(25.06.2017 /ED)

[ Introtur motorfly - seilfly | Teorikurs motorfly | Funksjonshemmede | Nabokontakt ]


Lær å fly hos oss!

Vi har en veldrevet flyskole med utmerkede rammebetingelser, dyktige instruktører og flott flypark. Seil og motorflygruppa disponerer til sammen hele 9 fly! Vi er helt alene i Norge om å tilby Diamond Katana som skolefly til privatflygersertifikatet. Rent praktisk betyr det for deg som elev at du får lære å fly i et moderne fly og til en helt unik timepris. Du vil spare mye på å velge vår Katana som skolefly!

Vårt primære skolefly Diamond Katana DA20-100 LN-DFL

 

Ta en prøvetime - Ikke vent med å finne ut om flyging er noe for deg!

Praktisk talt alle flygere vi er i kontakt med angrer på at de ikke tok flysertifikatet tidligere! Ikke tenk i årevis på om du vil prøve å fly, ta en telefon til en av våre hyggelig instruktører og avtal tid for en prøvetur. Prøvetimen blir en artig opplevelse og den er selvsagt helt uforpliktende. Sannsynligheten for at du ønsker å gå videre med opplæringen er stor, men du får uansett en god mulighet til å sjekke ut om flyging er en hobby/yrkesvei som kan passe for deg. En slik prøvetime koster omtrent det samme som å leie et par ski og kjøpe heiskort i en alpinbakke!

 

Eget tilbud til ungdom under 18 år

Klubben gir etter søknad flysertifikat til redusert pris til et antall ungdom under 18 år. Tilbudet omfatter gratis teorikurs og redusert pris på skolingen.

 

Ypperlig flypark og gode rammebetingelser

Hokksund flyplass er en meget velegnet gressbane å lære å fly på. Her er ingen slot-tider!. Det er kun 45 min fra Oslo med bil og flyplassen drives av klubben selv - med alle de fordeler det gir. Det er heller ikke langt verken til Notodden eller Torp så mulighetene for å få erfaring med ulike flyplasser og underlag er gode. Opplæringen foregår hovedsaklig med to-seters Diamond Katana DA20-100. På tross av lav timepris er flyet godt utstyrt og har blant annet KING GPS med kart.

 

I tillegg har vi en populær Cessna 172 som kan benyttes primært av klubbmedlemmer, men også i flyskolen. Cessna 172 er en svært robust fireseter med et allsidig bruksområde. Til tross for at flyet var nytt i januar 2007, kan vi holde svært konkurransedyktig timepris. Cessnaen kan være mer egnet enn vår Katana for flygere som er over ca 190 cm høye, men prøvesitt begge før du velger!

Vårt andre klubb- og skolefly Cessna 172 SP 2006 LN-DFM

 

Skolesjef og instruktører

Drammen Flyklubb er så heldig å ha en meget erfaren skolesjef og har god tilgang på dyktige instruktører med lokal tilknytning til klubben og distriktet.

 

Skolesjef:

Telefon

Egil Thon

992 11 543

Instruktører

 

Kjell Øpstad

900 47 833

Mahmood Akbar

977 87 622

 

Teorikurs

Hver høst/vår arrangerer vi teorikurs. Se forelesningsplan. I tillegg avholder DFK kurs i mørkeflyging og VFR langturflyging. Til de fleste kursene benytter vi materiell fra Luftfartsskolen.

 

Annen opplæring

Klubben kan også gi halehjulsutsjekk og skiutsjekk på Cub-gruppas veteran-Cub, samt tilby mørkeutsjekk ved bruk av vår Cessna 172SP.

 

Medlemstjenester på Internett

DFKs medlemmer nyter godt av at klubben har innført en rekke nyttige tjenester, noen av disse er vi helt alene om blant flyklubbene i Norge! Medlemmene kan sjekke gjenstående timer til ettersyn, status på fly osv. Se eksempel. Booking foregår via internett.

 

Andre tilbud i Drammen Flyklubb

DFK har også en Robin Remo 180 som er et utmerket reisefly. Flyet er utstyrt med samme type GPS som Katana. Det er meget god utsikt fra dette flyet, og særlig får baksetepassasjerer mye bedre utbytte av flyturen enn i de fleste andre firesetere. Drammen Flyklubb har en stor og meget aktiv seilflygruppe som tilbyr opplæring i seilflyging. Det er en del flygere som ønsker å fly både motor og seilfly, og i Drammen Flyklubb har vi gjort dette rimeligere ved å la årskortet gjelde både for seil og motorfly.

 

Ring eller stikk innom!

Du er hjertelig velkommen til å kontakte oss på telefon eller stikk innom Hokksund flyplass (vi treffes sikrest i helgene) for en flyprat. Drammen Flyklubb er også å finne på Facebook med sider for ulike grupper og arrangementer.

 

 


Opp
Bilder og video fra dfk.no må ikke gjengis eller brukes kommersielt uten fotografens samtykke