(23.09.2010 /KS)

[ Introtur motorfly - seilfly | Teorikurs motorfly | Funksjonshemmede | Nabokontakt ]


Bli pilot du også!

Drammen flyklubb disponerer mer enn 10 fly, har både motor-, mikro- og seilflyskole, og mulighet for årskort som gjelder flere typer fly. Vi har mange piloter som først har tatt seilflybevis og fortsatt med opplæring på motorfly og omvendt, så her er mulighetene mange. En uforpliktende tur eller prøvetime kan være en grei start for å komme i gang.

Seilflykurs

Lurer du på om seilflyging er noe for deg? Vi tilbyr flere typer og prøveturer.

Prøveturer og praktiske kurs

Vi tilbyr alt fra en prøvetur til forhåndsavtalt tidspunkt til en stor startpakke med 24 starter, teoribøker m.m. Se oversikt over seilflykursene her.....

Teorikurs

Vi arrangerer teorikurs for seilfly i januar og februar på Hokksund flyplass. Vi avholder også kurset ved behov innimellom annen kursing for de som ikke ønsker å lese på egenhånd. Det er også mulig å kombinere teorikurset med noen seilflystarter dersom du ønsker det. Les om kurset her...

Påmelding og mer informasjon

For påmelding eller mer informasjon, kontakt oss på mail: introkurs.seil@drammenflyklubb.no. Les mer om seilflykurs på seilflyskolens sider.

Motorflykurs

Vi har en veldrevet flyskole med utmerkede rammebetingelser, dyktige instruktører og flott flypark. Har du planer om å starte å fly motorfly, eller har du lyst til å ta en prøvetime?

Prøvetime

Ta en prøvetime - Ikke vent med å finne ut om flyging er noe for deg! Praktisk talt alle flygere vi er i kontakt med angrer på at de ikke tok flysertifikatet tidligere! Ikke tenk i årevis på om du vil prøve å fly.

Teorikurs PPL

Hver høst arrangerer vi støtteundervisning i teorikurs, oppstart for årets kurs er planlagt i starten av oktober. Se komplett forelesningsplan. Til de fleste kursene benytter vi materiell fra Luftfartsskolen. Teorikurset kan også benyttes av mikroflygere.

Mer informasjon om motorflykurs

Kontakt oss på teorikurs.motor@drammenflyklubb.no og les mer på motorskolens sider.

Mikrofly

Vi tilbyr skoling, konverteringer fra motor og seil, PFT og utsjekker på mikrofly 3-akse. Vi disponerer en Aerospool Dynamic WT-9 med en 100hk, Rotax 912ULS motor. Vi har i dag 5 aktive instruktører.

Prøvetime

Ta kontakt med en av våre instruktører for en prøvetime, på instruktorer.mikro@drammenflyklubb.no

Tilbud til ungdom under 18 år

Klubben kan tilby støtteordninger for et antall ungdommer under 18 år som ønsker å starte med en av grenene. Ta kontakt med motorflygruppen, seilflygruppen eller mikroflygruppen for å få detaljer. Seilflyging kan påstartes når du er omtrent 15 år, mens motorfly kan man starte med når man er 16 år, med ferdig sertifikat på 17års-dagen. Mikroflyging kan man starte med når man er 16 år. Flyging er en ypperlig hobby for forelder og barn, hvor man kan få mange utfordrende og fine stunder sammen, enten det er med mikro-, motor- eller seilfly.

Beliggenhet

Drammen Flyklubb har egen flyplass på Hokksund i Buskerud, omtrent 35 minutter fra Sandvika, 15-20 minutter fra Drammen og ca 25 minutter fra Kongsberg. Flyplassen ligger fordelaktig til for alle som bor på vestsiden av Oslo.


Flyklubber tilsluttet Norges Luftsportsforbund / Norsk Aero Klubb (NLF/NAK) kan få Luftfartstilsynets tillatelse til å utdanne egne medlemmer. Det fordres at elevene har gyldig medlemskap i vedkommende klubb. Drammen flyklubb har skoletillatelse for mikro-, motor- og seilfly, og driver teoretisk og praktisk opplæring hele året.

 


Opp
Bilder og video fra dfk.no må ikke gjengis eller brukes kommersielt uten fotografens samtykke