(KS 06.10.2016)

[ Introtur motorfly - seilfly | Teorikurs motorfly | Funksjonshemmede | Nabokontakt ]


Arrangement for funksjonshemmede – lørdag 1. oktober

Lørdag 1. oktober 2016 arrangerte Drammen Flyklubb i samarbeid med Landsforeningen for Ryggmargsskadde (LARS), introduksjonsdag med seilflyging for funksjonshemmede.Terry Gabo

Arrangementet gikk av stabelen på Hokksund Flyplass, klubbens fast tilholdssted siden 1959. I løpet av knappe tre uker var det 12 påmeldte i alle aldre, fra Kongsvinger i nord til Arendal i sør. Drammen Flyklubb har det siste året investert 4,8 millioner kroner i et nytt universelt utformet klubbhus, samt et fabrikknytt seilfly av typen Alexander Schleicher ASK 21 med den passende registreringen LN-GHC. Dette er et to-seters seilfly spesialtilpasset slik at det også kan opereres av fysisk funksjonshemmede rullestolbrukere kun ved bruk av hendene. Av de 4,8 millionene klubben har investert kommer 2,4 millioner i støtte fra ExtraStiftelsen, 100,000 kroner fra Stiftelsen Kaare Berg, og 20,000 kroner fra Sparebanken Øst. Resterende kommer fra lån og egne driftsmidler.

Klubben stilte med seilflyinstruktører, bakkemannskap, slepefly og pilot slik at alle de påmeldte fikk minst én tur hver. For de aller fleste var dette første gang i seilfly, og for noen gav det mersmak slik at det på slutten av dagen ble fløyet noen ekstra turer for de som ønsket det.Stor takk til Jørund Martinsen og Rema 1000 i Tollbugata i Drammen som donerte mat og drikke.


Kent Robin Åsen (på bildet, sammen med instruktør Ingar Brenna) hadde tatt turen helt fra Arendal for å fly seilfly. «Jeg sto opp klokka seks i dag tidlig, kjørte klokka syv og rakk ikke engang å spise frokost før jeg dro. Jeg pendler gjerne fra Arendal til Hokksund for å fly», sier han. Kent Robin ble skadet etter en fallulykke i 2010 og er nå lam fra livet og ned. En annen deltager, Håkon Gustavsen (bilde under) fra Larvik ble født med cerebral parese. «Dette var en fantastisk opplevelse, og gir en utrolig viktig mestringsfølelse», sa han etter sin første seilflytur. For Ingeborg Louise Enhuus fra Mjøndalen er dette andre gang hun flyr seilfly. Første gang var i sommer på Hokksund Flyplass, noe som gav mersmak.Håkon Gustavsen

Samarbeidet med LARS har vist seg å være inngangsbilletten til klubbens handikappsatsing. Foreningen har mange ressurser og stort nettverk, og har allerede søkt om støtte til utdannelse av seks seilflypiloter, personløfter, diverse tilretteleggingstiltak og flere introduksjonsdager.

Seilflyging er en sport som krever felles innsats og dugnad. Det betyr at pilotene bruker mye tid på flyplassen, noe som gir fellesskapsfølelse og skaper tilhørighet. Klubben har stor tro på at det nye klubbhuset med sine fasiliteter og den fortsatte satsingen på rekruttering av nye piloter, vil videreføre klubbens lange tradisjoner i det norske flymiljøet.

Stig Harald Hovind
leder, Drammen Flyklubb

(som også har tatt bildene)


 


Opp
Bilder og video fra dfk.no må ikke gjengis eller brukes kommersielt uten fotografens samtykke