[ Introtur motorfly - seilfly | Teorikurs motorfly | Funksjonshemmede | Nabokontakt ]


Liten startpakke - 3 turer

Kurs 2011: ingen flere introkurs i 2011, vi starter opp igjen på våren; 2012
Kursdeltagere med restturer kan ta kontakt for flyging uavhengig av dette.

Intro-kurs kjøres 1 til 2 ganger pr. mnd. i sommerhalvåret (om vinteren etter behov), påmelding siste mandag før kurstart. Det koster kr. 2500 og inkluderer tre starter med seilfly, litt teoriundervisning samt loggbok og elevhåndbok. Ønsker du å fortsette å fly etter kurset kan du kjøpe en stor kurspakke.

For mer informasjon og påmelding, kontakt oss på introkurs.seil@dfk.no

Mål

I løpet av kurset vil du lære å fly flyet rett frem med alle ror, du vil lære litt om hva seilfly og seilflyging egentlig er og hva man kan gjøre med et seilfly. Og sist, men ikke minst, du vil finne ut om seilflyging er noe for deg. Etter kurset vil du ha tatt det første, viktige skrittet frem mot flygebevis for seilfly og det å bli seilflyger.

Kursinnhold

Introduskjonskurset inneholder litt grunnlegende teori og 3 starter med seilfly. I løpet av disse tre startene, vil du gjennomgå grunnleggende øvelser som inkluderer at du også får styre flyet. Dette er deler av første av tre blokker som fører frem til første soloflyging. Dette, de to andre blokkene og resten av veien frem til sertifikat, kan du lese mer om under praktisk opplæring.

Praktisk informasjon

Kursene arrangeres som helgekurs på Hokksund flyplass. Introdusksjonskurset går over en dag, med oppmøte og briefing kl. 1100 på søndag (lørdag er det kl. 1000 for de kursene som går lørdag). Briefingen er felles for hele flyklubben, og er noe alle som skal fly den dagen må være med på. I tillegg vil introkursdeltagerne få 1 times teoriundervisning etter briefing, hvor det mest grunnleggende gjennomgås.

Utstyr som må medbringes er bekledning passende for årstiden, solbriller, hodeplagg. Husk mat og drikke, termos med varm drikke i den kalde årstiden, kald drikke er viktig i den varme årstiden. Kurset går over hele dagen begge dager og foregår utendørs, så riktig bekledning er viktig. 

Bestilling og informasjon

Det er en del som gir bort kurset som gave, der mottager selv bestemmer datoen for kurset etter avtale med oss. Ønsker du å lage eget gavekort så har vi en mal du kan få tilsendt (PowerPoint-format). For bestilling eller mer informasjon, kontakt oss på mail: introkurs.seil@dfk.no

 


Opp
Bilder og video fra dfk.no må ikke gjengis eller brukes kommersielt uten fotografens samtykke