[ Introtur motorfly - seilfly | Teorikurs motorfly | Funksjonshemmede | Nabokontakt ]


[ Seilflyskolen | Seilfly | Kurs | Teori | Praktisk | Innmelding | Videre | FAQ ]

Praktisk opplæring

Du må være fyllt 15 år for å kunne starte å fly, og 17 år for å kunne fly opp til flygebevis for seilfly. I begynnelsen vil du fly sammen med instruktør, men etter hvert får du også lov til å fly alene (solo), mens instruktøren står på bakken. Du kan begynne å fly uten å ha tatt teorikurs, men det er en fordel å lese litt på forhånd slik at du er forberedt. I Drammen flyklubb har vi flere to-setere som benyttes både av elever og erfarne piloter. Du kan lese mer om flyene under Flyparken.

Første blokk, fly rett frem (A)

I den første delen av ABC-kurset, vil du lære å fly flyet rett frem. Instruktøren vil sammen med deg gjennomgå den grunnleggende virkningen av hvert enkelt ror, før du får prøve deg selv. Denne første delen dekkes også av introkurset.

Andre blokk, fly svinger (B)

Når du behersker flyging rett frem, kommer turen til svinger. Du begynner pent med å lære å holde flyet i sving. Deretter vil du lære inngang til sving og utgang fra sving, før du etterhvert flyr hele svingen selv. Å lære å lande inngår også i denne delen.

Tredje blokk, fly selv (C)

I den tredje delen av grunnkurs I finpusser vi på det vi lærte i de to første delene av kurset, og vi øver på nødprosedyrer, ta beslutninger og å disponere flyturen, slik at du etterhvert kan klare deg helt uten hjelp av instruktøren. Instruktøren i baksetet vil etterhvert bli mindre og mindre hjelpsom ;-).

Etter minimum 20 starter, når du behersker flyet fullt ut, avsluttes ABC-delen av grunnkurset med en solotur. Det vil si at instruktøren blir igjen på bakken. Etter dette er du ikke lenger ABC-elev, men solo-elev, og du kan gå videre med den delen av opplæringen som ofte kalles grunnkurs II, eller F-kurs.

Praktisk informasjon

Du må være medlem av Drammen flyklubb, og også ha gjort unna en del papirarbeid for å kunne starte med den praktiske opplæringen. Dette er beskrevet på en egen side. I tillegg må du kjøpe Flygetidsbok for Seilflygere (kjøpes hos NAK Shop). Loggboken og progresjonskortet (deles ut ved første tur) må du alltid ha med deg på flyplassen når du er elev.

Det er instruktører på Hokksund hver lørdag og søndag hele året, så det er stor sett mulig å fly de helgene det passer deg. Dagen starter med oppmøte og briefing kl. 1000 på lørdag og kl. 1100 på søndag. På briefing blir det gitt informasjon om det som skal skje, og i tillegg må du skrive deg opp på liste for det flyet du skal fly. Briefingen er felles for hele flyklubben, og er noe alle som skal fly den dagen må være med på. Utstyr som må medbringes er bekledning passende for årstiden, solbriller og hodeplagg. Husk mat og drikke, termos med varm drikke i den kalde årstiden, kald drikke er viktig i den varme årstiden. Husk at du kommer til å være utendørs hele dagen, så riktig bekledning er viktig. Normalt er det aktivitet helt frem til solnedgang (om sommeren er det slutt senest kl 21).

For mer informasjon, kontakt skolesjefen i DFK/S på mail: skolesjef.seil@dfk.no.

 


Opp

[ Hokksund Flyplass ENHS | PPR | Kontakt oss ]


Bilder og video fra dfk.no må ikke gjengis eller brukes kommersielt uten fotografens samtykke