[ Introtur motorfly - seilfly | Teorikurs motorfly | Funksjonshemmede | Nabokontakt ]


Elverum Open Air Rally 2009

Fredag 21. til søndag 23. august 2009

Etter litt overtalelse fra Eirik Nilsen, og forsikringer om at vi ville få all nødvendig opplæring på forhånd, meldte Ole Herman Fjelltun og undertegnende oss på Elverum Open Air Rally.

Vi kom opp til Starmoen ved 19.00 tiden på fredag, og ble tatt imot av en trivelig trønder, Bror-Eric (Bobbo) Hjulstad, og nevnte Eirik Nilsen fra NLF.
Som ikke det var nok, ble vi også ønsket velkommen av Hans Borge (DFK/Seil), han skulle fly noen seilflyturer på lørdag, og hadde ikke ventet besøk fra Hokksund.

Vi benyttet anledningen til å fly noen landingsrunder, for å spisse formen mot lørdagens konkurranse, før vi parkerte DFM.

Etter hvert kom det også fire maskiner fra Bergen Aero Klubb, et par lokale lag skulle være med, og det var påmeldt både svensker og dansker, disse kom dessverre ikke på grunn av dårlig vær.

Etter en øl i hyggelig selskap, i kveldssolen på Elverum, ble det servert pizza. Etter middag fikk vi en liten innføring i rallyflygingens mysterier.

Planlegging - Ole Herman i forgrunnenTil frokost lørdag kom det ytterligere to deltakere fra Bergen, de hadde kommet med nattoget, det sier jo litt interessen i Bergen Aero Klubb. Her har vi noe å lære.

Etter frokost var det briefing og forberedelser til konkurransen. Dette er Rally light, så det er noe mer slakk i tidskontrollene enn ved en ordinert rally, merkelandingen foregår med motor, og det er to deltakere på hvert lag.

Vi hadde på forhånd valgt å fly i 80 knop IAS, vi fikk oppgitt sannsynlig groundspeed på de forskjellige leggen på forhånd, basert på IGA-prognose, dette for å forenkle forberedelsene, men vinden stemmer jo aldri med prognosen, så man må likevel justere underveis.

Her er det navigasjon på gamlemåten, så vi lurte på om vi ville får tildekket den fine, store skjermen DFM. Det fikk vi ikke, men den hadde vi heller ikke noen nytte av.

Vi fikk med bilder som var tatt langs ruten, og kanvas-merker som skulle markeres på kartet, så her gjelder det å se ut, med fingeren på kartet.

Vi fant alle vendepunktene, noen bilder og kanvas, og vi passerte målmerket omtrent på riktig tid.

Nå viste deg seg at GPS loggeren som vi hadde med, ikke hadde virket, så tiden vår ble strøket, men totalt sett fikk vi en brukbar plassering til nybegynnere å være.

Etter at alle var tilbake, (noen fly fløy to runder med forskjellig mannskap), så var det premieutdeling og skåling med sjampanje.

 

Premieutdeling
Premieutdeling
  Sjampis
Sjampanjeåpning - Bobbo til høyre
     
Spanderer sjampanje
Spanderer sjampanje
  Resultater studeres
Studerer resultatlisten

Bergenserne forsynte seg som ventet grovt av premiepotten, men med så sterk deltakelse var ikke det så overraskende.

Dagen ble avsluttet med magi, middag og kaffe avec, vi skulle opp kl 06.00 for å fly til Rygge Air Show, så det ble en forholdsvis tidlig kveld.

Alt i alt ble det en hyggelig helg, med mange trivelige mennesker. En stor takk til Bobbo og hans medhjelpere som gjorde en stor dugnadsjobb for å få dette til.

Jeg skal være med neste år også, og håper vi stiller med flere fra DFK, dette gjelder også Mikrogruppa.

Tidlig morgen
Tidlig søndag morgen for avreise til Rygge Air Show

Klikk på bildene for å se stor utgave.

Torgeir Pedersen, august 2009

 

 


Opp

[ Hokksund Flyplass ENHS | PPR | Kontakt oss ]


Bilder og video fra dfk.no må ikke gjengis eller brukes kommersielt uten fotografens samtykke