[ Introtur motorfly - seilfly | Teorikurs motorfly | Funksjonshemmede | Nabokontakt ]


Drammen flyklubb

Allerede i 1912 ble det gjort forsøk med glidefly i Lier. I 1926 kjøpte tre flyinteresserte herrer fra Drammen en tysk motorglider. Drammen flyklubb ble offisielt stiftet i 1936. I 1948 fikk klubben sin første faste flyplass på Renskaug i Lier og aktiviteten ble utvidet til å omfatte motorflyging også. I 1959 ble klubben etablert på Hokksund, der vi har hangar, klubblokale og fuelanlegg på vår egen flyplass.

Klubben er tilsluttet Norges Luftsportforbund (NLF) som organiserer alle landets fly- og luftsportsklubber. Klubben drives helt og holdent på frivillig basis av tillitsvalgte, oppnevnte personer og aktive medlemmer. Klubben har skoletillatelse for både motor- og seilfly, og skolen har også egen acro-gruppe på seilflysiden. I 2008 ble det også opprettet en egen gruppe for mikrofly.

Flyparken har gjennom tidene vokst og har eid mange forskjellige motor og seilfly. I den senere tid har flyparken vokst og blitt kraftig fornyet, og vi kan i dag tilby gode skolefly og høyverdige avanserte fly for erfarne piloter. I tillegg til klubbflyene, er det en god del private fly som står parkert på Hokksund, både seilfly, mikrofly og motorfly.

Ønsker du å kontakte oss - gå til siden Kontakt oss.

 


Opp

[ Hokksund Flyplass ENHS | PPR | Kontakt oss ]


Bilder og video fra dfk.no må ikke gjengis eller brukes kommersielt uten fotografens samtykke