Nabokontakt ]


Jr. Nordisk

Tore Kvarme og CM er i Danmark på Jr. Nordisk Mesterskap. Mesterskapet går parallelt med SunAirCup, her er første rapport.

Dag 1 - Trenings dag
Fløy i 5timer og 45 min. Startet østover medvinds mot Århus og virret stort sett litt rundt flyplassen og prøvde å gjøre meg litt kjent uten å egentlig lykkes med det. Alt ser jo helt likt ut.

Dag 2 – Første konkurransedag
Åpningsseremoni startet kl 9 der alle 62 pilotene ble presentert. Det ble en AAT oppgavene fra 150- 298 km som alle skulle fly. Selv fløy jeg 220 km med 65 i snitt som ga en 9. plass. Det var blåtermikk til 1000 m og på slutten kom man bare til ca 850 m. Det laveste jeg var på turen var 280 m og flere ganger i 450 m. Det var veldig artig å se en 18 m maskin når han felte ut motoren. Jeg greide å finne termikk like etter på. Så 18 m med motor til klubben er nok tingen ???????

Dag 3 – Andre konkurransedag
Dagen der alt går feil. Greide heldigvis å finne en boble i 100 m som ga i snitt 1.6 opp til 1500 m slik at jeg kunne fullføre oppgaven.

Dag 4 – Tredje konkurransedag
Tredje dagen med blåtermikk på Arnborg. Fløy hele turen sammen med Z8, en Discus fra Sverige og Ejvind bak spakene. Det var ca 10 fly som startet sammen i 1400 m og vi gled 3 mil før vi fant termikk. Denne dagen var det faktisk to piloter som hadde en mid air når de fløy termikk. Det ble heldigvis bare noen riper, da de hadde lite energi da de traff hverandre. Ellers var det ca 30 utelandinger denne dagen. Oppgavene for klubb og Junior var på 224 km og de andre klasene hadde i underkant av 300km. Det var gøy at Marcus fra Svergie greidde en 3 plass denne dagen i en Jantar.

Dag 5 – Fjerde konkurransedag
Regn og flymuseum i Stauning (Dansk Veteranflysamling)

Dag 6 – Femte konkurransedag
Startet dessverre litt for seint på oppgaven hvilket resulterte i at mannskapet måtte finne meg på en flott dansk åker.

Dag 7 – Sjette konkurransedag
Værutsiktene så litt dårlig ut, men det ble allikevel bestemt å fly en 129 km oppgave. Greide å få en delt 9. plass. Niklas fra det svenske teamet greidde en 2. plass.


(31.07.2006, /TK/AB)

 


Opp
Bilder og video fra dfk.no må ikke gjengis eller brukes kommersielt uten fotografens samtykke